Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
9. sayfa BirinciBirinci ... 789101119 ... SonuncuSonuncu

Sym Joyride 200 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI
    acayüp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cawa
    Alıntı n_tuncak adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben 1200 dealdım.şu an 4000 de2 kez yağ koydurup bir kez de bakım yaptırdım.Bir kez de lastik cam ile kesildi ona dolgu oldu.O gün cidden cam kırıklı bir yerlerden geçmiştim.Lastiğin sabah kalktığımda patlamış olması normalmidir yoksa başka bir şeylerden şüphelenmelimiyim...

Lastiğin kesildiğinden eminseniz tafsiyem lastiği değişmenizdir. Hiçbir şartta kesikten dolayı tamir görmüş lastiği kullanmamanızı öneririm.Çok tehlikeli olabilir..Ayrıca tamir edildiğinde ne olduğuna dair bişey söylenmedimi size .( çivi girmiş,cam kesmiş vsvs) Bu arada size özel msj attım. Bu şekilde forumu msn gibi kullanmak yasak sanıyorum. O bakımdan
    Şunuda belirtim cam kesmiş olsa anında inerdi, sabah kalktığımda inmişti dediğinize istinaden benim fikrim lastiğe çivi benzeri birşey batmış olabilir.Yinede emin olmanızda fayda var

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    n_tuncak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ducati 1000 Multistrada
    Sizin özel mesajınızı cevaplandırmaya çalıştım ama zannedersem sitedeki acemiliğimden;Ya bunu ben başaramadım,ya da siz henüz okumadınız.Msn den görüşebiliriz ama nasıl bunu başarıcağımızı bilemiyorum.Yardımcı olursanız sevinirim bu arada ben yaklaşık 3 aydır tamir görmüş lastik ile dolaşıyorum.ne yapmalıyım o halde.Tamirci cam ya da çivi batmış olabileceğini söylemişti..
    Sym Joyride 200 ,Peugeot satalis 250 ,Ybr125 ,Suzuki Bandit 600, Yzf-r25...

Selamlar,

Kasım ayı sonunda scooter almayı planlıyorum ve joyride şu an için açık ara önde gidiyor benim gözümde. Tüm forumu okudum, oldukça yararlı olmuş, herkesin eline sağlık.

Benim de sormak istediğim bir iki soru var, onları da netleştirirsem, joyride kafilesinde yerimi alacağım.

1. Sıfır almak istiyorum, eski-yeni göstergeli olması çok önemli değil, Suzuki zamanından kalmış, SIFIR bulabileceğim bir yer var mıdır?
    2. Teknik servis açısından, suzuki'nin getirdiklerindan almam bir sorun yaratır mı?
    3. İstanbul da yaşıyorum ama, her yıl en azından 6-7 kere İzmir'e gidip geliyorum. Feribotla falan Bursa-Bandırma civarına geçersem, bu motor beni İzmir'e sorunsuz götürür mü? (yaklaşık 250-300km falan). Götürür derken, yavaş yavaş, sakin sakin, dolaşa dolaşa, acelem yok.
    4. İkinci el almaya karar verirsem, internet dışında hangi kanalları kullanabilirim motor bulmak için?

Çok çok teşekkürler,
    iyi forumlar herkese...

BOO_74 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Dominar 400UG tour ‘22, Xmax 250 '19
    Alıntı beyondream adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Selamlar,

Kasım ayı sonunda scooter almayı planlıyorum ve joyride şu an için açık ara önde gidiyor benim gözümde. Tüm forumu okudum, oldukça yararlı olmuş, herkesin eline sağlık.

Benim de sormak istediğim bir iki soru var, onları da netleştirirsem, joyride kafilesinde yerimi alacağım.

1. Sıfır almak istiyorum, eski-yeni göstergeli olması çok önemli değil, Suzuki zamanından kalmış, SIFIR bulabileceğim bir yer var mıdır?
    2. Teknik servis açısından, suzuki'nin getirdiklerindan almam bir sorun yaratır mı?
    3. İstanbul da yaşıyorum ama, her yıl en azından 6-7 kere İzmir'e gidip geliyorum. Feribotla falan Bursa-Bandırma civarına geçersem, bu motor beni İzmir'e sorunsuz götürür mü? (yaklaşık 250-300km falan). Götürür derken, yavaş yavaş, sakin sakin, dolaşa dolaşa, acelem yok.
    4. İkinci el almaya karar verirsem, internet dışında hangi kanalları kullanabilirim motor bulmak için?

Çok çok teşekkürler,
    iyi forumlar herkese...

1.bunun için biraz geç kalmış olabilirsin. motana-suzi 'den kalma joyride'lar korlas da olabilir, yoksa yoktur. motoran'ın joyride'ları 6.250 + plaka

2. hayır yaratmaz, servisini hem korlas hem motoran bayileri veriyor. muhtemelen ihtiyaç duymazsın ama garanti kapsamı motoran için geçerli.

3. daha fazlasını, daha uzağını götürür. motor seramik kaplama ve su soğutmalı, 100-110km/h 'ye bağlar süzüle süzüle gidersin.

4. galerilere bakabilirsin, kızıltoprak civarında var.

bu arada lastik için, joyride'ın standart lastikleri yolu iyi tutmuyor motorun belki de tek kusuru bu, daha kalite bir lastikle değiştirmenizi tavsiye ederim. şu an benimkinde (120/80R12-130/70R12) michelin boopper var, ciklet gibi lastik.

patlayan lastik : delik-patlak lastiğin yere temas eden yerindeyse tek yamaya kadar (ikincisinde yeni lastik ister), yanağındaysa derhal yenisi ile değişmesi gerekir.
    B00_74
    Önce denge, hayatınızı dengeleyin !!!

Alıntı BOO_74 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    1.bunun için biraz geç kalmış olabilirsin. motana-suzi 'den kalma joyride'lar korlas da olabilir, yoksa yoktur. motoran'ın joyride'ları 6.250 + plaka

2. hayır yaratmaz, servisini hem korlas hem motoran bayileri veriyor. muhtemelen ihtiyaç duymazsın ama garanti kapsamı motoran için geçerli.

3. daha fazlasını, daha uzağını götürür. motor seramik kaplama ve su soğutmalı, 100-110km/h 'ye bağlar süzüle süzüle gidersin.

4. galerilere bakabilirsin, kızıltoprak civarında var.
    Çok teşekkürler bilgiler için. Sizin başka forumlarda da, SYM konusundaki yazılarınızı okumuştum zaten, bu konuda baya bi araştırma yapmışsınız. Bugün Etiler Korlas'a gittim, Dediğiniz gibi, SIFIR bulmanın zor olacağını söylediler ama yinede bi dolanmakta fayda var. Ama heralde İkinci El almak zorunda kalıcam.
    Bi de Gayrettepe'de bi servis varmış, telekom'un altında, ordakiler piyasayı bilir, istediğin motoru bulurlar sana dediler. Bu telekom'un altındaki servis bilen var mı acaba?

thelord - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SYM Joymax 250i
    merhabalar ikinci el almış olduğum 2008 Joyride 200 ile aranıza katılmıs bulunmaktayım.
    herkese ıyı seyırler dılerım.

Alıntı thelord adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    merhabalar ikinci el almış olduğum 2008 Joyride 200 ile aranıza katılmıs bulunmaktayım.
    herkese ıyı seyırler dılerım.
    Hayirli olsun.
    Nerden aldin, kaca aldin gibi bilgiler verirsen, benim gibi yakin zaman SYM alacaklara yol gostermis olursun?

Bi de ruhsat islemleri, bilmemne masrafli midir, yorucu mudur?

thelord - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SYM Joymax 250i
    tesekkur ederım beyondream;
    sahıbınden.com'dan aldım motorumu sym ıcın bıraz beklerım ve bekledıgıme deyıcegın ınandıgım 2008 model ve sıkı bır pazar ıle 4100'e aldım bu fıyat benım ıcınde dusundugum degıldı ama ıyı bır ındırım yapmıs oldu.
    ruhsat ıslemı ıcın dun bır kac yerı aradım
    vekalt cıkarma kac YTL tutar bılmıyorum ama muamelecı arastırdım ve 190YTL olucagını soyledı tabıı bunun yanında trafık sıgortasını muamelecı yapıyor.
    yorucu oluyor mu dıye yazmıssın sana sunu soyleyım ne kadar yorucu olsada keyıflı yanı deger

Alıntı thelord adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    tesekkur ederım beyondream;
    sahıbınden.com'dan aldım motorumu sym ıcın bıraz beklerım ve bekledıgıme deyıcegın ınandıgım 2008 model ve sıkı bır pazar ıle 4100'e aldım bu fıyat benım ıcınde dusundugum degıldı ama ıyı bır ındırım yapmıs oldu.
    ruhsat ıslemı ıcın dun bır kac yerı aradım
    vekalt cıkarma kac YTL tutar bılmıyorum ama muamelecı arastırdım ve 190YTL olucagını soyledı tabıı bunun yanında trafık sıgortasını muamelecı yapıyor.
    yorucu oluyor mu dıye yazmıssın sana sunu soyleyım ne kadar yorucu olsada keyıflı yanı deger
    Cok sagol bilgiler icin. 200-250 civari resmi islem masrafi olacak gibi benim anladigim. 2008 guzel ama, ben malesef biraz daha dusuk seviyede kalacagim. 2004-2005 modele param ancak yetiyor. Umarim yakin zamanda ben de yorucu ama keyifli resmi sureci yasarim.

Tesekkurler bilgiler icin.

Motosikleti
    velkalet 33 .-YTL
    muamele :190.-
    Noter : 177.-

bu sabahki fiyatlar
    B00_74

Alıntı BOO_74 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    velkalet 33 .-YTL
    muamele :190.-
    Noter : 177.-

bu sabahki fiyatlar
    400 YTL.

Baya bi tuzluymus bu is ya. Bu noter olayi kalkmadi mi, yani bi kanunla kalkmis olmasi gerek diye biliyorum ama.

Bir de kendimiz yapsak, cok farkeder mi masraflar?

Motosikleti
    Alıntı beyondream adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    400 YTL.

Baya bi tuzluymus bu is ya. Bu noter olayi kalkmadi mi, yani bi kanunla kalkmis olmasi gerek diye biliyorum ama.

Bir de kendimiz yapsak, cok farkeder mi masraflar?

kendin yapsan vekalete gerek kalmaz 33.-ytl, muameleci de 50.-ytl alıyor, 88.-ytl kar edersin, tabi vaktin varsa ve uğraşacaksan...
    B00_74

Motosikleti
    sym joyride 200
    merhaba,
    benim joyride 200'un son 3-4 depodur benzini full'lememe ragmen ilk ibresi 2-3km sonra sonuyor daha onceleri bu ibre 30-35 kmde sonerdi,daha sonra 2.ibreden sonra normale donerek ibreler sonuyor...bu olay herhangi bir arkadasin basina geldimi?
    sorunun sebebini bilen varsa paylaşmasını rica ederim.
    motor bu arada 5500 kmde ve 2006 model 2007 temmuz trafige cikisli yani garanti kapsaminda hala
    tesekkurler

n_tuncak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ducati 1000 Multistrada
    Benimde benzin göstergesinde sorun olduğuna inanıyorum 4200 km de.İlk doldurduğmda ibre hemen düşüyor,benzin bitiyor sanıp doldurmaya gittiğimde ise sandığım kadar dibini vurmamış oluyor.Bu sorunu kendimiz nasıl çözeriz bilenlerden yardım...
    Sym Joyride 200 ,Peugeot satalis 250 ,Ybr125 ,Suzuki Bandit 600, Yzf-r25...

Motosikleti
    cawa
    Benzin depo şamandrası deponun sağ tarafında ve motoru yan sehpaya alınca benzin sol tarafa kaydığı için şamandranın altı boş kalıyor ve hiç benzin yokmuş gibi gösterge dibini buluyor , ışık yanıyor. Ayrıca bu şamandralar genelde pistonlu olur sebep ufak yada büyük çalkalanmalarda gösterge sürekli değişip zıplamasın diyedir.Şimdi bütün bunlara istinaden şunu diyebiliriz. Gösterge en sona geldikten sonra piston hemen bırakmadığı için göstergenin normale dönmesi biraz zaman alıyor. ASlında bence bu bir sorun değil. Eğer dikkat ederseniz motoru orta sehpaya aldığınızda sorun olmaması lazım.
    Ayrıca depoyu doldurduktan sonra göstergenin normale geç dönmeside şamandra hareketini kontrol altında tutan düzeneğin ( genelde piston olur) pislenmesinde dolayı olabiliyor.
    Neyse eski bilgierim ve mantık yürüterek aklıma gelenler bunlar olayı net olarka gözlemlemiş değilim fakat bundan öte birşey olabileceğini düşünmüyorum.

Motosikleti
    ayrıca benzinde pislik varsa şamandıranın çalışmasını etkileyebilir. işin doğrusu 180-190km de depoyu doldurmak. sürüşe göre 6.5-7.5 litre arası yakıt alır. kalan 1-2 litre de sigortanız olsun.
    B00_74

Motosikleti
    sym joyride 200
    ben genelde 160 kmde yakıtı dolduruyorum yaklasık 6.5-7km yakıt alıyor ama ışıkda yanmış oluyor. benzindeki pislikten dolayı samandira pistonunun kirlenmesini nasıl temizleyebiliriz? bunun en iyi yontemi benzini tamamen bitirip tekrar temiz benzin almakmıdır yoksa hehangi bir benzin katkısı vs biliyormusunuz bu işi kimyasal olarak yapabilecek?
    tesekkurler

ünsal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SYM Gts 250
    boo 74 burgman almışsın hayırlı olsun kaça aldın??
    Joyride ıda yeni almıştın satacakmısın şimdi??

Vaybe zat ın vardı senin konuşurduk baya mt de.Şimdi uçtun gittin burgmanlara
    nezaketin okulu yoktur.

Motosikleti
    cawa
    Arkadaşlar benzinin içinde metalik artıklar olabiliyor ve tıkanmaların nedenı gelende bunlar oluyo ve bu atıkları temizleyebilicek yada eritebilicek katkı olduğunu sanmıyorum. Onu eriticek kadar kuvvetli birşey zaten ondan önce dopoyu bile eritebilir .Bana katkı ile pek mantıklı gelmiyor en güzeli söküp temizlemek.Ayrıcada benzin filtreleri çok ufak onlarıda arabalarda kullanılan daha büyük filitrelerle değişmek uzun süre sorunsuz kullanım sağlayabilir.Ben bu kış bakımda öyle yapmayı düşünüyorum.

ünsal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SYM Gts 250
    boo 74 neredesin??
    nezaketin okulu yoktur.

9. sayfa BirinciBirinci ... 789101119 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler