arkadaşlar merhaba bu gün joyride 200i evo mu teslim aldım.. kitapcığınıda inceledim fakat rodaj için birşey göremedim.. bilgisi olan var mı? nasıl kullanmam lazım?
arkadaşlar merhaba bu gün joyride 200i evo mu teslim aldım.. kitapcığınıda inceledim fakat rodaj için birşey göremedim.. bilgisi olan var mı? nasıl kullanmam lazım?
Üzerine benzin dökerek intihar etmeye kalkışan genci uzun süre ikna etmeye çalışan polis, sonunda bir bidon benzini kurtarmayı başardı...
slm arkadaşlar karizma motor sym parçalarını 1bilemedin 3 gün içinde uygun fiyata istediginiz parçayaı getiriyor bilginize sahsen ben alış verişim öyle gerçekleşti tavsiye ederim. küçük bir araştırma yapın tabiki.
0535 321 48 27 https://www.facebook.com/groups/252367158242383/
WERS arkadaşım
[/COLOR]benim motoru yaptırdıgım için motorcumun önerileri motora tek kişi zorlamadan kalkıştada ve daha sonrasındada zorlamadan 80-90 km hızı aşmadan 1000km de yag degişecek ve daha sonrasında normal kullanıma geçebiliniyormuş.
Üzerine benzin dökerek intihar etmeye kalkışan genci uzun süre ikna etmeye çalışan polis, sonunda bir bidon benzini kurtarmayı başardı...
selam bende dün joyride200i aldım,istanbuldan izmite geldim sürerek 70 ila 90 km sürat rodaj için normal hız fakat motoru seri kullanmamaya dikkat etmek lazım.1000 km den sonra normal performansında kullanabiliriz.motor çok güzel fakat katologda 12 lt yazmışlar yakıt deposunu fakat ben 6,5 lt yakıt zor aldı tek süpriz bu oldu benim için ama yolda motorun konforu bu kötü süprizi bana unutturdu gerçekten çok hoş keyifli bir motor,doğru tercih yaptığımı daha iyi anladım.ilerde sorunlar yaşarsam burada paylaşmaya çalışırım....
selam arkadaşlar bende 3 gün önce aldım joyride 200i istanbuldan sürerek geldim izmite yol bittiğinde sanki 10 km gelmişim gibiydim evet çok rahat motor olduğuna garanti veririm.rodajını düşündüğüm için hızımıda arttırmadım en çok 80 km yaptım,bakalım ilerleyen zamanda nasıl bir düşüncem olucak motor hakkında.bu arada bir sorum olucak bu joyride200 de radyatör fanı varmı yokmu kesin bir bilgisi olan varmı? bana bir vatandaş "onlarda fan yok"dedi bende açıkçası şaşırdım biraz ,kesin bilmediğim için idda edemedim.bilgisi olan varsa aydınlatırsa sevinirim..servis konusunda izmittede seçenek yok 300 km dolduğunda görücez servisin nekadar güzel olduğunu yoksa istanbul yolu gözükür bana ....herkese iyi sürüşler
hayırlı olsun =) ben bu gün ilk 1000 bakımına girdim şimdi sıra 3000de =) radyatör fanı var çünkü birkaçkez trafikte bayır olması nedeniyle dur kalk ile zorladığımda harareti biraz yükseldi motoru stop edip kontak açık kaldığında bir süre fanın çalıştığını duydum.
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:33 ----------
hatta buda orjinal siteden @ sadox
tşkrler wers :=)evet resimdede detaylı gözüküyor fan,sanırım hava serin olğu için devreye girmedi ve ben duymadım sesini.tecürbenden faydalanmaya devam edeyim o zaman bir kaç sorum daha olucak :=) rolanti 2000 devirde duruyo bana yüksek geldi sizce normalmi?rolanti ayar vidasına nereden ulaşıcaz ?sele altınımı sökücez acaba ?yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...
peki üstad sen normal diyorsan öyledir ,ben önceki motorlarıma kıyasla biraz fazla gibi geldi .belki motor soğukken yüksek çalışıyordur diye düşünmüştüm motoru teslim alırken de sormadım bu yüzden.neyse zamanla alışırım
selam arkadaşlar,bugün yakıt ölçümü yaptım kendimce 150 km yol yaptıktan sonra 24.62 tl yakıt aldı depo yani 0,164 krş yakıyo motor .yeni olduğu için sanırım biraz daha düşer diye tahmin ediyorum acaba yanlışmı düşünüyorum.1 lt yakıtla 28-29 km yol alıyor sanırım normal yakıt.xmax kullanan arkadaşım 100 km de en az 4 lt yakıyor demişti basarsa daha da fazla yakıyormuş.bunu duynca motorumu dahada sevdim ;)....
evet wers haklısın aslında litre hesabı daha sağlıklı,bende göstergeye pek güvenemedim dijital göstergeler benim gibi eski kafalara pek uymuyor o yüzden km yi sıfırlayıp gidiyorum.arabamdada böyle yapıyorum bende alışkanlık haline geldi:=) .peki bu motorda gösterge tek çizgiye kadar düşüyormu yoksa 3 çizgiden sonra birdenmi gidiyor acaba.?aslında benim aldığım yakıta bakılırsa gösterge doğru fakat kademeleri birde fazla düşüyor gibi geldi .ne dersiniz sizdede öylemi arkadaşlar?
Hiç tek kademeye kadar beklemedim hep 3 kademe varken benzin aldım ama sanırım tek kademeye düşene kadar teker teker düşüyor. Ben şöyle yapıyorum depo taşana kadar doldurup km sıfırlıyorum sonra 100km olunca tekrar benzinliğe gidip taşana kadar dolduruyorum. 2. benzin alışında ne kadar benzin almış ise 100km okadar yakmış oluyor.
Atıyorum doldurdun depoyu gezdin 100km sonra gene benzin aldın 4lt ile doldu depo 4lt/100km = 0,04lt . km de 0,04lt yakmış oluyorsun
evet mantıklı bencede,km sayacını sıfırlayıp kullanmak daha iyi deponun göstergesine bakıpta yolda kalma riskini göze almak gereksiz. motor baya ağar benzinciye kadar götürülmez yani.elde bidonla pet şişeyle gezmekte hiç hoş değil :=) ...
biraz fazla yakıyor gibi sizin motorlar 1 depo ile 250 ortalama yapıyor fazlada yapabilir.- 250 km yi 110-120km hızı uzunyol ve trafik içinde karışık yaptık iki joyride200 ile izmit dogru gittik maltepe bagdatcd.trafigine şirinevler trafigine girerek 250 km yaptık .
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)