Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
22. sayfa BirinciBirinci ... 12202122232432 ... SonuncuSonuncu

Sym Joyride 200 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI
    sali@com - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    2 haftadır kullanıyorum sym joyride mğkemmel bir scooter sorularınız cevaplanır

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    Versys 650
    slm arkadaşlar.
    feyzullah geçmiş sayfalarda buji,kayış,yağ değişimi hava filtresi falan yazmıştım. bir bak istersen. senin şu an yaşadığın sorunu ben birkaç aydır yaşıyorum. muhtemelen buji değil. benim motor hararet yükselince boğulup gaz yemiyordu. usta ya götürdüm karbüratör ayarı yaptı(şamandıra ayarı). hararette boğulma geçti. ancak şimdi aynen senin dediğin gibi soğukken çalıştırınca gaz yemiyor hatta stop ediyor. gaz vermeden çalıştırırsam 5-10 sn içinde herşey normal.(yalnız bu sorunlar ortaya çıkmadan önce benim motor da ilk çalıştırmada bazen stop ediyor, arkasından epeyce uğraştırıyordu). bu karbüratörde bir rölanti ayarı bir de hava ayarı var.rölanti direk gaz teline bağlı. (cikle gibi) hava ayarı da yanma odasındaki karışımı etkiliyor.eğer hava ayarını çok kısar yada çok açarsam. motor kısa süreli soğumalarda da aynı problemi tekrarlıyor.bu arada benim bujide değişti değişen bişey yok. muhtemelen usta şamandırayı fazla kıst,ı ilk çalıştırmada haznede yeterli benzin olmadığı veya akşamdan sabaha buharlaştığı için yeterli olmuyor. kışı bekliyorum eğer soğuk havada sorunun düzelmesi uzarsa tekrar bi ayar olayına giricez heralde.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:19 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:17 ----------

hava filtresi 15-20 lira gibi birşey bence temizlik olayını boşverin değiştirin. biliyosunuz bunlar yağlı filtre. ben kendim değiştirdim oldukça basit. isteyen olursa yardım ederim.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:22 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:19 ----------

arka fren sıkıldığında önde sıkıyor bunu kullanırken hissediyorsunuz zaten ama motoru durdurmak için ön fren şart arkadaşlar.(alıntıda yapmadık böle daldan dala atlamış gibi olduk )

Motosikleti
    Regal Raptor - SATILDI kısmetse SYM :)
    arkadaşlar ortamala benzin sarfiyatınız nedir acaba.
    Tekeriniz Taş Kaskınız Asfalt Görmesin Dostlar.

countugur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    sym joyride200--gts250i
    benzin sarfiyatı kullanışa göre ve trafigin yogunluguna göre degişir haliyle uzun yolda zaten baya düşük yakıyor tahmini konşabilirim tam net olarak hiç hesap etmedim..benim motoru zincir gergisini ve iki egzost pistonunu degiştirdim yani şuan motorum rodajda 1 litre ile 40 ile 50 km yapıyor rodajdan çıktıgı zamanda 1 litrede 30 ile 40 arası degişir heralde? öyle tahmin ediyorum....joyride200 ,gts250 den az yakıyor diye dilirim kıyaslama yacak olursak....
    size bir olay anlatayım ama bunu anlatışımın sebebi gts 250 nin kötü oluşundan degil aslında ben tam bir gts250 hastasıyım normaldede gts250 alacaktım ama kısmet joyride200 müş ve motorumdanda memnunum anlatacagıma gelirsek bir arkadaşın jotride 200 ü varmış motorunu yükseltmek istemiş ve nihayetinde gts250 ye karar kılmış joyride200 nü en yakın arkadaşına vermek istemiş anlaşmışlar ve arkadaşımız gts250 geçmiş bir süre sonra arkadaşına ben motorumdan memnunum ama joyride200 daha memnundum benzinide buna göre daha az yakıyordu demiş ve gts250 ile joyride200 kafa kafaya degiştirmek istemiş bir arkadaşımın arkadaşının yaşadıgı bir olaydır bu kimse yanlış anlamasını istemem...

Ben şahsen çok yakıyor siye gts250 degiştirmem ama herkezin zevki ayrı tabbiki saygı göstermek lazım............

Motosikleti
    Alıntı countugur adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    benzin sarfiyatı kullanışa göre ve trafigin yogunluguna göre degişir haliyle uzun yolda zaten baya düşük yakıyor tahmini konşabilirim tam net olarak hiç hesap etmedim..benim motoru zincir gergisini ve iki egzost pistonunu degiştirdim yani şuan motorum rodajda 1 litre ile 40 ile 50 km yapıyor rodajdan çıktıgı zamanda 1 litrede 30 ile 40 arası degişir heralde? öyle tahmin ediyorum....joyride200 ,gts250 den az yakıyor diye dilirim kıyaslama yacak olursak....
    size bir olay anlatayım ama bunu anlatışımın sebebi gts 250 nin kötü oluşundan degil aslında ben tam bir gts250 hastasıyım normaldede gts250 alacaktım ama kısmet joyride200 müş ve motorumdanda memnunum anlatacagıma gelirsek bir arkadaşın jotride 200 ü varmış motorunu yükseltmek istemiş ve nihayetinde gts250 ye karar kılmış joyride200 nü en yakın arkadaşına vermek istemiş anlaşmışlar ve arkadaşımız gts250 geçmiş bir süre sonra arkadaşına ben motorumdan memnunum ama joyride200 daha memnundum benzinide buna göre daha az yakıyordu demiş ve gts250 ile joyride200 kafa kafaya degiştirmek istemiş bir arkadaşımın arkadaşının yaşadıgı bir olaydır bu kimse yanlış anlamasını istemem...

Ben şahsen çok yakıyor siye gts250 degiştirmem ama herkezin zevki ayrı tabbiki saygı göstermek lazım............
    uğur bir tane motor buldum satan kişi bir depo yani 12 litre ile 220 250 km arası gidiyor diyor sizcede biraz fazla yakmıyormu adamın dediğine göre?
    sizin motorlarınız bir depo ile kaç km gidiyor banada yardımcı olun bende sym lenim artık sıkıldım motorsuzluktan :( şimdi alsam acaba mı diye düşünücem ne dersiniz. sizin demenize göre bir depo ile en az 330 km olması lazım

Motosikleti
    sym joyride200--gts250i
    cenkerdemir arkadaşım nedesem boş çünki alacagın motorun hava filitresi ,bujisi ,yagı, piston ayarı az yakması için çok önemli eyer alacagın motorda sorun teşkil edecek birşey yoksa , sende fazla hırçın kullanmıyorsan joyride200 seni üzmez ... diyebilirim..emsallerine göre yakıt konusunda ....

sali@com - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    slm ,
    ben 25 tl ile 180 km yaptım. depo sinyal verirken doldurdum tekrar

---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:37 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:32 ----------

km de 130 kuruş yakıyor gibi ortalama

Motosikleti
    sym joyride200--gts250i
    salı@com arkadaşım senin motor az birşey fazla yakmış gibi trafikte durmadan dur kalk yaptıysan belki ama genede enazından bir depo ile 240 tan aşşa düşmemsi lazım diye düşünüyorum ?

---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:12 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:09 ----------

Cenkerdemir arkadaşım joyride200 deposu 12 degil 8litre veya 8.5 litre olması lazım....sitesine bir bak istersen.? arkadaşın dedigi gibi 25 tl ye depo dolduguna göre 3tl den düşünürsek benzini kaç litre oldugu belli...

arkadaşlar bunun yeni göstergeleri hangi yılda yenilendi?

Motosikleti
    Alıntı zkuikt adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar bunun yeni göstergeleri hangi yılda yenilendi?
    2007 olması lazım yanlışsam arkadaşlar düzeltecektir

Alıntı cenkerdemir adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    2007 olması lazım yanlışsam arkadaşlar düzeltecektir
    bazı 2007lere bakıyorum yenisi bazıları eskisi anlıyamadım gitti

Motosikleti
    sym joyride200--gts250i
    istersen sen degiştirsin 2007 den sonra olması lazım emin degilim,parayı verdikten sonra herkez degiştire bilir ya okadar önemli degil ....

istersen sen degiştirsin 2007 den sonra olması lazım emin degilim,parayı verdikten sonra herkez degiştire bilir ya okadar önemli degil ....
    yeni gösterge daha çok hoşuma gidiyor eskisi çin malları gibi basit duruyor.para vermeden üzerinde görmek daha hoş olur...

feyzullah4 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    sym joyride 200 2006model
    malibu ben bujiyi degistirdim 2 gün düzgün sorunsuz calıstı motor simdi ise aynı sorunu tekrar yaptı :( actım cıkardım bujiyi baktım buji ucu yaglanmıs bujiyi sildim taktım tek seferde calıstı motor buji neden yaglanır bilen arkadaslar varmı ? :( bana ne kadar masraf cıkartır bu motor :(

motor yag seviyesine bakıyoruz ya yag cubundan bu seviye cugun neresinde olması gerekiyor bide yag cubugunu cıkarttıktan sonra siliyorum yeniden ceviriyorum cıkartıp bakıyorum degilmi? yoksa yag cubugunu hic cevirmeden sadece delige sokarakmı bakıyoruz? cevaplarsanız sevinirim feyzullah4 senin sorun benim bir arkadasımın basınada gelmisti yag seviyesini kontrol et zaten bende o yüzden merak ettim yag seviyesine nasıl bakılıyor diye eger yag seviyen yüksekse bujiye yag gitmesi muhtemelmis calısırken! insallah kücük bir sorundur kolay gelsin.....

Motosikleti
    Alıntı symjoyride adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    motor yag seviyesine bakıyoruz ya yag cubundan bu seviye cugun neresinde olması gerekiyor bide yag cubugunu cıkarttıktan sonra siliyorum yeniden ceviriyorum cıkartıp bakıyorum degilmi? yoksa yag cubugunu hic cevirmeden sadece delige sokarakmı bakıyoruz? cevaplarsanız sevinirim feyzullah4 senin sorun benim bir arkadasımın basınada gelmisti yag seviyesini kontrol et zaten bende o yüzden merak ettim yag seviyesine nasıl bakılıyor diye eger yag seviyen yüksekse bujiye yag gitmesi muhtemelmis calısırken! insallah kücük bir sorundur kolay gelsin.....
    Bildiğim kadarıyla tüm araçlarda yağ çuğubu yerine tamamen takılır veya sıkılır biraz beklenir çıkartılıp bakılır

yağ çubuğunu çevirip sıkmadan daldrıp çıkartırsak yağ azmış gibi gözükür.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 09:31 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 09:17 ----------

Alıntı feyzullah4 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    malibu ben bujiyi degistirdim 2 gün düzgün sorunsuz calıstı motor simdi ise aynı sorunu tekrar yaptı :( actım cıkardım bujiyi baktım buji ucu yaglanmıs bujiyi sildim taktım tek seferde calıstı motor buji neden yaglanır bilen arkadaslar varmı ? :( bana ne kadar masraf cıkartır bu motor :(
    eski motorumda orta mil değiştiğinde mağlesef çırak fazla yağ koymuştu makinaya birkaç denemeden sonra çalışıyordu birgüm can sıkıntısından yağ kontrol edim dedim çubuğu çıkarttığımda yağı görebiliyordum en az 500 gr fazlaydı ustayı aradım abi hayırdır vs çırak fazla eklemiştir dedi

Motosikleti
    sym joyride200--gts250i
    bujinin yaglanması yagın çoklugundan olacagını sanmıyorum kaçıncı yag degiştirişim hep en üst çizgide bir sorun olmuyor yag tam 1 litre koyduruyorum. bujinin yaglanması belki?benzine katkı koyuyor olman veya katkılı benzinmi alıyorsun acaba yada bir yerden yagmı kaçırıyor motoru kaç km oldu motormu istiyor ondanda yag yakarmış ama ben benim motorcuya bir sorayım en yakın zamanda haberdar ederim...

yaga bakma ilk önce çubuk çıkarılır silinir sonra takılır ama sıkılmadan tekrar çıkarılır bakılır.orta çizgide olması yeterli.

Motosikleti
    yaga bakma ilk önce çubuk çıkarılır silinir sonra takılır ama sıkılmadan tekrar çıkarılır bakılır.orta çizgide olması yeterli.[/QUOTE]

sıkılmadan bakıldığına olduğna eminmiisn uğur istersen birde servisine sor
    ben bizzat sordum sıkılmadan bakılırsa çubuk hazne içinde inmesi gereken mesafeye inmediği için yağı az gösterecektir sizde bilmeden fazla yağ koyarak tamamlamaya çalışacaksınız vs dedi.

Motosikleti
    sym joyride200--gts250i
    cenk erdemir arkadaşım herşey servise sorulmazya yag normal bakma şekli budurjoyride200yag 1 litre 950mg arası konulur.

feyzullah dostum buji yaglanması ya yagı aşırı konulmasından yada pistonlarda vs.. yerlerden kaçırmasından olabilirmiş oda motor yavaş yavaş istiyor demekmiş:(

Motosikleti
    cenk erdemir arkadaşım herşey servise sorulmazya yag normal bakma şekli budurjoyride200yag 1 litre 950mg arası konulur.

feyzullah dostum buji yaglanması ya yagı aşırı konulmasından yada pistonlarda vs.. yerlerden kaçırmasından olabilirmiş oda motor yavaş yavaş istiyor demekmiş:(
    abi hala ısrarcıyım ama senin dediğin gibi olsun.
    görüşmek üzere

22. sayfa BirinciBirinci ... 12202122232432 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)

Bu Konudaki Etiketler