parça allaha şükür lazım olmaz aman kimseyede lazım olmasın zate
parça allaha şükür lazım olmaz aman kimseyede lazım olmasın zate
amin ama bana lazım egsoz vede mars motoru sanırım :( 800lira egsoz sadece mars motoru ne kadar bilmiyorum :(((( bilen varmı mars motorunun fiyatını
bir iki sorum olucak kullanıcılara, zaman ayırıp bilgilendirebilirseniz sevinirim :
1. 1000km de bir yağını değiştirmemiz gereklimi?
2. 100km de 2,7lt gibi bir tüketim yaptım, kendi tüketimini hesaplayan oldumu hiç şehiriçi?
3. yakıt göstergesinde hiç çizgi kalmayınca kabaca kaç km daha gidilebiliniyor?
4. cihazda 4lü sinyal yakmak için bir tuş bulamadım, benmi görmüyorum? eğer yoksa cidden (tam hatırlamıyorum ama) muayenede sorun çıkarırmı? sorup bakıyorlarmıydı?
5. yan ayaktayken sele altı bagajını kapağı kapanıyor kendisi durmuyor, buna çözüm bulan varmı? (elimizle tutmak dışında )
1)1000 kmde degistirmen sart degil arkadasım ama degistirirsen daha iyi tabiki yaga ddokun yapıskanlık varsa o yag daha bitmemistir ama su gibi olmusssa degistirmelisin sıcak havalarda 1000 kmde degistir cabuk bitiyor ama ben kısın 1600 kmde degistirdim.
2)100 km 2.7 litre ile gittiysen senin motor cok az yakıyor 200cc mi senin motor
3)benzin ısıgı yandıgı anda depoda 1 litre benzin kaldıgını gösterir eger sen 100 kmyi 2,7 gittiyse 1 litre ile yaklasık 40 km daha gidebilirsin
4) motorda 4lü yok zaten muanedede sormuyorlar 4lü ben 2009da yaptırdım muane kaska baktılar frenlere bir de far ayarına
5) benim motorda yan ayaklıktayken koltuk duruyor bilmiyorum seninki neden durmuyor ????egimli yerde denediysen belki ondandır
---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:29 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:27 ----------
arkadasım senin elinde gsr 600 var sanırım vitesli motor bu verdigim bilgiler benim sym joyride 200 için
GSR 600 ü sattım yerine sym joyride 200i evo aldım bir süreliğine.. biraz titiz olduğum ve uğraşmayıda sevdiğimden usta ile pek işim olmuyor kendim yapmaya çalışıyorum çoğu şeyi.
yazın 1000km de değiştiririm bende yağı ozaman garanti olsun kışa doğru bakarız duruma...
ilk benzin hesabıma göre 2,7 tl yaktı (enjeksiyonlu tip benimkisi) ikinci benzin aralığına bakıp sağlamasını yapıcam şimdi..
benzin ışığı olarak birşey yok kadranda sadece 7 kademe çizgi var en son çizgilerden sonra benzin pompası görüntüsü yanıp sönüyor, yanıma bir Lt fln benzin alıp öyle deniycem kaç km gittiğini
GSR ı muayeneye soktum ama 4lü işini hatırlamıyordum, teşekkürler bilgi için..
birde şu selenin durması meselesi şimdi aklıma takıldı çünkü düz yüzeyde denedim birkaç kez sonuç hep aynı.. acaba koltukta bir sorunmu var diye düşünüyorum..
tüm bilgiler için tekrardan teşekkür ederim
tekrar mehabalar. feyzullah senin motor bana da dert oldu. ara sıra araştırıyorum nette. aöf sınavları için biraz ara vermiştim foruma.http://cgi.ebay.co.uk/SYM-JOYRIDE-18...item58878a036e şu ilanı bir incelesene. bi gümrük memuruyla falan görüşüp bunu getirtebilme ihtimalini bi araştırsana.(getirtmekte sorun yok mal gelir de vergi isterler mi? ne kadar isterler falan) fiyatı uygun gözüküyo. yanlış hesaplamadıysam 300tl civarı.
http://www.barkinrulman.com/bando.asp
Arkadaşlar bir de bu sitede bizim motorlara uyan varyatör kayışından buldum.fiyatlar güncelmi bilmiyorum arayıp sormak lazım. ama bir noktada takıldım. şimdi bu sayfada bando marka motosiklet kayışları diye bir liste var.
1) 23100-H3A-0000 (8068) ölçü=819-19-30-9,5 fiyat=16,94
2) 1B01H9A01 (8069) ölçü=737-18,0-30-8,0 fiyat=12,61
2 no'lu parça sym'nin sitesinde parça kataloğunda geçen parça
1 no'lu olan ise internette joyride 200 için bulduğum kayışın ölçülerini veriyor(819*19*30)
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Bando...Q5fAccessories
soru= Eğer bu fiyatlar güncel ise sizce hangi parçayı sipariş etmeliyiz?
ben yurt dısından fotograf makinesi almıstım ptt ile geldi vergi felan almadılar benden umarım bundanda almazlar gittigidiyordan almıstım ben turk lirası ile bu euro yaa kredi kartı hesabım benim lira cinsinden hesapı neye göre nasıl kesecekler kredi kartı ile alamıyormuyum nasıl alıs veris ediliyor yani ebaydan :( malibu yardımların icin cok tesekkür ederim )
walla kardeşim ben ebaydan bir iki defa alışveriş yaptım. genelde satıcılar paypal diye bir sistem var onu kabul ediyorlar. paypal'a üye oluyorsun kredi kartını bu sisteme tanıtıyorsun sen alışverişi hangi para cinsinden yaparsan yap senin hesabından tl olarak düşüyor.
şimdi benim netten araştırdığım kadarıyla normal zamanda 100 euro ya kadar extra ödeme yapmıyorsun bayram seyran yılbaşı zamanı 200 euro 300 euro luk mal alıp vergi ödemeyenler olmuş. yalnız cep telefonu ve bilgisayar kesinlikle denemeyin bedavaya bile alsanız türkiyedeki fiyatını bulur diyor ekip. neyse bizim işimiz bu değil zaten. gümrük müdürlüğü mü neydi resmi sayfasını inceledim aynen yukarda yazdıklarımı oradada yazıyor. 100 euro üzerindeki tutardan %15 vergi alınır diyor. eğer böyle ise bile sana bu mal yine hesaplıya gelir ama kargonun paketi büyük olacak ya o bira kafa karıştırıyor. biraz araştırıp (bence bir gümrük memuruyla yüzyüze) durumu anlatıp sipariş vermekte yarar var. iyi bak kendine
ben yurtdışından epey bir ürün aldım ve alıyorum...
ebaydan aldım (amerika, ingiltere, almanya (motor malzemesi için tavsiye ederim) uzakdoğu) , amazon'dan aldım (ingiltereden ve amerikadan ayrı ayrı) bi kaç farklı siteden daha alışveriş yaptım.
yukarda arkadaşın belirttiği gibi 100€ luk bir limit var teorik olarak bundan sonrası üzebilir. paketin çok büyük olması veya ağır olmasıda ayrı bir sorun, buradada 4kg gibi bir limit var bunun üstündekiler için sizi çağırıyorlar altındakileri ilgili kargo şirketi getiriyor.
ürünleri aldığınız yer ile ilgili olarak DHL , UPS gibi kargo şirketleride getirebiliyor veya PTT de getirebiliyor bu gönderen kargo şirketinin Türkiyedeki anlaşmalı olduğu yerle alakalı. tüm kargolarınızı tracking number ile ptt.gov.tr den takip edebiliyorsunuz, ilk sayafa ortada yurtdışı gönderi kısmına girince bu takip nolarını size yurtdışındaki hareketleri daha sonra Türkiye sınırlarına girince aynı yerdeki yurtiçi takip dende tahmin edeceğiniz gibi yurtiçindeki durumu görebiliyorsunuz...
ebay den alışveriş için %90 gibi bir oranla paypal kabul ediliyor, bu sistemin özelliği siz kredikartı bilginizi herkeze vermiyorsunuz sadece paypal ile paylaşıyorsunuz ve faturalarınız oraya vermiş olduğunuz email üstünden işlem görüyor. ödeme esnasında ebayden paypal ekranına düşüyorsunuz paypaldaki şifrenizi girip gelmiş olan ödeme isteiğini yerine getiriyorunuz sonra otomatik olarak ebaydeki satıcıya bilgi düşüyor ödendi diye ve paypaldaki vermiş olduğunuz shipping address (gönderi adresi) satıcıya iletiliyor.
ebayda tavsiyem "best seller" almış satıcılarla çalışmanız her kullanıcının adının yanında bir sayı vardır bu ebaydan yaptığı satışı gösterir, bu noktada 1000lerce satış yapmış biri ile 3-4 satışı olan biri arasında tercihiniz tabi yüksek oranda satış yapan ve iyi notlar alan satıcılar olsun.
100€ luk bir ürünü ebaydan aldığınızdan paypale verdiğiniz kredikartınız TL hesabına bağlı olacağı için paypal otomatik olarak kur ile onu TL ye çeviriyor ve hesabınızdan kesiyor. ama ilgili banka ayrıca bir kur farkı uyguluyor. örnek olarak en son alışverişimde 160$ lık alışveriş toplamım paypalde 0,655952 kurla 243,92 TL ye çevrildi ama garanti bankası benden 255,04 TL para kesti kendi kur farkı ile........
yılbaşı, bayram ve christmas dönemlerinde yurtdışından gelen paketler fazla olduğu için çok detaylı bakılmıyor bide zamanında teslim derdi olduğu için bu dönemlerde 200-300 € ürünler rahat geçiyor gümrükten.
ama bir tavsiye kesinlikle ve kesinlikle elektronik ürün getirtmeyin. bunları prosedürü farklı olduğu için ilgili devlet kurumlarından damga pul vs. almak zorundalar o yüzden büyük ihtimalle takılıyorlar.
yurtdışındaki satıcılardan alıcağınız 100€ üsütndeki paketleri satıcılarla iyi iletişim kurup konuşarak 100€ ya kadar paketin değeri diye işaretlettirebilirsiniz. hatta GIFT yani hediye kutusunu işaretlerlerse çok daha kolay geçiyor paket.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 11:25 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 10:37 ----------
arkadaşlar daha önceki hesabımda bir terslik olmuş sanırım veya benim kullanımım GSR dan alışkanlık olarak motora alıştıkça agresifleşmiş sanırım....... dün gece depoyu fulledim yine bir önceki fullemem ile arasında 206,8km gitmişim ve 7,33lt benzin aldım yani hesaplarsak 100km de 3,54lt yakmışım toplamda 225km e gidebilirmişim...
daha önce bu hesapları yapanlar oldumu acaba? veya benzin tüketiminizi takip ediyormusunuz?
s.a arkadaşlar bende joyride kullanıcısım artık 2 gün oldu ama şimdiden çok memnunum diye bilirim ama daha iyi tanıdıktan sonra motorumu daha geniş bir şekilde anlatacagım herkeze slm lar..
motoru aldıgımda aküde bir sorun yoktu 2 gün akü bitmişti dandik akü takmışlar heralde9amper taktırdım normali 7 ampermiş şimdi çok daha iyi tek kelimeyle canavar sonlamayı gazı hiç cesaret edemedim manyak kaçıyor köklemek istedim biraz kask kafadan uçuoyrdu
countugur senin bu ilk heyecanını anlıyorum hayırlı olsun motorun kazasız belasız kullanırsın insallah
bu arada gazı tam köklesende max cıkacagın hız 114 felan daha gitmiyor ama hızlanma dedigin gibi cok hızlı 114te cok hızlı bir sekilde cıkabiliyorsun )) tekrar hayırlı olsun aramıza hos geldin
feyzullah4 teşşekürler yaklışımın için birazdaha alışırsam bir deneme yapmayı düşünüyorum hayırlısı bakalım 114 ü geçe bilecekmiyim cümlemize inşallah kazasız belasız sorunsuz sürüşler...
Arkadaşlar hepinize merhaba,
Mio 100 cc hakkında bilgi arıyorum fakat fazla bişey bulamadım.Bana yardımcı olursanız çok sevinirim.Teşekkürler
Yanlışınız var arkadaşlar, ben hergün eşimle beraber işe gidip geliyorum eğimsiz düz otoyolda 120 görüyor iki kişi, Hatta hızını alıp gelirsen hafif yokuş yukarı yolda da 120 görüyor. Tek olarakta 130 görüp korkup bırakmışlığım var. (eğimli yol idi. BJK Nevzat Ayaz tesisleri önü.)
130 görüyorsun valla benim motor gitmiyor o kadar 114de felan kalıyor :(
bende 2010 evo 200i var (enjeksiyonlu) 120km ye hız sınırı koydular diye düşünmeye başladım iyice...
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)