Sym Joyride 200 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
-
malibu79 adlı üyeden alıntı
allah allah ilk heves diye fazla mı yüklendik bilmem. depoyu ilk doldurduğumda 14-15 km' de benzin göstergesinin ilk kademesi sönmüştü. şimdi ise 26 km oldu hala sönmedi
yok ondan kaynaklanmıyor kardesim bence o kadar fark km etmez. motoru sola dogru yatır biraz bekle benzin ibresi düser sağa dogru yatır benzin ibresi bir kademe bir kademe artar cok fazla yatırmanada gerek yok ibren bayır yukarı veya asagı giderken yanabilir kardesim bu yüzden benzini ölçmek istiyorsan ne kadar yaktıgını su sekilde yapman lazım ilk depoyu fulle kmyi sıfırla sonra kafana göre gez 50-60km sen bilirsin sonra yine depoyu fulle benzinci senden ne kadar isterse o parayı gittigin kmye böl böyle daha saglıklı net sonuc alırsın ben böyle denedim 160-170 lira cıktı bende sehir ici sehir dısı karısık ama bana yinede fazla geliyor bu fiyat sende bi denede kıyaslayalım aynımı yakıyor diye[COLOR="Silver"]
Reklamlar
-
doğru söylüyosun. zaten bende ölçümü öyle yapıyorum ama depoyu ilk doldurduğumda 18tl/72km (25kr) idi ikincisi yaklaşık 10tl/50km (20kr).bakalım üçüncü de nolucak. aslında lt hesabı yapmamız lazım sanırım. bir de 95 oktan ile deniycem
---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:26 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 12:58 ----------
haa bu arada adam motora bakım yaptırmıcam diye uğraşıp duruyo deme. çünkü diyarbakır' da bakım yaptırmam için malzemeleri izmir' den temin edip burada taktırmam gerekiyo bundan dolayı biraz öteliyorum. ama izmire ilk giden arkadaşıma bir hava filtresi sipariş edicem. dursun bi kenarda.buji yi de piyasadan temin edebilirim sanırım.
-
11 Şubat 2010, 17:03
Merhaba... Ben İstanbul Çekmeköyden Gökay. Suzuki AN 125 ten sonra bende daha yeni 2008 model bir Joyride 200 e sahip oldum. Sizlerle bilgi alış verişinde bulunmak ve uygun zamanlarda gezi organizasyonlarına katılmak isterim.
-
17 Şubat 2010, 19:49
-
19 Şubat 2010, 12:03
sehir içindemi bu kadar yakıyor valla benimkinden daha iyi senin motor ben hava filitresine felan baktırayım o zaman. valla bilmiyorum hic denemedim kafayı sökmeyi kardesim
-
19 Şubat 2010, 17:16
-
19 Şubat 2010, 18:58
feyzullah4 adlı üyeden alıntı
bugun gittim servise yag degisimi yaptım valvoline 10/40 motor yagı koydu 20 liraya bide hava filitresine bak dedim söktü baktı daha bunun ömrü var dedi tabanca ile üflettirdi taktı yerine sonra
ama motorun sesi degisti farkettim
zamanıda gelmisti zaten yag degisimin sizce nasıl bu valvoline yag ben castrol koy dedim bu daha iyi dedi sanki beni kandırdı gibi ama neyse
walla motor yağları konusunda pek bilgimm yok ama çok farkedeceğini düşünmüyorum. bende alır almaz yağ değişimine götürdüm. listeden bakıp castrol 10/40 koydular. 10/40 olsunda gerisi teferruat.elinde ne varsa onu satacak amcam. napsın
-
21 Şubat 2010, 00:46
feyzullah4 adlı üyeden alıntı
bugun gittim servise yag degisimi yaptım valvoline 10/40 motor yagı koydu 20 liraya bide hava filitresine bak dedim söktü baktı daha bunun ömrü var dedi tabanca ile üflettirdi taktı yerine sonra
ama motorun sesi degisti farkettim
zamanıda gelmisti zaten yag degisimin sizce nasıl bu valvoline yag ben castrol koy dedim bu daha iyi dedi sanki beni kandırdı gibi ama neyse
hava filtresının hava ıle temızlenmesınde sakınca yok dıkkat etmen gereken filtre kağıdının rengı ve tozlu durumuna dıkkat etmek. renk koyu yada aşırı tozlu ise değişmesı gerekır tabıı,
yağ konusunada gelırsek valvoline iyi bir yağ olduğunu söylemek isterım. ABD 'da en güvenılır ve sık tuketılen bır yağ markasıdır. Türkıyede daha cok yaygınlaşmadı.
20 TL fiyat iyi diye dusunuyorum. Gecen yıl korlasta 75 TL değiştirdim dusun artık.
kazasız surusler dılerım.
-
yine artık kimse gelmiyor symciler motorlarınızımı sattınız
-
yok ya satar mıyız hiç arkadaşlar km telim koptu km saati ve km sayacı çalışmıyor. şimdi izmirden sipariş mi vericem yoksa piyasada uyan başka model var mı bildiğiniz?
-
benimde arka balatalar eskidi fren zayıfladı hangi marka taktırmamı önerirsiniz bide fiyatı ne kadar
-
motorum 2 gündür düşük devirlerde,yani tam yavaştan hızlanmaya geçerken ileri doğru atlama yapıyor.Aynı sorunu durduğumda kalkarkende yapıyor.Neden olabilir yardımcı olabilirseniz sevinirim
hayat şansa bırakılacak kadar uzun değil
-
04 Nisan 2010, 04:17
valla ben bilmiyorum insallah sorunu biran önce cözersin sizin motorlar ne kadar yakıyor? bide genel bakım yaptırmayı dsünüyorum sizin oralarda kaca yapıyorlar...? gerci bu aralar girip cıkan yok sanırım bu sayfaya ama ben yinede muhabbet olsun belki birileri girer görürüz
-
05 Nisan 2010, 01:00
Ben 1 ay önce felan yaptırdım 80 tl verdim.buji,yağ felan değişti.ilave diskler için sprey almıştım.40 tl işçilik aldılar.sym ye yazgan motor bakıyor diye hatırlıyorum ben.onda fiyatlar ne durumda acaba.işçiliği çok iyi onu biliyorum.sorun sanırım benzinden kaynaklandı.düzeldi çünkü birkaç gün sonra.130-140 kuruş arası yakıyor sanırım tam hesaplamadım.kullanıma göre değişiyor.
hayat şansa bırakılacak kadar uzun değil
-
05 Nisan 2010, 02:49
eklermisin beni feyzullah4@hotmail.com
---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:49 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:39 ----------
bide senin motor 130-140 lira yakıyorsa cok iyi yakıyor valla evet sakaryada yazgan bayi bakıyor ama ben daaha hic götüremedim ona tekin orda ben hendek ilcesindeyim ehliyet sorun oluyor ehliyete yazıldım aldıgım zaman insallah yazgana götürecegim sormustum 50 lira idi ama yag degistirme yok sanırım..
-
10 Nisan 2010, 13:41
merhaba arkadaşlar bu konu başlığı pek işlemiyor. yazışmaların devamını sym kullanıcıları konu başlığı altında devam etsek daha sağlıklı olacak gibi geliyor ne dersiniz?
Davids deki sorun benimde başıma geldi düşük devirde ani kavrama yapıyordu sonra geçti. benzinle alakalı değilmiş gibi geliyor ama bakalım şimdilik sorun yok.
Benim km teli kopmuştu izmir yada istanbulda fiyat araştırması yapıyorum almışken birde hava filtresi ve buji de alayım dedim. Ancak piyasada çok farklı fiyatlar var hava filtresine 15 diyende var 33 diyende ilerde kayış da değiştirmek gerekecek uygun fiyata kaliteli ürünler bulabileceğimiz toparlamaya çalışalım ne dersiniz?
-
10 Nisan 2010, 13:47
Herkese Hayırlı Günler Dilerim. Ben 'de 2003 model SYM 200 kullanıcıyım. Böyle bir forum olduğu için memnunum, fakat daha ayrıntılı ve yönlendirmeli olursa herkes daha iyi sonuçlar alacaktır. Benim ihtiyacım şunlar : SYM 200 İle ilgili yedek parça alacağım orjinal ve ucuz yer bilgileri. Gaziantep' de yaşıyorum. Hava Filitresi, Ayak marşı, Akü, Buji vs alacağım. Motor Çok Güzel. Gaziantep' de ilk ben aldım.
-
10 Nisan 2010, 15:59
Yedek parça için özellikle Gaziantep olmasına gerek yok, ana bayii firmasıda olabilir. Kargo ile isteriz.
-
13 Nisan 2010, 18:28
Selam, kışı sağlam geçirdim teşekkürler.. :)
Atlas adlı üyeden alıntı
jazzyilker, branda tek başına yeterli koruma sağlar, bunlar şeker değil ki yağmurdan erisin. Yapman gereken birkaç şey;
1- depoyu tam doldur
2- su içinde antifiriz olduğundan emin ol (fabrika çıkışı antifiriz konuluyor ama su eksiğin varsa antifiriz koyabilirsin)
3- motor orta ayakta olsun, ön tekerinde toprak veya betonla temasını teker altına bir tahta koyarak kesebilirsin.
4- Aküyü mutlaka sök evine götür yoksa benim gibi her bahar bir akü alırsın.
5- Dua et kedi-köpek içine yuva yapmasın
---
@feyzullah4,
bizim motorlar kullanım şekli ve ağırlığa bağlı olarak yaklaşık 100km de 3,8-4,1 lt arası yakar. Ben ağır biri olmama rağmen istanbul trafiğinde 100 km de 4 litreyi geçemedim.
Saygılar&sevgiler
Havalar ısınmaya başlıyor, bi hafta sonu SYM'liler toplanıp küçük bi gezi yapalım ne dersinizi?
---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:28 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:18 ----------
davids adlı üyeden alıntı
motorum 2 gündür düşük devirlerde,yani tam yavaştan hızlanmaya geçerken ileri doğru atlama yapıyor.Aynı sorunu durduğumda kalkarkende yapıyor.Neden olabilir yardımcı olabilirseniz sevinirim
Selam Davids, bende de oluyor o..Özellike ilk kalkışlarda öne fırlama ve titretme. Şunu farkettim: motoru ilk çalıştırdığında hemen gaza basıp yola çıkma. Rolanti bi iki dakika içinde normale dönüyor. Yani motor biraz ısınıyor sanırım. Sonra yola çıktığında da yumuşak devirlerde seyrettiğinde olay ortadan kalkıyor.
En azından bende böyle olduğunu hissediyorum.
-
13 Nisan 2010, 23:33
Egsoz koruma demiri.....
Arkadaşlar merhaba, benim motorun egsoz koruma demiri yok, yani parlak kısım...Nerden temin edilebilir bu parça ve fiyatı konusunda bilgisi olan var mı? Teşekkürler...
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler