geçen sene aldım ama bir bakmak lazım. benm aldığımda da liste fiyatı aynıydı. bayilere sormak lazım kaldıysa ellerinde.
geçen sene aldım ama bir bakmak lazım. benm aldığımda da liste fiyatı aynıydı. bayilere sormak lazım kaldıysa ellerinde.
Güncel Motosiklet Haberleri ve Kültürü Blogu
https://www.facebook.com/BoutiqueMoto
Bu motorun fiyatı 6 bin lira'yi geçti arkadaşlar. Belki güzel motor ama el insaf yahu. Kuba str 250 ile bu motor arasında kaldım. Str 250 cc ve 4800 lira. Arasında 1500 lira var. Çok kararsızım. Bu arada sıfır alma niyetindeyim. Kredi kartı ile.
Bende ilk motor almayı düşündüğüm zaman Kuba ya bakmıştım. Hoşuma gitmişti ama içim tam ısınmamıştı. Ama RX125 de ayrıntıları güzel tipide hoşuma gitti. birde biri 250cc ile 15-5 HP- diğeri 125 cc ile 13HP yi yakalamış buda rx in teklonoji olarak daha iyi olduğunu gösteriyor.tabi birde motosiklete içinin ısınması gerek bende çok kararsızım ama RX125 ile RT125 arasında.
Doğru ama tork farkı var gerçekten. 250cc de ciddi bir güç yok, son sürat olarak RX_sm nin gerisinde bile kalabilir belki hatta. Ancak çekiş olarak 125 cclik bir motor 250cclik bir motoru yakalayamaz(çok istisnai bir durum yoksa). Ancak şunu da söyleyeyim, ben RT yi sattıktan sonra STR ye bakmaya gittim, test sürüşü için bindim. İlk birkaç yüz metreden sonra "ben o motordan inip buna hayatta binmem" dedim kendi kendime. Verdiği hissiyat, gidişi felan, çok ucuzdu... Almaktan da vazgeçtim. Hoy daha arızasız(hatta hiç) bir tecrübe sunacaktır size. Kuba ufak tefek sık sık arıza verebiliyor, uğraşırım diyorsanız ne ala, üstesinden gelinemeyecek şeyler değil.
#sürenadam
kuba 1000 lik de olsa almam şahsen... kaliteden taviz vermemek taraftarıyım, hal böyle olunca da japon makine alamıyorsanız hyosung en iyi/kaliteli seçeneklerden biri...
başkalarının kusur ya da avantajlarına odaklanmaktansa, kendi yanlışlarını düzeltmeye çalış ve elindeki fırsatların farkında ol... dünyada birşeyleri düzeltmek istiyosan önce kendinden başla...
hyosung çinli motorlarla kıyaslanacak kadar ucuz bir marka değil ... çinlilerin arasında da elbette az sorunlu ya da sorunsuz motorlar var, bu durum beni çok sevindiriyor, bir sürü kişi motor sahibi oluyor, acemiliğini atıyor, motorcu kardeşliği gelişiyor ama illa ki hyosung'la aralarında fark var, millet ktm duke 200cc'ye 10.000 tl veriyor, bu adamlar 200cc motor aldılar diye kerizler mi şimdi herşey motor hacmi değil, dayanıklılık, konfor, arge, teknoloji vs de önemli ... benim de maddi durum iyi olsa bende gider ktm alır, övünürdüm motorumla sonuçta ktm bir efsane dünyada ...
Gelecekse beklenen, beklemek güzeldir. Özleyecekse özlenen, özlemek güzeldir. Ve sevecekse sevilen; O hayat her şeye bedeldir. Özdemir Asaf...
Merhaba arkadaslar, gunlerdir ilgiyle mesajlarinizi okuduktan sonra, sizlerin fikrini almak, engin deneyimlerinizden faydalanmak amacıyla siteye uye olmaya karar verdim. uyelik bilgilerini doldururken uzun zaman once uyeligimin oldugunu farkettim. Kısaca kendimden bahsedeyim, 18 yasindan beri motorsiklet kullaniyorum sun an 30 yasindayim boyum 180cm kilom 73. Vespa px200 ile basladim sonra suzuki burgman 400 aldim en sonunda kymco 125 scooter aldim simdi o da satildi motorsiklet bakiyorum. En son motorsikletimi aldigimda farkettim ki suzuki burgman 400 den sonra kmco 125 scooter gelmemeliydi. Lafı uzatmayayim Sm ler gozume kullanisli ve estetik geldi ( daha once hic kros ve sm kullanmadim)) forumlari takip ederek fikir edinmeye calisiyorum. Talip oldugum makinalar sunlar:
1- tabiki Hysoung rx 125
2- Derbi Terra 125 ( tipi cok guzel ve rahat gozukuyor )
3- motoran xv250 cros
4- Asya rx 250 supermoto ( Asyanin getirdigi en kaliteli motorsiklet oldugunu okumustum)
derbi terra haricinde digerlerinin fiyatlari birbirine yakin. fiyat - performans acisindan sizce hangisi?
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:56 ----------
bir de mondial X-Treme Super Moto var onu yazmayi unutmusum
İlk olarak hoşgeldiniz.
Şimdi lafı geçen motorlar arasında Asya RX250 yi bırakalım bir kenara. Forumdaki konusunu okursanız anlarsınız, motor piyasada yok neredeyse, birdaha getirileceği de muallak. Motoran da Mondial'in gerisinde kalacak bir alet. Her türlü... Ancak biraz daha uygun fiyatı. Derbi'ler malum, avrupalı. Güzeller, kaliteliler, uzun ömürlüler elbet. Ancak piyasası biraz ölü ve yedek parça teminini yurt dışından sağlamalısınız. Zaten neredeyse şu bütün motorlar için aynı durum geçerli. Ha buarada eski terra'ları kastediyorsanız laflarımı geri alıyorum. Kalitesi sorun değil ama üzerinde YBR motoru vardır. Bu da performans olarak Hyo ya denk asla değildir. Biraz cılız bir motor bence. Ancak yeni terralar tamamen yenilenmiş ~15hp lik motorlar bulunduruyor. Yanlız fiyatları çok yüksek.
Hyosung çok sağlamdır, Her türlü sizi tatmin edecektir. Bir şikayetiniz olmaz. Parçalarını kuralkan temin ediyor ancak pahalı. O yüzden 1-2 tane yurt dışı sitesi var, oradan yedek parça temin etmek daha mantıklı. Zaten 1 hafta sürmeden geliyor. Açıkçası Derbiye tercih edebilirim çünkü daha yaygın ve parça sıkıntısı daha az olacaktır. Parçaları derbiden pahalı mıdır bilmiyorum amam. Tabi bu benim tercihim, bence 2 motor da birbirine denk.
Asya ve motoranı geçmiştik. Ben mondial kullanıyorum. Oldukça memnunum. Şu sakat mondial servislerinin elinden kazasız belasız kurtardım motorumu, hiç bir sorun vermedi. Sayılan modeller arasında en performanslısı ve tasarımı güzel olan Mondial dir. Yakından mutlaka görmeniz gerek. Maddi sıkıntınız yok ise mutlaka tavsiye ederim. Açıkçası Hyo ve Derbi de iyidir ancak 125 cc oldukları için benim gözümde Mondial ilk tercih oluyor.
Kısaca özetlemek gerekirsek;
Asya almanız büyük risk.
Motoran bu alternatifler arasında özellikle teknik özelliklerininden dolayı sonuncu sırada kalıyor bence. Üstelik fiyatı da bu özelliklere ve güce göre çok uygun değil.
Derbi ve Hyosung denk motorlar gözümde. Ancak Yeni derbiler avrupalı olmasının da etkisiyle çooook pahalı. Resmen 250cc fiyatına satılıyor. Eski Terralar ise kesinlikle Hyosung'un dengi sayılmaz, motor olarak.
Mondial'i her türlü tavsiye ederim. Bu performans, kalite ve donanıma bu fiyat bence normal. Ve performansı en iyi motor.
125lik işimi görür diyorsanız Hyosung'u, biraz daha fazlasını istiyorsanız Mondial'i öneriyorum.
#sürenadam
Tavsiyelerin icin cok tesekkur ederim, ben de az once ktm duke formuna bakıyordum, orda da yorumlarini gormustum isabet olmus. oncelikle 2. el dusuk kmde bir motor almayi dusunuyorum. Antalyada ikamet ediyorum su an icin uygun bir hysoung sm yok ilanlarda(acelemde yok gerci), bir derbi var 7500 civari istiyor. acaba elden cikartirken zorlanirmiyim diye dusunmekten kendimi alamiyorum. Mondial aklima yatmadi degil. Yine forum arastirmalarindan sonra piyasadakidiğer mondial modellerinden farkli oldugunu anladim. Simdi sen soyleyince birazdaha arastirma ihtiyaci duydum. Olmazsa konuyla ilgili yeni sorularimi hazirliyim. vakit ayırıp yardım ettiğin icin tekrar cok tesekkur ederim
Arkadaslar rx125 sm almaya karar verdim, etrafinda temiz olanlar ozellikle Antalya'da (ben antalya'da yasiyorum)ya da izmir'de (ailem orada) olursa haber verirlerse sevinirim. Yakin sehirlerde olabilir. 2011 -2012 model olmasi tercihimdir.sifir almak isterim ama fiyatlari yuksek biyerde kampanya falan gorurseniz duyarsaniz lutfen bana da soyleyin.
sen bi bayileri de ara. siteden telefonlarını bul direk konuş belki vardır ellerinde. ben liste fiyatından bayağı ucuza almıştım bu şekilde
arkadaşlar shinko lardan kurtulmak istiyorum sava nasıldır fiyatı uygun. yol tutuşu iyi kaliteli bir lastiğe ihtiyacım var michelin pilot activler sökme takmayla 600ü buluyor. yardımlarınızı bekliyorum.
al birini vur ötekine... Sava mava... İyi bir lastik istiyorsan 450-500 ü gözden çıkaracaksın. Yoksa swallow veya sava idare eder. TAhminen sava shinkodan daha iyidir.
#sürenadam
orta karar şöyle bir lastik de yok mu? michelin pirelli metzeller hepsi 600 lira 300e 400e de lastik yok.
Uniliyi çok övüyorlar fiyatına göre...
#sürenadam
Tekrar merhaba diyorum çünkü uzun zamandır girmiyordum foruma, marka modelden dolayı başka bir sitedeydim.(belki yasak olur diye yazmıyorıum)
2006'da CBF 500 le başladım(33.000KM'de satıp), 2010'da Hornet 900 aldım, hala da aynı motorlayım.
Ancak şu aralar konusu geçen motora ait bilgi edinmek adına nette gezinirken Hyosung hakkında engin bilgilere burda rastladım.
gerçi burda SM modelinden bahsediliyor ama benim baktığım model XRX 125.
O mu, Kanuni mi,Ramzey mi derken, Hyosungda karar kıldım gibi.
Başlığı baştan sona okudum, Çinlilerle mukayese edilmeyeceğini, yedek parça vb... hertürlü bilgiye ulaştım ama bu motoru nerde, ne kadara bulacağıma ulaşamadım.bu konuda da sizden yardım rica ediyorum.Belki satan, satanı tanıyan, şu kadardan fazla verilmez diyen olabilir.
Tanıdığım kimsede yok şuanda. XRX modeli de SM modelinin aynısı, jant-teker farklı sadece.
http://www.sahibinden.com/motosiklet...ing=price_desc
Şuradan bakın diycem, başka bildiğim biyer yok Ankarada bulursanız bir göz atabilirim ben de...
#sürenadam
Tesekkurler.bende sahibinden yola cikarak.istanbul/pendikteki motora bakacagim.daha onceki sayfalarda Ankarada bir arkadasin basina gelen kotu olayi okudum.(makine sifir gibi ancak motoru mahvolmus olan) bunun gibi bir olayla karsi karsiya kalmamak icin;ornegin pendikteki ilana daha once gidip bakan oldu mu?motorun bir kusurunu farkeden oldu mu?
Aslında Hornet'ten sonra birçok 600 ve altı motorlar aynı duyguyu yaşatır. Hadi 600 lüklere bir süre sonra alışabilirsin. Ama özellikle 125cc ler üst devirlere çıkmaya görsün, anında kesiliyor Tork üretimi ne olursa olsun zayıf kalıyor. Eh bir de üst devirde de kuru gürültü yapınca olayın boyutu değişiyor. 250cc'ler de olay biraz değişmeye başlıyor diyebilirim. Tork ve güç trafik koşullarını karşılayabilecek düzeye erişiyor artık. Yokuşta bayılmalar felan neredeyse kalmıyor gibi.
Kısacası özellikle Hornet'ten sonra 125lik ile mutlu olan adama helal olsun derim
#sürenadam
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)