Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
20. sayfa BirinciBirinci ... 10181920212230 ... SonuncuSonuncu

Hyosung Rx125SM paylaşımları...

REKLAM ALANI
    Syanur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    DR-Zurna 400
    Valla ben shinkolardan çok da memnun değildim. Ama haksızlık da etmiyeyim, benim arka lastik 180/80 idi, ve 14" idi. Ön taraf ise 130/80 gibi fazla kalın R18 idi. Yani lastikler zaten garip ebatlarda idi. Belki frenajda sıkıntı yaratmasının sebebi ebatlarıydı. Ama belki maxiss felan olsa daha beter olacaktı. Yada benim ilk motorum olduğu için ben fazla beklenti içindeydim. Ama şunu söyleyebilirim ben shinkoların tekrardan denenmeye değecek lastikler olduğunu sanmıyorum. Başka birşey dene, hem tecrübe etmiş olursun sonraki motorların için fikir olur...
    #sürenadam

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    phradrel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    F650GS
    en pis en kirli rx 125 sm kullanıcısı olarak mecidiyeköydeki motoseri tavsiye etmiyorum çünkü erdal abi her gittiğimde bu motorun hali ne diye kızıyor. adamlar benden daha çok düşünüyor motoru ama sadece periyodik bakım için gittiğimden ve ilk motorum olduğundan değerlendiremiyorum servisi.

lastik konusunda bir şey sorabilir miyim? bu motor durmuyor. arka frene basınca kuruk yanına kadar geliyor neredeyse. hafif tırtıklı bi model düşünsek nasıl olur acaba?

meendis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Hyosung RX 125 sm
    Alıntı phradrel adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    en pis en kirli rx 125 sm kullanıcısı olarak mecidiyeköydeki motoseri tavsiye etmiyorum çünkü erdal abi her gittiğimde bu motorun hali ne diye kızıyor. adamlar benden daha çok düşünüyor motoru ama sadece periyodik bakım için gittiğimden ve ilk motorum olduğundan değerlendiremiyorum servisi.

lastik konusunda bir şey sorabilir miyim? bu motor durmuyor. arka frene basınca kuruk yanına kadar geliyor neredeyse. hafif tırtıklı bi model düşünsek nasıl olur acaba?
    arka frene fazla basınca teker kitleme bende de oluyor, ama bende yanlanma pek olmuyor..belki bizdeki shinko dan ziyade daha yumuşak hamurlu lastik daha faydalı olabilir.
    asfalt kullanımda tırtıklı lastiğin bir avantajı olacağımı sanmam..neticede tırtık ne kadar artarsa tutunma da o kadar azalır

Motosikleti
    F650GS
    motor hafif olunca bir de fern yapınca arkanın kilitlenmesi normal gibi geliyor bu motorda. arkadaşalra da hep söylüyorum gitmesine gidiyor da durmuyor motor diye.

bu arada bizim gidon kalınlığı kaç mm bilen var mı?

polo34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    RKS Cruiser 250
    sayımız artmış galiba, keşke bir haftasonu gezi düzenlesek, diğer markalardan da illa ki arkadaşlar olsun da çekirdek kadro olarak olayı biz organize etsek iyi olurdu ...

günübirlik istanbul dışına bir yere gidip gelebiliriz ...
    Gelecekse beklenen, beklemek güzeldir. Özleyecekse özlenen, özlemek güzeldir. Ve sevecekse sevilen; O hayat her şeye bedeldir. Özdemir Asaf...

Motosikleti
    F650GS
    güzel olurdu beni sayabilirsiniz. bu arada elden geçiriyorum makineyi. boya yaptık bakalım tutacak mı sonuçlansın paylaşacağım. tabi tekrar toplayabilirsem

Motosikleti
    DR-Zurna 400
    Toplarsın inşallah Son halini merak ediyorum...
    #sürenadam

meendis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Hyosung RX 125 sm
    Alıntı polo34 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sayımız artmış galiba, keşke bir haftasonu gezi düzenlesek, diğer markalardan da illa ki arkadaşlar olsun da çekirdek kadro olarak olayı biz organize etsek iyi olurdu ...

bu hafta ben de gelebilirim..

Alıntı phradrel adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    güzel olurdu beni sayabilirsiniz. bu arada elden geçiriyorum makineyi. boya yaptık bakalım tutacak mı sonuçlansın paylaşacağım. tabi tekrar toplayabilirsem

http://i6.photobucket.com/albums/y20...l/IMAG0186.jpg
    naked yapmişşın

Motosikleti
    2012 GT250R (kırmızı-beyaz)
    If you go with bigger tires you will lose:

some speed
    some acceleration (not only do you cut wind less, you also literally spin up the tires slower, as they are fatter and therefore heavier)
    some aerodynamics (smacking wind with fat tire vs skinny)
    some leaning speed (when you lean to turn the bike will react slower)
    inferior traction ( not enough weight per square centimeter of tire to 'grip' the pavement)
    inferior handling in rain (decreased weight per area=easier to slide or hydroplane)

you will gain:

NOTHING. Except it'll look better.
    eğer büyük lastik takarsanız şunları kaybedersiniz:

biraz son hız
    biraz hızlanma (rüzgarı az kesmekle kalmazsınız, lastikler daha kalın ve ağır oldukları için kelimenin tam anlamıyla daha yavaş dönerler)
    biraz aerodinamik (rüzgarın kalın lastiği tokatlaması karşısında lastik güçsüz kalacak)
    biraz yatırma hızı (motoru döndürmek için yatırdığınızda motor daha yavaş/geç tepki verecektir)
    kötü/dengesiz/kalitesiz çekiş (yolu tutması için lastiğin cm kare başına düşen ağırlığın yetersiz hale gelmesi)
    kötü/dengesiz/kalitesiz yol tutuş (alan başına düşen ağırlığın azalması = kaymanın ya da ıslak zeminde kızaklamanın kolaşlaşması)

kazanacağınız:

HİÇBİRŞEY. İyi görünmesinin haricinde

---------- Mesajlar birleştirildi - 05:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 04:59 ----------

Alıntı Abrascas adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Duro shinko gibi markalar yerine Maxxis tavsiye ederim. http://www.motolastik.com/main/links.asp?link_ID=52
    ben de maxxis fena değil ve tercih edilen bir marka diye biliyorum... 125 lik sm de nasıl performans verir bilemeyeceğim ama gt250r dan biliyorum shinko hakikaten beş para etmez...

---------- Mesajlar birleştirildi - 05:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 05:02 ----------

gelmek isterseniz sakaryaya beklerim arkadaşlar, burada 15-20 motorluk bir grubumuz da var müsait olan arkadaşları da çağırırız hep birlikte sizi misafir etmiş ve tanışmış oluruz... burada günübirlik gezilip görülebilecek çok güzel ve yeşillik yerler de var... bence gezi düşünüyorsanız ve daha önce pek gelmediyseniz on numara olur

---------- Mesajlar birleştirildi - 05:20 ---------- bir önceki mesaj zamanı 05:09 ----------

büyük lastik takmayla ilgili olarak, geniş takarsak daha güvenli süreriz, motor daha iyi yol tutar diye biliyoruz ama bu yabancılardan alıntı yaptığımız yazı tam olarak bizim bildiğimizin tersini söylemiş... son hız ve hızlanmanın biraz düşeceğini biliyoruz tamam, motoru yatırırken geç tepki vermesine yani birazcık hantallaşmasına da amenna yani numaralandıracak olursak 1, 2 ve 4. satırlara katılıyorum... ama 3, 5 ve 6. satırlara katılmıyorum...
    başkalarının kusur ya da avantajlarına odaklanmaktansa, kendi yanlışlarını düzeltmeye çalış ve elindeki fırsatların farkında ol... dünyada birşeyleri düzeltmek istiyosan önce kendinden başla...

Motosikleti
    DR-Zurna 400
    Alıntı tekhancer adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    büyük lastik takmayla ilgili olarak, geniş takarsak daha güvenli süreriz, motor daha iyi yol tutar diye biliyoruz ama bu yabancılardan alıntı yaptığımız yazı tam olarak bizim bildiğimizin tersini söylemiş... son hız ve hızlanmanın biraz düşeceğini biliyoruz tamam, motoru yatırırken geç tepki vermesine yani birazcık hantallaşmasına da amenna yani numaralandıracak olursak 1, 2 ve 4. satırlara katılıyorum... ama 3, 5 ve 6. satırlara katılmıyorum...
    3. kısım çok açık değil mi? Lastik genişledikçe rüzgara daha fazla direnç gösteriyor işte Yani akılda ufak bir etki gibi izlenim bırakabilir ancak sürat arttıkça lastiğin rüzgardan nasıl etkilendiğini kestirmez zor. Kaldı ki ne olursa olsun, geniş bir cisim rüzgardan daha fazla etkilenir.

Diğer konuyu ise biraz uzunca açıklayalım; Lastikteki genişlik arttıkça sürtünme alanını da artar ve yol tutuşu iyileşir ancak sürtünen alandaki basınç azalır bu da yol tutuşu kötüleştirir. Yani yüzey alanının genişlemesi yol tutuş açısından bir yandan +, bir yandan - etki yaratmaktadır. Aynı şey inceltilen lastik için de tam tersi şekliden söz konusudur. Peki bunun en iyi olduğu yer neresidir?

Motosikletler veya arabalar için ağırlık/güç oranı başta olmak üzere, kullanım amacı, tasarım, aerodinamik gibi etkenlerden dolayı optimum bir lastik genişliği ve yanak yüksekliği belirlenir. Bu değerlerin altına veya üstüne çıkmak çoğu zaman performans kaybı olarak bize geri döner. Ancak bazı araçlar kullanım amacı ön planda tutularak belirlenmiş lastik ebatlarına sahiptir. Mesela benim önceki motorum Hyo-RT125_Karion gibi. 125cc ve arka teker genişliği 180 idi. Güçsüz motoru ile o kalın tekeri döndürebilsin diye de jant çapını 14" yapmışlardı(teker çapı büyüdükçe tekeri döndürebilmek zorlaşır). Peki neden böyle ufak bir motora 180 lik bir lastik takmışlardı? Kullanım amacından ötürü... O motor topraktan ziyade kumsal gibi yerlerde kullanılsın diye üretilmiş. Geniş lastik tabanıyla kuma gömülmesin diye. Ha ben o lastik yerine 120 lik bir lastik taksaydım elbette performans kazanacaktım(şehir içinde) ancak kullanım amacımdan uzaklaşacaktım.

Benim motorum kumsal amaçlı idi. Ancak yollarda gördüğümüz motorların çoğu asfalt/şehir içi kullanım amacına yöneliktir. Bu tür motorlarda yakıt tüketimi+yol tutuş+dayanıklılık gibi faktörlerin göz önüne alınması sonucunda lastik ebatları belirlenir. Yani sen YBR'nin lastik ebatını değiştirirsen illaki bu saydığım faktörlerin birinden(birkaçından) ödün vereceksindir.

5 ve 6. kısımlar aynı şey aslında. İlk dediğim gibi lastik genişledikçe basınç azalır. Basıncın azalması da yağmur ve kar gibi zeminlerde iyi değildir. Çünkü böyle zeminlerde basınç yüksek(lastik dar) olmalı ki karı ve yağmuru kesip, daha derinlere(asfalta mümkünse) temas edelim. Aksi taktirde geniş bir lastik ile karda ve yağmurda gemi misali yüzersin. Aynı durum asfalt içinde geçerlidir. Masanıza kaleminizin 2 ucunu da eşit şekilde bastırarak sürtün. İnce tarafı masayı kazımaya yönelir ve daha iyi tutuş sağlıyormuş hissi verir. Fakat çok bastırırsanız da ucu kırılır.

Bunu lastiğe uyarlarsak da; ince lastik yola daha fazla basınç yapar ve tutunur(yolu yarmak istiyormuş gibi). Ancak gereğinden ince lastikte ise bu basınç iyice artar ve lastiğin kapasitesini, lastikteki kavuçuğun tutunma direncini aşar. Sonuç, lastik tam kapasite ile çalışamaz. Yine kayma eğilimi gösterir. Çünkü maruz kaldığı gücü karşılayamamaktadır. Ayrıca viraj gibi yatay yüklere maruz kaldığı durumlarda burkulma eğilimi gösterir(kırılan kalem ucu misali).

Bu sebeptendir ki optimum lastik ebatlarından ne daha kalını ne de daha incesini tercih etmek parlak bir fikir değildir. Yani en azından bir şeyden kazanırken başka birşeyden kaybederiz.

Çok uzun oldu ama açıklayabilmişimdir umarım.
    #sürenadam

Motosikleti
    2012 GT250R (kırmızı-beyaz)
    3. satırla ilgili demek istediğini zaten düşünmüştüm ama benim dikkat çekmek istediğim burada rüzgara karşı güçsüzleşmiş de olmuyor aslında, lastik her ne kadar genişleyerek daha fazla rüzgara maruz kalsa da biraz daha ağırlaştığı ve yere olan sürtünmesinin de artmış olduğu için daha oturaklı hale gelmiş oluyor yani bir taksi ile jip kıyaslaması gibi ya da bir kamyonet ile kamyon kıyaslaması gibi düşünebiliriz, yani rüzgar direnci artmış oluyor belki ama ağırlık dolayısıyla oturaklılık da arttığı için ikisi birbirini dengeliyor bir yerde hatta ağırlık daha iyi bile diyebiliriz, mesela bir kamyon mu kolay savrulur yoksa bir araba ya da kamyonet mi? sadece 3. satır bağlamında yalnız bu söylediklerim... bunun yanında senin bahsettiğin "basınç" olayı ile "cm kare başına düşen ağırlık" aynı şey olmuş oluyor, ben bunun basınç demek olabileceğini hiç düşünememiştim :D ama mevcut basınç azalmıyor aslında sadece alan başına yani cm kare başına düşen basınç azalmış oluyor basıncımız hala aynı ve bunun da dolaylı olarak yol tutuşa negatif etki yapacağını sanmıyorum sonuçta toplamda aynı basınç olmasına rağmen daha fazla sürtünme alanı da oluşmuş oluyor yani aynı basınçla birlikte daha fazla sürtünme elde etmiş oluyoruz ki bu noktada da yumuşak hamurlu, çabuk ısınan lastiklerin önemi ortaya çıkıyor zaten şöyle ki; yola tutunmamız basınçla beraber lastiğin kalitesi x sürtünme oranımız/alanımız diyebiliriz... ama dandik lastik olmuş olsa sürtünmenin önemi daha aza inmiş olacak, bu noktada da dandik lastikte basınç faktörü daha önemli bir hale gelmiş olacak... ama motorun ağırlığına ve de rüzgar, aerodinamik vs. gibi unsurlar sonucunda tekerlere ulaşan basıncın oranına ve motorun kullanım alanına bağlı olarak optimum lastik ölçülerinin seçilmesi lazım evet, açıklamaların için ayrıca teşekkür ederim gerçekten zevkli, düşündürücü ve bilgilendirici oldu benim için umarım okuyan arkadaşlar da istifade ederler...
    başkalarının kusur ya da avantajlarına odaklanmaktansa, kendi yanlışlarını düzeltmeye çalış ve elindeki fırsatların farkında ol... dünyada birşeyleri düzeltmek istiyosan önce kendinden başla...

Barkar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    RKS RK200-R
    Merhaba arkadaşlar bende rx125 sm motosiklet almak istiyorum sahibinden.com da 4.550 tlye 2011 model var sizin fikrinizi de almak istedim. gerçi rengini pek tutmadım ama. linki aşağıda.
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...95768242/detay

Motosikleti
    RKS Cruiser 250
    Alıntı Barkar adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhaba arkadaşlar bende rx125 sm motosiklet almak istiyorum sahibinden.com da 4.550 tlye 2011 model var sizin fikrinizi de almak istedim. gerçi rengini pek tutmadım ama. linki aşağıda.
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...95768242/detay
    sıfır gibi 150 km'de, fiyatı da çok ucuz ... ne duruyorsun

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:00 ----------

Alıntı meendis adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bu hafta ben de gelebilirim..
    bu hafta açık öğretim sınavlarında görevliyim, haftaya da bebek görmeye gidicem ondan sonraki hafta sonuna müsait olursak konuşalım hafta içi belki bir gün kaçamakta aslında mümkün, suzuki drz400sm li bir arkadaşta hafta içi için müsait ...

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:03 ----------

Alıntı tekhancer adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    gelmek isterseniz sakaryaya beklerim arkadaşlar, burada 15-20 motorluk bir grubumuz da var müsait olan arkadaşları da çağırırız hep birlikte sizi misafir etmiş ve tanışmış oluruz... burada günübirlik gezilip görülebilecek çok güzel ve yeşillik yerler de var... bence gezi düşünüyorsanız ve daha önce pek gelmediyseniz on numara olur...
    inşallah organize olabilirsek neden olmasın
    Gelecekse beklenen, beklemek güzeldir. Özleyecekse özlenen, özlemek güzeldir. Ve sevecekse sevilen; O hayat her şeye bedeldir. Özdemir Asaf...

Motosikleti
    RKS RK200-R
    sıfır gibi 150 km'de, fiyatı da çok ucuz ... ne duruyorsun

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:00 ----------

Hemen alimi yani. ben motordan çok anlamam bi usta ile mi gitmem lazım acaba. uy içimi heyecan sardı

Motosikleti
    RKS Cruiser 250
    Hemen alimi yani. ben motordan çok anlamam bi usta ile mi gitmem lazım acaba. uy içimi heyecan sardı
    kanuni yetkili servisine satıcı ile beraber gidin, baksınlar, kazasız derlerse alırsın, 150 km deki motor gıcır gıcır olmak zorunda, şehir içi için kullanacaksan sm lastiklerini taktırtırsın, o lastiklerle otobanda konforlu sürüş zor yaparsın, motorun sıfırı 6800 tl diye hatırlıyorum, sm olanlar cross lardan daha pahalı ... cross yapmayacaksan sahibinden.com da o lastikleri de satarsın ..

bu konuda yazılanları da baştan sona iyi oku, sonra memnuniyetsizlik olmasın, sebep olmayalım kul hakkı vs korkarım

Motosikleti
    DR-Zurna 400
    Motordan beklentilerini 125cc civarında tutarsan epey tatmin olursun Memnuniyetsizlik yaratacak hiçbir özelliği olduğunu sanmıyorum.

Benim yakın arkadaşım motor alma fikrini gelecek yaza ertelemeseydi o motor çoktan bizdeydi buarada, haberin olsun
    #sürenadam

Motosikleti
    RKS RK200-R
    Arkadaşlar, teşekkürler.
    Sıfırı internette 5.900,00 tl ye vardı bi ara. Ama aynı kasa oyüzden tanıdık usta var onunla görüşüp nasipse yarın Ankara ya gideriz.

Motosikleti
    F650GS
    kasalar aynı. motor aynı. dedikleri gibi kazasız belasızsa al ama şöyle de bir şey var şehir içinde kullanıma uygun makinedir. 125cc olayını da düşünün tabi.

Motosikleti
    RKS RK200-R
    Yeni kullanıcı olduğum için bana yeter diye düşünüyorum. Sağlam olması yeterli.

Motosikleti
    RKS Cruiser 250
    Yeni kullanıcı olduğum için bana yeter diye düşünüyorum. Sağlam olması yeterli.
    aradığın sağlamlıksa gönül rahatlığıyla al, o konuda hiç pişman olmazsın, global motorun getirdiği eskiler üstten çift eksantrikli 14.5hp idi, kanuninkiler 13 hp olması lazım, yine de 100-110 yapar diye düşünüyorum, o hızlarda acemi biri içinde yeterli oluyor, amacın gezmekse az yakıt tüketimi ile seni sorunsuz gezdirecektir, bu motoru sürmek diğerlerine göre yüksek (rüzgardan etkileniyor) olduğu için daha zor ama bunu sürersen aynı tarz pekçok motoru daha rahat sürersin, boy kısaysa yine problem oluyor, zamanla alışsan da bir ayağın çukura denk gelirse dalgınsan yere bırakma ihtimalin oluyor motor cross olduğu için yatırsan da masraf çıkarmıyor, kaldırıp devam ediyorsun

20. sayfa BirinciBirinci ... 10181920212230 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler