Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Anket:

Katılımcı sayısı
0. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor
  • 0 0%
4. sayfa BirinciBirinci ... 23456 ... SonuncuSonuncu

Mobylete, Peugeot, Bisan 103 ve 105 Ciler Buraya

REKLAM ALANI
    SmirnouF - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tekirdağ - Çerkezköy & Kırklareli - Pınarhisar
    Motosikleti
    ne bulursam gezerim xD
    diyaframinda problem olabilir veya keceler patlamis olabilir ama buyuk ihtimal diyaframdandir

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    bigbangson - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    mobylette 4x50cc+mondial 150kn=inşallah bir gün cbr900rr yenisi yok ama hastasıyım
    saol dostum parça konusunda şimdilik lazım değil ama ileride olacak..yardıma ihtiyacım olabilir..nikelaj kaplama konusunda bilgin vardır heralde kaça malolur tüm parçalar gövde dahil...motor toplamayı nerden öğrendin dersen de 92 de motoru aldım ilkokul yıllarındada 2 ve 4 zamanlı motorların çalışma prensiplerini ansiklopedilerden öğrendim ve sonrada motorda sök tak derken işi çözdüm sonra çift yaptım birinde görmüştüm inceledim aynısını yaptım sonra 4 ün planını tasarladım kafamda yıllar önce şimdide yapmaya çalışıyorum bundan sonraki de 12 silindir olacak ( burdaki tornacılar yapmıyor bizim işleri tek sorun o kendim yaptığım için zor oluyor ve ayarsızlık olabiliyor 12 de mutlaka bulmam gerekecek bir tornacı ) inşallah gülme ama olacak dersem ve kafama taktıysam kesinlikle olacaktır önemli olan maddiyat ve iş durumu (ben marangozluk yapıyorum baba mesleği üni.dende elektrik 2 yıllık onunda faydası var tabi) hem işlere hem motora vakit bulmak zor oluyor yorgunluk falan neyse birgün 12 silindirde olacak yani planlar hazır işte o zaman mobylette görecek tüm arkadaşlar..
    Snirnof yazmış problemin cevabını keçelerden değildir bence olsa yağlanmadan anlardın motor bölümünde dediği gibi diyaframdandır yapraklar kopuk yada tırnaklar ayarsız olabilir bi değiştir dene olmazsa ateşlemen düzensiz olabilir ve karbüratör probleminde olabilir fazla hava alırsa devir artar ama düzensiz çalışır (yarış yapıyosan benzin musluğunu açıp kapatmayı dene motorun daha fazla devir alır mesela)

he bide motor toplayacağın zaman haberleşelim benimde sana yardımım dokunabilir...

crxforever - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ybr125 2008
    nikelaj olayının fiyatlarını bilmiyorum.ama ön janta 30 kaat istemişlerdi geçen sene yenisi zaten o fiyat.
    çarşıya inince sorarım ustama.nikelaj kadro sağlam birşey istiyorsan ramzey krom renkte kadro üretmiş onu uygulayabilirsin.pejo kadrosuna mobilet motoru bağlantı takozlarını filan ayarlayınca olur sanırım.

aslında motorumdan memnunum ama hem üstten depo olması (hız yönünden bir eksi)
    hem de kredi kartı borçlarım yüzünen satabilirim.plakalı sadece kadrosu olan moblet var onu alıp ruhsat işlemlerini filan yaptırıp 1 sene içinde 0 dan bir makine toplama planım var.ama eğer böyle yaparsam da yanına derli toplu az yakan 4 zamanlı bir motor almak lazım.biri binmek diğeri kurcalamak için.dediğin gibi herşey paraya ve zamana bakıyor.bir de bilgi işi daha avans ayarı yapamıyorum

usta 12 silindir sanmıyorum olacağını olsa da araba parasına filan gelir.
    http://zozi.net/forum/viewtopic.php?t=246
    bu linkte 5 silindirli puh moped var belki projen için fikir verebilir.
    bir de bu sitede çift kafa mz diye bir konu var ilgini çekebilir bir fikir verebilir
    http://www.motosiklet.net/forum/showthread.php?t=13056

Motosikleti
    ne bulursam gezerim xD
    zaten 12 silindiri tacakac bi sase bulunamaz ama gercekten basarabilirsen senin icin iyi bi tecrube olur.umarim basarirsin.allahin iziyle 10 haziran gibi turkiyede olcam ve benim ucan tenekeyi toplaycam.eski halinin ve yeni halinin fotolarini koyarim buraya.kafamdakileri basarabilirsem tam bir canavar cikarcam ortaya.sonrada yegenime vercem motoru:D:D

Motosikleti
    mobylette 4x50cc+mondial 150kn=inşallah bir gün cbr900rr yenisi yok ama hastasıyım
    valla 12 silindir için tabiki şasede oynamalar yapmak lazım biraz yani yapmayı bildikten ve çok istedikten sonra yapamayacağın hiçbirşey yoktur.....

dostum 5 silindir olayına baktım süper yapmışlar ve tam bir profesyonel işi senin benim yapabileceğim bişi değil yani takım lazım ve en önemlisi parça olayı sistem harika düzenlenmiş puch biraz farklıdır olabileceği en iyi sistem düşünülerek yapılmış harbiden tuttum o motoru fakat bir kaç ayrıntı unutulmuş daha doğrusu tam olarak bitirilmemiş anladığım kadarıyla yapım aşamasında gibi görünüyor ve çok yüksek duruyor tehlike arzediyor buda ama güzel gideceğine eminim profesyonel işi ne de olsa sponsor olayı var işin içinde keşke buradada olsa neler üretirim bir bilsen...
    bu arada inşallah bugün başlayacağım çalışmalarıma az kaldı be olacak bu iş.....

Motosikleti
    ne bulursam gezerim xD
    siz bu kadar fazla silindir motosiklet yaparsaniz silindirlerin yarisi cok fena sekilde isincak cunku yarisi on tarafinda olcak motorun ve ruzgar ile sogutcak kendini,ama arkada olan silindirlerde cok yuksek bi isi oluscak.yani pek randimanli bi sey olmaz sanirim

Motosikleti
    motorların önlü arkalı olacağını söylediğimi hatırlamıyorum ama neyse önlü arkalı değil arkadaş bu işler sadece senin bildiğin gibi yapılmayabilir belki bir başkasının daha iyi bir fikri vardır değil mi ama? o yüzdendirki bu teknoloji sürekli yükseliyor hep aynı düşünen insanlar olsaydı bu kadar gelişeceğini sanmıyorum eeee ne de olsa türk aklı işte bulur bir yolunu ama yinede düşünceni paylaştığın için saol...
    pekte haksız değilsin ısı olayı yoğun olacak fakat onada bir çare düşünmüştüm.....

Motosikleti
    ybr125 2008
    bugün motorun birkaç yerine kaynak yaptırmak için
    depoyu ve motoru söktüm çelik kaynağı yaptırdım.daha önçe yaylana yaylana giden motorum.şimdi takoz gibi oldu.meğerse benim amortisörden sandığım yaylanmanın bir kısmı kadrodaki çatlaktan oluyormuş
    konuyla alakası yok ama paylaşmak istedim

Motosikleti
    aman ha motoruna dikkat et şaseyi iyiki farkettin benim bir arkadaşım v kadro motorla giderken ortadan ayrıldı kaza yaptı kötü oldu hastaneler falan çok uğraştı iyiki önceden farkettin dikkatli ol kusura bakma bu ara görüşemedik işlerim var da

Motosikleti
    ybr125 2008
    saol.arkadaşına çok geçmiş olsun tekrardan.
    motor şimdi hiç esnemiyor .benim korkum da 2 ye bölünmesiydi.
    bu motorlardan 2.el alaçaklara tavsiyem alırken yan kapakları söküp kasnağın olduğu yere baksınlar.ufak bir çatlak da olsa zamanla ilerliyor.ben enayi gibi aldım şimdi uğraşmak zorunda kaldım.dün tam bir günümü aldı söküp sanayiye götürüp kaynattırmak.
    (bunu da yazdım ya motoru ilerde bu siteden kimseye satamam artık).

Motosikleti
    ne bulursam gezerim xD
    Alıntı bigbangson adlı üyeden alıntı
    motorların önlü arkalı olacağını söylediğimi hatırlamıyorum ama neyse önlü arkalı değil arkadaş bu işler sadece senin bildiğin gibi yapılmayabilir belki bir başkasının daha iyi bir fikri vardır değil mi ama? o yüzdendirki bu teknoloji sürekli yükseliyor hep aynı düşünen insanlar olsaydı bu kadar gelişeceğini sanmıyorum eeee ne de olsa türk aklı işte bulur bir yolunu ama yinede düşünceni paylaştığın için saol...
    pekte haksız değilsin ısı olayı yoğun olacak fakat onada bir çare düşünmüştüm.....
    Peki onlu arkali yapmadin,tek sansin yan yana dizmek olur silindirleri.hesapla bakayim 12 silindirin genisligi ne kadar olur.benim tahminim 1.5 metre falan.hadi yerlestir bakayim 12 silindiri bu sekilde saseyede goreyim.aklina baska bi yontem gelirse soylede bileyim kardesim...

Motosikleti
    ne bulursam gezerim xD
    bi fikir daha vereyim.Fiat BIS diye arabalar var biliyonmu ?ha iste yapacagin 12 silindir motoru ona tak.6 silindir bi yana diger 6 tanede diger yana.bide onlara V motor sekli falanda ver.En azindan V12 arabam var dersin.iyi fikir ama di mi.dene bak guzel olcak.belkide fiat firmasi arabayi yeniden uretmeye karar verir

Motosikleti
    Alıntı SmirnouF adlı üyeden alıntı
    bi fikir daha vereyim.Fiat BIS diye arabalar var biliyonmu ?ha iste yapacagin 12 silindir motoru ona tak.6 silindir bi yana diger 6 tanede diger yana.bide onlara V motor sekli falanda ver.En azindan V12 arabam var dersin.iyi fikir ama di mi.dene bak guzel olcak.belkide fiat firmasi arabayi yeniden uretmeye karar verir
    yahu kardes dalgamı geçiyosun sen bak aklına bir fikir gelmiş kendin yapsana madem biliyosun ben sana demedimki arabaya motor takacam diye fikir senin paylaştığın içinde gayet güzel ama ben niye yapacam onu anlamadım 12 silindir mobylette tamam mı anlaştıkmı ben onu yapıcam ilerde sana nasıl olacağını söylemiyorum çünkü nede olsa onada bir kulp takacaksın olmaz etmez diye kendi kendine yorumlar yapma bence önce sor öğren fikrin varsa dinlenirsin ama yoksa sadece dinle ve öğren buraya gelen tüm insanlar böle yaparlar yada yapmalıdırlar.. bide eğer yazarsan terbiyeni bozma delikanlı ol...

Motosikleti
    103 as 125t
    slm bende de bı 103 var ama delı bısı 115 km yı rahat goruor cıf egzoz tek sekman glardonı hız sılındırı 19 19 karburator mavı ve cızıksız aksesuarlı pckopatghostrıder arkadasımız motoru gordu ama resım koyamıom ayrıca 45 14 dıslı 103 le sorusu olanlara yanıtlayabılırım her konuda

İlk gözağrım,(yanılmıyorsam 1977 model) babamın kırmızı-beyaz bir mobileti idi.Babam motoruna çok iyi bakar ve ona çok özen gösterirdi.Arkadaşlarıyla uzun motor gezilerine çıkarlar;bazen biz çocuklarını da götürürlerdi.Hatta bir Fenerbahçe-Trabzonspor Cumhurbaşkanlığı Kupası maçı için;ilçemizde elektrikler kesilince yakınlardaki Seki Köyü'ndeki bir kahveye maç izlemeye gittiğimizi daha dün gibi hatırlıyorum.O maçı Fenerbahçe 2-1 kaybetmişti.Hey gidi günler hey...

Motosikleti
    103 as 125t
    kımsede konusmuo yokmmu103 hastası

maitan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    125 KT
    arkadaşlar bende bir pejo panter var.yeni aldım.250 ye.masrafı 100 ü geçti ama hala istediğim gibi olmadı.karbüratörde sorun vardı.rolantisi çok yüksekti.tamirciler karbüratörün değişmesi lazım dediler 45 milyon fiyat biçtiler.
    ben pek anlamıyorum.ama geçenlerde gittim ustaya karbüratörün içinde yaylı küçük bir parça vardı.tabiki içindemi yoksa giriştemi onu anlamadım.onu değiştirdi.şimdi rolanti düzeldi ama bu seferde biraz ısınınca motor duruyor.bu durum mevsimden mi yoksa kabüratördenmi?
    45 milyon makul bir fiyat mı?bide bu panterlerin orjinal fotoları olan varsa paylaşırsa iyi olur.

Motosikleti
    ne bulursam gezerim xD
    Alıntı bigbangson adlı üyeden alıntı
    yahu kardes dalgamı geçiyosun sen bak aklına bir fikir gelmiş kendin yapsana madem biliyosun ben sana demedimki arabaya motor takacam diye fikir senin paylaştığın içinde gayet güzel ama ben niye yapacam onu anlamadım 12 silindir mobylette tamam mı anlaştıkmı ben onu yapıcam ilerde sana nasıl olacağını söylemiyorum çünkü nede olsa onada bir kulp takacaksın olmaz etmez diye kendi kendine yorumlar yapma bence önce sor öğren fikrin varsa dinlenirsin ama yoksa sadece dinle ve öğren buraya gelen tüm insanlar böle yaparlar yada yapmalıdırlar.. bide eğer yazarsan terbiyeni bozma delikanlı ol...
    Yaa nasil yapcan gercekten cok merak ediyom.bana ozelden nasil yapacagini yazarmisin ? Gercekten bana mantikli gelmiyo bu is ama insallah basarirsin...

Motosikleti
    özelden yazmama gerek yok herkes bilgilensin belki ben yapmadan bir başkası yapar işine yarar sonuçta bu zevk işi paylaşım güzeldir olay şu v kadro şasede şaseye bayağı bir değişiklik yapmak gerekiyor öncelikle direksiyon milini öne alman gerekiyor ayrıca arka mafsalıda geriye atıcaksın yani motor oldukça uzayacak buda viraj alışlarını engelleyecek ama drag amaçlı olduğu için sorun yok yani yatıramıyavcaksın ki zaten motorların bağlantısındanda pek mümkün gözükmüyor sonra silindirirlerden 6 tanesini biraraya getiriceksin diğer 6 sınıda tabi bunları şimdi anlatmak çok güç fakat 6 sını sağ 6 sını sol tarafa yerleştireceksin motora paralel bir şekilde sonuçta 2 adet krank ucun olacak bunlarıda arabaların şaft bölümündeki sistem gibi birleştireceksin ki bu bölümün bilgi sahibi bir torna ustasına yaptırılması gerek yani dengesiz devir sorun olmayacak daha yöntem bulunur kayışlıda olabilir bu iki sıranın bağlantısını teke düşürünce artık arka tekere aktarım sorun olmaz heralde şimdi asıl sorun manyeto yani ateşleme bunuda 2 şekilde düşündüm 1:6 silindir bir araçın distürbitörünü kullanmak 2 adet diğeride 2 manyeto ile 4 sıra ateşleme sağlamak 3 er silindire hükmedecek 1 ateşleme zamanı 6 sıra bir yerde sistem 1:3:5/7:9:11 aynı 2:4:6/8:10:12 olacak bilmem anlatabildim mi bir fikrin varsa buraya yazarsın arkadaşım belki yardımın dokunabilir ama özele yazma herkes paylaşsın ok.

Motosikleti
    ne bulursam gezerim xD
    Bak iste bu mantikli umarim basarabilirsin.Sonucu bende cok merak etmeye basladim valla

4. sayfa BirinciBirinci ... 23456 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler