Sayın AzÇok; bilgi için teşekkürler. Kitapçığı hemen indirdim. Bir güzel okuyup not edeyim.
1-Varyatör dediğiniz kısma mutlaka bir iki güne bakacam. Kitapçığı okumam gerek. Henüz ne olduğunu bilmiyorum.
2- Yağ hakkında satıcı tanıdık olsa da sizin de telkininiz ile az önce baktım. Zaten motorsiklet orta takozda ve dün saat 16 dan beri çalışmadı, iyice süzülmüştür. Seviye iyi gözüküyor. Yağın rengi çok iyi görünüyor. Yağ ince geldi bana ama yapışkanlığı (viskozite mi deniliyordu ? ) normal. Kaç no yağ olması gerektiğini öğrenecem.
3-Lastikler çok yeni, Michelin city. sanırım 1000 km gidilmemiş üstüne. her noktası pırıl pırıl. Buna çok sevindim.
4-Soğutma su seviyesi ve balata kontrolü bir iki güne yaparım.
Yapabilirsem telden foto ekleyecem.
Dün ilçeler arası 25 km yol geldim. Bol yokuşlu inişli, çokça rüzgarlı, bozuk asfaltlı, normal trafikli. İlk izlenimlerim ; süspansiyon sert geldi CBF de sonra. CBF de yolun durumunu selede daha az hissediyordum.Fakat rüzgardan az etkilendim. Tabi ben 60-80 km hızda giden biriyim
Gücü çok iyi. Yola tutunması güven verdi. Korktuğum gibi değil. Virajları CBF gibi alamıyorum henüz.
Yeni bir scooter kullanıcı olarak bunları gördüm.
Aklıma takılan tek şey, motorun ilk kalkışta titreme mi desem hafif gürültü mü desem kestiremediğim bir sarsıntı var. Acaba sizde durumlar nasıl bu konuda ?