Orijinal kayış 450 TL değil. 289 TL
İnternetten bakıp bulmak çok kolay;
https://urun.n11.com/yedek-parca/orj...-02-P112159422
Orijinal kayış tavsiye ederim.
Orijinal kayış 450 TL değil. 289 TL
İnternetten bakıp bulmak çok kolay;
https://urun.n11.com/yedek-parca/orj...-02-P112159422
Orijinal kayış tavsiye ederim.
ya soyle soyliyim bando zaten bir japon markasi bu arada. japonya da uretilen kaliteli bir markadır. bence orjinalinden farkı markasi. benim eski motorum sym markasiydi onda da bando marka kayış kullanılmıştı yani motorun üzerinde en başından o kayış vardi. ve su da var size 450 demisler fakat hangi 450 tl? yamaha servisine bodrumda sordum 295 tl dediler kendi kayisina. ki zaten muadili ve japon markasi varken tercih edilir mi dusunmek lazim. bu arada bando markali kayisin orjinal ve en uygun fiyati paylastigim linke mevcut bazi saticilarda bu kayisin fiyati 170e 250e gibi vermisler ama en uygun fiyati da o sitede orjinal olarak. suan benim düşündüğüm kayış o ay basi gibi taktiracagim. bende hava filtresini geçen gün kendim değiştiririm orj hava filtresi 105 tl ye buldum varyator filtresinide kargo dahil 35 tl aldim.. psikolojik olarak mi bilmiyorum artik ama motorda az da olsa bi rahatlama hissettim gibi. son hızları en son denedigimde yokus aşağı 145 civari görmüştü. kayistan sonra fark eder illaki.
not: gittigim motorcu da bando kayış önermişti.
dostum iyi diyorsun da hiç anlamıyorum motordan teknikten. bir de hangi ustaya nerde güveneceğim? kayış sordum dışarda 300 gibi birşey dediler yan sanayi.
işte balata yağ dışarda işçilik vs en az 700 e gelirdi bence
keşke bilsem elimden gelse de yapabilsem ama imkan yok:((
Haklısın. İnsan anlamadığı işten uzak durmalı. Sadece para meselesi değil aslında. Ben motorumun rutin bakımlarını zevkle yapıyordum. Ama körü körüne değil. Elimdeki service manual'e bakarak. Şimdi motorumu satmuş olmama rağmen foruma girip sorulara cevap vermeye çalışıyorum. Çünkü, teknik konulara amatör seviyede ilgim var.
Merhabalar ben Veysel 36 yaşındayım, İstanbul Kadıköyde'yim.
Ben de bir X CTİY kullanıcısıyım.
Benim ilk motor deneyimim. Bir abimin tavsiyesi üzerine aldım. Çokta memnunum.
Motorum 2016 model ve 2017 8. ayda trafiğe çıkmış. daha 8.000 de. Ben ikinci kullanıcısıyım.
Motorun heyecanının bu kadar güzel olacağını tahmin etmiyordum.
Motoru almadan önce saatlerce otobüslerde geçirdiğim zamanıma yanıyorum.
Herkese kazasız belasız yolculuklar
Veycell arkadaşım aramıza hoşgeldin.
Geçenlerde bujim ile ilgili yazmıştım. Buji için 60 tl istendiği için değiştirmemiştim. Önceki gün kağıthane sürat motorsikletten bujiyi 25₺ ye aldım. Kendim takacaktım eve döndüm motor soğuduktan sonra işe giriştim ama buji imanına kadar sıkılmış olduğu için çıkaramadım. Bugün yine sürat motora gittim ve ustaya 10 tl verdim. Yeni bujiyi taktırdım. Fazla sıktırmadım bukiyi bir dahaki sefere kendim yapabileyim diye. Bujiyi elle sıktı tork anahtarıyla değil. Eski bujiye gelince tırnağı bayağı incelmişti.sanırım ilk buji. Motor 22 bine geldi. Buji kesin değişmeliymiş. Benzer durumu olan arkadaş varsa bilginiz olsun.
Herkese keyifli ve güvenli sürüş dilerim.
X-city' nin ortalama yakıt tüketimi ne alemdeydi, 100km de kaç litre, birde 120km den sonraki at sürme hissini nasıl engelliyorsunuz, tekrardan xcity alabilirim
selamlar ahali acemi x-city kullanıcısı olarak forma geri döndüm
benim ki 22 kuruş yakıyor.memnunum.titreşimden bahsediyorsan ben yay taktırdım ve o problem kalkıştada,sonrasındada bitti.
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:41 ----------
kardeşim çok fazla ödemişsin.Parçaları n11 den al ben öyle yapıyorum.sormak istediğin bişey olursada yaz.eğer beylikdüzüne yakınsan veya gelebilirsen sana burda benim ustamı kesinlikle tavsiye eder ve elimle götürürrüm.kendisi aynı zamanda arkadaşım.tertemiz iş yapıyor.için rahat olsun.
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:50 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:48 ----------
Kardeşim eminmisin 34,36 çok yüksek bir basınç.kitapçıkta daha düşük?
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:50 ----------
Aynı yağı kullanıyorum ve çok memnunum.Bu arada arka disk uygun nerden buluruz bilen varmı,veya alan?
ben de Michelin ile yeni değiştirdim 32 ön 34 arka olarak söylediler diye hatırlıyorum ( ön 32 çok titreşim hissettim 30 yaptım şu an memnunum )
@nalkapon dostum titresimle ilgili yay taktirdim ve titresim bitti demissin. Bahsettigin yay debriyaj yaylari mi? Bu konuyu biraz acar misin? Titresim konusunda ben biraz sikayetciyim
Arkadaşlar ilk defa 6000 km'de olan bir X City kullandım. Bu motoru almayı düşünürken şimdi aklım karıştı. Nedenleri şu; amörtisör adına hiç bir şey yok. her türlü en ufak bozukluğu siz ve bütün motor hissediyor, konsoldan felan sesler geliyor. Sele çok ufak geldi sanki sandalyenin kenarında oturuyormuşum gibi hissettim. 20 dakika kullandım ama uzun yolculuklarda rahatsız edici olacağını inanıyorum. Klakson çok sert. Beğendiğim noktalar ise dengesi güzel, gidişi gayet yeterli. Rüzgar almadan yolculuk etmek keyifli. Bir Suzuki Inazuma kullanıcısı olarak deneyimlerim bu yönde. Acaba Xmax 250 (yeni değil) böyle midir? Aklım bütçeyi arttırıp Honda Forza'ya gidiyor.
@hardal amortisor konusubda sana hak veriyorum. Eksilerinden birisi bu.
Yalniz sele ufak geldi demen beni sasirtti. Gayet rahat bir selesi var bence. Xmax selesi biraz daha dar. Eger sele altindan bahsediyorsan xcity sele alti biraz kucuktur. Sadece tas seklindeki kasklar sigabiliyor. Xmas full face kask aliyor sele altina.
@yusa4841 bende youtubeda bir video gormuatum sarsintiyi azaltmak icin xmax debtiyaj yaylarini degistiriyorlardi. Motor ayni oldugu icin bizim motora uygulanmasinda sikinti olmaz. Bende dusunuyorum yaptirmayi. Maliyetiyle ilgili bilgi var mi?
.
Evet ayni videodan bahsediyoruz yuzde 99. İscilik yay ve baga değişimi (burada illaki varyator temizliği de olacaktir bu parçalatin takilmasj icin) 280 tl fiyat söylediler fiyat belki bir tık fazla olabilir belki de kısmen idare edebilir bilemedim ama yaptıracağım. Özel uretim baga ve yay çünkü.
sadece varyatör temizliğine tanıdık ustaya 50 işçilik+30da balata sprey vs.. ödedim..normalde işcilik 100 tutar..yay'ın fiyatı n11'de araştırıp bir dahakine yay taktırabilirim..
buji 15 tl ye inmiş...
https://www.hepsiburada.com/yamaha-yp-250-x-max-dpr8ea-9-ngk-buji-p-HBV000005VCQN?magaza=motoonline&wt_gl=cpc.nelk.681 7-oto.pla&gclid=EAIaIQobChMI-O3jwsfH2wIVXWQZCh3k8wCrEAQYASABEgIGl_D_BwE
kayış olarakta hala ne alacagıma karar veremedim..
Bizim motorsikletle gezen bir kadinin bloguna rastladim. Guzel bir blog. Bizim motorsikletle ilgili sunlari yazmis;
https://www.kizbasinayollarda.com/bl...itabını-yazmak
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)