Bu hususa dikkat edeceğim yeni yakıt alımımda. Işık yandıktan sonra rezerve ne kadar litre benzin kalıyor depoda bilgi erebilir misiniz? Buna göre, atıyorum, 3,5 lt varsa depoda, dolumun 7 lt olması gerektiğini anlar buna göre takip edebilirim.
Bu hususa dikkat edeceğim yeni yakıt alımımda. Işık yandıktan sonra rezerve ne kadar litre benzin kalıyor depoda bilgi erebilir misiniz? Buna göre, atıyorum, 3,5 lt varsa depoda, dolumun 7 lt olması gerektiğini anlar buna göre takip edebilirim.
Tekeriniz düz bassın!
Çok teşekkürler, tavsiyenize uydum, bakalım bu ikinci depo ne kadar gidecek.
Bugün kardeşler motorda 4bin bakımı yapıldı. Arka fren maneti ve balatası dahil 250 lira tuttu. Açıkcası kardeşlerin işçiliğini boşa övmemişler diyorum bin bakımından sonra vidaların çoğunu ben sıkmıştım ses geliyor diye. Şuanda motor adeta yenilendi, ilk aldığım gibi rahatladı. Gerçekten süperler bence.
Selamlar. Xcity'im daha 180 km'de, bugün mn taraftan (tespit edebildiğim kadarıyla gösterge panelinin oradan) sürekli bir tıkırtı geliyor, gevşek bir vida misali. Forumun eski sayfalarında aynı dertten muzdarip 1-2 arkadaş okumuştum ama şimdiye hallolmuştur diye düşünüyordum; sorun kronik, devam mı etmekte, ben mi çok şanssızım? Bir de derde ne bi bir derman öneriliyor, yardımcı olabilecek varsa çok sevinirim.
2 senedir kullandığım xcity ön konsolden tıkırtı ve gıcırtı sesleri geliyordu. en sonunda sesi kesmeyi başardım..daha önce çift katlı bant vb işlemlerinden sonra kesilmeyen ses Ön konsolu söküp içine ince bir kat keçe kaplayınca artık o tıkırtılar yok oldu..
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:31 ----------
arkadaşlar.. yakıt pompası sorunum var.. parça bulma konusunda yardımcı olabilir misiniz.. teşekkürler..
arkadaşlar en çok tıkırtı arka çamurluğun hava filitresinin arkasında kalan yerden geliyor,çamurluk yukarı aşağı sallanıyor ve debriyaj kapağına vuruyor altına yapışkanlı bantlardan yükseklik yapıp yapıştırdım ,tıkırtıların yüzde 90nı geçti
20.10.2014 tarihi itibarıyla xenter 150 mi yeğenime devrettikten sonra 2014 model beyaz x-city 250 ile aranızdatım. Hayırlı formlar
Bende 2013 modelle aranıza katıldım ama kaç gündür sayfada paylaşım yok üzüldüm ...
Motorun arka iç çamurluktan gelen tıkırtıyı nihayet kestim. Çamurlukla varyatör kutusunun arasıa araba camcılarında bulunan 1 cm.eninde 3 cm. boyunda düz bir fitili yapıştırdım. Artık arka kısımdan herhangi bir ses gelmiyor.
4000km x-city sahibiyim. marş a basınca göstergedeki ışıklar gidip geliyor. akü değerleri normal, ölçtüğümde 12,7v görünüyor, şarj voltajıda 14v küsür. bir arkadaşımda aynı scooter dan var ama bu sorunu yaşamıyor. bu sorunu başka yaşayan varmı, çözmek için nereye bakılmalı?
marş yükünü daha rahat kaldırması için akünün yanına kapasitör takmayı düşünüyorum.? iş yapar mı ?
XCITY topiği öldü diyen arkadaşa katılıyorum. Forumu canlı tutan şey sorunlar oluyor. Nadiren sorun yaşanıyor. Bu nedenle XCITY başlığı iflah olmaz. Bir de ekonomi inişte olduğu için uzun geziler yapamıyoruz. (En azından benim için geçerli) Tipik ölmesin de ne olsun. Gösterge sorununu ben yaşamadım. Bu konuda bir fikrim yok. Yakıt pompası arayan arkadaşa "www.motoliz.com" u öneririm.
Arkadaşlar, bikaç gün önce scootersever bir arkadaşım, "kaç yıldır motosiklet kullanıyorsun bilirsin, X-City ile X-Max arasındaki farklar nelerdir" diye sordu, malbuşh gibi kaldım.
Aralarındaki farkları başlıklar halinde de olsa sıralayabilecek bi arkadaşımız var mıdır, sayenizde aydınlatayım kendisini
Benim bilgim de kısıtlı ama bildiklerimi aktarayım
Motor aksamı aynı olup farklılıklar kasadan ibaret diye biliyorum, x max'ın bagajı daha geniş tam kask sığıyor, x'city e sığmıyor.
x city'de devir saati yok, gösterge o yüzden biraz daha fakir, ama bizim motorun jantları daha büyük, biraz daha konfor sağlıyor kanımca.
Yavuz Sultan Selim Han
Aynen ön ve arka jant 2.5cm kadar daha büyük ki bencede epey fark yaratır.
Devir saati bence motosikletlerde gereksiz bir aksesuar, belki yarış için faydalıdır bilemem
ama özellikle şehir içi, scooterda falan hiçbir gereği yok, hatta israf.
Bagaj mesela büyük eksikmiş, oysa ki x max ten az da olsa daha yüksek bi selesi var, sanırım lastik büyüklüğünü aralara dağıttılar
2. el fiyatları da bire bir aynı, 300-500 oynuyor en fazla, neden böyle aşırı yakın iki model üretti ki bu adamlar acaba
Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)