aynı takıntı bendede var. xctiy ilk defa aldığım 2. el motorum. ama gerçekten çok temizdi içime sindi.
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:41 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:38 ----------
hayırlı olsun, anladığım kadarıyla varyatör bakımı olmamış gerek duymadılar herhalde
Modenas -1999, Agility 125 -2006, CK 125 -2008, Crypton -2010, X-City 250 -2011, er6N 2006, er6F 2014
Yanlış hatırlamıyorsam Ipone.
Bu arada plastik aksamların vidalarının gevşemesi tespitinize de katılıyorum.
İki gün önce farkettim ki benim kalkıştaki titreşim artması dediğim şey aslında
vidalar gevşediği için gidondaki plastiklerden gelen sesmiş
Varyatör için bakıma gerek duymadılar.
10.000 km de varyatörde hiç bir sıkıntı olmaz dediler.
montani semper liberi ... dağcı daima özgürdür
hafta sonu şanzuman yağını ve bujiyi değiştirdim, ve hava filtrelerini temizledim. hava filtreleri korkunçtu
yakıt tüketimimin düşeceğini tahmin ediyorum.
facebook bağlantısından resimlere bakabilirsiniz.
http://www.facebook.com/groups/38285...=group_comment
Modenas -1999, Agility 125 -2006, CK 125 -2008, Crypton -2010, X-City 250 -2011, er6N 2006, er6F 2014
Maalesef benim motorumun lastiklerinde de kesikler oluşmaya başladı.
Henüz 10.600 km de ...
Michelin City Grip ile değiştirmeyi düşünüyorum.
Buz Motor'dan 395 TL (tek çekim veya nakit) fiyat verdiler.
City Grip takalı 350 km civarı oldu.
Bu konforu ve güveni özlemişim
hayırlı olsun, kazasız belasız..
arkadaşlar bugün 10bin bakımını yaptırttım ,bütün civatalar tek tek kontrol edildi ve gevşeyen bir civata çıkmadı yağımız değişti,filitreler temizlendi ve haydi bir varyatör bakımıda yapalım dedik ve ilk kez kapağını açtık ,varyatör dikkatlice söküldü kayışımız yepyeni görünüyordu debriyaj balatamızda temiz ve hiç aşınmamış gibi gözüküyordu, varyatör tasının vidalarını açtık ve ne görelim ,arap yağı bol bulunca varyatörüne sürermiş hesabı heryer gres içinde, yamaha saolsun malzemeden kaçmamış bir avuç gresi varyatörün içine basmış heryer balçık kıvamında gres,bu yüzden rollerler rahat hareket edemez durumdaydı rolleri ve varyatörün içini güzelce temizledik sonra olması gereken kadar silikonlu özel gresle hafif yağlayıp tekrardan montajı yapıldı ve sonuç mükemmel kalkıştaki ağır devirlenme ve titreme kayboldu motorum şuan hem titreşimsiz ve hemde daha çabuk hızlanıyor 80km ye kadar ivmelenme hızlandı daha üzerini dönerken yogun yağış altında geçirdiğimiz için deneyemedim ama ilerleyen günlerde onuda sizlerle paylaşırım
İnsanlarıda Para Gibi Işığa Tutun, İçinde "ATATÜRK" Yoksa Sahtedir!!! - "Don't ride faster than your angels can fly"
Sn. Tolme
10000 bakımını nerede yaptırdınız ? Varyatör bakımını 20000 yapılması gerekiyor der Akdemir.Bu konudaki düşünceniz
bence motorun 10.000km ve üzerindeyse kalkışlarda titreme yapıyorsa ve süratlenme düşükse yaptır, çekiş ve hızlanmada çok fark etti ama düşük km de ve bir problemin yoksa kurcalatma derim, 0 alınan xmax,xcitylerde bile soğuk havalarda motor ısınana kadar kalkışlarda titreme oluyor bunun çaresi pek yok,ben bergama servisinde yaptırdım, eğer bir sorun yoksa 20bindede yaptırılabilir ama şahsen ben 10binde bir yapılmasını daha faydalı buluyorum.
İnsanlarıda Para Gibi Işığa Tutun, İçinde "ATATÜRK" Yoksa Sahtedir!!! - "Don't ride faster than your angels can fly"
kıyaslayabilmemiz için 0-100 km hızlanmanızın kaç saniye olduğunu ölçebilir misiniz.
benim 11 sn..
arkadaşlar herkese merhaba size bir kaç sorum olacak günde 100 km şehirler arası gidip geliyorum honda spacy ile artık büyütmeye karar verdim fuardan sonra x-cıty 250 alacağım 100 km'de ortalama yakıt ne olur şimdiden teşekkürler
Ben de haftada ortalama 400 km yol yapıyorum ve neredeyse tamamını TEM'de yapıyorum.
Genel seyir hızım 100 - 120 aralığında ve yakıt değerlerim Tolme ile aynı.
100 km de 3,6 ile 3,8 arasında değişiyor.
Ancak derseniz ki sakin kullanırım ve 100 km/h hızı geçmem bu durumda 100 km de ortalama
3,4 lt gibi bir sarfiyatı var.
teşekkür ederim arkadaşlar vermiş olduğunuz bilgiler için tekrardan iyi forumlar
Bugün 13.000 km yağ değişimi yaptırdım.
Filtreler temizlendi. Hiç bir sorun yok ; yola devam.
Büyük CC ye geçme niyetim olmadığı sürece bu kategoride
kullanacağım tek scooter X City'dir.
Fiyat / Kalite oranlamasında rakipsiz olduğunu düşünüyorum.
arkadaşlar fuarda yamaha x city için anlaştım 2012 model anahtar teslim 9.900 tl fiyat verdiler bu hafta almayı düşünüyorum sizce fiyat iyimi?
Şu an bu konu içerisinde 4 kullanıcı var. (0 üye ve 4 misafir)