BMW F650 (1994-2000 arası) paylaşımları
Reklamlar
-
09 Mayıs 2010, 23:38
Teşekkür ederim Rasta07,
Bugün bahsettiğim test sürüşünü gerçekleştirdim. Senin de söylediğin gibi 3500-4000 arası gayet makul özellikle 4000 devire ulaştığında çok iyi performans sergiledi. Rölanti ise 1500 de idi. demekki şuan için problem yok.
Bilgi ve yardım için tekrar teşekkürler.
Reklamlar
-
09 Mayıs 2010, 23:43
-
10 Mayıs 2010, 23:19
ben motoru aldığımda yağını ustaya değiştirtmiştim. Ancak bir psoblem var çünkü park ettiğimde yağ damlatıyor. onu ustaya göstermem lazım. Ayrıca 1 den 2. vitese geçerken de çok zorlanıyor. Yağ değişimini henüz öğrenemedim öğrendiğimde tabiki kendim yapmayı isterim.
-
10 Mayıs 2010, 23:24
alketas adlı üyeden alıntı
ben motoru aldığımda yağını ustaya değiştirtmiştim. Ancak bir psoblem var çünkü park ettiğimde yağ damlatıyor. onu ustaya göstermem lazım. Ayrıca 1 den 2. vitese geçerken de çok zorlanıyor. Yağ değişimini henüz öğrenemedim öğrendiğimde tabiki kendim yapmayı isterim.
Kaç model sizin motor?
Yağ damlatma sebebi alttaki karter tıpasıdır. Söküp takarken çok dikkatetmek gerek. Alüminyumdan yapılma.
Vites geçişleri birkaç bin km böyle gider. Zamanla yumuşaayacak yağ eskidikçe. Debriyaj ayırmayı motor yağı ile yapıyor.
-
10 Mayıs 2010, 23:24
Aluminyum yağ tapa pulunu yağla beraber değişmen ve tapayı 40Nm ile sıkman lazım.
Arada bir yan kapak vidalarının gevşek olmadığını kontrol et; yan kapaklardan da yağ sızabiliyor.
-
10 Mayıs 2010, 23:27
Alt tıpa sürekli değişmez. Benim motorda öyle(2004) Bulmak zaten zor. Azgürbüz'e katılıyorum. Onu yazmayı unuttum. Yan kapaklar da gevşiyor. sık sık kontrol en iyisi. Tek silindirliler böyle
-
11 Mayıs 2010, 03:01
alketas adlı üyeden alıntı
Yağ değişimini henüz öğrenemedim öğrendiğimde tabiki kendim yapmayı isterim.
Öncelikle hayırlı olsun motorunuz. Güle güle kullanın.
Herkese elletmeyin. Belli başlı ustalar var.
Nette biraz arayın, bulursunuz.
Yağ değişimi için bu bağlantı yardımcı olabilir. >>> http://f650.azbuz.ekolay.net/readArt...00000007276300
Kolay gelsin.
Ülkemde hiçbir iyilik cezasız kalmaz.
-
11 Mayıs 2010, 12:32
yağ damlatma sebebi hava filtresinden atılan yağ da olabilir..tıpaya elinizi şöyle bir gezdirin yağ olup olmadığına bakın..
-
11 Mayıs 2010, 16:00
selam
f650 voltaj regulatörünün muadili olan sanel marka SRR 685 model regulatörü anadolu yakasında nerede bulabilirim?
teşekkürler
bilmeyenler için mevzu:
http://www.r11gs.com/forum/viewtopic.php?f=170&t=188
-
11 Mayıs 2010, 18:24
frustrated adlı üyeden alıntı
selam
f650 voltaj regulatörünün muadili olan sanel marka SRR 685 model regulatörü anadolu yakasında nerede bulabilirim?
http://www.sanel.com.tr/iletisim.htm
http://www.sanel.com.tr/bayi.htm
Ülkemde hiçbir iyilik cezasız kalmaz.
-
11 Mayıs 2010, 18:30
bilgi ve link için teşekkürler arkadaşlar. Benim motor 97 model 23 bin km de. aslında gayet temiz bir alet ancak uzunca bir süre yatmış, sahibi pek kullanmamış. Bu nedenle bir randumansızlık mevcut. 10 km yol alınca motor ısınmaya falan başlıyor. Yarın ortaköye eski motorumu götürdüğüm ustaya götüreceğim. usta yaparken izleyip biraz göz hırsızlığı yapıp sonraki ayarları kendim yapabilirim diye düşünüyorum.
-
12 Mayıs 2010, 00:12
[B]Bence böyle bir motorla uğraşıyorsak ustaya ( çok uç durumlar hariç ) ihtiyaç duymamalıyız , zira motorlar yaşlı ve metal yaşlanması dediğimiz durumun yaşanması çok doğal . Düzgün kullanımda sorun çıkartmıyor yalnız yine de ufak tefek şeyleri elbette istiyecektir , bir rölanti ayarı , karbiratör temizliği , yağ değişimi kafası çalışan herkesin yapabileceği şeyler ve inanın bu şekilde motorla aranızda ki bağda güçleniyor ...
msn adresim : forumrasta@yahoo.com , eklerseniz bildiklerimizi bilmediklerimi karşılaştırabilir , sorunlar için çıkış arıyabiliriz , sorun yok dersek muhabbet ederiz ...
Bu arada kullanıcı arkadaşlara ufak bir not düşiyim , kablo bağlantılarından dolayı sıkıntı yaşıyabilirsiniz , özellikle soketleri pas sökücü veya muadilleri ile temizlemenizi tavsiye ederim , sonra benim gibi yol ortasında korna çalışmayınca zor durumda kalabilirisn , şu ana kadar fren ışığı ve korna da sıkıntı yaşadım ikisinide çözdüm ama dediğim gibi soketleri temizlemek lazım ...
-
13 Mayıs 2010, 22:01
Bugün arka fren balatalarını değiştirdim , kısa kısa anlatıyım , 10 dk lık bir işlem için fazladan ustalara para vermeyin...
- Elbette öncelikle bir takım balataya sahip olmamız lazım , bmw'de 40 euro filanmış , ben 25 tl ye kore malı aldım 10 tl ye çin malıda mevcut , yani geniş bir ürün yelpazesi biz f650 kullanıcıları için seferber olmuş durumda , kendiniz alıcaksanız balataları sökerek yanınızda götürün , örnek olsun , sonra benim gibi 2. kez gitmek durumunda kalırsınız ....
- Motorumuzu orta sehpaya aldık , balatalarımızı üstten tutan 1 adet pim görüyoruz , ve bu pimin ucunda yerinden çıkmasını engellemek amaçlı başka bir parça var ...
- O parçayı çıkartıyoruz . Sonra pim'in sizden taraftaki kısmına ince ( ama sağlam ) bir çivi yada ince tornavida parçası dayıyarak arkasından çekiçle ufak darbeler vurarak pim'i çıkartıyoruz .
- Pim'i çıkartamamızla birlikte balatalar elimize geliyor zaten .
- Yeni balatalarıda çıkardığımız şekilde takıyoruz , yönlerine , yerlerine azami dikkat ediyoruz . Zaten hata yaparsanız pim oturmayacaktır .
-Yeni balatalar elbette öncekilerden kalın olacağından ( ve yeni olduğundan ) yerine zor oturacaktır , biraz zorluyarak ....vs gibi yollarla oturtuyoruz balataları , ayrıca orda ayak freninden etkiyi aktaran bir piston var o en geride durmalı , öndeyse bir tornavida ile geri doğru ittirmelisiniz.
En kötüsünü düşünürsek beceremezseniz eski balatarı yerine takarsınız ...
Resim çekmeye vaktim olmadı , bir ara çekebilirsem numaralandırarak eklerim buraya ...[/B]
-
13 Mayıs 2010, 22:10
bmw alıyosan bakımında yapacan hele eski ise çocuğun gibi bakacan
2020 'Tracer 900 İcon Blue
-
19 Mayıs 2010, 15:35
herkese selam.
bu aralar f650 sinin aküsünü yada hava filtresini sökecek arkadaşlardan bir ricam olacak..motordan gelip hava kutusuna bağlanan fazla yağı atma amaçlı siyah plastik hortum akünün arkasından hava kutusuna bağlanıyor..hava kutusunda bu hortumun bağlanabileceği 2 tane uzantı var..sizin motorunuzda bu hortumun hangi girişe bağlı (sağ veya sol) olduğunu söyleyebilir misiniz?
teşekkürler.
-
19 Mayıs 2010, 23:47
frustrated adlı üyeden alıntı
herkese selam.
bu aralar f650 sinin aküsünü yada hava filtresini sökecek arkadaşlardan bir ricam olacak..motordan gelip hava kutusuna bağlanan fazla yağı atma amaçlı siyah plastik hortum akünün arkasından hava kutusuna bağlanıyor..hava kutusunda bu hortumun bağlanabileceği 2 tane uzantı var..sizin motorunuzda bu hortumun hangi girişe bağlı (sağ veya sol) olduğunu söyleyebilir misiniz?
teşekkürler.
Teknik ktapta ayrıntılı çizimi vardır esasında , birgün açıp bakmak lazım ...
-
27 Mayıs 2010, 22:19
selam,
ustalara bir sorum var:
-alternatörün olduğu kısımda yağ olması normal midir? normalse yağ buraya nerden ulaşır?
-motorun yağını boşaltmadan alternatör kapağını açabilir miyiz?
-
28 Mayıs 2010, 16:48
arkadaşlar, F650 için elinizde PDF ve benzeri formatlarda Teknik Kitapçıklar var mı?
Be aware and beware of the Dark
-
28 Mayıs 2010, 17:17
ozanpinar adlı üyeden alıntı
arkadaşlar, F650 için elinizde PDF ve benzeri formatlarda Teknik Kitapçıklar var mı?
ingilizce clymer kılavuzu var..
-
28 Mayıs 2010, 18:02
oo süper, daha ötesi yok ki zaten, rapidshare.com ya da ozanpinar@gmail.com a gönderebilir misin lütfen?
ben de f650.com'daki DVDleri indiriyorum. İnceleyip işe yarar olduğuna kanaat getirirsem burada yazacağım.
---------------------
motorumu aldığım arkadaş kışa girerken Castrol 4T 10-40 yağ kullanmış, kışın en fazla 1000 km kullanıldığından yağı değiştirmek istiyorum. Öncelikli hedefim fabrika değerleri içinde kalarak en uygun güncel yağları belirlemek, sonra da icraat.
Bu arada Gaz yağı bulunmuyor, ben de dün Carrefour'dan Castrol Zincir temizleyici ile Yağlayıcı wax aldım, eski bir diş fırçası ya da ayakkabı fırçası ile ana temizliği yapmayı düşünüyorum. ancak işe girişmeden manual ve videolara göz gezdirmek istiyorum ki parça artırmayalım, ya da birşeyleri elimize almayalım.
Be aware and beware of the Dark
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)