paylasım ıcın tsk edıyoruz arkadaslar ;)
Bakımları düzgün yapılan motorda büyük sorunlar olmaz.
Yukarıda 75000 Km. derken anlatmak istediğim motorun çok Km. yapmış olması değil, bu mevzuda sahtekarlıkların yapldığıydı.
Emniyet çıkması dahi olsa, en geberik haliyle bile olsa, eğer fiyatı makulse bu motoru alır, gerekli tamir-bakımını yapar binerim.
Bu benim düşüncemdir. başkasına mantıklı gelmeyebilir.
Sonuna kadar güvendiğim için içim rahat.
Sanırım 2004 modeli takaslayıp, yine 1995 model almam bu konudaki samimiyetimi gösteriyordur.
Savaş abim yazmış. 150-200 bin Km. devirenler az değil.
İşin sahtekarlığına kaçmasalar, ülkemizde de görürüz bunu ama... öyle işte.
Ülkemde hiçbir iyilik cezasız kalmaz.
Kontak kilidinin, depo kapağının ve sele kilidinin fişeklerini, orjinal parça almadan yerli imkanlarla değiştirmek istiyorum.
Daha önce böyle veya benzeri bir işlem yapan var mı?
Gültekin bey selamlar,
Sizin orjinal km hakkında hassasiyetinizi özellikle yazılarınızdan takip ettiğim için önce size sormak istedim. Alnımın teri ile imkanlarımı zorlarak ve bir miktarda kredi ile biriktirdiğim bir miktar nakitim var (5000 Tl civarı. Bu rakama alabileceğim yalanı dolanı olmayan F 650- f650 St vs motorlardan kaç modelini bulabilirim? tanıdık güvenilir satıcı varmıdır? Sahibinden.com sitesinde F650 var 94 model 6000 TL, F650 var 98 model 5000 TL. Nasıl karar vereceğim? Neye göre? Bazı arkadaşlar götür motoru baktır diyecek fakat o olmadı diğerini, oda olmadı öbürünü bu işlemlere ücret alınmıyormu?
Yardımlarınızı bekliyorum.
Merhaba Whitehair
Sizin orjinal km hakkında hassasiyetinizi özellikle yazılarınızdan takip ettiğim için önce size sormak istedim. Alnımın teri ile imkanlarımı zorlarak ve bir miktarda kredi ile biriktirdiğim bir miktar nakitim var (5000 Tl civarı.
Bu rakama alabileceğim yalanı dolanı olmayan F 650- f650 St vs motorlardan kaç modelini bulabilirim?
Bu konuda ne söyleyebilirmki dostum?
tanıdık güvenilir satıcı varmıdır?
Vardır mutlaka. 2 ay önce sorsaydın, çok güvendiğim bir motoru önerebilirdim
Sahibinden.com sitesinde F650 var 94 model 6000 TL, F650 var 98 model 5000 TL. Nasıl karar vereceğim? Neye göre?
Motorun açılıp açılmadığına, kaza durumuna, egzozunun porjinal olmasına, genel performansına ve fiyatına göre birini belirlemen lazım. '94-'99 arası 5 yıl fazla yaşlanma hariç hiç bir fark yok.
Bazı arkadaşlar götür motoru baktır diyecek fakat o olmadı diğerini, oda olmadı öbürünü bu işlemlere ücret alınmıyormu?
Cüz'i bir miktar verilir ustalara. Her motoru değil de, gözüne kestirdiklerini gösterebilirsin.
Gönlüne göre güzel bir f650 bulmanı dilerim.
Kolay gelsin.
peki f650 sahipleri olarak istanbul da hangi ustayı öneriyorsunuz? ben kızıltoprakta kurbağalı dere deki mert e bakıma vermiştim ilk aldığımda (2 ay filan önce) ..baya da bi para ödedim..ama bugün motor ışıklarda bayıldı ve stop etti..biraz uğraştıktan sonra çalıştı gerçi ama hala sağlıklı değil..yarın götürücem tekrar ama içime de bir şüphe düştü doğrusu..
-antrparantez bir soru daha sorayım motorlarınız jiklesiz çalışıyor mu? (yaz-kış farketmez)..benimki çalışmıyor
teşekkürler
herkese selam,
daha önce motorumun jiklesiz çalışmadığını söylemiştim.. f650.com un sık sorulan sorular kısmında bunun sebeplerinden birinin bujinin üstündeki fişler olabileceğini öğrendim.
http://faq.f650.com/FAQs/PlugCapsnCoils.htm
yerine takılabilecek parça olarak şu önerilmiş
http://www.amazon.com/NGK-COVER-XD05.../dp/B000UKHJU4
bu parça istanbul'da nerden bulunabilir ve kendim takabilir miyim? teşekkürler
Bu kasa f 650'nin arka amortisörüne ihtiyacım var. Elinde veya civarında olanlar beni bilgilendirebilirse sevinirim.
burcinhan@hotmail.com
http://www.sahibinden.com/1998_f650_...XQQdisplayitem
Motoru parça parça satıyor ilan sahibi. Konuşun, belki yardımı dokunur.
ben de saat arıyorum..şu andaki saat bozuk..
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)