s.a. arkadaşlar yardımlarınıza ihtiyacım var motorum bmw f650 97 model pazar gunu komple bakım yaptım motoruma yag degısımı yag fıltresı vs saatlerce ııtınayla temızledım en son işim bitti motoru topladım sadece motor koruma plastiğini takmadım bindim benzin istasyonuna gittim hem benzin almak için hem motoru yıkamak ıcın ılk bindiğimde bi sorun yoktu vitese taktım boş ışıgı sondu devam ettı gıderken yolda bı ara baktım boş ışığı yandı anlamadım bı an sondu hemen sonra bıraz daha gıderken baktım dırek yandı ama ben gıdıyordum motor viteste idi neyse motorun altında eskı yaglanma vardı gaz yagıyla yıkadım sonra su ıle temızledım hava tuttum eve geldım hala sonmedıkı ısık kac gundur yanıyor nedır sorun olan :S
boş vites müşürüdür.
ayrıca kocaelinden alamazsın parçayı ankara bmw borusanı telefon ile ara parça parasını havale et ordan sana kargo ile gönderirler malzemeyi..
ANGARAJ
dostum sorunu buldum o gun bakım yaparken gevşek vidalarıda sıktım motorun yağ filtesinin altındaki plastik kapak yani ön dişli kapagının ortasındaki vida bok müşürünün oldugu yermis cok sıkılmazmıs o motoru aldım adama sordum sıktıgın vıdayı gevşet dedi düzeldi kafayı yedim 2 gundur yaa düzeldi su an az sıkıyoruz o vidayı
arkadaşlar motorun sorunları bitti sayılır ama bi kaç isteğim var motora uygunmudur sizce simdi 1. olarak yan canta demırlerı ve yan canta nasıl bıse yaparız uygun fıyata ne olabılır
2. olarak sesli egzos nedenı gercekten gece bi aprilla 650 geçti yanımdan resmen kalbım tıtredı sesın siddetinden çok güzeldi sizce sorun olurmu nasıl bi egzos almalıyız kaça malolur cevapları beklıyorum.
valla dostum aynen cok ucuk fıyatlar da cıkmadı bana lınk atsana bı sana zamet
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:33 ----------
dostum 250 cc oldunu kım dedı 650 cc bızım motorda zaten ama tek sılındır tok ses alıcaz gibi de egzos lazım işte uygun bişe...
arkadaşlar sonuca ulaşamadık :S
Değerli Arkadaşlar, F650 GS ile F650 Dakar ın sele yükseklik farkı varmıdır? Var ise kaç cm 'dir? Teşekkürler...
SOSYAL BİR MESAJIM KALMADI ARTIK BU İNSANLIĞA
Selam,
99 f650st sahibiyim, arka amortisör arıyorum. tamir eden firmalar varmış ama güvenemiyorum. bilgisi olan var mı? sıfırları çok pahalı, güvenebileceğimiz bir çıkma bulabilir miyiz?
Selamlar,
bundan 6 ay önce atladım motoruma kızıltopraktan beylikdüzüne gidiyorum, avcılar rampasını çıkarken motorum stop etti. tekrar çalıştıramadım. usta çağırdım avcılar tarafından, abi akün bitmiş dediler, yenisini taktılar. yoluma devam ettim. beylikdüzünde kaldım bir gece, sabah kalktım, çalıştırdım motoru, bir pastanenin önünde durdum, tekrar çalıştıramadım. yokuş aşağı olduu için, vurdurarak çalıştırdım, kızıltoprak'a ustamın yanına geldim. nedir sorunu dedim. aküyü şarj etmiyor dedi. neden diye araştırırken konjentörün çalındığını farkettik. her f650'de oduğu gibi çamurluğun altına vidalıydı (daha önce konjektör yaktık iki tane, tecrübeliyiz), çalmış bazı anası muhterem arkadaşlar.
iki haftadır ardçı almamıştım, dün bir arkadaşı bir yere götüreceğim, bir de baktım, sağ arka peg yok. nasıl olur? gözlerime inanamıyorum. baktım sökülmüş. bldiğiniz söküp götürmüş adamlar. hafif sunturlu bir küfrü bastım arkadaşlara...
bunları neden yazdım:
1. dikkat edin, etrafta bu şekilde hırsızlar dolaşıyor, açık hava mağazası gibi ihtiyaçlarını başka motorlardan sökerek karşılıyorlar, ya da satıyorlar.
2. kimseyi zan altında bırakmak istemiyorum ama motorcunuz ya da motorcunuzun yedek parçalarını tedarik ettiği kişiler böyle bir tezgah kurmuş olabilir, motorcunuz ya da siz durumdan haberdar olmayabilirsiniz, dürüst iş yaptığını düşündüğünüz insanlar bu şekilde çalışıyor olabilir, dolaylı olarak başkalarının ahını alabilirsiniz ya da bilmeden bu şekilde çalışan bir tezgaha sponsor olmuş olabilirsiniz, başkalarının canının yanmasını istemeden teşvik etmiş olabilirsiniz.
3. ola ki bir ihtimal siz veya sizin bir arkadaşınız tam da bu belirttiğim tarihlerde bu tür parçalara gereksinim duymuştur ve farkında olmadan benim motorumdan sökülen parçalarla tanışmışsınızdır. hani belki kulağınıza gelmiştir de bu şekilde çalışan kişilerin ipliğini pazara çıkarmak adına ya da benzeri bir tavır için bilgi aktarabilirsiniz...
diye burada paylaştım...
Allah kimseye harama el uzattırmasın...
sevgiler, saygılar...
firat bayir
Tüm arkadaşlara merhabalar bugün itibarı ile bende 99 f650 sahibiyim.Allah utandırmasın!!!
Rüzgar ne kadar sert eserse essin kayadan alıp götürecegi sadece tozdur.
Amin, Cümlemizi.
https://www.youtube.com/@yolsakini
hayırlı olsun..
ANGARAJ
Hayırlı olsun Allah utandırmasın inşallah.. Fazla canlı bir topic degil ama.. Güzel bir motor tercih etmişsin güle güle kullan...
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)