Sehir ici kullanim icin tavsiyeniz ?
Reklamlar
-
Herkese merhaba,
Bu yaz ben de butceme uygun bir motor almak istiyorum. Forumu epey bir inceleyip biraz fikir sahibi oldum.
Oncelikle yeni bir surucu oldugumdan 125 cc ile baslamak uygun gozukuyor. Ancak gereksinimlerime uygun olan modeli secmek konusunda teredutlerim var.
Beni asagidaki konularla ilgili aydinlatip model tavsiyesi verebilirseniz sevinirim:
1. fiyat araligi 3000-5000 arasinda olmali. taksitle sifir bir motor almak istiyorum.
2. istanbul ortakoyde oturuyorum, isyerim maslakta. dolayisiyla yaz kis ise gidip gelirken gunluk kullanmak istiyorum.
3. motoru kapali garajda tutmak gibi bir luksum yok. arka bahcede ancak yagmurdan koruyabilecegim bir balkon alti var. dolayisiyla cbr 125 gibi bisey alirsam parcalari zarar gorebilir. scooter mi tercih etmeliyim ?
4. bu fiyat araliginda yamaha veya honda gibi bir scooter almak zor gozukuyor. diger model tavsiyeleriniz neler ?
Yorumlariniz icin simdiden tesekkurler.
Reklamlar
-
-
Yazdıklaına göre sana en uygun görünen modeller Yamaha YBR125 (~3500 ytl), Honda CBF150 (~4200 ytl) ve Honda CBR125R (~5200 ytl). O fiyata Honda'nın ve Yamaha'nın küçük cc scooterları da vardı galiba, ama yeterince bilgim yok, konuya hakim arkadaşlar cevap verir. Taksitli satış için satıcılarla görüşmen daha iyi olur, bazı firmalar kampanyalarında 1500 peşin gerisi 12 ay %0 faiz gibi seçenekler sunuyor.
-
yaa bu msjın bu topıcte ne işi var???
lütfen biraz daha dikkatli olalım arkadaşlarım...
dostum sana tavsıyem guzel bı schoteer al...
iyi günler...
BiRi TeKNoLoJiYi DuRDuRSuN..!
-
günlük kullanacagin motoru hic teredüt etmeden sokaga koyabilirsin. biraz yagmur veya kardan birseycik olmaz. yani scooter veya ufak bir motosiklet fark etmez, hangisi daha cok hosuna gidiyorsa onu al.
ankara'li oldugumdan istanbul'u iyi bildigimi söyleyemem ama ortaköy maslak az yol degil diye hatirliyorum. kisin cok zevksiz olacaktir diye düsünüyorum...
-
bence scoter almalısın ama iyice arastırmadan karar verme bence
-
cbr ın parcalarının dayanıklılıgı konusunda suphe olmasın benım canavarım bı yıldır kapalı garaj yuzu cok az gordu..bı sorunu yok..
asya as 125t, honda cbr125, honda nx4 falcon, suzuki gsr 600, sırada?
-
protesto adlı üyeden alıntı
Herkese merhaba,
Bu yaz ben de butceme uygun bir motor almak istiyorum. Forumu epey bir inceleyip biraz fikir sahibi oldum.
Oncelikle yeni bir surucu oldugumdan 125 cc ile baslamak uygun gozukuyor. Ancak gereksinimlerime uygun olan modeli secmek konusunda teredutlerim var.
Beni asagidaki konularla ilgili aydinlatip model tavsiyesi verebilirseniz sevinirim:
1. fiyat araligi 3000-5000 arasinda olmali. taksitle sifir bir motor almak istiyorum.
2. istanbul ortakoyde oturuyorum, isyerim maslakta. dolayisiyla yaz kis ise gidip gelirken gunluk kullanmak istiyorum.
3. motoru kapali garajda tutmak gibi bir luksum yok. arka bahcede ancak yagmurdan koruyabilecegim bir balkon alti var. dolayisiyla cbr 125 gibi bisey alirsam parcalari zarar gorebilir. scooter mi tercih etmeliyim ?
4. bu fiyat araliginda yamaha veya honda gibi bir scooter almak zor gozukuyor. diger model tavsiyeleriniz neler ?
Yorumlariniz icin simdiden tesekkurler.
viper_1 adlı üyeden alıntı
Öncelikle , MT ailesine hoşgeldin.
Açıklamaların sana yardımcı olmamızda faydalı olacaktır. Teşekkürler...
Her ne kadar başlangıç motoru olsada yine de vitesli motor tercih etmen senin açından avantaj sağlar! ve sana tavsiyem ; mutlaka japon markalarını tercih et.
Verdiğin fiyat aralıklarına uygun olarak ;
Yamaha YBR 125 :
http://www.motosiklet.net/forum/moto...ha-ybr125.html
Honda CBF 150 :
http://www.motosiklet.net/forum/moto...da-cbf150.html
şimdilik aklımda bunlar var...
Not 1 : Motorunu ; tahta bir platform üzerinde park et ve brandayla üstünü kapatmayı unutma.
Ayrıca dışarda bulunan motor için ekstra güvenlik önlemi al. (Disk kilidi, zincir, vs vs)
Not 2 : CBR 125 dayanıklı bir motordur. Parçaların zarar görmesi ihtimali oldukça düşüktür.
Yanlis yazmisim, CBR yerine CBF yazacaktim.
Dedigin gibi fiyat araligina uygun modeller bunlar aslinda. Ama bu tip bir motorla Scooter arasinda temel farklar nelerdir ? Neye gore bir tercip yapmaliyim ? Scooterin kasasi oldugundan parcalarin paslanma ihtimali daha az diye dusunmustum, yaniliyor muyum ?
Guevenlik ve tente olayini ayarlayabilirim sanirim, ama tahta platform ne icin ?
Herkese yorumlari icin cok tesekkur ederim.
-
Arkadaşlara katılmaktayım. Japon malları öncelikli tercihin olmalı. Ancak hesaplı olsun dersen çin mallarından almayı düşünürsen kendi motorumu tavsiye ederim. bende işten eve evden işe giderim ara sırada gezilere. Çinliler arasında en sağlan modellerdir. Göze hitap etmeside cabası tabiki
-
Khutuck adlı üyeden alıntı
Yazdıklaına göre sana en uygun görünen modeller Yamaha YBR125 (~3500 ytl), Honda CBF150 (~4200 ytl) ve Honda CBR125R (~5200 ytl). O fiyata Honda'nın ve Yamaha'nın küçük cc scooterları da vardı galiba, ama yeterince bilgim yok, konuya hakim arkadaşlar cevap verir. Taksitli satış için satıcılarla görüşmen daha iyi olur, bazı firmalar kampanyalarında 1500 peşin gerisi 12 ay %0 faiz gibi seçenekler sunuyor.
Honda CBF150 nin fiyatı artık 3.640 ytl oldu.yukarıdaki fiyat eski fiyat.
ayrıca gerek ekonomikliği, gerek parçalarının çok ucuz oluşu ve gerekse sorunsuzluğundan dolayı cbf150 yi şiddetle tavsiye ederim.
büyüklük olarak da en kaslı duran motosiklet gene cbf 150 dir...
Seni çok seviyorum Babacığım.Sen her zaman benim kalbimde yaşayacaksın...
-
-
cbr 125 veya ybr 125 almanızı tavsiye ederim.
cause suicide is painless / It brings on many changes / And I can take or leave it if I please, /
and you can do the same thing if you please
-
viper_1 adlı üyeden alıntı
Motosikletlerdeki parçalar , paslanmaz madde ile kaplanmıştır. Paslanma konusunda hiç korkun olmasın. Zaten sürekli kullanacağın için hiç tereddüt etme...
Lastikler soğuk zeminde (rutubet vs) beklediği zaman , ömürleri kısalır ve hava basınçları düşer.
---
Scooter ile bu tip motorların arasında oldukça fark vardır.
Sitede biraz araştırma yaparsan istediğin bilgileri bulursun...
Evet temel fark vites anladigim kadariyla. Acikcasini soylemek gerekirse biraz bu fiyat araliginda daha iyi bir japon alamayacagim icin de Scooter ve CBF arasinda gidip geliyorum. Scooter CBF'e veya YBR'e gore daha estetik geliyor.
-
Tabiki scooter estetik olarak güzel.
Fakat performans ve kullanışlılık açısından CBF veya YBR daha mantıklı.
-
fiyatini bilmiyorum ama honda dylan tavsiye ederim, sehir icinde vitesli motor trafikte bikkinlik getirebiliyor
[COLOR="Red"][B]Been here, done that before and survived[/B][/COLOR]
-
tabiki scooter alacaksın
yaşadığın memleket dağlık taşlıksa vitesli değilse otomatik alcaksın
mesela honda beat güzel bizde var (otomatik)
mesela yamaha ybr honda cbf150 (vitesli)
-
-
Benim size tavsiyem 3-5 arası kadar ödeme bütçesine sahip iseniz REGAL RAPTOr marka motosikleti tavsiye ederim. Motosiklet fazla yüksek olmadığı için özellikle yeni başliyan kişilerin daha rahat hakimiyet sağlayabileceği biçimde.Sonrasi çift silindirli ve gayet modren. Üçüncüsü görüntüsü güzel.
-
bence bir honda bayiğine gidin ve sırasıyla;
honda cbf 150 vitesli
honda dylan 150 ve scooter
honda beat 100cc scooter motorlarını bir inceleyin.
Benim tavsiyem vitesli motor almanızdan yana.
lezzet gider,mesuliyet kalır...
-
Tesekkurler cevaplariniz icin. Buyuk ihtimal Honda Dylan alacagim.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)