Kanuni Caracal 200 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
11 Mayıs 2008, 01:18
trncbulzun adlı üyeden alıntı
valla aynen öyle kardeş.motorumuz hem hesaplı hem kaliteli.hemde yakıtı iyi.
kardağ bu arada sana ne diycem.
sırf meraktan motoru bilgisayarlı emisyon cihazına bağladım.hem düşük hm yüksek devirlerde ölçüm yaptım.sonuç şaşırtıcıydı.
sen teknik elemansın bilirsin. lambda değeri araçlarda 1 civarındadır. ancak motorda bu değer 2,5-3 civarında.karbüratörü ayarladım ama yinede karışım zenginleşmiyor.yani lambda oranını 1 yapmayı bırak 2 nin altına bile düşmüyor.bence karışım çok fakir olduğu için ilk çalışma jiklesiz mümkün olmuyor!!
bıraz acıklık getırecek bırı yokmu
TÜRK CHOPPER TÜRKİYE ESKİŞEHİR İL TEŞKİLATI - O ERRORDU DİSİPLİN OLDU
Reklamlar
-
11 Mayıs 2008, 01:19
mterayes26 adlı üyeden alıntı
aynen abı bırde satacaktın yavruyu ben sana dedım satma dıye 8000 km geldım ben
evet eray bir ara satacaktım ama başka meseleler vardı sana izah etmiştim.ikinci şahıs vardı hallettik şu an o işi...
-
11 Mayıs 2008, 01:20
arkadaşlar rölantide motorun devri kaçta duruyor ??
-
11 Mayıs 2008, 01:23
arkadaşlar rölantide motorun devri kaçta duruyor ??
geçenlerde rolantide durmuyordu (1dk çalışıp stop etme yapıyordu)..buji değiştirdim sorun gitti şu ana 1,1,5 gibi duruyor.
-
11 Mayıs 2008, 01:24
kafalar karışmasın arkadaşlar.hani araçlara eksoz pulu alırızya bilirsiniz.bu cihazda ideal bir değer olan lambda değerine baklır.bu değer 0,997-1,003 arasında olur.bu durumda yakıt iyi eksoz temizdir. bu değer büyüdükçe yani 1,003 ten yukarı, araç az benzin çok hava ile çalışıyor anlamına gelir. bu başlangıçta kulağa hoş gelse bile aslında çekişi daha iyi olabilecekken düşük kalacağı anlşamına gelir.karbüratörlü araçlardada bu değere yakın sonuçlar elde edilr.olay bu yani.ama bizim karbüratör karışımı ayarlasak bile zenginleştirmiyor.belki bu motor tiplerine ait bir durumdur.bu yüzden kardağa sormak istemiştim.
tamam bakalım benimkide 1-1,5 civarında.bu arada hangi bujiyi taktın??
-
11 Mayıs 2008, 01:31
kafalar karışmasın arkadaşlar.hani araçlara eksoz pulu alırızya bilirsiniz.bu cihazda ideal bir değer olan lambda değerine baklır.bu değer 0,997-1,003 arasında olur.bu durumda yakıt iyi eksoz temizdir. bu değer büyüdükçe yani 1,003 ten yukarı, araç az benzin çok hava ile çalışıyor anlamına gelir. bu başlangıçta kulağa hoş gelse bile aslında çekişi daha iyi olabilecekken düşük kalacağı anlşamına gelir.karbüratörlü araçlardada bu değere yakın sonuçlar elde edilr.olay bu yani.ama bizim karbüratör karışımı ayarlasak bile zenginleştirmiyor.belki bu motor tiplerine ait bir durumdur.bu yüzden kardağa sormak istemiştim.
tamam bakalım benimkide 1-1,5 civarında.bu arada hangi bujiyi taktın??
abi arabalardaki gibi olsa iyi olurdu ama motosiklet tamiri hakkaten ince iş.bir usta işi,işinin ehli olanların işi, bujiyi ngk (R) uzun paso dediklerinden taktım şu an süper stop etme felan yapmıyor...
-
11 Mayıs 2008, 01:36
-
11 Mayıs 2008, 01:51
caracalı aldığımdan beidir motoru tekrar başatn öğreniyorum sanki
)
araç tamirinde sıkıntım olmaz,yerli avrupa farketmez ama malum burda gurbette motosiklet tamirini bakımını öğrenmeye çalışıyorum yav.türkiyede olsam bi dünya yer var götürür yaptırırım arıza çıktığında ama burda kimseye güvenmiyorum.zaten hoşuma gitmeyede başladı caracal la uğraşmak
)
neyseki bu konuda kardağ ustadan sağlam yardım alıyorum.saolsun başını ağrıtıyorum biraz ama
)
nedemek biz burada bunun için varız yardımlaşma öldümü bee
ilk 1000 km'de subap ayarı,karbüratör ayarı,tekerlek bilyalarının greslenmesi,gaz,debriyaj halatlarının yağlanması,kabloların gözden geçirilmesi,(gevşek yerlerin bant yardımı ile sarılması)aküyü gözden geçirme,hava filtresi,üzerindeki bujiyi(markasını ilk defa duyduğum)ngk'ile değiştirme bunları ben uyguladım sizde mutlaka uygulayındaha aklıma gelmeyenlerde olabilir!!
-
11 Mayıs 2008, 01:53
ngk ırıdyum 1300 devır.......................
-
11 Mayıs 2008, 13:29
ferotr adlı üyeden alıntı
bunun gibi birsey yapabılırsın dıye dusundum
SU İLANDAKI RESMİ GORUNCE SANA YOLAYIM DEDIM RESIMLERE BAKARSAN DEPO USTUNE MODIFIYE YAPMIS SENIN SORUNUNU BU YONTEM COZER DIYE DUSUNDUM
http://www.sahibinden.com/9900_km_de...XQQdisplayitem
önce emniyet sonra hareket gelir bereket:mrgreen:
-
11 Mayıs 2008, 14:47
nedemek biz burada bunun için varız yardımlaşma öldümü bee
ilk 1000 km'de subap ayarı,karbüratör ayarı,tekerlek bilyalarının greslenmesi,gaz,debriyaj halatlarının yağlanması,kabloların gözden geçirilmesi,(gevşek yerlerin bant yardımı ile sarılması)aküyü gözden geçirme,hava filtresi,üzerindeki bujiyi(markasını ilk defa duyduğum)ngk'ile değiştirme bunları ben uyguladım sizde mutlaka uygulayın
daha aklıma gelmeyenlerde olabilir!!
sağolasınız arkadaşlar.bu dediklerinin büyük kısmını yaptım.subap ayarlarına bakayım bakalım.birde bujiyi halledeyim.
ferotr subap ayarını servise mi yaptırmıştın yoksa senin ustan vardı onamı??
-
11 Mayıs 2008, 23:51
ankcaracal bunu gösterdiğin iyi oldu görmemiştim.reklamcıda yapılır bu...tşk ederim
sağolasınız arkadaşlar.bu dediklerinin büyük kısmını yaptım.subap ayarlarına bakayım bakalım.birde bujiyi halledeyim.
ferotr subap ayarını servise mi yaptırmıştın yoksa senin ustan vardı onamı??
servise gitmiyorum ben. tanıdık bir ustama yaptırdım ..http://www.motosiklet.net/forum/gezi...iye-gidis.html resimlere bakabilirsin subap'la ilgili.
-
12 Mayıs 2008, 00:57
subab ayarı çok hassastır herkese yaptırmayın
-
12 Mayıs 2008, 01:37
-
12 Mayıs 2008, 01:48
caracalstar adlı üyeden alıntı
bildiğiniz gibi arkadaşlar bisan-lifan roadstar 250 lik bi motor almıştım önceki aşkım caracaldı
neyse ben yazmamısken bı konu acılmıs ama şu çin japon meselesıne bi lafım var
arkadaşlar bildigim araştırdıgım duydugum kadarı ile çin her lükste malzeme ve motoru yapıcak lükse sahip yanı adamlara bana 5 liralık motor yada daha güzelini 10 liralık bi motor yapın deniliyo yani hep dandik hem dandik deil herkesın kesesine göre iş çıkıyo şu çin hakkındakı kötü düşünceler biraaz daha iyiye inmeli çok önyargılıyız su bi gerçek tabiki honda yamaha ve bir çk ünlü motor firmasının da burda fabrikaları var yani bu iş biraz keseye bakıyo ha benim roadstara gelince suana kadar 800 km bi yol yaptım işten ewe falan derken ilk izlenimler iyi yolda kalmadım çekişinden memnunum galiba çif silindir oldugu için caracaldan fazla yakıyo bide eksozlar açık km tede 10 kurus su blue toothu yukledıgım zaman fotoları sizlerle paylaşıcam arkadaslar bir şeyi daha atlamıyım v motor oldugu için titreşimi kesmiş şimdilik izlenımler bu kadar arkadaslar iyi geceler herkese
ya arkadaşlar bana kızmıyosunuz dimi senın motorun caracal deil ne işin var burda die
eğer izmir de bi kaç kişi varsa bi gezi ayarlıyabiliriz ne dersiniz
KAFAMI BULUYORSUN .KM DE 10 KURUS MOBILETLER YAKIYOR HİÇBİR CARACAL 125 BININ 130 BININ ALTINDA YAKMAZ,,,,,,,,,,,,,, YAKIT OLCUMU BOS DEPO ILE YAPILIR
İÇİNDE BENZIN VARKEN YAPARSAN 80 BIN BILE YAKAR
CAPSLOCK TAKILI KALDI KUSURA BAKMAYIN
-
12 Mayıs 2008, 02:00
mterayes26 adlı üyeden alıntı
KAFAMI BULUYORSUN .KM DE 10 KURUS MOBILETLER YAKIYOR HİÇBİR CARACAL 125 BININ 130 BININ ALTINDA YAKMAZ,,,,,,,,,,,,,,
YAKIT OLCUMU BOS DEPO ILE YAPILIR
İÇİNDE BENZIN VARKEN YAPARSAN 80 BIN BILE YAKAR
CAPSLOCK TAKILI KALDI KUSURA BAKMAYIN
haydaa nasıl olur abi ya 33 mılyona depoyu fulledım 300 km yol yaptım 250 cc bide eksozlar açık sordum bi ustaya nedn az yakıyo bu kadar beygıre karsı dıe bunlar çift silindir tek karburotor ondan az yakar dedı ama :S
ha unuttugum bişi varsadece benım ewden işin 18 km bunun dısında daha da yaz gelmedi mıllet sahilde yok digerek : ewden işe işden ewe yapıyorum ve anayoldan dur kalk yapmadan onun ıcın bi az yakma söz konusu olabiilir şehir içi kullanmıyorum cunku
-
13 Mayıs 2008, 01:26
Caracalcılar Uyuyanıııın.....................
-
14 Mayıs 2008, 00:29
caracalstar adlı üyeden alıntı
bildiğiniz gibi arkadaşlar bisan-lifan roadstar 250 lik bi motor almıştım önceki aşkım caracaldı
neyse ben yazmamısken bı konu acılmıs ama şu çin japon meselesıne bi lafım var
arkadaşlar bildigim araştırdıgım duydugum kadarı ile çin her lükste malzeme ve motoru yapıcak lükse sahip yanı adamlara bana 5 liralık motor yada daha güzelini 10 liralık bi motor yapın deniliyo yani hep dandik hem dandik deil herkesın kesesine göre iş çıkıyo şu çin hakkındakı kötü düşünceler biraaz daha iyiye inmeli çok önyargılıyız su bi gerçek tabiki honda yamaha ve bir çk ünlü motor firmasının da burda fabrikaları var yani bu iş biraz keseye bakıyo ha benim roadstara gelince suana kadar 800 km bi yol yaptım işten ewe falan derken ilk izlenimler iyi yolda kalmadım çekişinden memnunum galiba çif silindir oldugu için caracaldan fazla yakıyo bide eksozlar açık km tede 10 kurus su blue toothu yukledıgım zaman fotoları sizlerle paylaşıcam arkadaslar bir şeyi daha atlamıyım v motor oldugu için titreşimi kesmiş şimdilik izlenımler bu kadar arkadaslar iyi geceler herkese
ya arkadaşlar bana kızmıyosunuz dimi senın motorun caracal deil ne işin var burda die
eğer izmir de bi kaç kişi varsa bi gezi ayarlıyabiliriz ne dersiniz
hayırlı olsun çok hoş bir makina almışsın yamaha virago'nun ikizidir v2 motoru var...ayrımcılık yoktur caracal sayfasında dilediğin zaman bizimle paylaşım yapabilirsin bu ara yeni motorunun resimlerini'de bekliyoruz
-
14 Mayıs 2008, 01:51
hayırlı olsun çok hoş bir makina almışsın
yamaha virago'nun ikizidir v2 motoru var...ayrımcılık yoktur caracal sayfasında dilediğin zaman bizimle paylaşım yapabilirsin
bu ara yeni motorunun resimlerini'de bekliyoruz
ferhat abım burdaymıss alemın an yakısıklı ascısı caracal cok ıyı motor
-
14 Mayıs 2008, 01:58
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 23 kullanıcı var. (0 üye ve 23 misafir)
Bu Konudaki Etiketler