haftasonu yaklaşık 800km gezi yaptım. ön sağ amortisör keçesi patladı, önümüzdeki hafta yaptırıcam. birde 2000km önce değiştirdiğim 4. benzin şamandırası da sızdırmaya başladı, depoya kaynak yaptırıcam, yemişim şamandırasını.
haftasonu yaklaşık 800km gezi yaptım. ön sağ amortisör keçesi patladı, önümüzdeki hafta yaptırıcam. birde 2000km önce değiştirdiğim 4. benzin şamandırası da sızdırmaya başladı, depoya kaynak yaptırıcam, yemişim şamandırasını.
geçmiş olsun,
ama şamandıra contası çatlamış olabilir belki...
kaynak en son iş olsun,
yani basitten zor'a adımlar atmanı öneririm,
ben yazın orada olabilirim. denk gelirsek görüşelim
Merhaba arkadaslar. Bugun yeni caracalıma kavustum. 27bin km de 1.800 e aldım 2009 model. Tavsiyelerinizi ve görüşlerinizi yardımınızı bekliyorum
kilometresi çok ama uygun almışsın.
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:31 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:06 ----------
sarı ile işaretlediklerimi söktüm, sende sök honda phantom'un çakması motosiklet, ona benzetmek için luzumsuz parçalar koymuşlar.
far berbat, daha güölü ampül tak yada değiştir, ampül değiştirdim para etmedi, çiftli far takıcam. tekli bir işe yaramadığı gibi büyük ve fuzuli ağırlık.
koruma demirini söktüm, şehir içi trafikte döverbiçer görevi görüyor, aralara giremiyorum. ve çok ağır bir parça. fuzuli ağırlık.
motorun üst bölümünde, regülatör flaşor gibi parçaların muhavazalarını, sabitleme demirlerini sök. fuzuli ağırlık.. o parçaları deponun altına bantla.
orta sehpayı sök. ben tek başıma sehpaya alamıyorum zaten. sehpa fuzuli ağırlık.
egzozun yanındaki uyduruk vidalanmış demir parçayı sök. bir işe yaramıyor. fuzuli ağırlık.
plakalığı sök. çamurluğu ve plakayı çatlatabilir. bende ikisinide çatlattı. fuzuli ağırlık.
ön dişliyi 2 yada 1 diş büyür. uzun yolda yakıt tasarrufu ve motorun ömrünün uzamasını sağlar. ancak şehir içi biraz güç kaybı hissedersin.
açık hava filtresi tak ve ona göre hava ayarı yap. 1 beygir kadar güç artabilir. orjinal hava filtresi, kutusuyla beraber fuzuli ağırlık.
şimdi sırada yapacak olduklarım;
arka jantı değiştir. delikli birşey olsun. yandan rüzgar yiyince olumsuz etkisi oluyor, ayrıca fuzuli ağırlık.
yan basamakları, çubuk basamaklarla değiştiricem. böylece ayağını istediğin gibi koyarsın. tek bir açıyla koymak yerine. hem fuzuli ağırlık.
farlar çiftli olacak.
Hocam bu değişiklikler kaça patlar bana ? ve lastik fiyatları ne kadar?
söylediğim tüm değişiklikleri kendin yapabilirsin. bir tornavida bir lokma takımıyla.
ben irc lastik kullanıyorum, çifti 200tl. vasat bir perfromansı var.
ön dişli 15 20 tl bişey bu arada
sorma, adamlar tam kazıkçı, ben dişliyi 6 yıl önce değiştirdim, düşün artık.
http://www.rialli.com/urunler/322_ar...25-seyhan-125/
motogünlüğüm: youtube.com/c/Bereñârı
Bu arada bu benim ilk motorum ehliyetim de hala cıkmadı :( kullanımı nasıl sizce scooter surebiliyorum bunada kolay alısır mıyım?
Caktırma bnde ehliyetsiz scooter kullandın 500km falan kilom 69 boyum 1.95 cok zayıf göstermiyom ama zayıfım avantaj veya dezavantaj olur mu boy kilo
arkadaslar benım vites ayaagı cok gevsek vites dusurmekte cok sıkıntı cekiyom onu gerdirebilir miyim 180 derece dönecek nerdeyse :D
vites uzatma mekanizması dandik, o yüzden. başka motosiklete ait, uzunca bir vites pedalını, mekanizmasız, direk karterde vites miline bağla.
bu da led değişimi. bu iş için led ampüller satılıyor ama kendin yapınca daha keyifli.
http://www.motosiklet.net/forum/mt-k...-degisimi.html
Peki bu bana kaça mal olur kac tl tutar tahmini ?
---------- Mesajlar birleştirildi - 06:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 06:25 ----------
Vitesin düzgün olması için ne kadar para harcamalıyım ?
20tl'yi geçmez. yakın zamanda ben de yapıcam o işi.
http://www.rialli.com/urunler/motosi...u-honda-titan/
buna benzer bir pedal lazım. tek parça takacaksan, çift taraflı olanı kullanamazsın, fazla geride kalır. direk vites miline bağlanan çift taraflı vites pedalları kısa gelir. o yüzden ben bu marş kolunu alıp, ayarladıktan sonra, açılıp kapanmaması için kaynak yapıcam.
---------- Mesajlar birleştirildi - 08:00 ---------- bir önceki mesaj zamanı 07:42 ----------
o parçayı 10tl'ye parçacılarda bulabilirsin, eğip bükmen gerekebilir belki kendine göre ayarlamak için, kaynak işi ile beraber 20 tutar tahminim
gidip ustaya yaptırsam herseyini kaça tutar abi tahmini? bide rolantisi düşük istop ediyor gaz vermeyince. rolantiyi kendim ayarlayabilir miyim ve nerden ayarlayabilirim?
Şu an bu konu içerisinde 4 kullanıcı var. (0 üye ve 4 misafir)