yok mu ankarada caracal kullanan?
yok mu ankarada caracal kullanan?
jr. ben...bıretpitin yandan yemişi.
eskindendi o, şimdi hemen hemen tüm parçalar çinde üretiliyor.
motogünlüğüm: youtube.com/c/Bereñârı
biraz nazik kullanın bir şey olmaz 15 bin km ;)
TÜRK CHOPPER TÜRKİYE ESKİŞEHİR İL TEŞKİLATI - O ERRORDU DİSİPLİN OLDU
saol mterayes dostum. sesini duymak, yakından görmek isterim motoru. adam gibi video bulamadım ondan ankaralı arıyorum.
jr. ben...bıretpitin yandan yemişi.
bugun motorumla gurur duydum. hava muhalefetine ragmen 2045 km'de bakima goturdum. gittigimde serviste osmanli motor marka bir cruiser vardi. cift silindir ve tipsiz. calisir durumda, gaz verip duruyorlar. nasil kotu bir ses cikiyor anlatamam. kuru ve tiz bir ses. sanki 100'luk bakkal motoru.
motorun sahibi arkadas biraz hor kullanmis aleti. yag degistirmemis aylarca. ve motor yag yakmaya baslamis. icersi egzoz dumaniydi zaten. neyse kapattilar kontagi. aku falan degistiriyorlar. servisteki ustalardan biri benim kara kaplani bir calistirdi. alet gumburdedi resmen. tok ve gurultulu bir sekilde calisti. osmanli motor sahibi arkadas dondu bakti. icimden dedim helal kaplanima. gercekten cok fark vardi arkadaslar. tek silindir ve 200 cc olmasina ragmen motorumun sesinden gurur duydum. cok hosuma gitti. paylasmak istedim.
jr. abi , 200 cc motor çok az olmasa da hoş bir ses ile çalışıyor emin ol , mart 15 dedımı çok sıkı bir bakımdan geçiriğ bineceğim
- yağ değişimi
-karbüratör temizliği hava yakıt ayarı ( 16 000 km oldu ilk defa açılıyor )
- plakalığı sağlamlaştırmak
-zincirin yağdan arındırılıp yeniden yağlanması
- hava fıltresı temızliği gerekırse değiştirme
-ön frene hidrolik takviyesi
- arka kampana bakımı
ben soktummu bakıma herşeyi yapılır ve öyle çıkar . ama motor sonra çok güzel gidiyor . en ssooon sıcak su ve köpük ile yıkanıp kurulanacak veee badem yağı uygulanacak sünger ile kromaj yerlere tam binmelik olacak o zaman
bnm motorun sorunu karbüratörden çıktı gaz yememe sorunu vardı . Buji kurumlanmış sebeb karbüratör ayarsızlığı
galiba evet , buji çok fena kurum yapmış
benim sorunum yoktuda, belki dolmuş olabilir diye temizletmiştim karbüratörü, bujiyide değiştirdim, her ikisininde belki faydası oldu ama ben hiçbi değişiklik hissedemedim. usta benim yan kapağa koyduğum benzin borusunu aşşa salmış, ordan benzin tam geçemeyince motor düzgünce çalışmamıştı, bi hata yaptı sanım ayarlarıyla oynadı, sorunun boru olduğunu anlayana kadar 1saat karbüratör oynamıştık.
çok kaliteli ustalar ya ondan olur öyle şeyler
ona garanti dışı kalmasın diye gidiyorum zati, asıl mesleği bisiklet tamirciliği
iyi bi usta var,hertürlü motordan anlıyo,genç ama iyi. bu arada bu motora en uygun yağ hangisidir?
15-40 Castrol yada Repsol motosiklet yağı öneririm. 10-40 da olabilir.
~ Bütün mesele yolda olmak... ~
garanti diye birşey yok inanma . kolay kolay garantı kapsamı olmuyor herrrrşey kullanıcı hatası
kullanıcı hatası olmayanda zamanlar aşınabilecek parçalarmış, onlar garanti dışında kalıyormuşmuş
novarix, deniycem bakalım
2046 km'de ikinci bakima girdim.
- debriyaj telim kopmak uzereydi, onu degistirdiler
- zincir degisti (paslanmisti)
- buji degisti
- yag degisti
- subap ayari yapildi
- gevsemis vidalar sikildi
- benzinlige ince bir pasta cila atildi ve motor komple temizlendi
170 lira odedim. bana normal geldi. ne dusunuyorsunuz?
ARKADAŞIM NASIL KULLANDIN MOTORU YA
benim herhangi bi kablo telle ilgili bi sorunum olmadı
2046km de zincir pastan değiştirilmezki onu sık sık yağlasan 30000kmden daha fazla hiçbi sorun olmaz. ben buji 6000 km civarında değiştirdim, onuda memnun olmadığımdan değil, değişmesi gerek dedi servisci o yüzden, subap ayarlarınıda çook erken yaptırmışsın gerek olmaz daha motor yeni açılmış.
100 liradan fazla işçilik almışlar
Şu an bu konu içerisinde 22 kullanıcı var. (0 üye ve 22 misafir)