hiç bilemiyorum ki servis öyle dedi
hiç bilemiyorum ki servis öyle dedi
merhaba dostum, uzun yolda caracal test etmedim açıkçası ama 150 cc jinlun ile 340 km yaptım şehirler arası, 40 derece güneşin altında 10 km sora gazın artık eskisi kadar etkilemediğini hissediyosun. Ama dikkatini çekerim ki benim motorumun maksimum sürati kendi kadranında 110-115 ken ben o yolda 100 civarı gidiyordum.
Muhtemelen 200 km lik bi yolda dipgaz yapsanda motordan düşük verim alacaksındır.
Su soğutmalı çoko sorun çıkarır derler ama bahsedildiği kadar değildir.
Su soğutmalı özellikle japon makineler pek sorun çıkarmaz , parça sayısı arttığı için arıza ihtimalide artar tabiki
34 ZK 9442 ER6-F 2006 AKA "Sonic" & 34 RB 1940 Kia Carnival 2002 Nam-ı diğer "Nigga"
Kartal/İstanbul
Merhabalar;
Arkadaşım ben geçen yaz yaklaşık 250 Km yol yaptım bunun ilk 50 Km'sinde bir 10 Dk dinlendim, daha sonra 200 Km kontak kapamadım.Bu ilk uzun yol deneyimim olmasına rağmen çok memnun kaldım.100 Km/h ile 120 Km/h hız arasında gideceğim yere vardım.Benzeri şekilde geri dönüş yaptım ve hiç bir sorun yaşamadım.
Saygılarımla...
bugün 15 dişliyi söküp 16lı yeni dişliyi taktım, çok güzel oldu. olması gereken oldu vites araları uzadı, artık süratte pek bağırmıyo
motogünlüğüm: youtube.com/c/Bereñârı
dostum hosgeldin. bence temiz ve dusuk km'li bir ikinci el al. eger ilk motosikletin ise, rodajdi bilmemneydi ugra$mayasin diye soyluyorum. sifir almanin satarken hicbir avantaji yok. bosuna paran gidiyor. ben sifir aldim. simdi keske temiz ikinci el alsaydim diyorum.
ikinci el temiz bulabilirsin cunku caracal 200 alip az kullanip hemen yukseltmek isteyen cok arkadas var piyasada.
ben de yapacam bunu. ama bir zarari var mi bilmiyorum. arka disli degil mi solmyr?
hiç bi zararı yok, ön dişli. ben 17sinide sipariş ettim, omuda uzun yolda takıcam. düşük süratte pek bişey değişmişmiyo aslında işlevi 50km yi geçinde tahminim 500 - 750 devir faydası oluyor. bi okarda yakıt tasarrufu
ne gibi bi zararı olabilir ki
ön dişliden bahsediliyor galiba..çok basit ön dişlinin olduğu kapağı 8 lokma anahtarı ile söküyorsun ve karşına dişli çıkyor dişliyi 1 tane vida tutması lazım onlarıda söküp dişliyi yerinden çekip çıkarıyorsun..zincirle beraber gelir!daha sonra yeni dişliye zinciri takıp yerine otuttur sık vidaları oalay bu.. not:dişliyi sökmen için tornavida yardımı gerekebilir bunu unutma!!çinkü dişli boşa dönebilir dişlinin arasına tornavidayı sıkıştırıp öyle sökmelisin..selamlar
yaw kırmızı caracal'ı olan bir arkadaşımız vardı geliyormu buralara hiç onun açıklayacağı bir durumdu aslında bu..
bir yerde arka dişliyi ufaltın yazıyo diğer yerde ön dişliyi buyultun yazıyo.
Bunları açıklayacak varmı? Farkı nedir? ayrıca torku etkilermi?
Ride to Live or Death 2 Ride
http://i41.tinypic.com/208ies7.jpg
kırmızı motorlu arkadaş geldi burda . dişliyi büyültmek hızı artırır , vitesi uzatır . bir o kadar da debriyajdan yer . uzun yolda takacaksanız harika olur . jinlun 150 ye 140 yaptırdık onunla . bende düşünmüyorum değil . ama bayır da motor cok fena bayılır .
çok külfetli olur , arka dişliye göre arka dişli takozları ister işi ön dişli ile halledin
TÜRK CHOPPER TÜRKİYE ESKİŞEHİR İL TEŞKİLATI - O ERRORDU DİSİPLİN OLDU
doğru, ek olarak, dişli ortada bir vida yanlarındada 2 vida tutuyor, resimde yuvaları belli, önce dişliyi yuvasına sokuyosunuz, sonra üzerine bi halka geçiriyosunuz, sonra yanlara 2 vidayı, nası söktüyseniz öle,çok basit zaten yanlış yapma ihtimaliniz yok, kolay olması için önce zinciri ayırın bence.
işte motorumuzun emektar dişlisi
17yide sipariş ettim çünkü evet vites araları uzadı ama beklediğim kadar değl, uzun yollara genelde yalnız çıktığım için motor pek zorlanmıyo bende 65 kiloyum. şehir içi kullanımda değişen bişey olmuyo zaten farkedilecek kadar, az yani, yüksek süratlerde belli oluyor, 17 dişliyle tam uzun yol motoru olacak. ben alet çantasına anahtarları ve dişlileri koyup yeri geldiğinde 3 dişliden uygun olanını kullanmayı düşünüyorum, yani benim motorum 7 vitesli
arka veya ön disliyi degistirmek arasindaki fark nedir ki? niye arka degil ön yani?
selamlar.
arkadaslar gazi biraktigimda, vites degistirirken sakir sukur bir ses geliyor. sol taraftan. zincirden midir? zincirin gevsemis olduguna mi isarettir? zaten 1950 km'ye geldi. servise gidecem. umarim bir problem yaratmaz..
Şu an bu konu içerisinde 10 kullanıcı var. (0 üye ve 10 misafir)