WD40 bir çeşit kimyasal. Paslanmayı önlüyor ve aynı zamanda paslı yüzeyleri temizlemekte kullanılıyor. Aslında çok amaçlı mucize bir sprey. Tüm hırdavatçılarda ve yapı marketlerde bulabilirsin. Gıcırdayan kapılara, oksitlenmiş vidalara falanda uygulanabiliyor, son derece başarılı. Her motorcuda olması gerekli bir malzeme bence..
Dişli konusuna gelince.. Açıkçası ben makinelerinin orjinallerini bozma taraftarı değilimdir. Sizin makineyi kullanmıyorum, dolayısıyla sizler kadar bilgi sahibi değilim ama yinede orjinal kalmasını tercih ederdim kullanıyor olsaydım.
~ Bütün mesele yolda olmak... ~
arkadaşlar . bu motoru burda 1-2 kişiyi saymazsak ilk alan benim bu motorun . afedersiniz piçi oldum . sayfaları arastırın hangı sorunu nasıl çözdüğüm yazıyor bulamayan bana ulaşsın . bnm motorumda 15200 km yapmıs ve bıtmıs bır zıncır dısında bilmedıgım hiçbir şeyi yok
TÜRK CHOPPER TÜRKİYE ESKİŞEHİR İL TEŞKİLATI - O ERRORDU DİSİPLİN OLDU
İlginç bir durum :D
Ben artık switch'i açık bırakıyorum daha rahat çalışıyo :D
Belkide yapılan Km ile alakalıdır onuda bilmiyorum, Çünkü okuduğuma göre belli bir km aştıktan sonra akü'nün sorunun daha az raslandığı. Benim 1150 oldu.
Bu arada halen 1000 bakımını yaptıramadım, yazı bekliyorum bineceğim zaman yaptırmak daha mantıklı geldi :D
Arkadaşlar fuar kapanış saatleri hakkında bilgisi olan yok mu?
Ride to Live or Death 2 Ride
http://i41.tinypic.com/208ies7.jpg
arkadaşlar slm ben bu siteye yeni kayıt oldum sizden bir ricam var ben motor almak istiyorum chopper fiyatıda çok yukset olmasını istemiyorum 3000 4000 arası mesela caracal int inceledim ama bazıları iyi değil diyor keeway baktım pek anlıyamadım pek bir bilgimde yok motor konusunda 2500cc ilk istiyorum ve ilk motorum olucak onun için sizce ikinci el almakmı makul yoksa sıfır iyi birşey alıp onla devam etmelimiyim yardımcı olursanız çok sevinirim
eray haklı bende ona ilk caracalı aldığım zaman çok şey sormuştum
hocam burası caracal sayfası o'yüzden herkes sana caracalı tavsiye eder başka bir yere konu açsan aman kardeş yakınından bile geçme,bulaşma der!!yorum çok olur ama nedense para veren hiç olmaz veya bu insanın maddi durumu bu motora el veriyor diyen'de olmaz..ben sana şöyle söyleyim parasının motorudur diğer çinlilere göre aşırı arıza çıkarmaz..makinası sağlamdır işini görür cruiser hayranıysan tam senlik makina ve ayrıca 250cc'dende az yakar tek silindir olması bir avantajdır..hemen hemen 250 cc performansı mevcuttur 2 sene caracal kullanmış biri olarak sana bunlara söyleyebilirim...eksileride artılarıda olan bir modeldir caracal her sayfayı tek tek okumalısın karar senindir ...
Bende bir caracal'cı olarak şiddetle tavsiye ederim motor gerçekten çok sağlam, servis ve parça sıkıntısı çekmezsiniz.Bende almadan önce 250 cc chopper motorların hepsini inceledim ve en uygun fiyata bu sağlamlıkta caracal'a karar verdim...
Bu arada arkadaşlar ben swich açık bırakmamıştım sadece çalıştırmadan önce far swich'ini park pozisyonuna getirip denedim olmadı ama zaman bulursam bu yöntemide deniyeceğim.
Saygılarımla...
Arkadaşlar bilmediğim bir durumla karşılaştım fikirlerinizi almak isterim.
Motor 1haftadır kapalı garajda ve hiç kullanılmamıştı, bugun gittim çalıştırdım, (haftada bir gidip rolantide çalıştırıyorum) Baktım arka tarafa doğru neredeyse arka tekerin başladığı yerde bir sıvı damlıyor, az ama damlıyor elledim, yağ değil (sanırım). acaba bu nedir, nasıl bir problem yaratır?
Sanki egzoslardan damlıyor çözemedim açıkca.
hiç problem yapmaz tüm caracal yapıyor eksozun altında delik var buharlaşmadan oluyor
Bilgi için çok teşekkürler, peki bu damlama nekadara kadar sorun olmaz..Yani çok olursa sorun olurmu?
istanbul oyle bir yagiyor ki.. motorun yanindan gecemiyorum.. nasil berbat bir hava.
Merhabalar arkaşalar;
Benim askere gitmeme 7 gün gibi az bir süre kaldı Arkadaşlar ben motorun benzin deposunu boşalttım ve karbüratörünü benzin vanasını kapatarak boşalttım ayrıca depoyu kuruttum.Güzelce motoru temizledim, aküyü ve motorda koruma demiri dahil sökebileceğim bir çok kaplama bölümü süküp evde paketledim.Yerini hazırladıktan sonra orta ayağa aldım, ön tekere takoz koyarak yerden kestim ayrıca lastikleri de indirdim, zinciri gresi yağı ile yağladım ve bütün bulduğum yüzeylere (boyalı boyasız) WD40 sıktım.Son olarakta brandası yerine çarşaf sardım (Nem yapmaması için) ve 15 aylık beklemek üzere bıraktım.
Motordaki eski yağını boşaltmak üzere yeni yağ almaya gittiğimde bu işin eskilerinden olan bir usta bana aman eski yağı boşaltmayın yeni yağdaki su ve kimyasallar motora yanmadığı için zarar verir dedi bende eski yağı boşalmadan o şekilde bıraktım.
Yapamam gereken veya eksik yaptığım aklınıza gelen bişeyler olursa benimle paylaşırsanız sevinirim teşekkürler...
Saygılarımla...
Arkadaşlar kabul ederseniz bende bir carakalcı olarak aranıza katılmak isiyorum.
yaz gelmeden alayım diyorum düşüncem sıfır almak bakalım kısmet dicez birde siyah olacak tabi. az önce Bursada bir kaç servisi aradım aklımda 3 motor vardı caracal - keeway - regalraptor . servistekiler bana içlerinde en iyisi caracal 200 cc olanı dedi parça problemi yok servis sorunu yok ve en çok problemi nereden çıkartıyor sorusununa ise yağına ve bakımlarını periodik olarak yaptıktan sonra hiç bir problem çıkartmaz dedi . birde merak ettim bir soru hiç gaz kesmeden 200 km ve üzeri yaparmı diye sordum problem olmaz yapar deyince caracal aklıma yattı birde bana su soğutmalı motorları TAVSİYE etmedi prolemli oluyormuş sanırım olanlar üzerine alınmasın bende bilmiyorum çünkü.bu arada adım erhan- Bursalıyım . yazılanların hemen hemen hepsini okudum gerçekten caracalcı arkadaşlara teşekkür ediyorum ve kanuni servislerinede. görüşmek üzere.
Şu an bu konu içerisinde 12 kullanıcı var. (0 üye ve 12 misafir)