Sorun çıkmadığı için bakmamıştım ne zaman ses yaptı baktık dişlinin dişleri sıçan dişi kadar kalmış
Ön 4 kere dönerken arka bi kere dönüyor o aşınma ondan korkulacak bir şey yok
Değişimler ilk kez sıkıntı yoktur
Sorun çıkmadığı için bakmamıştım ne zaman ses yaptı baktık dişlinin dişleri sıçan dişi kadar kalmış
Ön 4 kere dönerken arka bi kere dönüyor o aşınma ondan korkulacak bir şey yok
Değişimler ilk kez sıkıntı yoktur
Taaam ben de onu degisiyim o zaman... zincir bagzi yerde gergin oluyor...
Son bir haftadır incelediğim motor. Hastası oldum resmen. Öyle ki cbf150 mi satıp almak bile aklımdan geçti.
Önemli olan temizini bulmak.
Bu arada sahibinden.com'da ybr 250 trafik polis motoru var. Hurda mıdır acaba bunlar?
Arkadaşlar bu enjeksiyon şeysi motor çalışırken de vızıldamaya devam ediyor mu sizde de?
Bende YBR250 hakkında düşündüklerimi yazayım.Çok kullanan kalmadı ama belki birinin canı çeker almak ister.
Motorum emniyet çıkması 45.000'de idi ancak ustama gösterdiğimde 14.000'de dedi.Kilometre saati ileri sarmış.Şu an 55.000'deyim.Ruhsatı filan çıkarttırdığım için düzeltme şansım da olmadı çok da umurumda değildi zaten motoru kullanıp babama vereceğim.
İlk motorum.Ondan önce babamın motoru olan CBF150 sürdüm sadece.Haziranda aldım motoru.Haftada 2-3 kere çalıştığım ilçeye gitmek için Erzurum merkezden yola çıkıyorum.İlçe ile merkez arası 120 km.Git gel 240 km eder.Haftada 500-600 km garanti yapıyorum.
Şu ana kadar tek sıkıntısı ön amortisörden yağ kaçırıyor.O da sadece keçelik istiyo.Fırsat ve usta bulamadım yaptıracak.Onun dışında motorun hiç bir sıkıntısı olmadı.İstanbul'dan geldi motor.Çok kötü yollara girdi ama hiç tık demedi.Tam bir canavar.
Tarz değiştirip enduro almayı planlıyorum ama YBR 250'liyi bırakmak da istemiyorum.Uzun yolda 120 km/h acayip hızlı çıkıyor 250'lilik makineye göre.Maksimum yaptığım hız düz yolda 140'dı.Yokuş aşağı belki 150-155 olur.Çok keskin virajlarda bile çizgisini bozmadı şu ana kadar.Diz değdirecek kadar yatırdım motoru hiç endişe vermedi.Girdiği gibi virajdan çıktı.Şehir içinde de çok kıvrak bir makine.Torklu bir makine olduğundan kalkışlarda uçuyor.Cüssesi büyük olmadığından araba aralarında da sıkıntısız gidebiliyorsun.Yüksek devirlerde ve 100'ün üstünde ayak peglerinde ve gidonda çok hafif titreme var ama rahatsız edecek kadar değil.Dikkat etmezsen hissetmiyorsun bile.
Yakıtını tam ölçemedim ama 100 km de 3-4 lt yakıyor.Tam emin değilim ama dediğim gibi yakın zamanda uzun yola gideceğim o zaman fulllemeyi düşünüyorum.
Belki ilk motorum olduğundan bana çok güzel geliyor motor.Yamaha'nın Türkiye'ye tekrar getirmesi gereken bir motor bence.Tam Türkiye için üretilmiş.Fiyatını biraz uygun tutsalar eminim ki peynir ekmek gibi gider.Zamanında eşeklik edip pahalıya satıcaz ayağına hiç satamadan bitirdiler güzelim motoru.Brezilya'da hala üretiliyor ve Güney Amerika'da seveni çok.Türkiye'ye gelmediğinden yedek parçaları biraz tuzlu tabii.
10.000 km'de bunlar benim hissettiklerim.Gerçekten çok güzel motor.Aldığımda ustamın dükkanında dururken bir çok kişi gelip motoru çok beğendi.Hiç sıkılmadım şu ana kadar beygirimden.Her gün yine üstüne binip gezesim var.
Öncelikle ankara'da herkese selamlar. Bende onlarca motordan sonra birde ybr 250 alayım dedim aranıza katıldım. Ama motorda biraz sorun var .arıza lambası 1 uzun 4 kısa yanıyor sanırım enjektör hatası . Söküp temizledim iridyum buji taktim şuanda ilk çalışmada çalışıyor sonra aşırı benzin veriyor fakat biraz yol alıp kompresyon yapınca arıza lambası yanıyor ve motorun gidisi düzeliyor. Komple enjektör sordum 2000 küsür lira . Çin de yoycart.com da buldum 860 TL kargo dahil siparis verdim fakat olursa gelmez se yapılacak bi çözüm varmı başına gelmiş olan yada çıkma bulabileceğim yer bilen varsa sevinirim
Çıkma bulabileceğin yer internet sitelerinden takip edip yedek parça olarak satanları bulmak onun dışında tamir olur mu bilmem ama inşallah parçanız gelirde sorununuz çözülür
Abi nasılsın dergici olduk oralarda giriyoruz iş icabi ��
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:13 ----------
Henüz zincir almadım dişlileri yamahadan orjinal sipariş ettim kardeşler motor dan
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:15 ----------
Evet cıiiz diye ses geliyor bazen net duyuyorum bazen duyulmuyor belkide dikkat etmiyorum
Bu motoru kullanan kalmadı heralde artık.
Ben varım
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:39 ----------
Bu arada zinciride değiştim abiler 78.000 de çok ses yapmaya başladı emekli oldu
Selam abi iyi yaparsın benim motorda sıkıntı var 1 ayi geçkin serviste arızayı bulmuş değiller hala daha doğrusu bulamıyorlar kalandermtr 05435415834 rica etsem arama şansınız var mı sedat abi veya sen
Arkadaşlar herkese selam!
2008 model YAMAHA YBR 250'm var. Motorum BUJİ PATLATMASI YAPIYORDU. MOTORU OTOBÜS BAGAJINDA YAN YATARAK 700KM GİTTİ VE SONRADAN BUJİ YAĞLAMASI YAPMAYA BAŞLADI. ACABA SORUN NEDİR? SUBAP'TAN KAYNAKLANABİLİR Mİ? BUJİ YAĞLANMASINI VE BUJİ PATLATMASINI NASIL ÖNLEYEBİLİRİM? MOTORUN NEYİNİN YAPILMASI LAZIM? HEPİNİZE SAYGILAR
Arkadaşlar 2008 Yamaha YBR250'm var. Motorun deposu biliyorsunuz ki 19 litre ve tam dolu depoyla 190km gidiyor. Bu durumu nasil alabilirim. Nelere baktırmam gerek? Destekleriniz için şimdiden hepinize teşekkür ediyorum. Allah teker imize taş değdirmesin
Hocam motorun hiçbir yerinde bir kaçak patlak yok ama motorumda hava filtresi yok. Fakat hava filtresi nin de bu kadar yaktıracağını düşünmüyorum. Gaz kelebeği TPS temizliği veya tamiri mi yaptırayım?
Yoksa motor dan memnunum. Çekişi gidişi çok iyi
Bu arada çoğunlukla iki kişi biniyoruz. Ortalama hız şehir içi ortalama hız 50 55
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:59 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:57 ----------
Enjeksiyon ayarı yapılır mı? Veya TPS temizliği ile tamir mi yaptırayım?
Not motorda havva filtresi yok.
Ve çoğunlukla artçılı kullanmıyorum. Selamlar saygılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)