Kanuni Tiger 250 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
18 Aralık 2005, 01:07
Just Life
Hani benim ses kayıtlarım...Neise bırak bırak artık gerek kalmadı fakat bu sefer farklı bi isteğim olucak o da heybelerini taktıktan sonra resmini koyarım demişsin foruma evet işte artık onları istiyorum hadi bari bu isteğimi kırma Just Life 2 motorsiklet arasında kaldım bu kararda da en cok yardımcı olacak insanlardan biri de sensin!...
Motorsiklet Dostun,Rüzgar Arkadaşın Olsun...
Reklamlar
-
Tiger'ım ve Ben
Merhaba
Ne zamandır motorumun resimlerini sizle paylaşmak istiyordum bir türlü olmuyordu. İşte ben ve motorum Kanuni Tiger 250'nin son hali.
Şu ses kayıt işini yapacam da daha ses kayıt cihazını elime geçiremedim. Yakında oda olur inşallah.
Görüşmek üzere.
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır." (Epiktetos)
-
MAKİNE Senin Tigerda Canavar gibi duruyor resimde valla çok hoşuma gitti. Tigerın sesini ben halledebilirim ama ne kadar güzel bir ses cıkar bilemedim. Şu yılbaşı,bayram olaylarından motorun yüzünü unuttum valla.. Yolumuz açık olsun
\'\'Sadece ileri gitme riskini alanlar, ne kadar ileri gidebileceğini öğrenir\'\'
-
Eyvallah just_life daha iyileri sana olsun kardeşim. Motora binmedimmi kriz geçiriyorum o nedenle yağmur yağmadığı sürece biniyorum. Sizede tavsiye ederim.
Görüşmek üzere.
-
MOTOR koruma demiri hoş olmuş, senini bekliyoruz.
http://www.facebook.com/bariskaykusuzphotography
http://www.bariskaykusuz.wordpress.com/
http://twitter.com/bariskaykusuz
-
arkadaş bende tiger düşnüyorum. yada ikinci el seyhan yada 250 jınlun siz ne tavsiye edersiniz
-
sitenin ikinci el ilanlarına bakmanı tavsiye ederiz
-
selamlar kardeş hayırlı ugurlu olsun allah kaza bela vermesin
-
bir bak
arkadasım eyer dıslı degiştirmediyse değiştir ve bula bilirsen çift tırnaklı buji kullan motorun şuan 120 yapıyor (dıslı degiştirmediysen) dediklerimi yaparsan 175 yapıyor sen bılırsın
-
arkadaslar selamlar bugunlerde 1 tane kanuni tiger ile ilgileniyorum aranızda kullanan arkadaşlar varsa iyiliği kötülüğü nü bana bi zahmetanlatabilirmi...
bu motoru 6 ay önce 2 hafta süreyle kullandım gerı goturecegım gun tum eektrık tesısatını yaktım.su an tum tesısatı sıfır yapıldı,üzerinde krom demirleri var,sanıyorum 20 lik dişli takılmış,arkada safabet bi kutu var,bide dandik bi kask var bu mototu 2,5 mılyar gıbı komık bı fıyata alcam.fıyata kanmak ıstemıyorum kullanan arkadaslar bana motor hakkında bılgı verebılırmı?uzun yolda nasıl titreşim ne almede...bide ben alırsam modofıye yapmay dusunuyorum rengıyle falan oynıycam degısık bısey yapıp 3 , 4 sene kullanmayı planlıyorum...yardımlarıonızı beklıyorum şimdiden yeşekkürler
-
champion_ufuk
Öcelikle sitemize hoş geldiniz...
Tiger 250 cc 2,500 ytl gibi makul bir fiyata alınacak bir motor bence fiyatı uygun. Daha iyisini bu fiyata bulcagını sanmıyorum araştırman gerekir tabiki. Motor üzerinde zaten oynanmıs oldugundan sen bahsetmişsin dişliler değişmiş demişsin. Bu durumda motoru satın almadan önce dikkatlice incelemen veya bir ustasına göstermeni tavsiye ederim. Titreşimi ben ilk aldıgım günlerde devamlı hissediyordum ama zamanla ben motora motor bana alışınca bu titreşimi unuttum. Aynı durum sendede olacaktır motoru alınca ilk aklına titreşim takılabilir kullandım demişssin gerci ozaman test etme olanagın olmuş biraz fikirde edinmişssindir.
\'\'Sadece ileri gitme riskini alanlar, ne kadar ileri gidebileceğini öğrenir\'\'
-
nightdevil adlı üyeden alıntı
arkadasım eyer dıslı degiştirmediyse değiştir ve bula bilirsen çift tırnaklı buji kullan motorun şuan 120 yapıyor (dıslı degiştirmediysen) dediklerimi yaparsan 175 yapıyor sen bılırsın
değil çift tırnaklı 35 tırnaklı bujide taksan Tıger 175 yapamaz.
Arkadaşlar yorum yaparken biraz mantıklı yorumlar yapalım. choper motorlar için 175 km. çok yüksek bi sürattir. çünkü bu motorların rüzgar katsayısı çok yüksektir. ve 175 Km. ve üzer sürat yapan choper modelleri bir elin parmak sayısını geçmez....
-
champion_ufuk Tiger'ın orjinal ön zincir dişlisi 13 diştir. Opsiyonel 15 hız dişlisi vardır. 20 dişli orjinal değildir. Muhtemelen 15 dişlidir o. Bende sipariş geçtim gelsin denemeler yapacağım. Çift tırnak bujiye gerek yok önemli olan karbüratör doğru hava yakıt karışımını versin, buji sağlıklı olsun, subap ayarlarıda tamsa sorununuz yoktur. 175km hıza gelecek olursak 20bg için çok zor. 100km hızla bile rüzgar duvarına yapışırken 20bg gücüyle 175km hızdaki duvarı nasıl yıkacak? hiç inandırıcı değil.
görüşmek üzere.
-
04 Şubat 2006, 12:26
Şu dişli konusunu, birileri detaylı olarak yazarsa hepimiz daha iyi yararlanmış olacağız... "Makine" özellikle senden detaylı bir rapor bekliyoruz...( ön dişli kaç, arka dişli kaç, maliyeti vs. vs.)
Sentis ad medullis!
Dengeliyorum.com
youtube.com/we2strom
-
04 Şubat 2006, 13:53
Merhaba arkadaslar izninizle sizlere birkac sorum olacak
Simdi sade bir 2.el TIGER almak istesem bana sisy bar ve koruma celik demirler ne kadar'a mal olur bi bilgisi olan var mi?? Bu bahsettigim parcalar standart ozellikteki parcalar arkadaslar yani surekli tiger'larin ustunde gordugumuz parcalar...
Simdiden tesekkur ediyorum saygilar...
Motorsiklet Dostun,Rüzgar Arkadaşın Olsun...
-
04 Şubat 2006, 19:37
tesekkur ederım arkadaslar...makıne 15 olabılır tam bılmedıgım ıcın tereddutte kaldım.tıtresımı yogun olarak hıssttım ama 300 km yol yaptıgımda tıtresıme alısmıstı.benım bı de merak ettıgım egzost acma durumunda ses nasıl olur.tek silindir iyi ses verirmi acaba...eger acan arkadaslar varsa yardımcı olurlarsa sevınırım...bı de alcagım motor kırmızı onu komple boyatcam sıyaha herhalde o zaman değişik bi motor olur...görüşmek üzere arkadasla
yardımlar için tesekkur ederım...
-
05 Şubat 2006, 00:06
Merhaba
Arkadaşlar şu an 15'li ön zincir dişlisi takıldı. Üzerinde gelen dişli 13 'lü. Kesinlikle aletin rahatladığını ve kullanılması gereken dişlinin bu olduğuna eminim. Şehir içi kalkışta 1. vitesin aniden bitmesi büyük ölçüde düzeldi. Son hız ölçümü malesef yapamadım ama şunu söylersem sanırım hepiniz anlarsınız: Önceden 4 ile gittiğim yerde 3 ile gidiyorum.
Komple siyaha boyatma işi gerçekten çok güzel bir proje. Benim ustada motoru siyaha boyatacak.
Motor koruma demiri 75TL, Sissy bar ben yaptırmadığım için bilemiyorum ama en az bir 50tl tutar.
Egzoz açma işini tavsiye etmiyorum. Ses önemli değil de motorun alt devir gücünden çalıyor. Egzozunu kesen ustam bile o egzozu satıp orjinal egzozunu tekrar taktı. Ben kestirmedim tavsiye etmiyorum. Bu arada kesilmişin sesini dinledim hoşuma gitmedi.
Görüşmek üzere.
-
05 Şubat 2006, 00:44
Makine adlı üyeden alıntı
Merhaba
Arkadaşlar şu an 15'li ön zincir dişlisi takıldı. Üzerinde gelen dişli 13 'lü. Kesinlikle aletin rahatladığını ve kullanılması gereken dişlinin bu olduğuna eminim. Şehir içi kalkışta 1. vitesin aniden bitmesi büyük ölçüde düzeldi. Son hız ölçümü malesef yapamadım ama şunu söylersem sanırım hepiniz anlarsınız: Önceden 4 ile gittiğim yerde 3 ile gidiyorum.
Arka dişli ile oynandı mı, yoksa sadece ön dişli mi değişti??? Bir de son sürat üzerine etkisiyle, maliyetini yazabilir misin?
Sentis ad medullis!
Dengeliyorum.com
youtube.com/we2strom
-
05 Şubat 2006, 13:19
Merhaba
Black, sadece ön dişli değişiyor. Bu parça orjinal parçadır. Sanayide falan yapılma değil. Tiger'in hız dişlisi olarak tanımlayabilirim. Toplam maliyeti 47TL'dır. Son sürate etki etti. 2 gündür kullanıp test ettiğim kadarıyla 15-20km arası daha fazla hız eklendi. Vites geçişlerinde motor devir aralığı 1000 ile 1500 arası fark ettirdi. Neticede motorun her vitesdeki hızında artma var. Ayrıca 1. vites kalkış hantallığı bana göre bayağı azaldı. Şu an çok memnunum taktırmayan varsa taktırsın. Bu arada motorun son halini bir daha koyacam inşallah ön cam da eklettim makineye bayağı güzel olduğunu düşünüyorum.
Görüşmek üzere.
-
05 Şubat 2006, 23:25
selam arkadaşlar bende 2. el bir tiger alıyorum pazarlık okeylendi.
makina 1500km
bal rengi
fiyatı 3500 peşin
alımsatımda 200 desek
3700 olur sizce uygunmudur.
birde şöyle söyleyeyim daha önce motor tecrübem fazla yok bu şahsıma ait ilk motor olacak ne dersiniz kullanım olarak bana uygunmudur.
\'NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE\'
İ.E.T.T GERİ DÖNDÜ,YAŞASIN AKBİL
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler