teşekkürler verdğiniz bilgiler için
teşekkürler verdğiniz bilgiler için
Arkadaşlar
Benim tigerın benzin deposu kapağı kilit mekanizması kırıldı. Kanunin sitesinde kapak 62 tl +kargo masrafı .ucuz yollu uyabilecek tavsiyesi olan varmı
Arkadaşlar öncellikle merkeze merhabalar. Bu yaz bir aksilik olmadığı taktirde aranıza tam anlamıyla katılmış olacağım
Yaklaşık 2 bin tl gibi bir parayla alınabilecek en iyi 2.el motor nedir sizce ?
Aklımda 2006 model Bir Kanuni Tiger geçiyor. Hem 250 llik olması hemde kasa tipi çok hoşuma gidiyor. Bunu dışında Keeway superligth ve jinlun 150-7 buldum. Alacağım motorların hemen hemen hepsi 2006 model ve 20.000 km üstü. Sizce hangisi tercih etmeliyim. Alırken nelere dikkat etmeliyim ?
Bu arada motoru ufak gezilerde kullancağız ve kız arkadaşımla beraber bineceğimiz için yaklaşık 140 kg rağatlıkla kaldırması gerekiyor. Malum zonguldaktayım ve heryer yokuş
Not: Son olarak alırken nelre dikkat edilmeli.
hacı bende geçen ağustos ta aldım 2005 modeli hergün işe gidip geliyorum (40km) arkadaşla beraber gayet iyi bence ort. 4lt yakıy 100 km de ben aldığımda 37000 civarıydı bi 8000 de ben yaptım bi kere saplama kırdı okadar. uzunyoluda fena değil gibi yine artçı eşyalar falan tahminen 350kg ağırlıkla sabit 120 ile 1,30 saat durmadan yol aldım banamısın demedi ve 4,5 lt yaktı. diğerlerini bilmem ama ben şahsen memnunum
alırkende sağına soluna bak kazalımı değilmi diye, zincir setini, dişlilerini, lastiklerini, bi tur at viteslerde sıkıntı varmı bkendiliğinden bolşa düşüyomu, rölantide motoru dinle şangırtı sesleri geliyomu, elktrik aksamında bi arıza varmı okadar zaten çokta bariz bişi yoksa elle tutulur bişi göremezsin
aldıktan sonra adama özellikle sor " hacı satın aldım artık varsa bişiyi bunun kronik söylede hazırlıksız yakalanmayayım dersin "
tigerdan bu kadarını söyleyebilirim diğer modelleri tanımam kullanmadım kullanan tanıdığımda yok malesef
hayde kolaygelsin
bende memnunumm tiğerden hem hesaplı hemde büyük duruyor hemde heybetlii asvaltda güzel toprak yollarda da enduroyu aratmıyor )
tigercı kardeşlerim, abilerim benim motorun debriaj balatalarını ve saclarını değiştirmeyi planıyorum ve kanunide bu parçalar piyasaya göre pahalı haliyle daha önce değiştireniniz vardır ne önerirsiniz piyasadan mı kullanayım yoksa kanuniden mi alayım...
benimde aklımda aslında değiştireyim diyorum.geçen senede niyetlendim ama çok üzerine düşmedim.
bildiğim kadarıyla 5 adet balata bulunuyor takımında. kalın ince gibi ibareler var onu anlamış değilim hala.çözsem alıp kendim değiştiricem.çevremdekiler gerek yok diyor 12 binde daha motorum ,bende içim rahat etsin diye değiştireyim diyordum
arkadaşlar bu motoru merak ediyorum yorumları okudum ama kesin ve istedğim cevapları bulamadım motorda titreşim varmı? yakıt 100 kmde 100 110 la gidildiğinde kaç lt uzun yolda sıkıntı yaratırmı şehir içi uygun mu yaşatabilceği sorunlar nelerdir? kronik sorunları nelerdir 2. el alcam max kaç binde alıyım ? alırken nelere dikat etmeliyim kulanan veya zamanında kulanmış bütün arkadaşlar yorum yapabilir mi..
Selam bende 2 hafta oldu 2006 tiger aldım.Motorun çekişinden felan memnunum.Vibrasyon bayağı fazla..ön dişliyi 16 T ile değiştirdim sürat arttı ama sanki motor zorlanmaya başladı.ancak vibrasyon için lastik takozlarla azaltma girişiminde bulunacağım..vakit bulursam tabi..
hadi ya... bu olmadı uzun yol motorunda vibrasyon olur mu yaw.. neyse saol dostum.. abağa fazla dedğine göre bi apache kadar vardır sanırım..
bende 1.5 sene kullandım 2010 modeldi
ön dişliyi çok büyütmüşsünüz 2008den sonra 15 e yülksettiler böylece vites aralığı uzadı vibrasyon düştü
sadece şehir içinde kullanacaksan ve iri yapılı güçlü kuvvetli değilsen kontrolü zor demeyelimde yorucu olur kolay değil 185 artı depo ağırlığı
ben bugüne kadar vibrasyondan hiç rahatsız olmadım yok ayağın uyuşurdan başlayıp çocuğun olmaza kadar gider bu
120 km üzerinde vibrasyon hissediyordum oda öyle ahım şahım değil.
yakıt ise 100 kmde 3.5 4.0 arası kullanımına ve seninde kilona bağlı olarak değişir.
2008 üzeri alırsan kronik sorunları yok diyebilirm.
ne kadar yeni ne kadar az kmli olursa senin için o kadar iyi olur
Merhaba arkadaşlar.
2006 model Tiger 250 cc motorumla daha önce Edirne'den Muğla'ya ve Antalya'ya temmuz ayının sıcağında ortalama 100-110 km hızla gittim geldim. Hiç bir sıkıntı yaşamamıştım. Edirne'den İstanbul'a giderken (İstanbul otobanında 110 ila 140 km hız arası) motor subabları arıza ederek gürültülü bir şekilde 160. kmye geldiğimde durdu ve yolda kaldım. Daha sonra hiç bilmediğim (arkadaşların iyi dediği) bir ustaya motoru tamir ettirdim. motor emme ve egzos subabları (orjinal subablar) değişti ve sol krank bilyesi (usta temin etti) değişti. yukarıda bahsettiğim gibi yolculuklarımda motor bloklarında fazla ısınma olmazdı fakat şimdi motor bloklarım şehir içinde bile çok fazla ısınıyor. El ile dokunulmaz hale gelebiliyor. 14 km yol sonunda (ortalama 150 km hızla) motor bloklarıçok fazla ısınıyor.
Ustatlarıma şunu sormak istiyorum; motor bloklarının eskiye göre çok fazla ısınması neden olabilir? Muğla'ya gideceğim ve bu ısınma bana yolda sorun oluşturabilir mi?
Yardımlarınız için teşekkür ederim....
hacı bende 2005 model 140 geçemedim hiç ön dişlide 15 sendekinde ayrı bi modifikasyonamı gittin?
eğer çok ısınıyosa ya motorun önünde rüzgarı kesen bi parça takmışsındır, ya yağın azdır, yada yağpompan (yada yağ filtrelerin) iyi çalışmıyodur en nihayetinde hava soğutmalı motor bu başka bi etkin parça yok.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)