Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
45. sayfa BirinciBirinci ... 354344454647 ... SonuncuSonuncu

Kanuni Tiger 250 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI

Motosikleti
    tiger 250
    neden sattın abi hayırdır üzdümü seni

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    tiger 250
    Alıntı özcan1980 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sen Bursa'daymışsın yauw.Ekle beni,görüşelim.Belki faydamız dokunur.

Bu arada ben artık motorsuzum.Sattım gitti...
    özcan abi debriyaj balata değişimi hakknda bilgin deneyimin varmı ??

Motosikleti
    kanuni tiger
    Alıntı digicem adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    abi hızlı diyot sanırım.ama benim motorda öyle birşey çıkmamıştı hiç.benden önceki sahibi söküp atmadıysa :S
    motorun elektrik şemasına bir bakayım merak ettim gerçekten

---------- Post added at 03:31 ---------- Previous post was at 03:06 ----------

buji ateşleme yapıyosa sıkıntı olmaması lazım değilmi ki.benzinin gittiğine eminmisin hocam.bujiyi sök, pistona biraz benzin koy 5-10 ml bujiyi söktüğün yerden ,bujiyi tak marşa bas motor çalışıyorsa sorun karbüratördendir diye aklıma geliyor.içine koyduğun benzin kadar motor çalışacaktır,dediğin gibi buji ateşliyorsa eğer.
    şase kablolarını kontrol et tam olarak şase almıyor olabilir belki.
    stator olduğunu sanmıyorum,çünki statordan 3 faz çıkıyor konjektörde doğrultulup birleşip çıkış veriyor .pek statordan olduğunu düşünmüyorum açıkçası..
    konjektörmü acaba ama yüksek ihtimalim beyinden olabilir ,buji ateşliyor dediğin karıştırıyo ortalığı :S

sen dediğim gibi bujiyi sök benzin koy pistona,tak bujiyi dene marşa basınca çalışıyorsa sorunu karbüratörden felan arıyacaz.birde motorun ana şase kablolarını kontrol et olmadı şaseye bağlantı yerlerini sök zımparala öyle tak.sonucu merakla bekliyorum

aklıma gelmişken gaz kolunun üzerindeki stop düğmesinin çalışıp çalışmadığına,kontaklarının takılı kalıp kalmadığına ,kablolarına felanda bi göz atıver

yakında biyerde olsaydın benim beyinle denerdik ..
    motordaki kablolar sağlam motorda benzin heryere tam gidiyo bujide sıkıntı yok motor stop düğmesi söktük denedik ondada sıkıntı yok korktum başıma geliyo sanırım BEYİN :S

Motosikleti
    tiger 250
    Alıntı wxkare adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    motordaki kablolar sağlam motorda benzin heryere tam gidiyo bujide sıkıntı yok motor stop düğmesi söktük denedik ondada sıkıntı yok korktum başıma geliyo sanırım BEYİN :S
    hocam bujiyi söküp, pistona biraz benzin koyup ,bujiyi takıp marşa basmayı denemedin mi?

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Tiger250
    Alıntı redvan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    S.a leyküm cümletten
    başlık iyice hortlamışş inşallah cevap veren birisi çıkar.
    arkadaşlar sele altında tiger yazan kapakların benim motorda birisi mefta oldu
    kuralkan yedek parçadan parça sipariş etcem bu kapakların adı nedir bilen varmıı
    veya ankarada satan varmıdır acep_?
    bende 2 taraftada yok o kapaklar, tiger yazısı iğrenç bence ve o yuzden almıyorum.. böyle görünüşüde iyi bence

özcan1980 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KLE 500
    neden sattın abi hayırdır üzdümü seni
    Artık değişimin zamanı gelmişti. 3 yılda 40.000 km yol yaptım, hiç üzmedi beni.

özcan abi debriyaj balata değişimi hakknda bilgin deneyimin varmı ??
    Yok malesef.Hiç başıma gelmedi Allaha şükür.
    Doğduğunda Sen Ağlarken Herkes Gülüyordu.
    Öyle Bir Hayat Yaşa ki; Öldüğünde Herkes
    Ağlarken Sen Gülüyor Ol !

canerol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Africa Twin-Rally250-z300
    arkadaşlar vites milinin ordaki keçeyi değiştireniniz oldumu hiç bir yerde bulamıyırum

Motosikleti
    kanuni tiger
    hocam bujiyi söküp, pistona biraz benzin koyup ,bujiyi takıp marşa basmayı denemedin mi?
    =) ewet denedim

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:16 ----------

kaç modeldi ne kadara sattın peki

Motosikleti
    tiger 250
    Alıntı qsTah adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bende 2 taraftada yok o kapaklar, tiger yazısı iğrenç bence ve o yuzden almıyorum.. böyle görünüşüde iyi bence
    üzerine bişey kaplatıverseydin yahu,öylede bi abest durmazmı

---------- Post added at 02:25 ---------- Previous post was at 02:22 ----------

40 bin mi benim motor 12 binde,çok kilometre yapmışım 3 yılda diye üzülüyordum,rahatladım

ya balata olayı bittiğinden değil sorun okda ,değiştiriyim diye kafama taktım birde subap ayarı yapıcam havalar ısınsında.

ne yakıyodu abi enson zmanlarda motorun?

---------- Post added at 02:27 ---------- Previous post was at 02:25 ----------

=) ewet denedim[COLOR="Silver"]
    çalışmadımı öyle
    bujiyi söktüğünde şaseye değirip marşa basınca kıvılcım çıkıyorsa ,ki dediğine göre ateşliyormuş,pistona benzin koyduğunda motorun çalışması lazım

Motosikleti
    kanuni tiger
    üzerine bişey kaplatıverseydin yahu,öylede bi abest durmazmı

---------- Post added at 02:25 ---------- Previous post was at 02:22 ----------

40 bin mi benim motor 12 binde,çok kilometre yapmışım 3 yılda diye üzülüyordum,rahatladım

ya balata olayı bittiğinden değil sorun okda ,değiştiriyim diye kafama taktım birde subap ayarı yapıcam havalar ısınsında.

ne yakıyodu abi enson zmanlarda motorun?

---------- Post added at 02:27 ---------- Previous post was at 02:25 ----------

çalışmadımı öyle
    bujiyi söktüğünde şaseye değirip marşa basınca kıvılcım çıkıyorsa ,ki dediğine göre ateşliyormuş,pistona benzin koyduğunda motorun çalışması lazım
    onu yaptık :D denemedim bi beyni değiştirmek kaldı onuda pazartesi denicez artık (=

Motosikleti
    KLE 500
    kaç modeldi ne kadara sattın peki
    20005 model 2bine verdim. Gösterge bozuldu geçen ay, ön lastiğin de değişmesi gerekliydi. Yağ ve buji değişim zamanı da gelmişti.O şekilde olduğunu söyleyerek verdim.

ne yakıyodu abi enson zmanlarda motorun?[COLOR="Silver"]
    Senin gibilere Kelebek motorcu veya tatlı su motorcusu diyoruz. :D

Bi ara 4 litreye çıkmıştı, sonra karbüratör temizliği ve ayar yaptım 3 ay kadar önce. 3 litreye düştü yakıt.

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:05 ----------

Yan kapak ve Gidon soran arkadaşlar. Alın size DEC16 nikli yeğenimin motoru...Karbon kaplama bile var.

DEC16 bunu beğendi.

Motosikleti
    Kanuni TİGER
    sağolasın özcan kaptanım elimizden geleni yaptık
    özcan1980 bunu beğendi.

Motosikleti
    tiger 250

Senin gibilere Kelebek motorcu veya tatlı su motorcusu diyoruz. :D

iyi bişeymi kötü bişeymi anlamadım napalım ankarada binilmiyor öyle yazdaaaaan yaza akşam keyfi yapıyorum,yanımda dolanacak bi arkadas grubumda yok napalım.kapalı garajda duruyor koç öyle yazı bekliyor

---------- Post added at 12:54 ---------- Previous post was at 12:51 ----------

Bi ara 4 litreye çıkmıştı, sonra karbüratör temizliği ve ayar yaptım 3 ay kadar önce. 3 litreye düştü yakıt.

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:05 ----------

Yan kapak ve Gidon soran arkadaşlar. Alın size DEC16 nikli yeğenimin motoru...Karbon kaplama bile var.

http://i1071.photobucket.com/albums/...59814342_n.jpg
    motorda gerçekten hoş durmuş eline sağlık yapan arkadaşın.

abi karbüratör ayarını nasıl yapıyorsun,doğru ayarı bulmak için ne yapmalıyım? bugun boşum sökeyimde temizleyim karbüratörü .ayar konusunda yardımını bekliyorum

Motosikleti
    KLE 500
    iyi bişeymi kötü bişeymi anlamadım

abi karbüratör ayarını nasıl yapıyorsun,doğru ayarı bulmak için ne yapmalıyım? bugun boşum sökeyimde temizleyim karbüratörü .ayar konusunda yardımını bekliyorum
    Ben söküp temizledim.Ayar işini mahalledeki usta halletti. Öğrenince yazarım.

Sen istersen karbüratörü sökebilirsin.Ama depoyu kaldırırken dikkat et altında kablolar var devir saatine giden kablolar.yanında bir kişi daha olsun,biri depoyu hafif kaldırsın,diğeri kabloların soketlerini çıkarsın.

Merhaba arkadaşlar. Aranıza yeni katıldım. Yavaş yavaş alışmaya çalışıyorum motora. Bi sorum olucak size. Ön koruma demiri arıyorum ama bulamadım bitürlü bildiğiniz yer varmı nerden bulabilirim

Motosikleti
    KLE 500
    Alıntı gnckmc adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhaba arkadaşlar. Aranıza yeni katıldım. Yavaş yavaş alışmaya çalışıyorum motora. Bi sorum olucak size. Ön koruma demiri arıyorum ama bulamadım bitürlü bildiğiniz yer varmı nerden bulabilirim
    https://www.kuralkan.net/SiteLogin.a...2fDefault.aspx

Çok saol özcan hocam. Burda olmadığını söylemişlerdi. Şimdi bi kendim bakıyım dedim. Ama site üyemi kabul etmiyor yada ben olamadım. Üyeliği olupta sitede koruma demiri varmıymış diye bakabilecek olan varmı?

Motosikleti
    tiger 250
    Ben söküp temizledim.Ayar işini mahalledeki usta halletti. Öğrenince yazarım.

Sen istersen karbüratörü sökebilirsin.Ama depoyu kaldırırken dikkat et altında kablolar var devir saatine giden kablolar.yanında bir kişi daha olsun,biri depoyu hafif kaldırsın,diğeri kabloların soketlerini çıkarsın.
    söktüm temizledim alt haznede tortu vardı balata temizleyiciyle tamizledim hallettim.deponun şamandırası kırılmış içten onu hallettim sıvı conta vardı şamandırayı takarken biraz sürdüm öyle taktım .şuan odamda hepsi
    açık hava filtresi uyguladın mı hocam hiç ?
    özcan1980 bunu beğendi.

Motosikleti
    Kanuni tiger 250cc
    Gecen motoru devirdim sanırm disk yamuldu teker donerken bi yerinde sürtünme sesi geliyor. Birde motor boştayken çok yumuşak bi şekılde itebiliyorum ancak vitese taktıp debriyajı sıkıp ittigimde çok agırlaşıyor sizde bu kadar fark hissediyormusunuz ?

patron_58 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Varadero xl 1000
    Normaldir Batuhan... ;D

45. sayfa BirinciBirinci ... 354344454647 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 4 kullanıcı var. (0 üye ve 4 misafir)

Bu Konudaki Etiketler