arkadaşlar bana göre uzun süren bir sabırdan sonra saatte 60 km hız
ile
rodajın ilk 800 km'sini tamamladim ve motoru bakıma verdim ertsi gun aldım servisteki arkadasa da herseyı sordum. Biraz basabilirsin dedi ve rahatladım. şu ana kadar tiger ile aramızda gayet güzel bir dostluk oluştu herhangi bir sorunuzmuz yok gayet de iyi anlasıyoruz.
Gelelim
tiger ile bugun yasadıgın bir olaya sabah motoru calıstırdım 5-10 dakka arasında ısıttıktan sonra yola cıktım 12 km yol gittim max hızım 80-90 km işyerine geldım motoru kapattım buraya kadar herhangı bir sorun yok. Işim çıktı çalıştırdım motoru cıktım yola yol bos bu sefer biraz daha hızlıyım 100 km hıza cıktım motor mükkemmel yol tutuyor bu arada biraz vibrasyon var bunu es gecmıyorum. Neyse bir sure bu şekılde gıttıkten sonra bir kavşakta lambalara takıldım ve durdum motorun altında dumanların geldıgını gordum eğildim bi baktım şok oldum musluktan akar gibi her yer yağ içinde olmuş üstüm başım pantolonum yağ içinde sağına soluna bakıom nereden gelir bu yağ karburator yakınlarından bi yerden gelıyordu neyse. Haydaa dedim biraz da korktum ne oldu şimdi boyle durup duruken motora neyse motor halen calısıyor ama piston seslerini duymaya basladım artık istop ettim kontagı kapattım saat sabah 9,30 cıvarı idi ne yapacam diye dusunurken tek care servis dedim bu saatte. Servisi aradım direk dedim abi motorun heryerınden yağ akıyor durumu anlatttım adam iyi bak felan işte yag degildir benzındır felan dedi. Neyse yağ olduguna ikna ettim adı ercan bu arada konustugum kişinin. Ercan abi dedim ne olacak şimdi. Motor yurumez mi dedi. Motorun yürüyecek halı yok yag kalmadı ki
yürümez dedim. Ercan abi adresi ver hemen geliyoruz dedi ve 1 saat içinde bi kamyonet ile geldiler allah razı olsun servis dediğin böyle olsun yani. Motoru attık hemen arabaya goturduler bu arada bana bi espride yaptı. Kanuni al yolda kal
pantolon yag ıcınde pantolon getırecektı bana birde. Bana pistonları felan yemissindir dedi bakarıuz serviste dedi oda hayret ettiki sormayın yanı. Oradan ayrıldık o servise ben işime yayan dondum. Bir saat sonra bana tel actı. Gel olm motorunu al dedi. şaka yapıyor sandım ki gerçekmiş
Motorda bir sorun var diye cok korkmustum ki yokmus allahtan tek derdimiz karburatorun yanında bir vida gevşemiş ve motorun calısması ile yaptıgı basınc yuzunden vida nın cıktıgı yerden yagı atmıs yanı. Daha sonra butun vıdaları tekrar tekrar elden gecırdık eksılen yagı tamaladık ve benıde iyice rahatlatana kadar anlattılar durumu ki ikna olayım diye. Motoru aynı gun içinde geri aldım. Yani rodaj suresince vidalara çok dikkat etmek gerekiyorrr fırlıyorlar valla. Benim en mutlu oldugum yer ise 1,si motorda bir sorunum yok 2,si bayiinin verdigi servis anlayısı süperrr. Bi espri yaptıkı sorma kırmız bir dodge ile bizde yol yardımı var olm diyordu bana ahhaa
Neyse hersey hallolduktan sonra biraz sohbet ettik siteden bahsettim resimleri gosterdim bir arkadas illa benım de resmımı koy internete dedi bende kıramadım buyrun.