Herkese tekrar merhaba..
Nihayet Kanuni Tiger'a 15 dişli taktırabildim. İzlenimlerimi sizlerle paylaşmak istiyorum.
- Öncelikle vibrasyon sorunu tarihe gömüldü..
- Red line'e girmek için 110 km/s daha fazla hıza gereksiniminiz olacak.
- Şehir içi gezilerde 3.cü vitesten yukarısını göremedim. Eskiden 5. vites ile şehiriçinde geziyordum.
- 13 dişli ile motor devri ortalama hızlarda 5000-6000 den aşağı düşmezken yeni dişli ile 4000-5000 devirde.
- 1.ci ve 2. vises aralıkları çok uzadı. 1. ci vites neredeyse eski dişlinin 2.ci vitesine denk geldi.
- Eski dişliye göre atak olan motor biraz sakinleşti. (motorun kendine zarar vermemesi yönünden iyi bir gelişme) Uzun düzlüklerde 2 kişi sorunsuz ve herşeyden önemlisi TİTREŞİMSİZ 100-120 gidebiliyorsunuz.
- Eskiden 5. vitesle 80-90 ile giderken gazı kestiğimde motor derhal kompresyona geçip yavaşlardı, bu nedenle eliniz sürekli gaz verme konumunda kalırdı. Yeni dişli ile 80-90 km giderken hızla gazı kestiğinizde motor çok fazla yavaşlama olmadan süzülüyor.
Bence her Tiger alan arkadaş bu dişliyi taktırmalı. Bu dişli sayesinde artık bu motordan daha fazla zevk alıyorum. Şiddetle tavsiye ederim.
Fiyat konusuna gelince
dişlinin fiyatı 44 YTL. Ben kargo ile getirttim (5 ytl)
servis dişliyi takma parası almadı. Gelen dişli orjinal kanuni yedek parçası. yani garantiniz de bozulmuyor.