Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
13. sayfa BirinciBirinci ... 3111213141523 ... SonuncuSonuncu

Kanuni Tiger 250 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Motovento
    REKLAM ALANI
    Makine - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2015 Triumph Tiger Explorer
    Sick_Boy, ben arkayı serviste temizletmeden önce hiç ses çıkarmıyordu motor 3000km idi. Serviste temzilendi bi 500m gittim fren yaptım cik cik ötüyor sonra biraz kullandım ve 2-3 frenden sonra ses kesildi. Ama daha sonraki günlerde gene oldu. Balata ısınınca ses kesiliyor ama ilk kalktığınızda soğukken az birşey ses yapıyor sonra ses kesiliyor. Ben çok kafama takmıyorum nasılsa devamlı yapmıyor ısınınca bitiyor. Motorum şu an 4000km civarına geldi. Genel olarak memnunum.
    "Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır." (Epiktetos)

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    SicK_BoY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Aprilia Caponord ETV 1000
    hakandemir

Sana kesinlikle katiliyorum dostum ön fren inanilmaz sekilde sert... Benim TIGER'in arka fereninde de biraz ses var onun icini en kisa zamanda temizletecegim cunku durmakta biraz zorluk cekiyorum...

Makine

Aslinda bendeki problem tam anlamiyla bu isininca ses kesiliyo fakat benim arka frende biraz tutmuyo gibi hem onu temizletmis olurum hemde biraz daha saglamlastiririm diye dusunmustum

''Bu kasaya 250 Cc lik bir motor az geliyor'' konusunda da tam anlamiyla sana katilamiyorum neden diyeceksin cunku ben motorumu yeni aldim ve ilk defa vitesli bir motor kullaniyorum, daha tam anlamiyla uzun yolu hissedebilmis degilim ama ilerleyen zamanda kanaatim degisirmi bilemem...

Bir de arkadaslar sizlere bir sorum olmustu ama cevap alamadim... Bu garanti belgesini bastan cikartmam mumkun mu acabaa?? Eski belgeyi istanbul-maslak'taki bir servis noktasinda birakmislar ve benim oraya gitmem cok zor onu oradan iptal edip bana yakin bir noktadan yenisini(Geriye kalan surelik) cikartmam soz konusu olabilirmi??
    Motorsiklet Dostun,Rüzgar Arkadaşın Olsun...

Motosikleti
    O konuda en güzel bilgiyi sana Kanuni servis sorumlusu verir. Bir e-posta gönder durumu anlat. Sana yardımcı olacaklardır.

Kanuni Telefon: 0216 528 80 80 pbx

e-posta: kanuni@kuralkan.com.tr

Uğur Bulut (Servisler ve Satış Sonr. Hiz. Müd.) 129 0216 5283497
    Serhat Kurakbelli (Servisler ve Satış Sonr. Hiz. Müdür Yrd.) 124
    Gökhan DAL (Servisler ve Satış Sonrası Hizmetler Temsilcisi) 125

Aslinda bendeki problem tam anlamiyla bu isininca ses kesiliyo fakat benim arka frende biraz tutmuyo gibi hem onu temizletmis olurum hemde biraz daha saglamlastiririm diye dusunmustum
    Aslında ayarı çok kolay arka tarafta fren teli bağlantı vidasını sıkacaksın. Sıktıktan sonra pedalı elinle bastır ve nerde tutuyor bak. Tahminimce balata aşınmış ve sen bastırdığında son limitinde tutuyor tutmuyor gibi. Fazla yukarda da tutmasın. Belki sert fren yaparsın arka anında kitler.

Görüşmek üzere.

hakandemir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 1000RR
    sevgili sick_boy aslında yeterlilik motordan ne beklediğine bağlı ama 250 lik diğer motorlarla kıyaslama yaparsan tigerin biraz daha obez(benim gibi) olduğunu görürsün yola çıkıncada bunu anlarsın.Ama bu ne kadar önemli.. objektif bile baksam biraz daha hafif olmasını dilerdim.. Mesela 150 kg gibi..Yine de 250 lik katogoride en dikkat çekenlerden biri.Artı kim ne malı derse desin yerli bir marka taşıyor..

just_life - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Fazer
    Bu garanti belgesini bastan cikartmam mumkun mu acabaa??
    __________________________________________________ ______________

Sannırım böyle bir durum söz konusu değil en güzeli sen git garanti kağıdını al adamlar garanti kağıdındaki işlemlere görede onay verebiliyorlar yani...

__________________________________________________ _________

Fren konusunda ise Sick_boY sana tavsiyem ön frenler sert değil ön amortisörler sert frenler sana sert geliyor aslında amörtisörlerin olaya tepkisidir.... Buna alışana kadar biraz daha dikkatli gitmeni öneririm....
    Arka frenlerde ise balata sisteminde ses gelmesi bazen ıslandıgında bazende soguk durumlarda gelir genelde gecici bir sestir. Frenlerin az tutması ise ayarlanabilir ve tamamen kullanıma bağlı olarak alışılabilen bir durumdur. Örnek olarak ben arka freni daha yumuşak tutuyorum ve herhangi bir kötü durumla da karşılaşmıyorum. Bununda kullanıma bağlı olarak ileriki zamanlarda unutacağına eminim... Fren problemi ile ilgili ilk duydugun şikayet bu benim ilginc geldi yani.
    __________________________________________________ _______________

Bir diğer konuda hakandemir arkadasımızın bahsettiği motorun 250 cc kategorisine göre ağırlıgının çok olması benimde hep aklıma takılan konudur. Motorun 350 cc olması daha iyi olabilirdi...
    \'\'Sadece ileri gitme riskini alanlar, ne kadar ileri gidebileceğini öğrenir\'\'

zangif - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    selam arkadaşlar siteyi yakından takip ediyordum ve icimde eskiden kalan hevesim ve eski dostum olan motorsikletci ruhu tekrar dişa cıktı sizlerin sayesinde sevgili dostlar daha önceleri kücük hacimli motorsikletler kullandim şu anda curıser tarzı bir motorsiklet almak istiyorum kanuni tıger veya regal raptör arsında kaldım ama regal raptor`,ün servis ve bayisi olmadığı icin kanuni tıger almak istiyorum ama tıger muadili tavsiye edceğiniz başka bir model varsa lütfen bana lütfen yardımcı olun şimdiden size teşekür eder yeni dosluklar oluşmasını temeni ederim

Motosikleti
    Honda CBR 1000RR
    Diğerlerini kullanan arkadaşlar var mı bilmem ama ben tavsiye üzerine aldım motoru.Forumu baştan sona okursan (biraz zor iş tabiki) tiger in artıları ve eksilerin, öğrenirsin..Ve diğer motorlarla mukayese edebilirsin .Şahsen ben buradan tarafsız bir açıklama yapamaz.Tiger al derdim Çünkü diğerlerini kullanmadım ama Daelim diye bir motor var onu kullandım doğrusu hoşuma gitmişti.seninde dediğin gibi servis olayı önemli

arkadaşlar,motorların bu nikelaj bölümlerinin özel bir bakımı oluyormu koruyucu cila falan,pas olmaması için neler yapmak gerekiyor,geçenlerde,beşiktaş ta bir motor gördüm ,birkaç aydır hiç kıpırdamadan duruyor üstü açık,yamur, kar,paslanmaya başlamış,ne olacak gidermi bunun pası,

Motosikleti
    Pas için ben Sonax'ın özel pas sökücü, yağlayıcı sprey yağını kullanıyorum. Çok başarılı. Tavsiyem öyle yapmanız.

tarik_pehlivan89 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KANUNİ TİGER
    selamun aleyküm ya bu tigere ne çeşit aksesuarlar yapabiliriz

tarik_pehlivan89 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KANUNİ TİGER

kanuni

selamun aleyküm ya bu tigere ne çeşit aksesuarlar yapabiliriz

Motosikleti
    Fazer
    zangif Dostum Tiger Hakkında sana birşey söylemeyecem 17 sayfa yazı var seni aydınlatacak bilgilerde içinde....

Fakat Regal için konusabilirim 2 gün oldu daha Regal Raptora bakmaya gittik bir arkadaşımız için yakından hiç görmediğim bir motordu. Motorun bana göre kötü yanları sele yüksekliği ve motorun yüksekliği cok alcak geldi. Sonrasında bazı yerlerinde güzel nikelaj aksamlar kullanılırken bazı yerlerindede plastik nikelajlar kullanılmıştı.... Bir kötü tarafı ise devir saati ve benzin göstergesi yoktu malesef...

En kötüsü ise servise bir sesini duymak isteriz diye sorduk tamam dedi ama motoru servis yanımızda çalıştıramadı. Peki dedik servis durumuz nasıl neresi burası dedim bizim arkada yerimiz var dedi. İyi dedik bi bakalım ama bişi göremedik neyse. Bayiiye bir soru sordum bunun fanlarından birisine bişey oldu arızalandı kaç günde bu parça gelir motor kaç gün yatar ? Cevaben 2 gün sürmez dedi şimdi buna inansammı dogru olur inanmasammı. Ben bile bazen parça beklemek zorunda kalıyorum ama motoru bırakmama gerek yok aprça gelince cagırıyorlar zaten.

Regalde ise en beğendigim tarafı motor bloğunun görüntüsü ve işçiliği gayet güzeldi. İşçiliği güzeldi

tarik_pehlivan89 Selamlar......

Kanuni Tiger için Aksesuar olarak ne aradığınızı ne gibi bir aksesuar yaptırmak istediğinizi bilmiyorum. Fakat Ön cam, Ön koruma, Arka sırt dayamalığı ( sisy bar ) Kanuni yetkili bayilerinde satılmaktadır.. Bunun dışında Extra olarak far, sis farı alarm vs vs taktırmak için yine öncelikle bayinize danısmanız gerekir.

Şehir olarak hangi şehirdesiniz buna göre de yardımcı olabiliriz..
    \'\'Sadece ileri gitme riskini alanlar, ne kadar ileri gidebileceğini öğrenir\'\'

Motosikleti
    Fazer
    Afedersiniz flood oldu biraz

Motosikleti
    Honda CBR 1000RR
    just life çanta monte etmek için aparat var mı .birde kullanma kitapçığında gördüğüm arka aparat çook hoş ama mevcut mu bilmiyorum.

Motosikleti
    Hakandemir

Genellikle kanuni tiger çantaları ufak oluyor ve o nedenle pek aparata gerek kalmıyor fakat benim tiger'ın çantaları biraz büyük olduğu için bir aparat yaptırdım ve sissy bar'ın sele altına kadar inen demirine yanlardan 2 noktalık kaynakla demir bar kaynattırdım...Çantalar büyük olduğu için hızlı giderken tekerleğe falan çarpmasın diye işimi sağlama aldım fakat o demir bar'ı keşke kaynak yaptırmasaydım da 2 vida 2 somunla halletseydim diye dert yanıyorum çünkü çantaları çıkartamıyorum çıkartmak istediğimde yandaki demirler çok kötü duruyo... Zaten arka tarafa uzun orjinal tiger sissy barı taktırınca o işi 2 somun 2 vida ile halledicem

Ayrıca senin dediğin gibi arka kısım koruma demiri benimde hoşuma gitti fakat motorun görüntüsünü biraz hantallaştırır gibi düşünüyorum eğer uzun orjinal tiger sissy bar taktırcam dersen hiç gereği yok...

Saygılar...

Not: Sen Just_life e sormussun ama ben atladım yahuuu kendimi tutamadım

Motosikleti
    Honda CBR 1000RR
    Sağol.Bilgi bilgidir.Just life müsaid olmayabilir..anlaşılan bende iyi bir plan çizerek kendim yapma yoluna gideceğim.evet orjinal sisy bar fazla abartılı geldi banada..saygılarımla

zangif - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    teşşekkür ederim just lıfe önerin icin dostum siteyi takip ediyorum beğenerek yazılarını takdir ediyorum şu anda motorun ne alemde kac km de sorun varmı

Motosikleti
    Bugün pazar'dı ve bende ne yapayım ne yapayım dedim dışarı çıktım bakındım sağa sola -yukarı aşşagı kimsecikler yok canım sıkıldı..

Sonra gittim garaj'a atladım benim HATUN'a ilk önce korktum marş almaz diye çünkü nereden baksanız 4-5 gün falan çalışmadı ama jikleyi just_life'in dediği gibi sonuna kadar çektim ve marşa bastım... Sonuç ilk marşta ÇALIŞTI

Sonra biraz frenleri,lastikleri ısıtmak için yavaş yavaş, sakin sakin turladım ara sokaklarda... Baktım 20 dakka geçmiş çıktım ana yola

Sakin sakin sağdan sağdan giderken yanımdan bi racing geçti sanırım R1 di... Allahım o ne sesti baktım yavaş yavaş olmuyo bende verdim gazı benim HATUN'a saolsun beni çok iyi anlıyo ve hiç de mağdur bırakmıyo o giderim dedi bende onu dinledim gittik

Çapadan çıktım ilk durak Taksim oldu..ilk durak derken durmuyordum ama güzelce geziyor ve havamı atıyordum ... Sonrasında Beşiktaş tarafına gittim ordan devam sahil tarafından Etiler-Ulus-Bebek derken kendimi Sarıyerde buldum...

Eeee... Altında benim HATUN olursa hiç anlamazssın karadenize doğru devam ederdin valla Neyse ben geziye devam ediyim...

Sarıyer falan derken hafiften hafiften kilyosa dogru gidiyordum ve bi baktım ki oraya da gelmişim

Neyse artık dönmek lazım dedim ve ordan tam bi U dönüşü ve Beşiktaşa kadar aynı güzargah fakat Beşiktaştan sonrasında sahil tarafından Fındıklı-Tophane derkeeeeeen.... Vıjjjjjjjttt ben bi fren daldım Tophane'ye

Tophane'de ne vaaaaaaar tabiki NARGİLE aldım bi tane Cappuchino nargile bide sıcak bi çay keyfime diyecek yoktu

Neyse bi baktım oturalı 1.5 saat olmuş... Baktım benim HATUN'da bayaa bi dinlenmiş Hadi dedim kulağına fısıldadım biz gidelim O da bana aşık olduğu için kıramıyo tabi hemen devam...

Sahilden sahilden Kumkapı , Yenikapı derken geldik Samatya'ya Orda da ben güzel güzel bi yarım ekmek arası Midye Tava tamaaaaaaaaaam karnımıda doyurdum iş bitmiştir bu arada HATUN'a da 20 liralık benzin attım onla gezdirdi beni vallahi...

Velasıl kelam... Ben geldim eveeeee... O kadar mutluydum ki insanın kendisine ait bi vasıtasının olması bu demek oluyomuş dedim ve uzattım ayaklarımı biraz televizyon azıcık şekerleme ve kalktım bu geziyi sizle paylaşayım dedim

Sakın beni yanlış anlamayın arkadaşlar sizleri kendime yakın gördüğüm için bunları paylaşmak istedim ama içimden de dedim kiii... ''Keşke şööle güzel bi grup olsaydık daha zevkli gezilere imza atsaydık''

Neyse arkadaşlar sizlere tekrar teşekkür ediyorum ve hoşçakalın diyorum

Beni dinlediğiniz için teşekkür ederim

Motosikleti
    Sizlerle Paylaşmak istedim arkadaşlar işte benim KAPLAN...

Motosikleti
    Sick_Boy, kazasız belasız sürüşler dilerim. Alet yanıyor. Çok güzel görünümü var.

Bir ara "En güzel Tiger hangisi?" yarışması yapalım.

Görüşmek üzere.

REKLAM ALANI
13. sayfa BirinciBirinci ... 3111213141523 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)

Bu Konudaki Etiketler