Kanuni Tiger 250 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
-
Sick_Boy, ben arkayı serviste temizletmeden önce hiç ses çıkarmıyordu motor 3000km idi. Serviste temzilendi bi 500m gittim fren yaptım cik cik ötüyor sonra biraz kullandım ve 2-3 frenden sonra ses kesildi. Ama daha sonraki günlerde gene oldu. Balata ısınınca ses kesiliyor ama ilk kalktığınızda soğukken az birşey ses yapıyor sonra ses kesiliyor. Ben çok kafama takmıyorum nasılsa devamlı yapmıyor ısınınca bitiyor. Motorum şu an 4000km civarına geldi. Genel olarak memnunum.
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır." (Epiktetos)
Reklamlar
-
hakandemir
Sana kesinlikle katiliyorum dostum ön fren inanilmaz sekilde sert... Benim TIGER'in arka fereninde de biraz ses var onun icini en kisa zamanda temizletecegim cunku durmakta biraz zorluk cekiyorum...
Makine
Aslinda bendeki problem tam anlamiyla bu isininca ses kesiliyo fakat benim arka frende biraz tutmuyo gibi hem onu temizletmis olurum hemde biraz daha saglamlastiririm diye dusunmustum
''Bu kasaya 250 Cc lik bir motor az geliyor'' konusunda da tam anlamiyla sana katilamiyorum neden diyeceksin cunku ben motorumu yeni aldim ve ilk defa vitesli bir motor kullaniyorum, daha tam anlamiyla uzun yolu hissedebilmis degilim ama ilerleyen zamanda kanaatim degisirmi bilemem...
Bir de arkadaslar sizlere bir sorum olmustu ama cevap alamadim... Bu garanti belgesini bastan cikartmam mumkun mu acabaa?? Eski belgeyi istanbul-maslak'taki bir servis noktasinda birakmislar ve benim oraya gitmem cok zor onu oradan iptal edip bana yakin bir noktadan yenisini(Geriye kalan surelik) cikartmam soz konusu olabilirmi??
Motorsiklet Dostun,Rüzgar Arkadaşın Olsun...
-
O konuda en güzel bilgiyi sana Kanuni servis sorumlusu verir. Bir e-posta gönder durumu anlat. Sana yardımcı olacaklardır.
Kanuni Telefon: 0216 528 80 80 pbx
e-posta: kanuni@kuralkan.com.tr
Uğur Bulut (Servisler ve Satış Sonr. Hiz. Müd.) 129 0216 5283497
Serhat Kurakbelli (Servisler ve Satış Sonr. Hiz. Müdür Yrd.) 124
Gökhan DAL (Servisler ve Satış Sonrası Hizmetler Temsilcisi) 125
Aslinda bendeki problem tam anlamiyla bu isininca ses kesiliyo fakat benim arka frende biraz tutmuyo gibi hem onu temizletmis olurum hemde biraz daha saglamlastiririm diye dusunmustum
Aslında ayarı çok kolay arka tarafta fren teli bağlantı vidasını sıkacaksın. Sıktıktan sonra pedalı elinle bastır ve nerde tutuyor bak. Tahminimce balata aşınmış ve sen bastırdığında son limitinde tutuyor tutmuyor gibi. Fazla yukarda da tutmasın. Belki sert fren yaparsın arka anında kitler.
Görüşmek üzere.
-
sevgili sick_boy aslında yeterlilik motordan ne beklediğine bağlı ama 250 lik diğer motorlarla kıyaslama yaparsan tigerin biraz daha obez(benim gibi) olduğunu görürsün yola çıkıncada bunu anlarsın.Ama bu ne kadar önemli.. objektif bile baksam biraz daha hafif olmasını dilerdim.. Mesela 150 kg gibi..Yine de 250 lik katogoride en dikkat çekenlerden biri.Artı kim ne malı derse desin yerli bir marka taşıyor..
-
Bu garanti belgesini bastan cikartmam mumkun mu acabaa??
__________________________________________________ ______________
Sannırım böyle bir durum söz konusu değil en güzeli sen git garanti kağıdını al adamlar garanti kağıdındaki işlemlere görede onay verebiliyorlar yani...
__________________________________________________ _________
Fren konusunda ise Sick_boY sana tavsiyem ön frenler sert değil ön amortisörler sert frenler sana sert geliyor aslında amörtisörlerin olaya tepkisidir.... Buna alışana kadar biraz daha dikkatli gitmeni öneririm....
Arka frenlerde ise balata sisteminde ses gelmesi bazen ıslandıgında bazende soguk durumlarda gelir genelde gecici bir sestir. Frenlerin az tutması ise ayarlanabilir ve tamamen kullanıma bağlı olarak alışılabilen bir durumdur. Örnek olarak ben arka freni daha yumuşak tutuyorum ve herhangi bir kötü durumla da karşılaşmıyorum. Bununda kullanıma bağlı olarak ileriki zamanlarda unutacağına eminim... Fren problemi ile ilgili ilk duydugun şikayet bu benim ilginc geldi yani.
__________________________________________________ _______________
Bir diğer konuda hakandemir arkadasımızın bahsettiği motorun 250 cc kategorisine göre ağırlıgının çok olması benimde hep aklıma takılan konudur. Motorun 350 cc olması daha iyi olabilirdi...
\'\'Sadece ileri gitme riskini alanlar, ne kadar ileri gidebileceğini öğrenir\'\'
-
selam arkadaşlar siteyi yakından takip ediyordum ve icimde eskiden kalan hevesim ve eski dostum olan motorsikletci ruhu tekrar dişa cıktı sizlerin sayesinde sevgili dostlar daha önceleri kücük hacimli motorsikletler kullandim şu anda curıser tarzı bir motorsiklet almak istiyorum kanuni tıger veya regal raptör arsında kaldım ama regal raptor`,ün servis ve bayisi olmadığı icin kanuni tıger almak istiyorum ama tıger muadili tavsiye edceğiniz başka bir model varsa lütfen bana lütfen yardımcı olun şimdiden size teşekür eder yeni dosluklar oluşmasını temeni ederim
-
Diğerlerini kullanan arkadaşlar var mı bilmem ama ben tavsiye üzerine aldım motoru.Forumu baştan sona okursan (biraz zor iş tabiki) tiger in artıları ve eksilerin, öğrenirsin..Ve diğer motorlarla mukayese edebilirsin .Şahsen ben buradan tarafsız bir açıklama yapamaz.Tiger al derdim Çünkü diğerlerini kullanmadım ama Daelim diye bir motor var onu kullandım doğrusu hoşuma gitmişti.seninde dediğin gibi servis olayı önemli
-
arkadaşlar,motorların bu nikelaj bölümlerinin özel bir bakımı oluyormu koruyucu cila falan,pas olmaması için neler yapmak gerekiyor,geçenlerde,beşiktaş ta bir motor gördüm ,birkaç aydır hiç kıpırdamadan duruyor üstü açık,yamur, kar,paslanmaya başlamış,ne olacak gidermi bunun pası,
-
Pas için ben Sonax'ın özel pas sökücü, yağlayıcı sprey yağını kullanıyorum. Çok başarılı. Tavsiyem öyle yapmanız.
-
selamun aleyküm ya bu tigere ne çeşit aksesuarlar yapabiliriz
-
kanuni
selamun aleyküm ya bu tigere ne çeşit aksesuarlar yapabiliriz
-
zangif Dostum Tiger Hakkında sana birşey söylemeyecem 17 sayfa yazı var seni aydınlatacak bilgilerde içinde....
Fakat Regal için konusabilirim 2 gün oldu daha Regal Raptora bakmaya gittik bir arkadaşımız için yakından hiç görmediğim bir motordu. Motorun bana göre kötü yanları sele yüksekliği ve motorun yüksekliği cok alcak geldi. Sonrasında bazı yerlerinde güzel nikelaj aksamlar kullanılırken bazı yerlerindede plastik nikelajlar kullanılmıştı.... Bir kötü tarafı ise devir saati ve benzin göstergesi yoktu malesef...
En kötüsü ise servise bir sesini duymak isteriz diye sorduk tamam dedi ama motoru servis yanımızda çalıştıramadı. Peki dedik servis durumuz nasıl neresi burası dedim bizim arkada yerimiz var dedi. İyi dedik bi bakalım ama bişi göremedik neyse. Bayiiye bir soru sordum bunun fanlarından birisine bişey oldu arızalandı kaç günde bu parça gelir motor kaç gün yatar ? Cevaben 2 gün sürmez dedi şimdi buna inansammı dogru olur inanmasammı. Ben bile bazen parça beklemek zorunda kalıyorum ama motoru bırakmama gerek yok aprça gelince cagırıyorlar zaten.
Regalde ise en beğendigim tarafı motor bloğunun görüntüsü ve işçiliği gayet güzeldi. İşçiliği güzeldi
tarik_pehlivan89 Selamlar......
Kanuni Tiger için Aksesuar olarak ne aradığınızı ne gibi bir aksesuar yaptırmak istediğinizi bilmiyorum. Fakat Ön cam, Ön koruma, Arka sırt dayamalığı ( sisy bar ) Kanuni yetkili bayilerinde satılmaktadır.. Bunun dışında Extra olarak far, sis farı alarm vs vs taktırmak için yine öncelikle bayinize danısmanız gerekir.
Şehir olarak hangi şehirdesiniz buna göre de yardımcı olabiliriz..
\'\'Sadece ileri gitme riskini alanlar, ne kadar ileri gidebileceğini öğrenir\'\'
-
Afedersiniz flood oldu biraz
-
just life çanta monte etmek için aparat var mı .birde kullanma kitapçığında gördüğüm arka aparat çook hoş ama mevcut mu bilmiyorum.
-
-
Sağol.Bilgi bilgidir.Just life müsaid olmayabilir..anlaşılan bende iyi bir plan çizerek kendim yapma yoluna gideceğim.evet orjinal sisy bar fazla abartılı geldi banada..saygılarımla
-
teşşekkür ederim just lıfe önerin icin dostum siteyi takip ediyorum beğenerek yazılarını takdir ediyorum şu anda motorun ne alemde kac km de sorun varmı
-
-
Sizlerle Paylaşmak istedim arkadaşlar işte benim KAPLAN...
Motorsiklet Dostun,Rüzgar Arkadaşın Olsun...
-
Sick_Boy, kazasız belasız sürüşler dilerim. Alet yanıyor. Çok güzel görünümü var.
Bir ara "En güzel Tiger hangisi?" yarışması yapalım.
Görüşmek üzere.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)
Bu Konudaki Etiketler