Farları yıkarken egerki Tanzikli suyu direk vurduysan kucuk deli olmustur..Ön Fren diski nasıl yerinden cıkar yahu:S Çantta delik olursa Hava tutmaz ztn lastigin egri olması aldıgın gün belli olur Bi tur atmadın mı sen motorla.Çarşıdan meyve alırken bile dokunur bakarız.Sen 2000li Kmlere gelmişsin.Anlattıgın şekilde o motor nasıl gitti anlamıs degilim..
Arka fren müşürü arızalandı.Fren lambası giderken sürekli yanıyordu.Parça sipariş edildi.4-5 günde geldi.Ben bu arada motoru kullanmaya devam ettim tabi.Bir sabah çalıştırmaya çalıştım akü boşalmış çalışmadı.Ayak marşıda yemedi.(Sonradan öğrendim ben çalıştıramamışım) Aküyü söktüm götürdüm şarj ettirdim.Sonra servise gidip garantiden fren müşürü değişti.Motorla yaşadığım tek sorun buydu.
Dün motorumu 400-800 ilk bakımına 730km de götürdüm.Yağ değişimi yapıldı.Ayrıca tüm hareketli parçalar yağlandı.Sarsıntıda önden gelen şangırdama sesi %80 oranında kesildi.Yavaş giderken metal sürtmesi gibi bir ses geliyordu orta sehpadan kaynaklanıyormuş o da kesildi.Benim sese karşı alerjim olduğundan şuan hiç ses yok çok memnunum.Motor adeta yolda yağ gibi gidiyor.Ara hızlanmalar ve serilik bakaımından yeterli seviyede.Sollamalarda ve yüksek hızlarda tedirgin etmiyor.Son hız olarak 110 gördüm şimdilik ama düz ve rüzgarlı bir havada.Hafif meğilli bir yolda göreceğim sürat 120 olur en fazla.Buda 150 cc bir scooter için yeter sanırım.Ayrıca oturma alanları gayet geniş ve rahat.
Kısacası ben memnunum kanuni storm beni üzmedi inşallah üzmez.
Dostum seninde hiç şansın yokmuş.Senin motorda bence montaj sorunu var.Bende de aynı motor var çok memnunum
Arkadaşlar motorumu 4000 km bakımına soktum.. usta bazı parçaları değiştirdi.. 75 YTL tuttu.. bu parasızlıkta biraz koydu ama.. 4000 de 1 olur o kadar diye avuttum kendimi.. sizce normal mi?
Değişen parçalar buji, arka fren balatası, arka fren müşürü, yağ, hava filtresi.
balata değişirken arka tekerlek komple söküldü. o biraz işçilik gerektirdi haliyle..
fren lambsaı olayı bendede oldu fren kitledi sonu arka balatalar değiişti
2 kere yolda kaldım sorun yakıt pompasının fabrikayson arızlı olmasıymış
giderken gelen zırıltılara gelince o zırıltıları servise soktugunuzda ustaya karambolden bişeyler ateşlerseniz bütün vida somunlarını sıktımı gidiyor
frenlerde saga sola kayması laztikleri değiştiginiz zaman bo sorun büyük bölümü kayboluyor
yakıt ise istan bul olarak tarif edeyim 10 ytl ye ümraniye çakmaktan zincirlikuyuya 1 hafta gidip geliyorum kasmadan kasarsam 3.5 oluyo
benim sorunumsa aynalar uyus ediyo beni garanti dolayısıyla değişemyomda bakalım
aklıma taklılan bir soru var..
bizim motorun kasası acaba hangi motorun taklididir. ya da taklit midir? özgün bir tasarım olduğunu sanmıyorum. aynısı asyada da var çünkü..
millet ebay'dan çok uygun fiyata parça alıyor. belki bizim motorda hangi markanın taklidiyse ondan alış veriş yapardık diye düşünüyorum.
arkadaslar ben de asya 150t 19a war. motorum son günlerdefazla hata weriyor 35 km mesafeyi 15dk da gittim. gelirken 120km hızla filan conta yaktı ve değiştirdim sonra keçelerden kaçırmaya basladı onlarıda değiştirdim şim di motorumdan çok sıkıldım birkaç kırık çiziği war ben bunu satayım ve kanuni ailesine geçmek istiyorum. herhalde kanuninin parça üstünlüğü war rengi daha parlak v.s nasıl olur sıfır alayımmı
ii de kardesim nasıl alacaz internetten
arkadaşlar slm arka frenlerle ilgili problem yaşayan varmı hiç ????
Kangren olmuş tüm kollara adanmıştır.
Eğer bir yıl sonrasını düşünüyorsan, bir tohum ek. Eğer on yıl sonrasını düşünüyorsan, bir ağaç ek. Eğer yüz yıl sonrasını düşünüyorsan, insanları eğit.
abii 1 ay oljak 3 gün sonraa plakaanın fiyatı motorun fyatının içndeydii adamlarr daha cıkartıjakalarr sinir oldumm yaaa daha 110 km yol yaptımm trafiğede cıkmaya korkuormm cünküü direk kitlolarrr motoruu sinir oldum yaaaa
arkadaşlar bende kanuni storm alıcam ama alsammı almasammı bilmiyorum ve ne renk alayım tahmini kırmızı diorm ama ????
bu motordan almak istiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim. 2.el arıyorum.
selamunaleyküm abiler ben motor almayı düşünüyorum ve etrafımda motoru olanlar mondial ve kanuniden uzak dur diyorlar ben ise kanuni storm 150'i begeniyorum çabuk bozulur yolda kalırsın lafı oldu ama daha önce kanuni storm 150 hiç kullanmadıgım için bilmiyorum istanbuldan zonguldaka kanuni storm ile 2 saat aralıklı mola ile rahat gidebilirmiyim ve motor sizce çabuk bozulur mu?
O kadar da çabuk bozulmaz ...
Eşşeğe At muamelesi yaparsan o da çabuk kızar hatta inat eder.
Fazla hırpalamazsan ve biraz da bakarsan hiç bir şey olmaz.Rutin bakımları dışında.
Ben gittim Zonguldağa 6 saatte 35 ytl giderken yaktı . devreğe kadar.
molaları 2 saat değilde yorgunluğuna göre ver .
tabi bir de benzinine göre
15.000 km oldu
Kangren olmuş tüm kollara adanmıştır.
Eğer bir yıl sonrasını düşünüyorsan, bir tohum ek. Eğer on yıl sonrasını düşünüyorsan, bir ağaç ek. Eğer yüz yıl sonrasını düşünüyorsan, insanları eğit.
yorumları okudum...hepsine baktım...
kanuni alacam kararlıyım..ama viteslimi scooter mi derken sürünüp gidiyorum..karar veremedim..rokko 150 alacaktım...sonra storm alayım dedim...viteslilerin tipi hoşuma gitmiyor yaa...motor gelirken şööle karsıdan bakıldığında vaaauv dedirtecek cinsten olacak.bide 2.02 boyum var...diğerlerine sığmam die korkuyorum..bu biras geniş sanırım....ama şu var 100 km de ortalama 3.5 yakıo...bu biras çok oluo ve benzine zam geldikce zam...bakalım inşallah alacam..ehliyetim de yok :( gebzedeyim kursa yazılcam boş zamanımda...
rokko mu dersiniz storm mu dersiniz ??
bide bunlarda ara gazı gibi bişe oluomu yaa..kalkmadan 2-3 gaz vermek gibi....?
arkadaşlar cevap verebilirmisiniz rica etsem
Aragaz vermek için motor almıyorsundur umarım.
rokko mu storm mu? Bir storm sahibi olarak storm derim ben. daha geniş bir motordur. ve dediğin gibi önden çok hoş görünür. Ben 7000 km yi geçtim. ciddi bir sorun yaşamadım.
Yalnız vitesli mi yoksa Scooter mı diye soruyorsan şöyle söyliyeyim; eğer bu motor işi sende tutkuysa ve uzun yıllar motosiklet kullanacağım diyorsan vitesli al. çünkü bunu değiştirmek isteyeceksin bir zamandan sonra. Bir tane Honda CBF 150 al mesela. Hem Honda keyfini yaşa hem de vitesli motor kullanmaya alış. Ara gazda verirsin : ))
ama yok ben bu yaz keyifli vakit geçireyim de gerisi Allah kerim diyorsan Storm almaman için hiçbir sebep yok. Yalnız scooterlar otomatik oldukları için boş vites yok. fazla gaz verirsen uçarsın : )
ehe...teşekkürler arkadaşım..daha güniş olması ii olur...işte bakalım hayırlısı...
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)