bu tip motorlar hiç hoşuma gitmiyo
bu tip motorlar hiç hoşuma gitmiyo
Sonsuza kadar süren tek A$K motosiklet aşkıdır !
'TUĞBA OKAN EKİN' << 03.04.2007 >>
ceko
kardeşim yapacaz bunları.ondan sonra kilo alıp obez olucaz.sonra da suni kavgalar edicez.sen ben aidkurt koray.grubun ismini de keeway county çapırs koyucaz.şaka bi yana ben sardım bum motora bişiler yapmak lazım.su gidon resmini yap da gonder dostum.ben cok merak ediorum nasıl durur.bir torna atolyesi olan bir abim var gun asiri bizim dukkan ugruyor ona danısıcam nasıl yaparız su gidon işini diye.aama kablolara da dikkat etmek lazım tasarlarken..başka bilgisi olan varsa paylaşsın bi zahmet.
Aidikurt, locco saolun dostlar... ya bu işler cokta atla deve degilki direksiyon yapmak koltuk yapmak cesitli ufak tefek degisiklikler yapmak.. ama benim sıkıntım bu yapılacak olayları işin ehillerine yaptırtmak.. sanayide iyi usta bulmak.. tüm mesele bu.. ve dikkatimi ceken bisey var turkiyede en buyuk sehirde yasıyoruz ama komple motorlara aksesuar dizayn destek vericek komple cozum uretecek tesis usta varmıdır?? varsa neden haberimiz yok???
yani bu gostergeler bi kültürün ne kadar gelişmişligi ile ilgilidir aslında ve turkiyede motosiklet kulturu hiçte gelişmiş ve hakettigi yerde degildir.. herneyse cok uzar bu konu, amerikada adam 4-5 makina ile harikalar yaratıyo bizse aaa bak nası yapıyo aaa hayret demekle yetiniyoruz.. ne hayreti kardeşim.. onun yaptıgı bi cok seyi bizde yaparız ama işte imkanlar, imkanlarrr imkanlar.. turkiye bu kafada daha hiçbi yere gidemez, iyi bisey yapmaya calısırsın bi suru engeller.. aman yaaa canım sıkkın biraz fazla canınızıda sıkmıyayım...
ne diyodukk, SL tip olarak gayet doyurucu ama motor olarak hiçde tatmin etmiyo adamı.. tabiki 150 cc olmasından kaynaklanıyo.. sen boyle harika bi tipte motor yapıcaksın sonrada fındık kadar motorla gitmeye calısıcaksın.. keewayi uretenlerin aklına şaşarım..
yakında motor buyutme calısmalarıda yapılması gerekecek ama ben kesinlikle motorla ugrasmayı dusunmuyorum.. cunku bu motorlarda goruntu var ses yok gibi bişi.. gitmiyo kardesim. rahat rahat şeyini yaya yaya 120 ile gidemiyosun.. bi araba sollamaya kalktınmı yandınn yok yani.. bu zevk motoru ama trafiktede güç lazım her an elinin altında olması gerekli diyorum...
herkese keyifli surusler arkadaslar... haziran basındaki yapıcagımız ehliyet ıslatma partisini unutmayın haa
KSK FOREVER ... 35½
SL tip olarak gayet doyurucu ama motor olarak hiçde tatmin etmiyo adamı.. tabiki 150 cc olmasından kaynaklanıyo.. sen boyle harika bi tipte motor yapıcaksın sonrada fındık kadar motorla gitmeye calısıcaksın.. keewayi uretenlerin aklına şaşarım..
yakında motor buyutme calısmalarıda yapılması gerekecek ama ben kesinlikle motorla ugrasmayı dusunmuyorum.. cunku bu motorlarda goruntu var ses yok gibi bişi.. gitmiyo kardesim. rahat rahat şeyini yaya yaya 120 ile gidemiyosun.. bi araba sollamaya kalktınmı yandınn yok yani.. bu zevk motoru ama trafiktede güç lazım her an elinin altında olması gerekli diyorum
Çok haklısın dostum. Dış güzellik iyi de ruh güzelliği yok. zayıf kalıyor. Havalar ısınınca bakalım sıcaktan şişecek mi? ki Adana gibi sıcak bir memlekette.Su an 2400 km deyim
Ha şöyle Ceko dostum ya.
valla bunları ben yazacaktım ama alınan olur diye yazmadım.
Motor 10 hp ve oldukça düşük. Trafikte araçlardan nasıl kaçacağını şaşırıyorsun. Halbuki motor bu gazı açtınmı trafiğin enaz 1 adım önüne geçebilmelisin. Teme çıkmam hep şehir içi sıkışık tarafikte kullanırım diyen varsa ekonomik olduğu için bu motor çok ideal.
Bu motora modifiye için para gömen herkes unutmasınki o paralar çöpe gidecek. Ben zamanında arabalarıma hem motor hem de görüntü olarak ciddi paralar harcayıp modifiye etmiştim ve gerçekten çok hoş olmuşlardı. Satarken herkes seninkini almak istiyor ama sıradan olanlarının fiyatına yani kimse iyi yapmışsın deyip emeğininin ve masrafının karşılığını vermiyor. Modifiye işi çok emek, zaman ve para harcatıyor. Her yere modifiye yaptırılmaz motoru berbat ederler. Bizim motorları 1 sene sonra 5.000-10.000 km.ler arasında satmaya kalktığımızda kimse 1500 YTL.den fazla da vermeyecektir. Başlangıç için çok iyi bir tercih olsada motor sevdasına kapılan ve gittikçe ustalaşan herkes birgün daha güçlü makinalara binmek için imkanlarını seferber edecektir.
Sonuç olarak çok para gömmeden görüntü ile oynayın farkınız olsun ama motor bloğu ve performansı ile ilgili modifikasyonlarına girmeyin derim. Zaten bu motor performans modifikasyonlarına artı yönde tepki veremez.
ceko, tüzemen ve can isimli arkadaşlar bazen şaşıyorum size abi sizin altınızdaki motor chooper tipi bir alet bu aletler tasarlanırken hız yapsın diye değil, gezi amaçlı kullanılsın diye yapılmış zaten 110-120 üzerinde giden bir chooper kullanıcısı görsem afedersiniz ama başka bi yerimle gülerim çünkü tarz olarak dünyada böyle bir kullanım biçimi yok, gücü yok diyosunuz ben 85 kilo hanım 65 kila ikimiz üzerindeyken rampaları 2. vites çıkabiliyorum e bu motorun da bi istihap sınırı var hız farklı şey güç farklı şey hız konusundana 110-120 üzerine motoru çıkarmak için çalışmalar yapıyo zeda onu takip ediyorum son haline gelince sanırım bizde öğrenmiş oluruz, amacım sizi tenkit etmek değil fikrimi belirtmek yanlış anlamayın rüzgarınız bol olsun
zeda dostum saol bilgilerin için
Motosiklet bir tutkudur..vazgecilmez
beyler guc dıyonuz ama bosverın otu ...oku
hız için zaten kimse cruiser almaz alın o zaman bi racing degılmı dostlar ugrasmayın 120 130 yaptırıcaz diye gerek yok yapanları var onlardan alın ama bu tur ıslerle ugrasmak hosunuza gıdıyorsa bılemem cunku bazıları keyıf alıyor bu ısten
İYİDE BABA SORAN oldumu kendi çapında takılıyondishy adlı üyeden alıntı
obkavi ve aidikurt.. sanırım yanlış anladınız.. ben 120-130 yaptırmaya calısmıyorum motoru, bende tabiki hobi motoru zevk motoru oldugu icin aldım ve tırıs tırıs 80 le falan gitmek zevki bu işin...
şimdi soyle dusun.. 80 veya 90 la gidiyosun.. sehirler arası yoldasın veya normal yoldasın yaa e-5 de gidiyosun tırıs tırıs ve tırıs dedigimde 80 ok???
bazen zaman zaman oluyorki anında onundekini gecmek zorunda kalabiliyosun.. ve sollamak icinde hıza guce ihtiyacın oluyo.. cevirdigin zaman gaz kolunu anında gecmelisin sollamalısın.. cunku solladıgın zaman karsıdan gelen bazı öküzler seni gorseler bile cıkıyolar kafayı uzatıyolar...
en ufak bi yokusta bile motorun nasıl bayıldıgını dötünü yırtsan bile 80 i 90 ı gecemedigini vites dusuruldugunu biliyorum.. onun icin de diyorumki görüntü 10 numara ise motor bu goruntuye 5 gomlek daha duşuk... ne olurdu şu guzelim motora 2500 cc ve 20 beygir civarlarında bi motor koysaydın??
hem sorarım.. arkadasım sen dragstarların veya harleylerin kac yaptıgını biliyomusun?? zaman zaman 180 lerde rahatlıkla gidildigini kasılmadıgını biliyosundur umarım???
ayrıca komşumda hyosung GV250 var ve 29 beygirdir en guclu 250 cc sınıfındaki cruiser oluyor kendileri...kasmadan 150 ile rahatlıkla ve zorlayarak 160 larda gittigini biliyomusun???
tip aynı tip fotolarda gormussunuzdur.. ama işte motorda konuşuyo....
benim soylemek istediklerim bunlardı.. yoksa yeni yetmeler gibi abi bu kac yapıyo, şu motora 120 yaptırırmıyız diye şeyimi yırtmıyorum ok?? lafım meclisten dışarı...
keyifli sürüşler dilerim...
KSK FOREVER ... 35½
Arkadaşım yanlış anlıyorsunuz.obkavi adlı üyeden alıntı
Önemli olan chopper ile 180 yapmak değil. Tamam çok süratli gitmesin ne bileyim en fazla 140 yapsın zaten dediğin gibi bu race makina değil. Benim demek istediğim düşük hızlarda daha seri olmak. yani 60 km.ile giderken arkadan araba sıkıştırdığında stres olmaktansa vitesi güçültüp bir anda arayı açıp kendimi güvenle sağa sola bir yere atmak isterim. Arabaların arasında sıkışıp kalmak istemem.
Yani bahsetmeye çalıştığım yüksek sürat değil daha fazla serilik.
Ben chopper seviyorum race yorucu. Öğrenmek için SL'i tercih ettim çokda iyi yaptım.Ama chopper'a binmek demek 10 hp den yukarısı komik olur demek değildir.Güç elinin altında olsun kullanma ama gerekeceği zamanlar olabilir o zaman kullanabil. Buradaki bazı SL'ci arkadaşlar şimdiden SL.lerini daha büyük motorlara geçmek için satmaya başladılar ve imkanı olan diğer birçok arkadaşda bunu yapacak örneğin ben seneye kesin daha büyük bir chopper alacağım.
Konuyu dağıtmadan toparlayım ilk mesajımla şunu demek istemiştim; SL fiyat ve performans olarak gayet başarılı bir motor. Modifiye işi ile motorla değil ama arabalarımda çok uğraşmış bu konuda tecrübeli ve bilgili olarak modifiye hakkındaki görüşlerimi paylaştım. isteyen istediğini yapmakta tabiki özgürdür.
Ceko hıza değil görüntüye yönelik çalışıyor ona neden şaştınız.
Zeda ise biraz daha seri ve hız katmak için çalışıyor amacının çok daha fazlası olduğunu sanmıyorum. Zaten motor bilgisi olan bir arkadaş neyi nereye kadar arttırabileceğini biliyor bence.
Ben arkadaşlarıma şaşırmak yerine görüşlerimi paylaşmayı tercih ettim. Çünkü ortada şaşacak bir durum yok.
Arkadaşlar kimse kimseden alınmıyor zaten.Biz motorcular sadece burada fikirlerimizi soyluyoruz.yok sen neden şu motoru aldın ya da niye bunu almıyorsun diyemeyiz demeyede hakkımız yok. Zaten başlangıç için aldığımız bir motor ve parasına göre de gayet performanslı. 1100 cc bir arabayla mı uzun yola gitmek daha kolay 1600 cc bir arabayla mı elbetteki aradaki farkı hepimiz biliyoruz. Can ında deiği gibi çoğumuz satıp daha güçlü bir motor alma peşindeyiz yaptığımız tek şey dış görüntüsünü biraz daha hoş hale getirmek.
Hız meraklısı da değiliz.hem 45 yaşından sonra olsak ne olacak.olsak racing türü bir motor alırız.
Yine ben burda kimseyi eleştirmiyorum sadece fikrimi söylüyorum.diyorum ki keşke 250 cc alsaydım biraz daha güçlü olurdu.MT klübünde her hafta bir gezi düzenliyoruz içlerinde en küçüğü ben kalıyorum komplex geliyo
Ama motorumuz ıyıdır arkadaşlar herkese kazasız belasız günler.
tuzemen dostum sana o zaman hyosung GV250 yi onereyim
ne komplex kalır ne dert...
ikinci eli 5 civarında...
ya dostlar zaten askerden sonra ben insallah sport touring bi alet alıcam.. ilk basta hedefim buydu ama iyiki SL150 almışım diyorum ve kesinlikle motora ilk baslayan kimseye 250 cc den yukarsını onermiyorum..
bu SL im benim hobi motorum olucak.. şimdi düşünün seneye satmaya kalksanız kaca satıcaksınız?? en fazla 1500 veren olur bizim motorlara.. o kadar emek vermişsin o kadar acemiligini gecirmişsin gezmişsin tozmuşsun elin adamına 1500 e veremem valla ben , içim acır yaa.. şurda 1 yıllık telefon faturasını yada içtigin sigaranın parasını toplasan yıllık 1500 u gecer...
motorlarımız gercekten cok guzel.. ben hiçbisey demiyorum gercekten zevkle biniyorum ve katır gibide maşallah bugune kadar hıçkırmadı öksürmedi bastım marşa çalıştı hiçbi arıza cıkarmadı beni üzmedi.. maşallah diyorum...
ufak tefek sorunlara takılmayın bunlar motorcunun zevkleridir.. yoldada kalıcaksın aynanda kopucak benzininde biticek düşüceksinde kalkıcaksında ustunde kirlenicek... önemli olan sürerken sırıtmak
KSK FOREVER ... 35½
ceko +100000
ceko35 adlı üyeden alıntı
Loneliness has followed me.my whole life, everywhere.In bars, in cars...
...sidewalks, stores, everywhere.There's no escape.I'm God's lonely man.
Herkes bisey soyluyo, ben de fikrimi soyleyeyim bari....SL i alali 4 ay oldu, 1000km yol yaptim su ana kadar...motorun performansi bana yetiyor. degistirmeyi dusunmuyorum...ama 1 sene sonra gene bunlarimi dusunurum? herhalde ayni seyleri dusunurum gibime geliyor....
2 günlük forum okumasından sonra ben de gittim aldım bir tane SL150 dün.
Saat 14'de parayı ödedim akşama plaka, sigorta hazırdı. Aldığım gün 20 dk kadar deneme yaptım. Bağlarbaşı Yopaş'dan aldım motoru. Mehmet bey saolsun ilgilendi, Burhan Feleğin oto parkında gösterdi biraz.
Bugün de Kozyatağı'na eve getirdiler. Buralar çok kalabalık olduğu için yeni scoterlanan bir arkadaşımın evinin orada (Soyak Yenişehir) talim yapmayı planladım. Arkasına atladım motorun, çek dedim Bonus Trio'un oraya. Bonus Trio'un aşağısında teslim aldım motoru ve bastım gittim Soyak Yenişehir'e.
Ara sıra kamyonlar geçiyor ama benim buralara göre tenha tabi olalar. Yarım saat kadar turladım oralarda, sonra arkadaşta geldi. Bastık gittik Ataşehire. Ataşehirde merkezde bir parkın içinde bi çay bahçesi bulduk. Çay içtik keyif çıkardık.
İlk izlenimlerin gerçekten kolay bir motor. Başlangıç için ideal. Aynalar aslında o kadar da kötü diil. Arkadaşta Honda Delon (scoter) var bunlardan aynası daha kötü.
Boşa almak biraz sorun ama zamanla daha kolay alınıyor. Ayak alışıyor.
Sağlam motor gerçekten. 2'de bile kalkıyor (yanlışlıkla) ama tavsiye etmem kavrarken ses geliyor.
Rüzgarı hissetmek çok güzel. Çok mutluyum. Motor bugünlük Yenişehirde kaldı, yarın evimin otoparkına çekmiş olurum inşallah. En kısa zamanda görüşmek dileğ
4lü Flaşör
Motomax'ın sitesindeki kullanıcı klavuzundan alıntı;
Her iki (Sol/Sağ) sinyal lambası düğmesine aynı anda basın.
Bütün lambalar yanacak ve düğme KAPALI konumuna alındığında
ise dörtlü flaşör işlevi devreye girecektir.
Burada düğmeden kastettiği kontak anahtarı olsa gerek.
Hayırlı olsun Joveio.
Kazasız belasız iyi günlerde kullanman dileğiyle aramıza hoş geldin.
Arkadaslar
Kimse alinmasin ortaya soyluyorum.Konumuz su olmali;Su lanet kavramadaki tikirti sesi neden kaynaklaniyor?Servislerin bir sey yapacagi yok!!Bir arkadasimiz cozmek uzereyim,biraz sabredin dedi,bekliyoruz...Kimse farkinda degil mi bu sesin? Ya da normal ses mi zannediliyor??Yolda en az 8-9 tane SL durdurdum.Hepsinde var bu ses..Burada konusulan konu ise neden rahat sollayamiyoruz?Neden gerektigi anda 120 km'e cikamiyoruz?Neden findik kadar motor koyulmus bu makinelere?
Dostlarim; motorlarimiz supriz yumurtadan cikmadi ki? Hepimiz bunu bilerek aldik,Kimimiz goruntu,kimimiz ekonomik,kimimiz ilk motor acemiligini atmak icin..Ayrica bana sorarsaniz simdilik kendi capinda super bi alet(kavramadaki ses haric) ki, bunda cogumuz hemfikiriz..Haa 10.000 km'lere gelince ne olur o da ayri bir konu
ilgilenenlere not :
160 km basan yamaha dragstar XVS 650 A ..Fiyat: 18.362,00 YTL
Kampanya Fiyati: 15.771,00 YTL
Hosgeldin joveio
rebet adlı üyeden alıntıaidikurt'un bahsettiği "zincir sesi" ile rebet'in bahsettiği "kavramadaki tikirti sesi"; aynı şeylerden bahsediyorsunuz muhtemelen.aidikurt adlı üyeden alıntı
Ben'de zincir sesi yanlışlıkla 2'ile kalkarken oldu, yarım debriyaj esnasında oldu, debriyajı tam bırakınca geçti. Sürekli olan bişey diil ama.
Rebet; sende sürekli mi oluyor?
joveio;
Dostum o zincir sesi gibi olan ses zincir sesi degil; motor isindaktan sonra ortaya cikiyor.Yani sabah calistir 2-3 km git bisey yok ama daha sonra her kavramada var..Saniyorum ucuz baski balata(debriyaj) Ya da rulman sesi..Sadece ses de degil,titreme de yapiyor kalkisladra Neyse,daha yeni geldin kafani karistirmayalim Tekrar hosgeldin
joveio hosgeldın
Loneliness has followed me.my whole life, everywhere.In bars, in cars...
...sidewalks, stores, everywhere.There's no escape.I'm God's lonely man.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)