Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Keeway Superlight 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI
    jarmen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Keeway-Superlight
    hoşgeldin umiter
    [B][COLOR="DarkOrchid"]One Shot One Kill[/COLOR][/B]

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    fahricin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamahondawasaki FB1907
    selam arkadaşlar
    ben 370 kmdeki honda cg125imi sattım keeway almak için. hergün internetten yani bu forumlardan takip ediyorum yazdıklarınızı. Ayna yetersiz, sisibar fiyatı, cikle aşağıdamı yukarıdamı, plakadan sesmi geliyo ne, katalizörü iptal et, matkapla eksozu del ses iyi çıksın, cıvatayı kısalt. Tamam abi bunları yapalımda, daha önemli şeyler yokmu? yoksa benmi cahilim. Ne biliym bir yerde yolda kalsak bu motomax yetişirmi imdada?, bir arızası olsa bir parça gerekse, o parça elimizde yok çıkmaz ayın son çarşambası gelir derlermi?
    Ben ikide bir bayiye gidip seyrediyorum. Dünde eşimle beraber gittik. Satıcıya dedimki; "bunun en yakın servisi neresi?". Biziz dedi. "Ha yani buralarda bir yerdemi servisiniz" dedim. Burda yaparız dedi. Baktım içerisi beyaz eşya mağazası. Sökmüşler orda bi mobileti toplamaya çalışıyorlar. Allah Allah dedim. Neyse, bulunmayan parçası falan varmı dedim. Yok, bulunmasada sıfırdan söker takarız dedi.
    Abi bunlar palavra geldi bana. Eve dönerken birde baktım Honda gezici servis yolda kalmış bir aktiva'yı minibüsün içine atıyor, servise götürecek. Satış sonrası hizmetle ilgili soru işareti doldu kafam. acaba hatamı ettim Hondayı satmakla.

Haa Bu arada Başka bir yerde bu konuda bilgi istedim yanlışlıkla. Espirili olduğunu sanan bir arkadaş "Aman dikkat et bir parçası kopup kafana gelmesin diye alaya aldı" o kendini bilir. Ama yaptığı ayıptır, kendisini kınıyorum. Ben sadece tecrübeli arkadaşlardan bilgi istiyorum. Motora çamur atmıyorum.
    Buralardan gitmek lazım. Uzağa , daha uzağa. Hayır hayır, çok daha fazla uzağa.

cobalt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    XL600V 91 Transalp (Gırmızı)
    arkadaslar oncelıkle yenı katılanlara merhaba
    fahri seninde anlattığın gibi aslında olması gereken her servisin motosıkletı yolda kaldıgında yukleyıp servıse goturebılecegı bır aracının olması yeterlılık sahıbı ustalarının olması, daha da onemlısı ılgı alaka cıddıyet olması dır ama bırıncı sı bu marka henuz yeterınce bılındık degıl ustalar makıneyı tanımıyor cogu arkadas servıstekı ustayla beraber ogrenıyor motosıkletının donanımını ,tesısatını .Yedek parca sorununa gelınce bence en can alıcı nokta burası ustayı bosverın elınız anahtar ,tornavida tutuyosa ve parcayı bulursanız kendınızde degıstırırsınız ama parca yoksa usta mukemmel olsada olmuyo ıste sagdan soldan uyduruk kaydırık cozumler uretmeye calısmaktan baska bırsey gelmıyo elınızden . aslında sanayıı bakanlıgından ıthalat ıznı alırken ( bu tur dayanıklı tuketım esyaları ve motorlu araclar da ) yeterlı mıktarda yedek parca da temını zorunlu dıye bılıyorum belkı yanılıyorumdur

can forumun baslarında camı kırılan bır arkadas sırkecıden yaptırdıgını yazmıstı
    Loneliness has followed me.my whole life, everywhere.In bars, in cars...
    ...sidewalks, stores, everywhere.There's no escape.I'm God's lonely man.

zeda3000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CB750 Cafe Racer
    Jarmen dostum kusura bakma sorunu kacirdim walla gormedim ne ise eger soru benzin ise walla dedigim gibi ben sehir icinde cok basmam normalde 50 ile giderim burasi antalya zaten cok basilacak yer yok sehir icinde.Vites degisimi cok onemli cok bagirtirma motoru , jikle kullanimi, bujinin kalitesi , hava filtresinin temizligi, fren balatalarinin sikiligi . Bu saydigim hersey motorun benzin sarfiyatina etki saglar.Bence ilk is hava filtresini temizlet , dusuk hizla git ve basma , arka balatinin sikiligini kontrol et cok siki ise motor guc harcar ilerlemek icin.Eger halen sorun var ise servise git ve karburator ayari yaptir belki pukurtme dogru degil.
    Bu arada akumuz gercekten kaliteli beyler bildigim kadari ile soylecem , akumuz Yuasa , on far ampulu Philips , zincir ise alman patentli bir firma.Bunlari temizlerken sahsen gordum.Bilmiyene Yuasa dunyada en cok tercih edilen motosiklet aku markasidir.

Rebet dostum tessekur ederim kotu bir an kimsenin yasamasini istemem

Jarmen eger soru bu degilse yine sorarmisin lutfen.
    [COLOR="Red"]Motorculuk saygi ve cilginligin arasindaki ince cizgide gitme beceresidir[/COLOR] Suzuki GS500 Gitti / Ducati Monster 900 Gitti / BMW F650 GS Gitti

gurolteke - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    honda cbr125**34 ZKN 34**
    arkadaşlar çok teşekkür ederim bu bilgiler bana baya bir makbule geçti o zaman bende 150 lik modelini alıyım ama kafamı kurcalıyan tek bişi var hani şimdi bir motor alırsınız ve daha sonra aynı motordan memnun kalmanız durumunda bi büyügünü istersiniz ben bunu yaşadım şimdi honda scotter var ama büyügü çok pahalı bütçem yetmiyor bende keeway almaya karar verdim ama 250 liklerde güzel olduğu kanaatindeyim baya bir inceledim özellikle v motor olması çok iyi kesinlikle vibrasyon olayı olmaz diye düşünüyorum
    150 lik olupta 2000-3000 km yok yapan tanıdıklarınız varmı sonuç olarak piyasada en çok km olan 150 kaçtır yüksek km yol yapıca motor ne hale gelecek bunlar benim için kuşkular yaratıyor.
    bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim

Can. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 600 F6
    Cobalt selam dostum.

Cam yapan hatta orjinalinden iyisini yapan yerler biliyoruz. Ama Burada önemli olan motomaxin yedek parça stoğunun yetersizliği ve temin süresinin ya çok uzun olması ya da süre bile verememesi. Satıcı motorun üzerindeki en ufak parçanın bile yedeğini bulundurmalı. Hadi bunu geçtim en azından max.1 hafta içerisinde sipariş geçip ilgili parçayı temin etmeli yoksa motor Harley olsa ne yazar. En kaliteli motorlar bile yedek parçaya ihtiyaç duyar.
    Aynayı sanayide yaptırdık, camı sirkeciden alalım, sissy barı piyasadan temin ediyoruz. Kısacası biz her türlü parçayı servisden temin edelim ha istersek gidip piyasadan alalım ayrı.
    Motor çok güzel duruyor ve al benisi var. Fiyatı gayet uygun.
    Kullanması da kolay ve başlangıç motoru olarak iyi bir tercih.
    Piyasada yeni bir marka, servisler motorları yeni tanımaya başladılar, yedek parçada kim ne derse desin sorun var, malzeme kalitesiz olduğu için kısa bir zaman içinde birçok parça dökülmeye başlayacak örnek olarak zincirin sürtmesini engellemek için koydukları plastik parça 1000-2000 km arası eriyor ve değişmesi gerekiyor gibi. Bu dökülen parçaların yerine piyasadan daha sağlamlarını bulmaya veya yaptırmaya çalışıp yenilemeye çalışacağız. Tabi bu parçaların fiyatları da marka motorların parça fiyatları ile kıyas götürmeyecek kadar ucuz.
    Almak isteyen arkadaşlar 2590 veriyorsunuz çok fazla birşey beklemeyin. Ne kadar ekmek o kadar köfte. Bu şekilde düşünürseniz mutlu bir şekilde binersiniz.
    Japon ile kıyaslamayın. Maddi imkanınız varsa ve ilk motorunuz olmayacaksa Kymco veya Hyosung, daha yukarı çıkabiliyorsanız Japon alın derim.
    Bu arada Kymco ve Hyosung kalitesini dünyaya ıspatlamış olmakla birlikte Türkiye piyasasına yeni yaygınlaşmaya başladılar. Servis ve yedek parça sorunu onlarda da olabilir. Hyosung Global Motor'a geçtikten sonra çok değişmiş ve sorun kalmamış diyorlar ama yine de japon almayacaksanız servis ve yedek parça işini iyi araştırın derim. Çünkü bu markalar Çin'liler kadar ucuz değiller. Kaybınız ve üzüntünüz çok daha fazla olur.

gurolteke - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    honda cbr125**34 ZKN 34**
    ya arkadaşlar kafam karıştı sizdeki motorların daha km si kaçki bu kadar sorunlarla uğraşıyorsunuz demek ki 10,000 km ye falan gelince motor gırk edip patlıyacak o zaman nerden bulacaksınız parçalarını valla kafam allak bullak oldu.O zaman herkez motomaxa bir mail atsın mail kampanyası başlatalım ve yedek parca sorununu dile getirelim ne dersiniz formdaki herkeze haber verilsin ve herkez 1-2 gün içinde motomaxa yedek parca ile ilgili sorununu dile getirsin.Koca motomax firması herhelde buna bir çare bulur yani

durano - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

iyi&kötü&cirkin

merhaba arkadaşlar. forumu uzun süredir takip ediyorum. gördüğüm kadarıyla herkes cok memnun. benim sl 150 2300km de. deli gibi yakıt tüketiyor servisine götürüyorum ayar icin 'abi motorun kasa ağır normal bu kadar yakması diyor' 20ytl benzinle en fazla 120km yapabiliyorum. uzun yolda inanılmaz bir titresim var. hatta 100km gittikten sonra k.cımı hissetmiyorum. bide motor bloğunun üst kısmında biyerde nikelaj kayboldu sanki kaynak yapılmıs gibi. bakır rengi bir görünüm aldı. motorda tek başımayken fren yapmaya korkuyorum arka inanılmaz savruluyor. bunlar kötü yanları

görünüm cok iyi. performansından memnunum. 120km/saat yaptı. çekişinden memnunum. bu paraya oldukca iyi bir motor ama bu yakıt problemi gıcık ediyo beni

ceko35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Piaggio X-EVO & Ducati Monster
    yeni gelen arkadaşlara hoşgeldiniz diyorum oncelikle ...

300 km de depoyu fullettim ve şu anda 700 km yi geçtim iki kırmızı arasında ibre ve bi 50 km daha yaparım sanıyorum.. yani bi depo ile 450 km yapabildim...
    çok basmadım aslında ara ara 100 lere cıktım 8000 devirleri çevirdim ama genelde 6000 deviri geçmemeye calıstım.. jikle hep aşagıda ve sakin sürüş yakışı çok etkiliyo.. benzi sarfiyatı icin diyceklerim bu kadar.. daha bujiyi değiştiricem, tekrar yağı değiştiricem, acık hava filtresi takıcam ve yeni egsoz yaptırıcam.. bakalım bu sefer motorun yakış durumu nasıl olucak...

ikinci olarak motou alır almaz eve geldigimde ön camı, çantaları çıkarıp evde bi odada muhafaza ettim yani sıfır ve çiziksizler.. can ve diger arkadaşlar isteyen olursa satabilirim aklınızda bulunsun...

iki hafta içersinde bostancı sanayiinde ve kartaldaki ercan ustaya gidip artık motoru custom yapıcaz SoD hocayla... motorun bi cok parcasını degiştiricem ve fotograflıycam, tamamen custom bi alet olucak... ehliyeti alana kadar ve degişiklikleri yapana kadar herkese keyifli sürüşler dilerim...
    KSK FOREVER ... 35½

Motosikleti
    hadı bakalım ceko35 resımlerı beklıyoruz

sKy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    keeway 150cc superlight
    ceko beklios walla fotoları ..bu arada ben ehliyet olayına basladım kayıt oldum ..bu ara paso ceviriolarmıs milleti haberinis varmı ..tırstım walla yatıo motor benimde ilk bakım bitti ..saygılar buarada ceko yakınlarda bi organizasyon varmı???

GURAY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KEEWAY SÜPERLİGHT 150
    Merhabalar Arkadaşlar...

Benide Araniza Alirmisiniz Rica Etsem

Motosikleti
    Honda CBR 600 F6
    Hoş geldin Güray

obkavi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    google arama motoru :)
    yeni arkadaşlar aramıza hoş geldiniz allah kaza bela vermesin rüzgarınız bol olsun

ceko35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Piaggio X-EVO & Ducati Monster
    organizasyon toplanma yapalım yapmasına özledim herkesi bee.. ne guzel çeteyi kurmuştuk.. ama abuk sabuk çevirmeler yuzunden cıkamaz olsum.. 2 hafta daha sabrediyorum mayıs ayı sonunda geliyo ehliyet insallah...o zaman harika buluşmalar yaparız fikir alışverişleri yaparız gezeriz zaten havada o zamanlar tam anlamıyla duzelir.. şimdi dötüm dona dona gezmek istemiyom acıkcası...

dedigim gibi dostlar motordaki bazı parcaları cıkarıyorum ehehhee beni bilenler biliyo motora fazla geliyo gibi bu parcalar.. hastayım yani söküp duruyom motoru
    - ön cam
    - çantalar
    - ayak koyma pedleri
    - orta ayaklık
    - motor koruma demiri

bunları şimdilik cıkarttım... isteyen olursa satabilirim bu parcaları...
    daha sonra custom yapılacak yerlerde baya var.. onlarıda sanayiye gidip bir biri yaptırıcaz.. baya alengirli şeyler olucak.. bekleyin efenim bide bi bakmışınız ilk toplantıya çok farklı şekilde gelmişim ...

herkese kazasız belasız ve çevirmesiz keyifli sürüşler dilerim... sağlıcakla kalın
    KSK FOREVER ... 35½

GURAY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KEEWAY SÜPERLİGHT 150
    TŞK can hoşbulduk ee arkadaşlar 150 den memnunmusunuz

Motosikleti
    bu oglen can ın yanına ugradım kopruyu gecerken ecel terlerı doktum desem yalan olmaz kopru vıyaduk gıbı yerlerde hele hava ruzgarlıysa amman dıyım dıkkat edın cok savruluyo

Motosikleti
    Honda CBR 600 F6
    Çantaları kum ile dolduralım arkadaşlar belki daha az savruluruz.

aidikurt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki intruder C800
    Alıntı durano adlı üyeden alıntı
    merhaba arkadaşlar. forumu uzun süredir takip ediyorum. gördüğüm kadarıyla herkes cok memnun. benim sl 150 2300km de. deli gibi yakıt tüketiyor servisine götürüyorum ayar icin 'abi motorun kasa ağır normal bu kadar yakması diyor' 20ytl benzinle en fazla 120km yapabiliyorum. uzun yolda inanılmaz bir titresim var. hatta 100km gittikten sonra k.cımı hissetmiyorum. bide motor bloğunun üst kısmında biyerde nikelaj kayboldu sanki kaynak yapılmıs gibi. bakır rengi bir görünüm aldı. motorda tek başımayken fren yapmaya korkuyorum arka inanılmaz savruluyor. bunlar kötü yanları

görünüm cok iyi. performansından memnunum. 120km/saat yaptı. çekişinden memnunum. bu paraya oldukca iyi bir motor ama bu yakıt problemi gıcık ediyo beni
    ya yakıt tuketımı sende abartı valla benımkı 32 ytl benzınle 475km yol yaptı alnayamadıgım sız napıyorsunuz yav jıkle hep acıkmı gıdıyorsunuz sadece o zaman bu kadar yakar yada jıklenızmı bozuk baktır bence

Alıntı ceko35 adlı üyeden alıntı
    yeni gelen arkadaşlara hoşgeldiniz diyorum oncelikle ...

300 km de depoyu fullettim ve şu anda 700 km yi geçtim iki kırmızı arasında ibre ve bi 50 km daha yaparım sanıyorum.. yani bi depo ile 450 km yapabildim...
    çok basmadım aslında ara ara 100 lere cıktım 8000 devirleri çevirdim ama genelde 6000 deviri geçmemeye calıstım.. jikle hep aşagıda ve sakin sürüş yakışı çok etkiliyo.. benzi sarfiyatı icin diyceklerim bu kadar.. daha bujiyi değiştiricem, tekrar yağı değiştiricem, acık hava filtresi takıcam ve yeni egsoz yaptırıcam.. bakalım bu sefer motorun yakış durumu nasıl olucak...

ikinci olarak motou alır almaz eve geldigimde ön camı, çantaları çıkarıp evde bi odada muhafaza ettim yani sıfır ve çiziksizler.. can ve diger arkadaşlar isteyen olursa satabilirim aklınızda bulunsun...

iki hafta içersinde bostancı sanayiinde ve kartaldaki ercan ustaya gidip artık motoru custom yapıcaz SoD hocayla... motorun bi cok parcasını degiştiricem ve fotograflıycam, tamamen custom bi alet olucak... ehliyeti alana kadar ve degişiklikleri yapana kadar herkese keyifli sürüşler dilerim...
    Baba sımdı ayıp ettın benı cagırmıycanmı bende gelırım valla gun ve saat yer soyle yeter bende custom yaptırıcam

GeCe__ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    K3 GSX R 600 YELLOW/BLACK
    DURANA senın motorda kesın bı sorun vardır cnm ne o ya 20 ytlye 120 km yol gıtmesı ılgınc yanı benımkı 10 ytl 130-140 km fln gıdıo yanı bu ardaa benım sınyallerde bı sorun var yarın sabah bırakıcam bızımm ustaya yanmıo cunkı sag ve sol ama onun harıcınde motordan cok memnunum arkadaslar suan 1540 km de flanım bujıyede degıstırdım ben baska öle abartılacak kesınlıkle bı sorun yok ılerleyen zamanlarda ön fren balatayı degııstırım cokta saglam degıl cunkı dogal olarak tabi vıbrasyon olayıda 80 km sonra oluyo bence normal o kadarıda..suan duz yolda 105 gordum zorluyarak bakalım ılerlıyen zamanlarda neler olucak saygılar.. göztepeli

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler