Ceko dostum hemen filitreyi değiştirelim. Nereden bulabiliriz? Daha doğrusu buna uygun kaliteli filtre varmıdır?
Ben dün bujiyi NGK Platinium ile değiştirdim. Üzerindeki buji çok kalitesizdi.
Ceko dostum hemen filitreyi değiştirelim. Nereden bulabiliriz? Daha doğrusu buna uygun kaliteli filtre varmıdır?
Ben dün bujiyi NGK Platinium ile değiştirdim. Üzerindeki buji çok kalitesizdi.
snrtrt adlı üyeden alıntı
kardeş almana ne gerek vardı kii sen onu japon ve toz soda ile yapıştıracaktın kırılan plastik parçalarını yapırın arkadaşlar ben öle yapıyorum
annem beni öldürecek
Daha önceden soran arkadaşlar icin Buji kod ları aşağıda :
NGK Standart DPR-8EA
NGK Platinium DPR-8EVX (Ben şuan bunu kullanıyorum)
....................
Bu arada bugün 1nci ayını 2300km ile doldurmayı başaran motorumu 2000 bakımı ile ödüllendirdim ... Nerede ise yağ değişimi dışında birşey yapmak gerekmedi diyebilirim... arka amortisörler benim icin fazla yumuşaktı onları biraz sertleştirdik, şimdi virajda daha güvenli yatıyor ve ardcı bindiğinde yaylanmadan orta ayak kolay kolay eskisi gibi sürtmüyor...
Bilmeyen arkadaşlar icin bizim arka amortisörlerin sertlik ayarı var ... yayın altındaki parcayı sağa yada sola cevirerek sertlik düzeyini ayarlayabiliyorsun... bir tarafı kac tık cevirdeyseniz diğerinide aynı sayıda tık cevirmeyi unutmayın ... sonra bi garip olur gidişiniz
Ön dişlinin yakınında zincirin kadroya carpmasını engelleyen lastik bir aparat var 2000 km yi eriyerek tamamlamış ve zincir kadroya zaman zaman carpıp bu ses nedir dediğim seslerin en başta gelenini yapıyormuş... bunu değiştirdiğinizde bir sesden daha en az 1-2bin km icin kurtulmuş oluyorsunuz...
Serviste krem rengi bir SL150 vardı... karbüratör sorunundan yolda kalmış ... sahibi ortada yoktu ama adının özlem olduğunu öğrenince sevinmedim değil... zira keeway ciler arasında bayan sürücülerinde olması güzel bir renk nedersiniz
ceko,kardesim;
Yanlis anlamis olmalisin,ben seni kimseye benzetmek icin bisi soylemedim.Sen biseyler dusunup,uygulayip yazmissin,ben de bu konudaki fikrimi soyledim sadece..Modifiyeye karsi oldugum anlasilmasin..Demek istedigim sudur; Motorlarimiz kendi standardina ve fiyatina gore cok guzel..Ama bir Harley,Yamaha veya X marka degil.Gecenlerde bir 150'lik Seyhan yanasti yanima isiklarda.Adam 150 kg'lik motora 150 kg.da nikelaj ve aksesuar kondurmus..Ve oyle bir durusu war ki ustunde,sanki herkes onu harley zannediyor... Gururlu..Guldum..Inan,gorsen sen de gulerdin...
Neyse,ben sadece fikrimi soylemek icin biseyler yazmistim..Seni kirdiysam ozur dilerim..Sevgiyle kal..
380 km sonra depoyu doldurdum 35 ytl lık benzın aldı evet 100 km daha az gıtmısım buradakı yazılanlara gore ama benım tıpo ıle sehır ıcı tuketımı karsılastırdıgımda bır depo da aynı km yapıyor ustune de 100 ytl cebımde kalıyor hesap ortada kım ne kadar yapar bılmem ama ben depo basına 100 ytl kardayım bunu bılırım eh 1 ayda en azından 2 depo bosalttıgımı dusunursem motor kendını 1 senede cıkarıyo ıste
Loneliness has followed me.my whole life, everywhere.In bars, in cars...
...sidewalks, stores, everywhere.There's no escape.I'm God's lonely man.
Arkadaşlar bu keeway superlight 150 alıpda pişman olan varmı çünkü cumartesi alacağım çok heyecanlıyım korkmuyoda değilim çünkü ybrden vazgeçtim, ilk motorum olacak, düşüncelerinizi bekliyorum
Hayırlı olsun arkadaşım,YalcinC adlı üyeden alıntı
SL.ciler arasına hoş geldin.
Hepimizin motorları yeni. Çoğunluk 2000 km.civarlarında. Ufak tefek sorunları olan arkadaşlarımız oldu ama hiçbiri çözümsüz değil. Verdiğin paranın karşılığını alır pişman olmazsın. Şunu da unutma; ne kadar ekmek o kadar köfte. 2590 vereceğin bir motordan süper kalite bekleme.MEGAN66 adlı üyeden alıntı
arkadaşlar...buyukçekmece oturan ve sl150 yi kendine ilk motor olarak seçecek olan acemi bir arkadaşınızım. neredeyse 1-1.5 yıldır biraz pasif de olsa bu tarz forumları takip ediyrum..sizler beni pek tanimasanizda ben pek çoğunuzu yazdıklarınızdan dolayı tanıyorum;
kafamı kurcalayan bazı konular hakkında acil (boyle soylemek hiç hosuma gitmiyor ama) yardımınıza ve yorumlarınıza ihtiyacım var...
* bildigim kadarıyla bu aletlerin montajlarını bayiiler kendileri yapıyorlar. simdiye kadar gezdiğim (avrupa yakası) bayiilerin hemen hepsindeki montajlar çok kötüyüd (özellikle gaz kolu ve çamurluk)...anadolu yakasında satış yapanların ki ise nispeten daha düzgündü..lütfen bana avrupa yakasında temiz montaj yapan bir bayii adi verir misiniz? (anadolu yakasından büyükçekmeceye götüremem diye korkuyorum açıkçası)
*çok kısa ve öz olarak soruyorum, umarım yanlış anlaşılmaz...insanlık olarak çok iyi olduklarını bildiğim Motovizyon servis konusunda nasildir?
* Bayii ya da yetkili servis olmamasina rağmen avrupa yakasında motorumuzu gözmüzü kapalı emanet edebileceğimiz dürüst bir usta önerebilir misiniz?
Eğer bu sorulara yazacağınız cevapların yanlış anlaşılacağını ya da forum konseptini zorlayacağını düşünüyorsanız özel mesajlarınızı beklerim...
bir de konu gercekten aşırı acil...2 saat içinde motor almaya gitmeyi düşünüyorum..
hepinize saygılar.
herkese selam gerçekten çok güzel bir forum olmuş. bu sayede bir sl 150 almaya karar verdim ama kafama takılan bazı konular var cevaplarsanız sevinirim.
- B sınıfı ehliyettim var A2 için nekadar ücret gerekir?
- motor hariç ne kadar masrafım olur? (ruhsat, sigorta vb.)
- minumum konfigürasyonla kask monut eldiven maliyeti ne olur?
ayrıca ankara polatlıda ikamete ediyorum ankarada ki arkadaşlarla irtibatlaşmak isterim.
1--- a2 icin bır ehlıyet kursu ıle konusmalısın + 20 kusur sınav ıcın meb e 30-40 gıbı saglık raporu ıcın ve 90 ytl de ehlıyet ıcın trafıge bunlara kurs ucretını ekleaxoyum adlı üyeden alıntı
2--- 0 alırsan 90 ytl cıvarında 2. el alırsan yaklasık 200 (noter +trafık masrafları)
3--- bu tamamen sana kalmıs ama almadan once bırkac yerde dolasıp fıyat al aynı urunlerde yanyana dukkanlarda bıle 20- 30 fark edebılıyo
a008mania ;
Arkadasim Ataturk oto sanayi sitesi..2.kisim 26.sokak KATRANCI..Hem Motomax bayii hem servis veriyorlar.Memnun kalirsin..Simdiden hayirli olsun
a008mania
motomax ın sıtesınde kı bayıler/servısler lıstelerınde olması lazım
Evet Keeway SL150 Fun Club listesi hazırlanmıştır..Şu an listede 31 kişi vardır.Yeni eklenmek istiyenler bana özelden mesaj atıp istenilen bilgileri versinler.Liste haftada bir yenilenecektir.Bilginize....
Liste mail yoluyla herkese yollanacaktır.Bana verdiğiniz mail adresine gelmeyen varsa bana bildirsin diğer gelmiyenler ise mail bilgileri vermediği veya eksik olduğu ıcın ulaşmamıstır ozelde bana bunları bıldırırsınız.
Arkadaşlar listeyle ilgili eklenmesini yada düzenlenmesini istediğiniz birşeyler varsa lütfen bildirin.
siteden bi arkadaşla akşam konuştum motor hakkında ve motor delisi com da da araştırdım motorda çok fazla titreşim varmış bundan dolayı vidalar yerinden çıkıp düşüyormuş lastikler çok kötüymüş fren detaylarıda aynı şekilde, alıp da uzun yol yapmayı sakın düşünme hayatınla oynarsın dedi, kısa mesafeler için alacak ve dikkatli kullanacaksan al dedi, kafam akşamdan beri bulanık o zaman 660 ytl fazla veripde acaba ybrmi alsam en azından içim rahat olur ama aklım ve gözümde süperligtda kalır
Alper konuş be arkadaşım.
Yok vibrasyon yok vida düşüyormuş yok çin malıymış cart curt.
2.590'a chopper'a binme zevkini tadıyorsun. Üstelik üzerinde bundan çok daha pahalı olan birçok motorda olmayan devir saati ve benzin göstergesi ile uzaktan motoru çalıştıran alarmı, çantaları ve camı var. Benim motor henüz 120 km.de ve rodajda olduğu için 5000 devirden sonra vibrasyon yapıyor birde ilk çalıştırdığımda soğuk olduğu için yapıyor. Kilometresi ilerlemiş arkadaşlar vibrasyonun azaldığını söylüyorlar. Lastikler kötüymüş ben değiştireceğim Metzeller 150 EUR civarlarında atla deve değil yani. Aynayı değiştirdim. Motorun içinde motorun üzerindeki her türlü vidayı sıkabileceğin takım taklavat mevcut. Buji anahtarı bile varki ben geçen gün buji alıp kendim değiştirdim.
Gevşeyen vidaları kendim de sıkarım servise de sıktırırım sorun değil.
Neticede alacağın motor 150 CC ve 2.590 fiyatı var. Bu fiyata Sıfır titreşim, çok kaliteli malzeme kısacası herşey mükemmel olsa Honda, yamaha, Kawasaki, Suzuki gibi markaların fabrikalarını kapatmaları ve baya bir küçülmeleri gerekir. Sadece üstün teknolojili ve Çinlilerin kısa zamanda üretimini gerçekleştiremeyeceği süper sport motorları satabilirler.
Marka bir chopper'ın en düşük versiyonunun fiyatı araştırmadığım için kesin bir fiyat veremeyecek olmamla birlikte tahmini 12.000 YTL'den aşağı değildir.
Hal böyleyken;
- Motor kullanmayı iyi biliyorsan ve maddi imkanın el veriyorsa marka al uzun süre bin.
- Motor kullanmayı yeni öğreneceksen ve maddi sorun olmasa bile SL 150 al,
- Motor kullanmayı yeni öğreneceksen ve maddi durum el vermiyorsa SL al ve daha fazla yorum okuyup kafanı bulandırma biran önce karar ver ve yap. Yoksa motorsuz kalacaksın.
Benim abim Sl aldı ilk defa Keeway'i o zaman duydum ve gördüm. Aynı gün gidip 1 tanede ben aldım. 2.590 'lık motor için bu kadar araştırılmazki yahu..
arastırılır tabıı kı can neden arastırılmasın ben 8 ay arastırdım sadece motorun ne olacagını degıl nasıl bınılecegını de arastırdım buldugum ne kadar yazı kıtap varsa okudum deneyımlı motorcuların yazıp paylastıkları tecrubelerını okudum
sıra motor almaya geldıgınde keeway ı sectım cunku aynı fıyata satılan dıger cruiser motorlar arasında en az sorun cıkaranıydı ve fıyatı da cok uygundu ustelık 2. el aldım yanı rodajla falan hıc derdım olmadı . ama tıtresım olmuyomu ? oluyo 7-8 bin devre gelınce baslıyo ama o devre kadar tatlı bı egzost sesıyle yol alıyosun kı zaten bu makınalar yuksek devırler ıcın degıl keyıflı gezıntıler ıcın bıde dusuk devırde de tork tahmınımden ıyı sonucta 12-13 bg lık 150 cclık motora bınıyosun yrb nın bana gore tek artısı var trafıkte cok daha kıvrak aralara sl den daha rahat gırebılıyor
Arkadaslar;
Hepımızın sorunu olan,kavramadaki yani vıtes gecislerindeki tıkırtı ve titreme sanırım debrıyaj balatasından..Yenı aklıma geldi,yıllar once arabama yeni baskı balata taktırmıstım.servısten cıktıgımda bir şey yoktu.Ama motor ısınınca kavramalarda korkunc bır tıtreme ve sallama yapıyordu.Hemen ustaya gosterdim olayı.Daha yenidir biraz yol yap düzelir dedi..Fakat hic düzelmedi..Daha sonra baska bır servıse goturdugumde takılan debrıyajın, kalitesiz bir yan sanayi ürünü oldugunu soylediler..Degıstırdıgımızde problem hallolmustu...Sanıyorum SL'lerdeki sorun da kalıtesiz baskı balata.Ama emin olmak icin arastırmak lazım..Herkes kendi servisiyle bir fikir alısverisi yapsın,burada konusalım..Bizim makinelere uyan baskı balata varsa ilk ben deneyebılırım.
Selam rebet,rebet adlı üyeden alıntı
Bende söylemiş olduğunuz sorun yok.
Vitesler sessiz ve sorunsuz geçiyor. Ama dediğine katılıyorum. Ben motorun hayati aksamlarını kalitelileri ile değiştireceğim. Bujiyi ngk platinium ile değiştirdim. Hava filitresini K&N ile değiştireceğim ve lastikleri de Metzeller alacağım. Kaliteli baskı balata da iyi olur. SL'e uygun bu parçaları alabileceğim bir yer bilen varsa ve bildirirse sevinirim.
Arkadaşlar merhaba,
benim motorda da zincir biraz sarktı ve marş butonu takılıyor ancak iyi bi servis arıyorum bana tavsiye edebileceğiniz bi yer varmı? yardımcı olursanız sevinirim
Merhaba Can;
Vites gecislerınde olan sorundan bahsetmiyorum,o cok az kiside var.Benim kastettigim vites gectikten sonra (motor sıcakken tabi),debriyajı bırakırken cıkan bol zincir sesi gibi ses ki,o zincir sesi degil.Ve hafif titreme,bu konustugum cogu SL'cide var(umarım sende yoktur ) Benim servis arastırıyoruz ama bıraz sure alacak dedi.Bence bikac yıl surer bu En iyisi sureyi cabuklastırmak için yeni bir baskı balata taktırmak
Şu an bu konu içerisinde 15 kullanıcı var. (0 üye ve 15 misafir)