Evet, sanırım benim problem için yorum yapan arkadaş yok. Yarın usta yorumu yapar artık.
Netice ; Balıkesir e döndüm.
Yakıt : Yaklaşık olarak 75 TL benzin ile ( yarın daha net olarak yazabilirim ) 650 Km. civarında yol yaptım. Beklediğimin epey altında bir yakıt tüketimi var ve debriyaj problemi olmasa çok daha rahat gidebilirdim. Bana biraz garip geldi yakıt tüketimi, umarım bu şekilde devam eder. Yanlış hesaplamadıysam, 100 Km. de 2,3/2,4 Litre civarında bir yakıtla gitmişim.
Sürüş : Özellikle rampaları çıktıktan sonra, bacağıma kadar ulaşan bir ısı var. Uzun rampaları çıkınca biraz soluklandırdım canavarı. Yoksa beni yakacaktı. Ayrıca, yoldaki kamyon izleri ve yamalarda çok acayip yalpalıyor ve bunu hiç sevmedim. Debriyaj sorunumdan (yada her ne ise sorun ) rampalarda sürat epey düştüğü için arkadan gelenler biraz zorluyorlar... Özellikle kamyoncu abiler. Umursadım mı ? Bazen :D Yani benim dişliler değişmiş olmasına karşın, fena sayılmazdı.
Problemler : Giderken sıkıntı çıkartmadı ama debriyaj problemi malum. Eksozun civatası düştü bursa civarında, yedeğim olmadığı için 150 km. o şekilde gelmek durumunda kaldım.
Tmm çok konuştum
Genel olarak keyifliydi. Bir sonraki uzun yolculukta sıkıntıları çözersem, sanıyorum ki çok daha güzel olacak ve geniş zamana yaymış olucam.
Kazasız, belasız keyifli sürüşler.
EK : Yolda giderken - özellikle 5. vitreste - debriyaja basıp bırakmış gibi motor bi boşalıyor, sonra tekrar kavramaya başlıyor. Dönüş yolunda böyle bir sıkıntı başladı ve epey çekişten düştü. Debriyaj diye tahmin ediyorum ama... Bilginize.