Keeway Superlight 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
-
21 Mayıs 2013, 17:21
volkantuna adlı üyeden alıntı
mert ben debriyajı dipte kavrayacak şekilde ayarladım motorun sesi değişti cbf gibi gidiyor.Aklıma daha iyi balata taksak ne olur diye bir soru geliyor.
Bildiğim kadarıyla sl150 nin debriyajı 4 yaylı bunu 5 yaylıya çevirsek daha iyi kavrama olurmu.?
---------- Post added at 15:50 ---------- Previous post was at 15:46 ----------
ne markaydı yada iyi markalar hangileri
http://denizmotortr.com/u-debrIyaj_baskisi_komple_6_yildiz_6_balat-2628.html
honda titan baltaları 20 tl ybr de o civarda orijinalleri 50tl çok fazla ama ben yukarıdaki kavramayı sipariş verdim takıp sonucu buraya yazıcam.Birde dipte derken en alttamı demek istediniz ben istediğim kadar açayım en fazla ortaya geliyor kavrama dahada alta gelmiyor.
Mantık şu eğer çok üstte kavrarsa tam kavramadığı için ayırma yapabilir yüksek devirlerde ama en alta getirirsenizde debriyaj tam ayırmayabilir bu sefer vites geçişlerinde sıkıntı olur en normali ortalarda kavraması debriyaj kolundada biraz boşluk olması gerektiğini söylüyorlar
Reklamlar
-
21 Mayıs 2013, 17:30
en alltan biraz yukarıda demek istedim bu sipariş verdiğin balatanın sonucunu bende merak ediyorum eğer iyi sonuç çıkarsa bende alıp takıcam.Titan balataları ne marka yada ybr nerden sipariş veriyorsun
-
21 Mayıs 2013, 18:18
http://www.kalyoncumotor.com/yamaha-ybr-debriyaj-balatasi#.UZuCi7XeW30 burda var ybr balataları
-
22 Mayıs 2013, 23:30
Bugün, epey bir gıcık oldum. Bir ayna değiştireyim dedim... Orjinal aynaları 8 metrik... Fakat 8 metrik chopper ayna yok. Hepsi plastik. 10 metrik aldık, yerini matkapla genişlettik, aynalara yeni diş açtık, sonra yerlerine taktık.... 1,5 saat ! İnsaf yaa... Aman ayna falan değiştirmeyin ) Hele benim gibi mahrumiyet bölgesinde iseniz motor da almayın
-
23 Mayıs 2013, 17:51
Mr_Q adlı üyeden alıntı
...
motorun bakımları bitti sayılır. Resimler yukarıda mevcut. Sanırım bir şeye benzedi.
Güle güle kullanın güzel olmuş motor.
-
23 Mayıs 2013, 21:52
zatoichi adlı üyeden alıntı
Güle güle kullanın güzel olmuş motor.
Saolasın üstadım.
Bu hafta sonu Balıkesir - Kocaeli yapmayı planlıyorum. Bakalım gidip gelecek mi Aldığımdan bu yana şehir içinde 200 Km. kadar yol yaptım, sanırım 800 Km. yol yapabilir... Yani öyle düşünüyorum. Akşam Balıkesir de chopper tamirini yapan usta ile görüştüm. Sürekli tam gaz gitmediğin sürece, Türkiye nin öteki ucuna kadar gidersin. Sıkıştırma yeter dedi. 80-90 gidersem sanırım sıkıntı çıkartmayacak. Pazar gecesi dönmüş olursam, 800 Km. nin deneyimlerini paylaşıcam. Eğer sıkıntı çıkartmazsa, ikinci hedef; Antalya
-
23 Mayıs 2013, 23:53
Mr_Q adlı üyeden alıntı
Saolasın üstadım.
Bu hafta sonu Balıkesir - Kocaeli yapmayı planlıyorum. Bakalım gidip gelecek mi
Aldığımdan bu yana şehir içinde 200 Km. kadar yol yaptım, sanırım 800 Km. yol yapabilir... Yani öyle düşünüyorum. Akşam Balıkesir de chopper tamirini yapan usta ile görüştüm. Sürekli tam gaz gitmediğin sürece, Türkiye nin öteki ucuna kadar gidersin. Sıkıştırma yeter dedi. 80-90 gidersem sanırım sıkıntı çıkartmayacak. Pazar gecesi dönmüş olursam, 800 Km. nin deneyimlerini paylaşıcam. Eğer sıkıntı çıkartmazsa, ikinci hedef; Antalya
Ben bir sorun olacağını sanmıyorum. çünkü benim ev iş arası ortalama 25km oluyor hergün git-gel 50km gidiyorum ayrıca haftada bir aileme gidip geliyorum 70km. herhangi bir sıkıntı yada yorgunluk olmuyor. 1 ayda 1000kmden fazla yol yaptım uzun yola bende çıkmak isterdim açıkcası henüz kısmet olmadı. birde uzun yol için 250lik daha iyi olur gibi geliyor çünkü benim motor yol durumuna göre 80-110 arası hızlarda gidiyor, yokuşlarda 80'e düşüyor yokuş aşağı 110 görüyor. 250lik ile sabit 90la rahat gidilir diye düşünüyorum, gerçi onunda yakıtı fazla olur
-
24 Mayıs 2013, 01:16
-
24 Mayıs 2013, 01:16
Selamünaleyküm beyler.
Geçen hafta sonu Eskişehirden çanakkaleye gittim 950 km yok yaptım sl 150 m le gidişte sorun yaşamadım 115 120 tam gaz gittiğim çok oldu. Dönüşte titreşim sıkıntı tabi hız arttıkca titreşim de artıyor, titreşimden dolayı ön firen manetim düştü bulamadım pimi attı çanakkalede bulamadım ön frensiz gelmek zorunda kaldım. Titreşimden dolayı depom patladı eskişehire zor attım kendimi yarın ustaya götürüyüm yaptırıp satıcağım yükselticeğim motoru fiyatına göre ve motor hacmine göre iyi ama 150 lik motor sonuçta Eskişehirde siyah renklidir bu sorunların dışında problemi yoktur 2006 21 000 km de 2200 istiyorum akü zincir bakım yeni. Hayırlı akşamlar. Motorla ilgili herşey sorabilirsiniz 0544 908 16 62 Cengiz Bey
-
24 Mayıs 2013, 01:20
cozden adlı üyeden alıntı
Selamünaleyküm beyler.
Geçen hafta sonu Eskişehirden çanakkaleye gittim 950 km yok yaptım sl 150 m le gidişte sorun yaşamadım 115 120 tam gaz gittiğim çok oldu. Dönüşte titreşim sıkıntı tabi hız arttıkca titreşim de artıyor, titreşimden dolayı ön firen manetim düştü bulamadım pimi attı çanakkalede bulamadım ön frensiz gelmek zorunda kaldım. Titreşimden dolayı depom patladı eskişehire zor attım kendimi
yarın ustaya götürüyüm yaptırıp satıcağım yükselticeğim motoru fiyatına göre ve motor hacmine göre iyi ama 150 lik motor sonuçta Eskişehirde siyah renklidir bu sorunların dışında problemi yoktur 2006 21 000 km de 2200 istiyorum akü zincir bakım yeni. Hayırlı akşamlar. Motorla ilgili herşey sorabilirsiniz 0544 908 16 62
üstadım geçmiş olsun. Gözümü korkuttun Ama merak var, bakalım benim motor 800 Km ye ne diyecek görücez Umarım satabilirsin.
-
24 Mayıs 2013, 14:06
selamlar arkadaşlar.. 120 yapan arkadaşların dişlileri vs orjinalmi acaba? değişen parçaları varmıdır? ve 120 yaparken devir kaç oluyor paylaşırsanız sevinirim.. herkese emniyetli sürüşler..
-
24 Mayıs 2013, 14:43
Mr_Q adlı üyeden alıntı
üstadım geçmiş olsun. Gözümü korkuttun
Ama merak var, bakalım benim motor 800 Km ye ne diyecek görücez
Umarım satabilirsin.
Tabi tedbiri elden bırakmamak lazım, bir iki anahtar (sık bollaşan zinciri germek gerekebilir), yedek sigorta, güzel yağlanmış zincir ile bir şey olmaz, Allahın izniyle, Ben Ankara Bursa yaptım, şişme boğulma vs hiç bir sıkıntı yaşatmadı, tek sorun vibrasyon.
-
24 Mayıs 2013, 15:15
şu ana kadar çıkabildiğim maksimum hız 90 dı oda rampa aşşağı ama benim motorda sorun olabilir debriyaj baltalarında fakat şu vibrasyon olayını her viteste gazı sonuna kadar açmadığım sürece yaşamıyorum yani 80 de gidince vibrasyon hissedilmiyor ama 2.viteste gazı sonun a kadar açınca devir redline gelince titreşim başlıyor yani 8000 devir altında hissedilir bir titreşim yok benim motorda.Bu arada ben ön dişliyi küçültmeyi düşünüyorum 17 dişi 16 yapıcam yapaınca sonuçları paylaşıcam burada
-
24 Mayıs 2013, 20:58
ben 1-2 sefa 120 görmüştüm ama çevre yolu ve meyilliydi yol. düz yolda 90-100 arası gidip geliyor. bu arada arkadaşlar sizde yağ yakma olayı var mı? benim 1000kmde bir 300-400gr arası yağ eksiltiyor. sizlerde durum nedir?
-
24 Mayıs 2013, 22:05
ercan_wrc adlı üyeden alıntı
ben 1-2 sefa 120 görmüştüm ama çevre yolu ve meyilliydi yol. düz yolda 90-100 arası gidip geliyor. bu arada arkadaşlar sizde yağ yakma olayı var mı? benim 1000kmde bir 300-400gr arası yağ eksiltiyor. sizlerde durum nedir?
100 zor görüyorum normal giderim 70-80km gibi
yağ tüm motorlar yakar ama sanırım senin makina biraz fazla yakıyor, 1000km de 50-100gr normal diye biliyorum.
-
25 Mayıs 2013, 00:32
aldığımdan beri 300 km oldu yağı çubuk tam gösteriyor hala (aldığım kişi yağı yeni değişti demişti)
-
25 Mayıs 2013, 01:12
ersinpolat adlı üyeden alıntı
selamlar arkadaşlar.. 120 yapan arkadaşların dişlileri vs orjinalmi acaba? değişen parçaları varmıdır? ve 120 yaparken devir kaç oluyor paylaşırsanız sevinirim.. herkese emniyetli sürüşler..
Devir saatimi yapacak usta bulamadığım içim, devri göremiyorum. Evet, dişliler değişmiş. Ön dişli büyük, arka dişli küçültülmüş. Ama 5. viteste epey çekişten düşüyor motor. Dediğim gibi yarın bir yola çıkayım da, belki yoldan bile paylaşabilirim deneyimlerimi Tekerin düz bassın üstadım.
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:10 ----------
zatoichi adlı üyeden alıntı
Tabi tedbiri elden bırakmamak lazım, bir iki anahtar (sık bollaşan zinciri germek gerekebilir), yedek sigorta, güzel yağlanmış zincir ile bir şey olmaz, Allahın izniyle, Ben Ankara Bursa yaptım, şişme boğulma vs hiç bir sıkıntı yaşatmadı, tek sorun vibrasyon.
Tavsiyeler için teşekkürler üstadım. İnşallah sıkıntısız gidip gelicem Vibrasyon biraz problem ama çok fazla gazlamazsam onun da sıkıntı yaratacağını sanmıyorum.
-
25 Mayıs 2013, 15:07
Arkadaşlar, Şuan Kocaeli deyim. Sabah 7,00 da Balıkesir den çıktım, 7,40 susurluk a girdim. Balıkesir çıkışında depoyu doldurmuştum, Susurlukta tekrar doldurdum ve 8 TL yakıt aldı (1,6 Litre civarı )
8.00 Susurluk çıkış, sallana sallana, dura dura 13,30 da Kocaelideydim. Çok sıkıntı yaşamadan 80-90-100 arası geldim ve rahat bir yolculuktu. Vibrasyondan yana da pek problem yaşamadım. Dönüşte ve aralarda yine yazmaya çalışıcam.
İyi sürüşler arkadaşlar.
-
25 Mayıs 2013, 19:20
Arkadaşlar selamın aleyküm öncelikle 3 yıldır sl kullanıcısı olarak forumun eskilerinden olanlar bilir belki beni... uzun zamandır forumda yoktum ama bayağı aktifleşmiş tabi yaza giriş arefesinde normaldir.... 15 günde 5000 km yol ( kayseri-eskişehir-istanbul-eskişehir-kayseri) ve arada ufak tefek çok yol :D motoruma baktıkça o beni hiç yolda bırakmadı allaha şükür...
bir şeye ihtiyacım var arkadaşlar yardımcı olabilirseniz çok sevinirim... Flaşör yani sinyalleri yakmaya yarayan koltuk altında bulunan alet bozuldu ve kayseride yok acaba çevresinde yedek parça olarak satılan yeri bilen varmı ?? yardımcı olursanız sevırım herkese kazasız hayırlı yıolduluklar....
-
25 Mayıs 2013, 23:55
arkadaşlar merhaba
ben bugün telefondan GPS üzerinden speedmeters açtım ve gösterge ile GPS i karşılaştırdım. %95 tutuyor. mesela gösterge 70i gösterirken GPS 68 gösteriyordu. yalnız 95ten sonra 100'e doğru yanılma payı artıyor, GPS 105 gösterirken gösterge 98 lerdeydi. yani anladığım kadarıyla 100'e kadar gayet sağlıklı ve düzgün ölçüyor. 20km boyunca ölçüm yaptım gayet sağlıklı. son hız olarak hafif meyilli yolda 105 yaptı motor. 2.viteste 60 vuruyor GPS'e göre. Dişliler orjinaldir.
Şu flasör işine gelince benimde flasör zamanlı çalışmıyor. sağ problem olmuyor hani basıyorsun basılı kalıyor ama sol sinyali basınca yanıyor bırakınca sönüyor buda dönemeçlerde sıkıntı oluyor. buna çözüm bulan oldu mu? nette flasör satılıyor ama 70 lira yani çok pahalı. ne yapabiliriz bilmiyorum.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 6 kullanıcı var. (0 üye ve 6 misafir)
Bu Konudaki Etiketler