Demek ki yanlış hatırlıyorum. Ne oldu yedek depoyu bulabildinizmi acaba
peki gri kablodan aldığımız paraleli direk şaseye tuttursak bu defa sürekli ışık yanar değilmi böyle nasıl olur?
olur ama debriyaja basmadığınızdada çalışır motor.bu da sıkıntı yaratabilir ayrıca boşu bulmakta zorlanırsınız
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:55 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:48 ----------
yedek depo denen şey ayrı birşey değil zaten dpeonun içindeki benzini kullanıyorsunuz fakat benzin musluğunun dibindeki benzini rezerveye alınca(yani yedek depoya alınca )çekiyor.Hatta şuan benzinim azaldığı için oraya aldım motoru
Geçtiğimiz günlerde, deporu sökerken dikkatimi çekmişti ama mantığı kuramamıştı Deponun altında ki somunu söküp çıkarttığımda dopunun içinde 5-7 cm falan bir hortum çıktı yakıt hortumunun ucunda. Sanırım, yedek depo o hortumdan ibaret normal için musluğu çevirdiğimizde, hortumun üst tarafından alıyor yani deponun dibine kadar inmiyor. Yedek dopoya alınca, bu defa hortumun altından alıyor ve aynı depoda yedek oluyor Bugün foto çekmeyi unutmazsam eklerim
Komple boyamı yapıldı çok güzel olmuş hayırlı olsun.Bu arada rezerve ile 80km yol gittim bugün hala bitmedi yani rezerveyle bayağı gidiyor motor.290 km yaptım 9litre benzinle bitmek üzere şuanda.
Evet üstadım. Komple boya yapıldı. Epey yordu kerata beni, biraz da masraflı oldu ama düşündüğüme yakın bir görüntüsü oldu ve yeni başladığım için de şimdilik bana yeter. bakıma sokmadan önce, hatırı sayılır bir ses ve vibrasyon vardı. Sesin büyük bölümü eksozdan geliyormuş. Marş pedalı da buna ek olarak ses yapıyor. Dün herhalde bir tek motorun içini sökmedik. Vibrasyon da öncekine nazaran çok çok az... Hani bakım dedin mi ötesi yok, motor epey rahat gidiyor öncekine kıyasla. Güzel ve verimli bir çalışma oldu Sanırım masrafsız bu yazı çıkartır. Tahmini olarak 4.000 Km. planlıyorum bu yaz için. Bakalım, bir tek yağ değiştirerek bu kadar yol gidilebilecek mi
Eksik kalan noktalar : Yakıp göstergem çalışmıyor. Çalışacak fakat, 2 li fişin nereye gireceğini bir türlü bulamadık Devir saatim çalışmıyor. Aynalar değişecek. Korna Değişecek. Çantalar epey yıpranmış, eğer toparlayamazsam çanta bakıcam. İzmir, İstanbul, Bursa civarlarında hesaplı çanta satan varsa, söylerseniz irtibata geçmek istiyorum. Balıkesir bu konuda epey mahrumiyet bölgesi. Tek çanta ya 45 TL dedi ama tek taraflı da takmak istemiyorum.
Üstadım, 100 Km. de 3 Litre yaklaşık olarak benim de hedefimde olan rakam. Umuyorum bu takamı tutturabilirim.
Depodan gelen kablo tamam da, diğer kabloyla henüz karşılaşmadık Sanırım kesilmiş veya kopmuş. Yarın ustaya baktırıcam, kabloyu yenilemek gerekecek gibi geliyor.
Az önce çevre yoluna çıktık. Motor 100-110 çok rahat gitti. Biraz rapma aşağı bölümde 120 ye kadar çıktı. Ama normal çalışması 80-90 arası. Bir de dişliyi değiştirdikleri için 5. viteste motor çekmiyor. Ön dişliyi orjinale çeviricem. bu haliyle 4. viteste epey bağırıyor ama 5 te de çekmiyor.
Ben motorun süratinden memnunum. Sanırım bu hafta sonu (Ehliyetim çıkmış olursa) Balıkesir den Kocaeli ye gitmeyi düşünüyorum. Sonrasında yakıtı ve çekişi konusunda tam bir malumatımız olacak. Eğer hoşuma gitmezse yolda da değiştirebilirim dişliyi. Bakalım bir yola çıkalım da, sonrasında belli olacak herşey.
Ben motorun hızlanmasından memnunum. Bir tek 5. viteste çekmiyor gibi geliyor ama uzun yola çıkınca daha net belli olacak. Kısa mesafede pek bişey anlayamadım.
Esas bombayı bu akşam üzeri farkettim. Motoru- Şase bağlantısı kopukmuş ve biz bunu hiç farketmemişiz. Motordan gelen sesin kaynağı da buymuş. Farkedince gittim kaynak attırdım oraya. Çok ciddi diyorum, yeni motor gibi ses gelmeye başladı. Az kaldı motoru elimize alacakmışız
ben debriyajı kapağını söktüm balatalarda sorun yok gibi yenilerini sipariş verdim gelsin sonucu yazıcam buraya
mert ben debriyajı dipte kavrayacak şekilde ayarladım motorun sesi değişti cbf gibi gidiyor.Aklıma daha iyi balata taksak ne olur diye bir soru geliyor.
Bildiğim kadarıyla sl150 nin debriyajı 4 yaylı bunu 5 yaylıya çevirsek daha iyi kavrama olurmu.?
---------- Post added at 15:50 ---------- Previous post was at 15:46 ----------
ne markaydı yada iyi markalar hangileri
Şu an bu konu içerisinde 25 kullanıcı var. (0 üye ve 25 misafir)