Akadaşlar keeway sl150 nin 2005 ile 2006 arasında bir fark varmıdır, kulaktan duyma olarak 2005 daha küçük diyorlar, varmıdır böyle bir durum? bizzat kullananlardan ögrenmek istedim . birtane 2005 model buldum almak istiyorum . birfark yok ise motoru görmeye ( almaya niyettli olarak ) gidicem .
2006 kullanmış biri olarak hiç fark yok.
Keeway superlıght kullanıcıları motorumuzun baazı yanlış bilinen ayarlarını yazıyorum bunlar %100 gerçektir İspanyolca orijinal kılavuzdan alınmıştır isteyene keewayın service manual dosyasını atabilirim motoru çok yakanlar vibrasyonu çoğalanlar bu subap ayarı çık önemli
Emme:0.06-0.08
Egzos:0.06-0.08
Genelde 125 150 cc motorlarda bu değerlerde egzos daha fazladır götürdüğünüz ustalarda çok açabilir fabrika ayarı budur.
Lastik Basınçları:
ÖN 1.8BAR:26 psi
ARKA 1.8 BAR 26Psi dır
Ayrıca Rölanti devri motomax kitapçığında 1400 yazar fakat normalde fabrika çıkışı 1200+-100 dür
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:09 ----------
arkadaişar servis manualinde şimdi gördüm ispanya kılavuzun aksine 1400+-100 olarak gösteriyor
slm arkadaşlar
Avrupa yakası levent, Atatürk oto sanayi,çeliktepe, gültepe, sanayi mah.vs çevresinde dürüst işini sağlam yapan hakkı neyse onu alan özellikle yaptığı işe güvenip motoruma huzurla binebileceğim bir usta veya servis önerirseniz çok sevinirim. usta konusunda çok sıkıntı çektim artık motorumda bende çekmek istemiyorum.Herkese teşekkürler
slm millet hava şartları nedeniyle motora pek binmediğimden sesim çıkmıyordu. dün akşam boşalan aküyü şarj edip motorla bi tura çıktım bayırda istop ettirdim sonra marş butonuna bastım buton çöktü kaldı yani yandaki lamba anahtarı gibi bişey oldu. eve gelip söktüm ve içindeki yayın kırılmış olduğunu farkettim. sanayide makine kartı tamirleriyle uğraştığımdan yay fabrikasına uğrayıp benzer yay aldım ve biraz eğip bükerek yerine oturttum eskisinden iyi oldu denilebilir.
ihtiyacı olan olursa elimde fazladan yedek bükülmüş haliyle var gönderirim bi şekilde. yeni sol takımın 45 lira olduğunu düşünürsek mantıklı saygılar
Merhaba Eregün,
Çok akıllıca olmuş.Tek anlamadığım kütüğü nasıl açıp yayı değiştirdin.Benimde korna düğmesi aynı şekilde rica etsem fazla olan yayı bana gönderebilirmisin?Bursadaysan elden de aldırabilirim.
bursadayım abi özel den at mesaj buluşur veririm. değiştirmeye gelince önce sağ panelin üstte ve altta 2 vidası var onu söküceksin sonra altta bir tane gaz telini tutan vida var onu da sök abi. ama kapak tam açılmıyo tutuyor fren kısmı 2 tane somunlu vidayla onu komple söküp çıkartınca zaten yayın yeri gözüküyo uçtaki kancaların birini üst kapakta butonun plantiğinde önde bi delik var oraya diğeri altında metal plakada da 2 delik var onun önündekine kargaburunla taktırdım eskisinden iyi oldu önce kumanda panelini sonra da ayna ve fren kolunu sıkıştırıyosun biriyor. bir yay için 45 lira verilmez zati aküm bitti saygılar.
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:38 ----------
Hocalar benim bir önerim olucak keeway superlight in ışığının yetersiz olduğunu farketmeyeniniz yoktur heralde. ben ilk olarak orjinalin yerine aynı watt güçte civalı ampül alıp taktım. biraz topladı. fakat şu bizim motorun amerikada satılan hali vento rebellian a bakınca gördüğünüz gibi 2 lamba daha var şimdi bu lambaların aynısından takmak istesem ucuz nerede bulurum? kasasını aynı kullanıp içine power led koymayı düşünüyorum veya ebay dan bu ikisini buldum ne dersiniz iyi dururmu ?
Arka kampana arıyorum, bilen gören var mı?
Ayrıca stop lamba camı.
Küçücük bir MERHABA diyebilmek-işitmek çok güzel
Arkadaşlar merhaba
2006 model 19binde bir keeway superlight 150 buldum 2500 liraya almayı düşünüyorum. ilk motor ve tecrubesiz sürücüyüm tavsiye edermisiniz? son durumda bu motor ne kadar yakar acaba? fiyatı sizce nasıl? yardımcı olursanız sevinirim.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-keeway-sifir-ayarinda,garaj-motoru-superlight-117805361/detay/
Bu motoru tavsiye ederim Ercan.biraz daha ver ama değsin.ilk motor icin güzel secim ce km de 10 kurus yakıyor
Cenk dostum yardımın için teşekkür ederim, bahsettiğin motorun temizliğinde başka bir motor aldım ve daha uygun fiyata...
sl150 için kaporamı verdim, hafta içi inşallah motoru teslim alacağım. motordan anlayan 2 arkadaş götürdüm yanımda sürdüler baktılar beğendiler motoru. fakat motor yağı-zincir ve bujinin değişmesi gerekliymiş. yağ seviyesi görünen ufak şeffaf yerden baktım ama bişey görünmüyor motoru salladık falan ama hiç yağ göremedim sizlerde de böyle mi yoksa motorda ya çok yağ var yada yağ kalmamış bakımları ben yapmak istiyorum. bu nedenle size birkaç sorum olacak.
-Zincir hangi marka almalıyım kaç baklalı oluyor, gerginliği nasıl ayarlıyoruz? ortalama fiyatı ne kadardır?
-Buji için en iyi markası nedir?
-Yağ olarak ne kullanmamız gerekli sanırım 1lt alıyormuş araçlarda hava koşullarına göre yağ koyduğumuza göre motorda da böyle olmalı diye düşünüyorum, ankaradayım...
birde kumandası çalışmıyordu ayrı bir kumanda takılmış ve alarm çalışıyor fakat orjinal alarm mı bilmiyorum, orjinale bu kumanda kodlanmış olabilir mi?
kendi anahtarındaki kumandanın içine baktım pili yok sağlam gibi duruyor. denemek için pil alacağım fakat kaç voltluk nasıl bir pil acaba?12v araba kumanda pilimi acaba?
son olarak sağ sinyal switch li yani basıyorum basılı kalıyor ve sinyal devamlı yanıyor fakat sol sinyale ne kadar basarsam o kadar yanıyor yani basıyorum yanıyor bırakınca sönüyor, arkadaşa sordum bunlarda böyle orjinali dedi. eğer böyle ise 4lüyü nasıl yakacağız? sol sinyale devamlı basmak gerekiyor anlayamadım.
yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
Merhaba Ercan dedigim motoru alsaydın böyle sorunların olmayacaktı hayırlı olsun almıssın sonucta.
bahsettiğin sinyal problemi flasör denen bir parcadan kaynaklanıyor.Bunu değistirmen lazım 30 tl fiyatı var.
yağ miktarına bildiğim kadarıyla yağ tıpasındaki cubukdan bakılıyor.Ama sende cam varsa fazla yagdan gozukmuyor olabilir.
10-40w herhangi bir motosiklet yağı koyabilirsin.en kalitelisi motul dur.
En iyi buji markası NGK dır japon malı
Zincir orjinalini bul.Gerginlik ayarı uzmanlık gerektirir.
Hocam dedigin motor bursada ben ankaradayim surmeyi bilmiyorum 2 kişi al gel falan hem sıkıntı hemde maddiyat oluyor. Fiyatida çok uygun oldu bu motorun. Aslinda yağı da yeniymis fakat kış boyu yatmış yag beklerken özelliğini yitir diye ben değiştirmek istiyorum. Bujiler ucuz zaten. Zincirde yeni ama yaglanmamis paslanmis. Kumanda hakkinda bilginiz var mi hocam pili hangisi bu arada yardımın icin tekrar teşekkür ederim.
merhabalar arka çamurluk arıyorum çıkma yok mudur hiç ? bulamadım uygun olan başka marka da yok sanırım tavsiye verebilirmisiniz nereden bulurum heryeri aradım anca çıkma bulursun dediler .
Bu arada orjinal parça 170 lira + KDV sanki birazcık pahalı
Merhaba dostlar, ilk motor olarak sl150 almayı düşündüğüm motorlar arasında. Motoru sıfır alacağım, sayfalardır okuyorum bu konuyu fakat çoğu arkadaşın motoru 2006-7 civarı, bu sebeple o yıldan bu yıla ne değişti bilemediğimden pek faydalanamıyorum tecrübelerinizden.
Yeni modeller hakkında bilgisi olan arkadaşlar rica etsem yorumda bulunabilirler mi? iyileşti mi, yoksa da kötüleşti mi? (Mesela, yeni full mat siyah hali çekici ama kaliteden çalınmış gibi geliyor gözüme..)
Bu arada ben 110kg 185cm im, boyut olarak da bir fikir verebilirseniz sevinirim.
Arkadaşlar bugün motorumun bakımlarını yaptık ve ilk sürüşüme çıktım. bakım olarak yeni zincir aldık ve yağladık. marş motorunun falan içini açtık temizledik yağladık geri taktık, Motor yağını değiştirdik ve 10-40 castrol yağ koyduk (1litre) NKG yeni buji aldık ve taktık.
sizlere 2 sorum olacak.
1) Motor sıcakta olsa rolanti 1400 civarında göründüğü halde (jikle kapalı) stop ediyor. debriyaja bassamda boşta olsada motor durduğunda çoğu zaman stop ediyor acaba neden bilgisi olan var mı? hava filtresine baktık biraz yağ gelmişti ?motorun çekişinde hızlanmasında herhangi bir problem yok gayet güzel gidiyor.
2) Motor bloğunun tam ortasından az bi yağ sızıyor, motor durduğu yerde hiç akmıyor ama bugün bi 50km kadar kullandım tam ortadan aşağı doğru yağ akmış.sebebi ne olabilir?
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)