İlginçtir. Dün buraya cevap yazdım ama cevabım yok ?????
Öncelikle bu motordan alacak arkadaşlara bir kaç sözüm olacak.
Bu fiyatalara (ikinci el) bu görüntü ve konfora sahip başka motor bulmanız olasılık dahilinde değil.
Çok masraf ve sorun çıkardığı söyleniyor. Ustalar pek met etmiyorlar. Acaba niye ? Sebebini bende bilmiyorum. Sonuçta piyasada satılan yığınla marka motor var. Scooter vs kastediyorum. %100 çin malı. Türk malı denilenler sadece burda montajı yapılan motorlar. 1 yıl içerisinde çoğunluğu dökülüyor. Neden bunlarada kötü denmiyor ve motor severler kandırılıyor satış yapılırken.
Neyse geçelim bunu.
Keeway SL150 Öncelikle Honda motor Bloğu kullanıyor. Yedeklerinin hepsini Honda olarak alabilir ve kullanabilirsiniz. Yedek parça stoğu bol olmasada bulunamaz değil. Heryerden temin edebilirsiniz.
Akü sorunu, Şanzıman sorunu, egzost sorunu na gelirsek.
Akü sorunu diye bişi yok. Konjektörden kaynaklanan bir sorundur bu kaldıki saddece aküye değil far ve fren ampullerine de etki edip kesiyor. Neyse Konjektörü değiştirir bağlantılarını düzgün yaparsanız hiç bir sorun yaşamazsın. O yüzden orjinalini almaya dikkat edin. Muadili ürünlerde kablo uçlarının yerleri farklı (DİKKAT). Şanzımanda sorun yaşayan görmedim hiç. Ama tabiki yaşanabilir. Sorun yok honda CG 125 şanzımanı ve parçaları birebir aynı.
Egzost biraz zırıtlı yapıyor birzaman sonra. Ama bence bu dert edilecek bir konu değil.
Titreşim olayı faklı bir konu.
Ya 2007 yada 2008 (emin değilim) yılından sonrakiler Balancer li üretilen motorlar. Ondan önceki versiyonlarda Balancer (dengeleyici) yok. Bu yüzden titreşim oldukça fazla. Ancak bu yüksek devirlerde uzun süre gidilirse rahatsız edici bir durum oluyor. Mesela benim İstanbul'dan Şile'ye gidişim. Şile'ye ulaştığımda el ve ayaklarım yoktu
Ancak yeni versiyonlar oldukça konforlu. çünkü motor blokğunun ön kısmına Balancer yerleştirilmiş ve titreşimi abzorme ediyor. Ama bana göre her iki versiyonda alınır.
Bakarsan aslanlar gibi gidiyor.
Ben olabildiğince zorladım hep seri kullandım. Limitlerde kullandım hep. Ama banamısın demedi. Servis tamir bakım vs. vs. herşeyini kendim yapıyorum ki en sonunda kesip biçtim
Kolumun sakat olmasından dolayı projeyi devam ettiremiyorum şu an. Ama inşallah en kısa zamanda üretime devam edicem.
Lucifercod dostum. Burası forum ve paylaşmak için var. Soracağın bir konu varsa burdan sorki herkes cevap verebilsin sana.
cafeole Proje bildiğin gibi olduğu yerde duruyor. Özelden mesaj da yazdım sana.
Herkese bol sürüşlü kazasız günler diliyorum.