Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Keeway Superlight 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Motovento
    REKLAM ALANI
    aidikurt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki intruder C800
    ya ara sıra bu topıge gıroyorum nostaljı yapıyorum ilk motorumdu cok guzeldı cok.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    keeway sl150 , hyosung gt250r
    slm.. bi konuda danismak istiyodum size.. dun sabah bakırkoy seyrantepe arası gittim.. 6 saat sonra tekrar eve donmek icin motoruma bindim manevra yaparken stop etti.. tekrar calıstırdım heralde debriyajı bıraktım diye dusunerek.. ama farkettimki normalde 1500 olan rolanti devri 1000 e kadar dusmus.. bu durum ciddimidir ne yapmam gerekir?

bu arada 8-15 agustos arası tatildeydim ve gitmeden once hic bi sorunu yoktu.. donuste motoruma oturdugumda sanki eski cevikligi yoktu.. gaza tepkileri agırlasmis gibi geldi.. ve bu aralar genelde motor cok ısınıp gec soguyo.. bu duruma hava sogutmalı motordur havalar sıcak ondandır demistim ama son rolanti olayından sonra iyice endiselendim.. yagını kontrol ettim eksikte diil.. bu konuda yardımcı olabilrseniz sevinirim..

nahzuvay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Nc750 X DCT - Vespa Gts 250ie
    Alıntı ersinpolat adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    slm.. bi konuda danismak istiyodum size.. dun sabah bakırkoy seyrantepe arası gittim.. 6 saat sonra tekrar eve donmek icin motoruma bindim manevra yaparken stop etti.. tekrar calıstırdım heralde debriyajı bıraktım diye dusunerek.. ama farkettimki normalde 1500 olan rolanti devri 1000 e kadar dusmus.. bu durum ciddimidir ne yapmam gerekir?

bu arada 8-15 agustos arası tatildeydim ve gitmeden once hic bi sorunu yoktu.. donuste motoruma oturdugumda sanki eski cevikligi yoktu.. gaza tepkileri agırlasmis gibi geldi.. ve bu aralar genelde motor cok ısınıp gec soguyo.. bu duruma hava sogutmalı motordur havalar sıcak ondandır demistim ama son rolanti olayından sonra iyice endiselendim.. yagını kontrol ettim eksikte diil.. bu konuda yardımcı olabilrseniz sevinirim..
    rolanti olayını bnm motorda yapıo ve stop edio hatta gecenlerde otabanda giderken besten dörde vitesi düsürünce motor stop etti!!! üsküdardaki ferhat ustaya bile sordum yapar ara sıra dedi motorun agırlasmıs gibi gelmesine anlam veremedim ama belki yagını tazelemek gerekebilir eski yag kararmıssa seyrelmişse falan ondan olabilir yada bi süre binmedigin için sana öle geliyoda olabilir...

Alıntı cobalt adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    nahzuvay sirkeci taraş a bi bak bide kapakların içini silikonla doldur siyah silikonu tavsiye ederim

valla devirme de 200 kusur kilo mereti kaldırmak için vinç bulmak lazım
    taraşta da yokmus sol kapak cobalt usta yav neyse artık bakınıyoruz bakalım, bu arada gecen gün gördüm sanırım seni ama hareket halindeydin bnde meydanda cay içiodum :D neyse bi daha ki sefere inşallah, park halinde yakalarsam accık tozunu silerim üstünden o kadar yoksa devirmem devirmem sen merak etme

flying hellfish - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Keeway SL 150 / Aprilla Pegaso 650

Havalar sicak bile olsa rolanti ayarini 1500 un altina indirme derim. Benim ayarda 1200-1300 civarinda bu sicaklarda bile bazen beklemeyi birak, 3-4 saniye debriyaji kullandigimda gidiyor.

Ceviklik konusunda, debrijaj balatalarini bir goster derim.

Motosikleti
    keeway150 sl

abicim rolanti olayı bendede oluyor az yükselt 1200 gibi ..ama bu randıman olayı bence benzindendir
    [COLOR="red"]bir yerde küçük insanların büyük gölgeleri dolaşıyorsa orada güneş batıyor demektir.[/COLOR]

Motosikleti
    keeway sl150 , hyosung gt250r
    Alıntı nf500 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    abicim rolanti olayı bendede oluyor az yükselt 1200 gibi ..ama bu randıman olayı bence benzindendir

yukselt derken.. bu karburatorun ordaki vidadanmı?

flying hellfish - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Keeway SL 150 / Aprilla Pegaso 650

cobalt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    XL600V 91 Transalp (Gırmızı)
    bide motoru uzun süre yatıracaksan mutlaka depoyu ful bırak ve benzin musluğunu kapat ki biriken tortular karburatorune gidip tıkamasın . Mümkünse ilk çalıştırmadan önce karbürator benzin giriş hortumunu çıkarıp az bi miktar akıt pislik varsa gitsin depoyuda bir iki çalkala
    genellikle kış bakımı konularında bahsi geçer ama 15-20 gun çalışmayan motorda benzer sorunlar görülmesi normal hatta zincirde bile karıncalanmalar olabilir yatıracaksanız tedbirinizi mutlaka alın akü nüzü de çıkarıp evde bırakın
    Loneliness has followed me.my whole life, everywhere.In bars, in cars...
    ...sidewalks, stores, everywhere.There's no escape.I'm God's lonely man.

balayyusuf - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HD Superlow 883 xl ve Kymco xciting 250 ri
    motorum bir 20 gündür yatıyo cobalt kardeş şunu gel beraber çalkalayalım) yarın çalıştırmayı düşünüyorum
    AMACIMIZ IMKANSIZI MUMKUN, MUMKUNU KOLAY KILMAK, KOLAYINDA ZARIF VE ZEVKLI YOLLARINI BULMAKTIR.

Selamlar
    Bu motor sizce bana göre mi ?
    Boy 180
    Kilo 72
    Ya da bu motora bisem ne gibi zorluklarla karşılaşırım
    Dönüşlerde falan ????

alper_satriani - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Nokia 6300 Gri
    bu motordan alıcaz heralde bizde
    BAŞKALARINI SIK SIK AFFEDİN, AMA KENDİNİZİ ASLA

Motosikleti
    Alıntı Dr.Skull_37 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Selamlar
    Bu motor sizce bana göre mi ?
    Boy 180
    Kilo 72
    Ya da bu motora bisem ne gibi zorluklarla karşılaşırım
    Dönüşlerde falan ????
    boy kilo fazla bişey farketmez yakısır motor altına
    motora binice tazbiiki zorluklar olacak trafik gibi, denge gibi ama bunlarada 1-2 haftada alısırsın bu alısma süresinde yavas ve dikkatli kullanırsın bişey olmaz.

dönüşlere gelince her türlü iki teker üstündesin ve altındaki motor chooper motoru yatırmadan dikkatli bi şekilde döneceksin...

Alıntı alper_satriani adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bu motordan alıcaz heralde bizde
    alın kardesim maddi olarak fazla cıkamıyorsanız her türlü tavsiye ederim, yanlız ikinci ellerde dikkat edin şu anda orjinal yedek parca sıkıntısı var

Herkese merhabalar motorsever dostlar bende yeni başlayan motor hevesiyle forumunuza yeni üye oldum sizlere bir acemi olarak bir kaç soru sormam mümkünmüdür acaba..

Büyük bir hevesle CHOPPER tarzı motor almayı düşünüyorum ve birkaç yer KEEWAY SUPERLIGHT 150'i tavsiye ettiler ve bu motor çok hoşuma gitti fakat daha önce hiç motora binmedim her motorun tehlikesi olduğunu söylediler ama eğer almaz isem içimde de büyük bir aht olarak kalacak

Şimdi öncelikle bu motorun kullanımı yeni başlayanlar için zormudur,yakıtı ortalama nekadar yakar,yedek parça,servis masrafları nedir. herkes boyunu söylüyor ama Boyum 1.78 kilom 83

veya bu motorun dışında sizlerin tavsiye edeceği 2500-3000 ytl arası bir motor varmıdır???

Motosikleti
    Alıntı akngrafik adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Herkese merhabalar motorsever dostlar bende yeni başlayan motor hevesiyle forumunuza yeni üye oldum sizlere bir acemi olarak bir kaç soru sormam mümkünmüdür acaba..

Büyük bir hevesle CHOPPER tarzı motor almayı düşünüyorum ve birkaç yer KEEWAY SUPERLIGHT 150'i tavsiye ettiler ve bu motor çok hoşuma gitti fakat daha önce hiç motora binmedim her motorun tehlikesi olduğunu söylediler ama eğer almaz isem içimde de büyük bir aht olarak kalacak

Şimdi öncelikle bu motorun kullanımı yeni başlayanlar için zormudur,yakıtı ortalama nekadar yakar,yedek parça,servis masrafları nedir. herkes boyunu söylüyor ama Boyum 1.78 kilom 83

veya bu motorun dışında sizlerin tavsiye edeceği 2500-3000 ytl arası bir motor varmıdır???
    arkadsım hemen bi iki sayfa geriden dahi okumaya baslasan bastaki sorularını cevabını alırsın ama bn genede özetliyim: boyu kilona yakısır, güzelde durur hani (bu boy kilo takıntısını anlamıyorum ya hatunlar gibi olduk ha) kullanım zor deil sadece dikkat istiyo her aracı kullanmak için gereken gibi, yakıtı seni tatmin eder taş çatlasın 10 kuruş yakar km de, yedek parcada orjinalde sıkıntı var ama diger markalarınki genelde uyuyo zaten Jameika abimizle irtibata gecersen o sana istedigin parcayı tedarik eder ancak yan kapaklar hariç servis masrafı gittigin servisin insafına kalmıs!

heee şimdi 2500-3000 lira dersen ben kendi fikrimce cvp vereyim keeway yerine regal raptor 250cc al daha ii bnce

cobalt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    XL600V 91 Transalp (Gırmızı)
    bir depo ile 500 km giden karakaçanımın gözünü seveyim hacim büyüyünce benzin masrafıda araba kadar oldu nerdeyse ama enduro nun tadı başka ( biraz bölücülük yapayım )
    şehir içinde kullanacaksanız , kilometre sayacında 3 haneli rakamları görmeye çalışmıyorsanız ,şöyle keyif için turlıycam aheste aheste diyorsanız,benzinide sünger gibi içmesin diyorsanız alın gitsin
    apaçi ustalar tarafından söğüşlenmek istemiyorsanız , anahtar tutmayı temel kontrol ve bakımları kendiniz yapmayı öğrenin , bilenlerden sorup bilgi alın .sonuçta tek silindirli basit bir makina fazla dert çıkarmaz ( yağsız da bırakmayın )
    akngrafik ; arkadaşım küçük bir tavsiye kabul edersen ,paranın tamamını motora yatırıp yumurta gibi korumasız binme ,kaliteli ekipman al nasıl olsa motosiklet virüsü damarına girince çıkmıycak ilerde hacim büyütmeyi düşüneceksin bu arada boyum 190 kılo 93 2 sene sl 150 kullandım ( 8000 km)
    Loneliness has followed me.my whole life, everywhere.In bars, in cars...
    ...sidewalks, stores, everywhere.There's no escape.I'm God's lonely man.

Motosikleti
    Keeway Superlight 150
    arkadaşlar daha öncede sordum ama bu sefer farklı..
    1-2 gün içinde 2.el sl 150 almaya gidicem.. 1-2 kişiyle konuştum kafama yatan ve parama uygun olana ilk gidicem.. telde fiyat konusunda anlaştık ama gidip görücem binicem.. arkadaş çok titreşim olduğunu söyledi.. bu titreşimi geçirmek için bi çözüm varmı acaba bildiğiniz..
    birde alırken nelere dikkat edeyim.. bana çok sorun çıkartıcak şeylerin olup olmadığını nasıl anlayabilirim.. yardım ederseniz çok sevinirim..

Alıntı nahzuvay adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    boy kilo fazla bişey farketmez yakısır motor altına
    motora binice tazbiiki zorluklar olacak trafik gibi, denge gibi ama bunlarada 1-2 haftada alısırsın bu alısma süresinde yavas ve dikkatli kullanırsın bişey olmaz.

dönüşlere gelince her türlü iki teker üstündesin ve altındaki motor chooper motoru yatırmadan dikkatli bi şekilde döneceksin...

alın kardesim maddi olarak fazla cıkamıyorsanız her türlü tavsiye ederim, yanlız ikinci ellerde dikkat edin şu anda orjinal yedek parca sıkıntısı var
    Eyvallah hocam sağolasın

Motosikleti
    Alıntı smyael adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar daha öncede sordum ama bu sefer farklı..
    1-2 gün içinde 2.el sl 150 almaya gidicem.. 1-2 kişiyle konuştum kafama yatan ve parama uygun olana ilk gidicem.. telde fiyat konusunda anlaştık ama gidip görücem binicem.. arkadaş çok titreşim olduğunu söyledi.. bu titreşimi geçirmek için bi çözüm varmı acaba bildiğiniz..
    birde alırken nelere dikkat edeyim.. bana çok sorun çıkartıcak şeylerin olup olmadığını nasıl anlayabilirim.. yardım ederseniz çok sevinirim..
    titreşim var ve önlemek bira zor bildigim kadarıyla üstadlar topiğe baktıklarında acıklarlar. bnm pek bu konuda bilgim yok.
    motoru denerken tüm viteslere gecir motoru mesela sen 3 üncü vitese kadar denersin tamam dersin ama belki 4 ten bese gecerken dişlilerden dolayı vites kendiliginden atabilir. motor yağ falan sızdırıyo mu ona bak. ama herseyde anlasırsanız son olarak muhakka bi ustaya götür onada baktır

Alıntı Dr.Skull_37 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Eyvallah hocam sağolasın
    rica ederim kardesim görevimiz bu arada nickin basında ki dr nerden gelio yoksa sende mi tıpzedesin

Motosikleti
    Keeway Superlight 150
    titreşim var ve önlemek bira zor bildigim kadarıyla üstadlar topiğe baktıklarında acıklarlar. bnm pek bu konuda bilgim yok.
    motoru denerken tüm viteslere gecir motoru mesela sen 3 üncü vitese kadar denersin tamam dersin ama belki 4 ten bese gecerken dişlilerden dolayı vites kendiliginden atabilir. motor yağ falan sızdırıyo mu ona bak. ama herseyde anlasırsanız son olarak muhakka bi ustaya götür onada baktır

rica ederim kardesim görevimiz bu arada nickin basında ki dr nerden gelio yoksa sende mi tıpzedesin
    saolasın kardeşim.. inşallah aldığımda da ilk izlenimlerimi ve aranıza bir sl150 kullanıcısı olarak katılmanın zevkini paylaşırım.. tekrardan çok saolasın..

:D
    Yok eski bi Türk heavy metal grubu vardı ordan aldım 37 bana ait
    T-Shirt bilem yaptırdım :

REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 10 kullanıcı var. (0 üye ve 10 misafir)

Bu Konudaki Etiketler