Yahu dostlar bugün dişliyi takmayı denedimde beceremedim. Kendi takan arkadaşlar bana bi tarif edebilirilermiiii??
Yahu dostlar bugün dişliyi takmayı denedimde beceremedim. Kendi takan arkadaşlar bana bi tarif edebilirilermiiii??
Gece kardeş, Bujin temizse 1'inci adımda sorun yok, Akün yeni olduğundan motorunun geç çalışmasıyla ilgisi olmaz, marş rahat basıyor öyle değilmi...!ya sen neden motor ustasıolmuyorsun boğaçhan gelmığım oraya
benım bujının tırnaklarında herhangı bı pıslık vs. bulamadım ama aküye daha bakmadım.bu sabahta aynı seyı yaptı bıraz gec calıstı 5 dk sonra fln.jıgleyı en uste alıyorum ama gec calısıyor nedense
Uzaktan komutayla arıza tespiti zor amma olasılıkları gözden geçireceğiz.
* Karbürörün hiç temizlendimi* pislik olabilir.
* Depo benzin çıkışında plastik bir filtre var tıkanmış olabilir. Anlıyabilmek için, karbüratöre giren şeffaf hortumu sök, benzin vanasının açık olduğu konumda benzin akışını kontrol et, nasıl...! rahat akıyormu bir gör bakalım. tabi bu işleri sıcak motorda yapma! Allah göstermeye benzin kolay alev alır. Benzinide boşa akıtma bir kab kullan. Eğer benzin akışında sorun varsa Filtreyi söküp temizlemen gerekecek. bunun içinde; bütün benzini boşaltman lazım. Çünkü filtre, deponun içinde/depo çıkışında.
Dediğim gibi uzaktan komutayla arıza tespit ve tamircilik zor! Ama motorunu seven ve yürütmek isteyen için bahane olmasa gerek. bu yazdıklarımdan da sonuç alamazsan...! bakçezzz gari
[B][COLOR="Purple"]Ne kadar bilirsen bil, söylediklerin, karşındakinin anlayabildiği kadardır. [/COLOR][/B]
K_Mcar_200 ben bundan KAnuni Motocar 200 gibi bir anlam çıkartıyorum. Şimdi öve öve bitirdiğin motor bu deme şimdi
şşşşşşşşşşşş ayıp oluyo
hem ben daha ovmeye başlamadım
sele ve depo değiştikten sonra bunu tartışabilecek duruma gelebilirim ama henuz kimsenın yuzune bile bakmadığı bir motoru aldığımı bile soylemek zor geliyor
sadece kodlayabiliyorum
:D herkesin motoru kendine güzeldir arkadaşım. Motor motordur. Görüntü de bir yere kadar.
emr550m.
dostum ilk önce arka tekeri boşalt zincir boşalsın sonra dişli üstündeki 2 adet civatayı cıkar. kontura pulunu kanallara denk gelecek şekilde cıkar dişliyi cekince gelecek.sonra yeni dişliyizincire geçirip yerine tak. kontura pulunu takıp civataları tak.arka tekerden zincir gergisini vede tekerin paralelligini ayarla.işte bukadar.
dostum sorun şu ki benim dişli üzerinde bulunan vidalar cıkmıyor? özel bi tekniği felan varmı çeviriyom çeviriyom boşa dönüyor sanırım yalama olmuş. Bide arka tekeri boşaltmaktan kastin vidalarını gevştip lastiği öne almakmı?
1. Motoru Orta sehpaya alın,
2. Kontak anahtarını çıkarın, ve cebinize veya sağlam bir yere koyun,(Kazayla vatandaşın biri kontağı açar ve marşa basarsa.... Düşünmeyin bile.)
3. Vitesi 1'e takın, (Dişliyi sökerker ve takarken; dişlinin dönmesini engellemek için)
4. Arka teker sabitleme somununu, tekerlek serbest kalacak kadar gevşetin,
5. Her iki tarafta bulunan Arka teker maşa ayar kontra somunları ve ayar somunlarını gevşetin, gevşetin ki... zincir ayarı gevşesin ve dişliler üzerindeki yük kalksın, ve şimdi lastiği motora doğru biraz da elle ittirin, zincir tamamen bollaşacaktır.
6. Motor gövdesinin sol tarafında bulunan, ön dişli muhafazasının saplamaları sökün, söktükten sonra yavaş ve dikkatli olarak ileri/geri, yukarı/aşağı biraz oynatarak kapağı çıkarın, dikkat edin bu parça nikelajlı ve metal görünümünde olmasına rağmen plastiktir. zorlamayın... kırılır,
7. Aha da dişli karşınızda! Dişlin üstündeki görünen iki saplamayı sökün, içinde kam'lar olan bir saç parçası boşa çıkacak. onuda hafif sola sağa oynatarak kendinize doğru çekin, çok kolayca yerinden çıkacaktır.(Bu parça dişliyi yerinde sabitleyen kilit parçasıdır)
8. Dişli boşta kalmıştır, çekin ve alın.
9. Yeni Dişliyi takın, zinciri takın, (gerektiğinde vitesi boşa alın, zinciri takabilmek için bir miktar döndürmeniz gerekebilir)kilit saçını hafif sol sağ yaparak yerine takın, saplamaları (civataları )takın, boşluklarını alın, her iki civatayı aynı kuvveti uygulayarak, tatlı sert sıkın, fazla sıkma ve kuvvet denemesi yapmayın, civatalar kısa olduğundan kolay sıyırabilir.
10. Arka maşa uçlarındaki, işin başında gevşettiğiniz, kontra ve ayar somunlarını kullanarak Zincir ayarını yapın, ilk önce ayar somunlarıyla gerekli gerdirmeyi yapın, (Zincir ayarı yapıldığında; zincir tam ortasından elinizle yukarı aşağı esnettğinizde; en fazla 1,5 cm. esnemeli, fazla gergin ve bol zararlıdır.), daha sonra kontra somunlarını sıkın, kontra somunlarını sıkabilmek için, tabiki ayar somununu uygun bir anahtarla sabit pozisyonda tutmanız gerekiyor. Bu arada; ayar pencerelerinde gözüken cizgilerin sayısı eşit olmalı.( Nerde demeyin... ayar somunlarının bağlandığı parçanın üstündedirler,)
11. Arka Teker sabitleme somununu sıkın, hah işte.... burada kuvvet denemesi yapabilirsiniz.
12. Bildiğiniz tüm küfürleri ederek, dişli muhafaza kapağını yerine takmaya çalışın, takarsanız, saplamalarını takın ve tatlı sert sıkın. Fazla sıkmak yok! kırarsınız kapağı.
İŞTE BİTTİ.
NE İŞE YAPAR BU İŞLEM:
1. Bisikletlerdeki ön dişlileri hatırlayın, arka dişli sabit kalsın, ön dişliyi büyüttükçe ne oluyor....! hız artıyor amaaaaaaaaa güç azalıyor.
2. Düz yolda ve yokuş aşağı gidişte son hızınız 10 ila 20 km.kadar artar,
3. Daha az ön dişli turuyla daha fazla yol aldığınız için, vites değişim aralığınız uzar, adeta ekstradan bir vites eklenmiş etkisi hissedersiniz.
4. Vites değiştirme aralığınızın uzaması nedeniyle; daha düşük motor devrini kullanacağınızdan, vibrasyonun oluştuğu üst devirlere çıkmazsınız ve vibrasyonu daha az hissedersininiz.
5. Yokuş yukarı çıkışlarda az biraz güç kaybı yaşayabilirsiniz.
BİR DAHA YAZMAM, BİLENLER BİLMEYENLERE, DUYANLAR DUYMAYANLARA ANLATSINLAR
[B][COLOR="Purple"]Ne kadar bilirsen bil, söylediklerin, karşındakinin anlayabildiği kadardır. [/COLOR][/B]
arkadaslar chooper almayı düsünüyorum we tabiki de cinli maddiyattan bu motoru önerirmisiniz?
Haklısın viceroy, sakarya- motor şenliği sırasında motomax ın müdürüyle görüşme imkanım oldu. Keeway firmasına teklif etmişler. izin verin burada üretelim, artı fon vergi vs yemeden son kullanıcıya uygun fiyata ulaştıralım diye. Keeway de artislik yapmış biz büyük firmayız şöyleyiz böyleyiz diye. Bin dereden su getirmiş. Doğal olarak da motomax regal i almış durumda. Yedek parça sıkıntıya girermi diye sordum. Olurmu öyle şey merak etmeyin sakın dedi.
Regal in 350 cc su soğutmalı modeli nefis bir görüntüde arkadaşlar. Arka tekerlek 160 lık ve ön çatal açılı görüyorsunuz. Tam chooper tanımına uyuyor.
Fakat biraz daha güçlü olmalıydı. 22 beygir. max hızı da 115 km gözüküyor. bizim aletler 94 km biliyorsunuz. fiyat 6900 YTL gibi olacak. Bence değmez. 7 milyar fazla. Biraz daha ucuz olmalıydı. şuanda regal raptor 250 yerine SS 250 daha mantıklı bir çözüm. Zira SS virago 250 nin kopyası. Yamaha artık bu modeli üretmediği için lisansını yamahadan almış vaziyette. V motordur hatırlatırım.
Su soğutmaya çok takılmayın. Ha kötü bişeymi tabiki eşit şartlarda daha avantajlı. Ama malzeme kalitesi ve dizaynına göre motor motor tartışılır bir konu. Virago 535 de hava soğutmalı. Hatta bırakın harley in hava soğutmalı modelleri mevcut. kaliteli üretilip iyi test edilmişse sorun olmaz görüldüğü gibi.
Şunlara bakın hele. Bunlar da spyder modellerinin fotoğrafları..
obkavi; 1 senedir buluşamıyormusunuz Enteresan bir durum valla. Ben şu finallerimi bitireyim de el atalım şu işe hep birlikte ..
Bu arada ön dişliyi değiştiren arkadaşlardan tecrübelerini bekliyoruz. Birde arkadaşlar zincir konusunda ne marka kullanıyorsunuz ve ortalama fiyatı nedir ?
Birde şu ön dişliden bir tane de ben temin edebilirmiyim ?
Boğaçhan; Motorumun tüm bakımlarını kendim yapıyorum .. Beni aşan işlerde ustalar'a başvuruyorum ... Dediğin gibi müdahale edilebilir bir yapıya sahip .. Şu ana kadar sadece depo'mu sökmedim geri kalan tüm parçaları teker teker sökmüşlüğüm var ...
Tanzimo; paylaşım için teşekkürler. Bu motora 7000 YTL verenin aklından şüphe ederim ... İnanılmaz yüksek bir fiyat pazar'a bu şekilde girerlerse ellerinde kalır bu modeller .. Ayrıca ben beğenmedim tasarımını şehir içi kullanım için iç uygun olmaz. Kullanılan uzun çatal manevra kabiliyetini iyice azaltmış ve ağırlık merkezinin yere fazla yakınlığı motorun kontrolünü zorlaştırıyor.Bakalım ilerleyene zamanlarda ne olacak. Bir SL kullanıcısı olarak bu tip chopper'lar ztn hiç hoşuma gitmiyor buna EN500 ve Virago'da dahil ... Ama Shadow ve Dragstar'lar mükemmel ...
çok güzel izah etmişsin dostum. Ben sorunumu buldum . artık nasıl yapacam bilemiyorum ama bir yolunu bulacam :D. Dişli üstündeki somunlar boşa dönüyor sanırım. Artık bulacaz bir çare. Kendi sitemiz için eksiksiz bir makale olmuş . Fotolarlada zenginleştirdikmi halt etmiş yetkili servisler .
Dişli soran arkadaş, biz ergeser nickli arkadaştan temin ettik. 15ytl dişli fiyatı.
Ağırlık merkezinin yere yakın olması nasıl motorun kullanımını zorlaştırıyor çok merak ettim? virago da ön çatal açısı tanzimonun koyduğu resimle hiç alakası yokki. Açı fazlalaştıkça manevra kabiliyetinin azaldığı zaten bilinen bir gerçektir!
Hedefi olmayan gemiye hiçbir rüzgar yardım edemez...
Şöyle ki ; Ağırlık merkezinden kastım ;sele'nin yere yakınlığından dolayı oturuş pozisyonunda ki değişiklik motor hakimiyetinin kontrolünü bacaklardan alıp daha çok kalçalara veriyor olması. Bacaklarınız yere basarken dizleriniz ne kadar çok yukarıda olursa kontrolünüz o kadar zorlaşıyor ve bacaklarınızdan herhangi bir güç almak zorlaşıyor. Bizim SL'lerin en çok sevdiğim yönlerinden biridir sele'nin yüksekliği ve oturuş pozisyonu.
Virago'nun çatal açısından bahsetmemiştim o da nerdeyse aynı oranda yere yakın bir sele ve gidonu sebebiyle oturuş pozisyonu biraz rahatsız ..
Açı fazlalaştıkça manevra kabiliyetinin azaldığı bir motor ; şehir içi kullanım için ideal değildir demeye getirmiştim lafı ..
Ben ergeser nick.li arkadaşla irtibata geçeyim en iyisi ..
Baba büyüksün
boğaçhan, yazdıgınız bütün mesajlardan sağlam bir elkitabı çıkar tekrar teşekkürler.
motomax malının arkasında olan bir firma diye hep bahsediyoruz, umarım keeway' markasını bıraktıktan sonra keeway yedek parça konusunda mevcut kullanıcılara bir sorun yasatmaz, yoksa olusan bu iyi imaj biter.
çinli chopper satısının ne kadar karlı bir iş olduguda gözükmekte ortaya cıkan son durum itibari ile.
evet benide tedirginleştiren şey bu. yedek parçalar iyice geç gelmeye başladı son zamanlarda. Umarım satışla birlikte desteğide bırakmaz motomax.
hakkaten haa bizim topikten sağlam bi el kitabı çıkar valla ne güzel herkesi tebrik etmek lazım
argat motorun hayırlı olsun ama bi sl yi bide senin motoru yanyana koy bi bak
.................::hakem1::.....
herkese merhabalar uzun zamandır takip ediyorum forumunuzu yaklaşık 2 aydırda alma hevesim vardı ben 150hs mondial sahibiydim takiii bugune kadar bugün kendime feyizoglundan 1 adet sl150 aldım çok mutluyum acaip hoşuma gidiyor bu motor sisy bar için tavsiyelerinizi istiyorum ve onun haricinde yeni bir sl150liliye tecrübelerinizi aktarmanızı nelere dikkat etmem gerektiğini ve düşüncelerinizi şimdiden teşekkür ederim herkese iyi ve güvenli sürüşler dilerim...ben ilker...yaş 23 istanbul kağıthanede oturuyorum
Hayırlı olsun ilker, sana o konuda destek jameika arkadaşımızdan gelecektir.
Hedefi olmayan gemiye hiçbir rüzgar yardım edemez...
ya bütün keeway kullanıcılarını kınıyorum.Size dedim ki motor hakkında yorum yapın ama hicbiriniz zahmet edip iki sey yazamadınız neyse ya sağlık olsun gördük sl 15o kullanıcılarını;)
Şu an bu konu içerisinde 20 kullanıcı var. (0 üye ve 20 misafir)