Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Keeway Superlight 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #6521

    Üyelik
    11 Aralık 2006
    Yahu dostlar bugün dişliyi takmayı denedimde beceremedim. Kendi takan arkadaşlar bana bi tarif edebilirilermiiii??


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #6522
    Boğaçhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Şubat 2006
    Şehir
    Edremit
    Motosikleti
    Mondial 162 MC
    ya sen neden motor ustasıolmuyorsun boğaçhan gelmığım oraya

    benım bujının tırnaklarında herhangı bı pıslık vs. bulamadım ama aküye daha bakmadım.bu sabahta aynı seyı yaptı bıraz gec calıstı 5 dk sonra fln.jıgleyı en uste alıyorum ama gec calısıyor nedense
    Gece kardeş, Bujin temizse 1'inci adımda sorun yok, Akün yeni olduğundan motorunun geç çalışmasıyla ilgisi olmaz, marş rahat basıyor öyle değilmi...!
    Uzaktan komutayla arıza tespiti zor amma olasılıkları gözden geçireceğiz.
    * Karbürörün hiç temizlendimi* pislik olabilir.
    * Depo benzin çıkışında plastik bir filtre var tıkanmış olabilir. Anlıyabilmek için, karbüratöre giren şeffaf hortumu sök, benzin vanasının açık olduğu konumda benzin akışını kontrol et, nasıl...! rahat akıyormu bir gör bakalım.
    tabi bu işleri sıcak motorda yapma! Allah göstermeye benzin kolay alev alır. Benzinide boşa akıtma bir kab kullan. Eğer benzin akışında sorun varsa Filtreyi söküp temizlemen gerekecek. bunun içinde; bütün benzini boşaltman lazım. Çünkü filtre, deponun içinde/depo çıkışında.
    Dediğim gibi uzaktan komutayla arıza tespit ve tamircilik zor! Ama motorunu seven ve yürütmek isteyen için bahane olmasa gerek. bu yazdıklarımdan da sonuç alamazsan...! bakçezzz gari
    [B][COLOR="Purple"]Ne kadar bilirsen bil, söylediklerin, karşındakinin anlayabildiği kadardır. [/COLOR][/B]

  3. #6523

    Üyelik
    11 Aralık 2006
    K_Mcar_200 ben bundan KAnuni Motocar 200 gibi bir anlam çıkartıyorum. Şimdi öve öve bitirdiğin motor bu deme şimdi

  4. #6524
    Sinan Er - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Mart 2006
    Şehir
    Türkmenistan
    Motosikleti
    BMW F650 GS
    şşşşşşşşşşşş ayıp oluyo

    hem ben daha ovmeye başlamadım

    sele ve depo değiştikten sonra bunu tartışabilecek duruma gelebilirim ama henuz kimsenın yuzune bile bakmadığı bir motoru aldığımı bile soylemek zor geliyor

    sadece kodlayabiliyorum

  5. #6525

    Üyelik
    11 Aralık 2006
    :D herkesin motoru kendine güzeldir arkadaşım. Motor motordur. Görüntü de bir yere kadar.

  6. #6526
    ergeser - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Eylül 2006
    Şehir
    BURSA davutkadı
    Motosikleti
    keeway SL 150
    emr550m.
    dostum ilk önce arka tekeri boşalt zincir boşalsın sonra dişli üstündeki 2 adet civatayı cıkar. kontura pulunu kanallara denk gelecek şekilde cıkar dişliyi cekince gelecek.sonra yeni dişliyizincire geçirip yerine tak. kontura pulunu takıp civataları tak.arka tekerden zincir gergisini vede tekerin paralelligini ayarla.işte bukadar.

  7. #6527

    Üyelik
    11 Aralık 2006
    dostum sorun şu ki benim dişli üzerinde bulunan vidalar cıkmıyor? özel bi tekniği felan varmı çeviriyom çeviriyom boşa dönüyor sanırım yalama olmuş. Bide arka tekeri boşaltmaktan kastin vidalarını gevştip lastiği öne almakmı?

  8. #6528
    Boğaçhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Şubat 2006
    Şehir
    Edremit
    Motosikleti
    Mondial 162 MC

    18'lik ÖN DİŞLİ DEĞİŞİMİ VE TAKILMASI

    1. Motoru Orta sehpaya alın,
    2. Kontak anahtarını çıkarın, ve cebinize veya sağlam bir yere koyun,(Kazayla vatandaşın biri kontağı açar ve marşa basarsa.... Düşünmeyin bile.)
    3. Vitesi 1'e takın, (Dişliyi sökerker ve takarken; dişlinin dönmesini engellemek için)
    4. Arka teker sabitleme somununu, tekerlek serbest kalacak kadar gevşetin,
    5. Her iki tarafta bulunan Arka teker maşa ayar kontra somunları ve ayar somunlarını gevşetin, gevşetin ki... zincir ayarı gevşesin ve dişliler üzerindeki yük kalksın, ve şimdi lastiği motora doğru biraz da elle ittirin, zincir tamamen bollaşacaktır.
    6. Motor gövdesinin sol tarafında bulunan, ön dişli muhafazasının saplamaları sökün, söktükten sonra yavaş ve dikkatli olarak ileri/geri, yukarı/aşağı biraz oynatarak kapağı çıkarın, dikkat edin bu parça nikelajlı ve metal görünümünde olmasına rağmen plastiktir. zorlamayın... kırılır,
    7. Aha da dişli karşınızda! Dişlin üstündeki görünen iki saplamayı sökün, içinde kam'lar olan bir saç parçası boşa çıkacak. onuda hafif sola sağa oynatarak kendinize doğru çekin, çok kolayca yerinden çıkacaktır.(Bu parça dişliyi yerinde sabitleyen kilit parçasıdır)
    8. Dişli boşta kalmıştır, çekin ve alın.
    9. Yeni Dişliyi takın, zinciri takın, (gerektiğinde vitesi boşa alın, zinciri takabilmek için bir miktar döndürmeniz gerekebilir)kilit saçını hafif sol sağ yaparak yerine takın, saplamaları (civataları )takın, boşluklarını alın, her iki civatayı aynı kuvveti uygulayarak, tatlı sert sıkın, fazla sıkma ve kuvvet denemesi yapmayın, civatalar kısa olduğundan kolay sıyırabilir.
    10. Arka maşa uçlarındaki, işin başında gevşettiğiniz, kontra ve ayar somunlarını kullanarak Zincir ayarını yapın, ilk önce ayar somunlarıyla gerekli gerdirmeyi yapın, (Zincir ayarı yapıldığında; zincir tam ortasından elinizle yukarı aşağı esnettğinizde; en fazla 1,5 cm. esnemeli, fazla gergin ve bol zararlıdır.), daha sonra kontra somunlarını sıkın, kontra somunlarını sıkabilmek için, tabiki ayar somununu uygun bir anahtarla sabit pozisyonda tutmanız gerekiyor. Bu arada; ayar pencerelerinde gözüken cizgilerin sayısı eşit olmalı.( Nerde demeyin... ayar somunlarının bağlandığı parçanın üstündedirler,)
    11. Arka Teker sabitleme somununu sıkın, hah işte.... burada kuvvet denemesi yapabilirsiniz.
    12. Bildiğiniz tüm küfürleri ederek, dişli muhafaza kapağını yerine takmaya çalışın, takarsanız, saplamalarını takın ve tatlı sert sıkın. Fazla sıkmak yok! kırarsınız kapağı.

    İŞTE BİTTİ.

    NE İŞE YAPAR BU İŞLEM:
    1. Bisikletlerdeki ön dişlileri hatırlayın, arka dişli sabit kalsın, ön dişliyi büyüttükçe ne oluyor....! hız artıyor amaaaaaaaaa güç azalıyor.
    2. Düz yolda ve yokuş aşağı gidişte son hızınız 10 ila 20 km.kadar artar,
    3. Daha az ön dişli turuyla daha fazla yol aldığınız için, vites değişim aralığınız uzar, adeta ekstradan bir vites eklenmiş etkisi hissedersiniz.
    4. Vites değiştirme aralığınızın uzaması nedeniyle; daha düşük motor devrini kullanacağınızdan, vibrasyonun oluştuğu üst devirlere çıkmazsınız ve vibrasyonu daha az hissedersininiz.
    5. Yokuş yukarı çıkışlarda az biraz güç kaybı yaşayabilirsiniz.

    BİR DAHA YAZMAM, BİLENLER BİLMEYENLERE, DUYANLAR DUYMAYANLARA ANLATSINLAR
    [B][COLOR="Purple"]Ne kadar bilirsen bil, söylediklerin, karşındakinin anlayabildiği kadardır. [/COLOR][/B]

  9. #6529

    Üyelik
    24 Mayıs 2007
    Şehir
    Mersin
    Motosikleti
    alcaz bi tane :)yok daha
    arkadaslar chooper almayı düsünüyorum we tabiki de cinli maddiyattan bu motoru önerirmisiniz?

  10. #6530
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    13 Şubat 2007
    Şehir
    IST. Anadolu yk.
    Motosikleti
    keeway superlight 150
    Alıntı vıceroy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ...
    Edindiğim net bilgi doğrultusunda, Motomax artık keeway ürünlerini satmayacakmış...
    Haklısın viceroy, sakarya- motor şenliği sırasında motomax ın müdürüyle görüşme imkanım oldu. Keeway firmasına teklif etmişler. izin verin burada üretelim, artı fon vergi vs yemeden son kullanıcıya uygun fiyata ulaştıralım diye. Keeway de artislik yapmış biz büyük firmayız şöyleyiz böyleyiz diye. Bin dereden su getirmiş. Doğal olarak da motomax regal i almış durumda. Yedek parça sıkıntıya girermi diye sordum. Olurmu öyle şey merak etmeyin sakın dedi.

    Regal in 350 cc su soğutmalı modeli nefis bir görüntüde arkadaşlar. Arka tekerlek 160 lık ve ön çatal açılı görüyorsunuz. Tam chooper tanımına uyuyor.


    Fakat biraz daha güçlü olmalıydı. 22 beygir. max hızı da 115 km gözüküyor. bizim aletler 94 km biliyorsunuz. fiyat 6900 YTL gibi olacak. Bence değmez. 7 milyar fazla. Biraz daha ucuz olmalıydı. şuanda regal raptor 250 yerine SS 250 daha mantıklı bir çözüm. Zira SS virago 250 nin kopyası. Yamaha artık bu modeli üretmediği için lisansını yamahadan almış vaziyette. V motordur hatırlatırım.

    Su soğutmaya çok takılmayın. Ha kötü bişeymi tabiki eşit şartlarda daha avantajlı. Ama malzeme kalitesi ve dizaynına göre motor motor tartışılır bir konu. Virago 535 de hava soğutmalı. Hatta bırakın harley in hava soğutmalı modelleri mevcut. kaliteli üretilip iyi test edilmişse sorun olmaz görüldüğü gibi.

    Şunlara bakın hele. Bunlar da spyder modellerinin fotoğrafları..



  11. #6531
    giotine - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Ağustos 2006
    Şehir
    İstanbul/Beşiktaş
    Motosikleti
    XT660R/PD
    obkavi; 1 senedir buluşamıyormusunuz Enteresan bir durum valla. Ben şu finallerimi bitireyim de el atalım şu işe hep birlikte ..

    Bu arada ön dişliyi değiştiren arkadaşlardan tecrübelerini bekliyoruz. Birde arkadaşlar zincir konusunda ne marka kullanıyorsunuz ve ortalama fiyatı nedir ?

    Birde şu ön dişliden bir tane de ben temin edebilirmiyim ?

    Boğaçhan; Motorumun tüm bakımlarını kendim yapıyorum .. Beni aşan işlerde ustalar'a başvuruyorum ... Dediğin gibi müdahale edilebilir bir yapıya sahip .. Şu ana kadar sadece depo'mu sökmedim geri kalan tüm parçaları teker teker sökmüşlüğüm var ...

    Tanzimo; paylaşım için teşekkürler. Bu motora 7000 YTL verenin aklından şüphe ederim ... İnanılmaz yüksek bir fiyat pazar'a bu şekilde girerlerse ellerinde kalır bu modeller .. Ayrıca ben beğenmedim tasarımını şehir içi kullanım için iç uygun olmaz. Kullanılan uzun çatal manevra kabiliyetini iyice azaltmış ve ağırlık merkezinin yere fazla yakınlığı motorun kontrolünü zorlaştırıyor.Bakalım ilerleyene zamanlarda ne olacak. Bir SL kullanıcısı olarak bu tip chopper'lar ztn hiç hoşuma gitmiyor buna EN500 ve Virago'da dahil ... Ama Shadow ve Dragstar'lar mükemmel ...

  12. #6532

    Üyelik
    11 Aralık 2006
    Alıntı Boğaçhan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    1. Motoru Orta sehpaya alın,
    2. Kontak anahtarını çıkarın, ve cebinize veya sağlam bir yere koyun,(Kazayla vatandaşın biri kontağı açar ve marşa basarsa.... Düşünmeyin bile.)
    3. Vitesi 1'e takın, (Dişliyi sökerker ve takarken; dişlinin dönmesini engellemek için)
    4. Arka teker sabitleme somununu, tekerlek serbest kalacak kadar gevşetin,
    5. Her iki tarafta bulunan Arka teker maşa ayar kontra somunları ve ayar somunlarını gevşetin, gevşetin ki... zincir ayarı gevşesin ve dişliler üzerindeki yük ...........................

    çok güzel izah etmişsin dostum. Ben sorunumu buldum . artık nasıl yapacam bilemiyorum ama bir yolunu bulacam :D. Dişli üstündeki somunlar boşa dönüyor sanırım. Artık bulacaz bir çare. Kendi sitemiz için eksiksiz bir makale olmuş . Fotolarlada zenginleştirdikmi halt etmiş yetkili servisler .


    Dişli soran arkadaş, biz ergeser nickli arkadaştan temin ettik. 15ytl dişli fiyatı.

  13. #6533
    vıceroy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Ekim 2006
    Şehir
    içel
    Motosikleti
    gv650 - RKS 150-kuba xf139
    Ağırlık merkezinin yere yakın olması nasıl motorun kullanımını zorlaştırıyor çok merak ettim? virago da ön çatal açısı tanzimonun koyduğu resimle hiç alakası yokki. Açı fazlalaştıkça manevra kabiliyetinin azaldığı zaten bilinen bir gerçektir!
    Hedefi olmayan gemiye hiçbir rüzgar yardım edemez...

  14. #6534
    giotine - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Ağustos 2006
    Şehir
    İstanbul/Beşiktaş
    Motosikleti
    XT660R/PD
    Alıntı vıceroy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ağırlık merkezinin yere yakın olması nasıl motorun kullanımını zorlaştırıyor çok merak ettim? virago da ön çatal açısı tanzimonun koyduğu resimle hiç alakası yokki. Açı fazlalaştıkça manevra kabiliyetinin azaldığı zaten bilinen bir gerçektir!
    Şöyle ki ; Ağırlık merkezinden kastım ;sele'nin yere yakınlığından dolayı oturuş pozisyonunda ki değişiklik motor hakimiyetinin kontrolünü bacaklardan alıp daha çok kalçalara veriyor olması. Bacaklarınız yere basarken dizleriniz ne kadar çok yukarıda olursa kontrolünüz o kadar zorlaşıyor ve bacaklarınızdan herhangi bir güç almak zorlaşıyor. Bizim SL'lerin en çok sevdiğim yönlerinden biridir sele'nin yüksekliği ve oturuş pozisyonu.

    Virago'nun çatal açısından bahsetmemiştim o da nerdeyse aynı oranda yere yakın bir sele ve gidonu sebebiyle oturuş pozisyonu biraz rahatsız ..

    Açı fazlalaştıkça manevra kabiliyetinin azaldığı bir motor ; şehir içi kullanım için ideal değildir demeye getirmiştim lafı ..

    Ben ergeser nick.li arkadaşla irtibata geçeyim en iyisi ..

  15. #6535

    Üyelik
    28 Şubat 2006
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    superlight 150
    Alıntı Boğaçhan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ...
    2. Kontak anahtarını çıkarın, ve cebinize veya sağlam bir yere koyun,(Kazayla vatandaşın biri kontağı açar ve marşa basarsa.... Düşünmeyin bile.)
    3. Vitesi 1'e takın, (Dişliyi sökerker ve takarken; dişlinin dönmesini engellemek için)...
    Baba büyüksün

    boğaçhan, yazdıgınız bütün mesajlardan sağlam bir elkitabı çıkar tekrar teşekkürler.

    motomax malının arkasında olan bir firma diye hep bahsediyoruz, umarım keeway' markasını bıraktıktan sonra keeway yedek parça konusunda mevcut kullanıcılara bir sorun yasatmaz, yoksa olusan bu iyi imaj biter.

    çinli chopper satısının ne kadar karlı bir iş olduguda gözükmekte ortaya cıkan son durum itibari ile.

  16. #6536

    Üyelik
    11 Aralık 2006
    evet benide tedirginleştiren şey bu. yedek parçalar iyice geç gelmeye başladı son zamanlarda. Umarım satışla birlikte desteğide bırakmaz motomax.

  17. #6537
    oldwolf - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Mayıs 2006
    Şehir
    kütahya
    Motosikleti
    regal raptor dadyw 250
    hakkaten haa bizim topikten sağlam bi el kitabı çıkar valla ne güzel herkesi tebrik etmek lazım

    argat motorun hayırlı olsun ama bi sl yi bide senin motoru yanyana koy bi bak
    .................::hakem1::.....

  18. #6538
    Forumdan Uzaklaştırıldı ilker84 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Haziran 2006
    Şehir
    Kağıthane Sadabad Sitesi
    Motosikleti
    Keeway SL150
    herkese merhabalar uzun zamandır takip ediyorum forumunuzu yaklaşık 2 aydırda alma hevesim vardı ben 150hs mondial sahibiydim takiii bugune kadar bugün kendime feyizoglundan 1 adet sl150 aldım çok mutluyum acaip hoşuma gidiyor bu motor sisy bar için tavsiyelerinizi istiyorum ve onun haricinde yeni bir sl150liliye tecrübelerinizi aktarmanızı nelere dikkat etmem gerektiğini ve düşüncelerinizi şimdiden teşekkür ederim herkese iyi ve güvenli sürüşler dilerim...ben ilker...yaş 23 istanbul kağıthanede oturuyorum

  19. #6539
    vıceroy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Ekim 2006
    Şehir
    içel
    Motosikleti
    gv650 - RKS 150-kuba xf139
    Hayırlı olsun ilker, sana o konuda destek jameika arkadaşımızdan gelecektir.
    Hedefi olmayan gemiye hiçbir rüzgar yardım edemez...

  20. #6540

    Üyelik
    24 Mayıs 2007
    Şehir
    Mersin
    Motosikleti
    alcaz bi tane :)yok daha
    ya bütün keeway kullanıcılarını kınıyorum.Size dedim ki motor hakkında yorum yapın ama hicbiriniz zahmet edip iki sey yazamadınız neyse ya sağlık olsun gördük sl 15o kullanıcılarını;)


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 4 kullanıcı var. (0 üye ve 4 misafir)

Bu Konudaki Etiketler