Hedefi olmayan gemiye hiçbir rüzgar yardım edemez...
vıceroy sen neymıssın be abı aaa aaaaaa
artık basmısındır söle bakalım kaç bastın en yuksek?
Gece 130 diyor max. Ama titremeyince güven veriyor. Kazaları okurken polis memuruna üzüldüm,üstelik korumalı kıyafetide var resimden gördüğüm kadarıyla. 34 tane motor pazar günü zincir düzeni gezdik illaki sıkıştıran 4 tekerli canavarlar oluyor! Daha yazın başında kaza haberleri okuyoruz aman dikkat edin arkadaşlar.Hiç tanışmamış olsakta birbirimize bağlı olduğumuzdan ciddi anlamda üzülüyoruz.
duz yolda sanırım 130 olsun bunada sukur evet allah korusun beyler her zaman dıkkat edelım motorumuzu surerken korkakta olmıyalım soguk kanlı olalım ama gaza basmıyalım.
Bu arada sl için net açmak iyi fikir,gelin bunu keeway olarak genişletelim derim.
beyler ben son gunlerde nedense haftada bır ampul degıstırıyorum ne iştir anlamadım acaba basmaktanmı yanı tıtresım oluyorya oda patlatıyor hesabı ?? anlamadım gıttı.benım halamın oglunda zat150 var adamınkı 1 sene sonra bıtmıs
vıceroy sen canını sıkma yazarım ben oraya ayıpsın
vaga
dostum adresini aldım bu hafta gececiyim dişliyi yarın sabah alır yollarım öbürgün elinde olur. kusura bakma biraz gecikti.
emr550m
dostum IBAN nosunu yolladım özelden konturol et.
Gece bizim piyasada satılan küçük parçalar hep çin işi olunca kısa sürede bozuluyor. Bulursan osram tak keyfine bak. Almanların nesi kötü! Yalnız sen aküyü amper olarak büyük taktın acaba onun etkisi olabilirmi? Birde uç noktalarda oksitlenme varmı ona bak derim.
abı akü ile ne alaksı var derım bence.benım kullandıgım zaten helojen ampul taiwan malı yanı öle çin degıldıosram dıyorsun eyw ama oda baskasının motorunda habıre patlamıs anlamadım gıttı vala ooff
gece haftasonu servise gittim senden sonra bizim taktığımız ampuller duyları mahfediyo haberin ola bana bi tane gösterdiler resmen erimiş duy ben farın içindeki parlak kısmı yardırdım alttan üstten hava alsın diye bakalım sonuç ne olacak çözüm olmazsa içini değiştiricem önfarın..
nasılbızım takdıgımız abıcım?? orhınal ampul dıye bıseymı var sankı o zaman butun ampullerden bahsedıyorsun ölemı? farın ıcını nasıl degıstırıceksın? anca zenon olur derım yada en guzelı yenı far alma ne dersın? ,beyazımsı olan seyımı deldırttın acaba? ne faydası var söle olmazsa bende deleyım
söylediklerine göre fazla ısınıyormuş bu farlar bizim duylarda fazla kalitesiz olduğundan dayanamıyorlar cazibeye muma dönüyolar anlıycaan farın için hava sirkulasyonu olsun gerekli soğumayı becerebilsin niyetiyle böyle bi deneme yaptık ama en güzel çözüm bence içindeki parlak kısmı ve duyu değiştirmek böylece daha güçlü bi ampul takabiliriz benim tesisat kaldırıyo sonuçta sanayilerde çıkmacılara bi bakıcam fırsat olunca istersen sende bi araştır gece uyan başka bi far içiyle yada farla değiştirelim derim yoksa sırf vibrasyona değinmek haksızlık sanırım. bizim motorlardan daha fazla vibrasyona sahip araçlarda bu kadar ampul harcanmıyor yalnızca bizemi mahsus bu olay üzerine düşmek gerek...
hımm ılgınc bıolay kalkıp bıde bununla ugrascaz ooof) senın tesısat kaldırıyorsa bezımkıde kaldırır benım ön farın camı bıde hep nem yapıo acaba dedıgınız gıbı ısınmaktanmı yanı buharlasıyo ısın acıckası e abı o zaman bende deleyım hava gelsın sen akşam bana ugra bı ok
dostlar ben internet te sadece gezmeyi biliyorum site kurma işinden anlammam ama manevi olarak yanınızdayım. bu iş çok güzel olcak bence.sl dostlarım site kuruyorlar diye etrafımdaki motorculara hava atmaya başladım bile.
bu işle ugraşanların şimdiden eline saglık
manevı olarak degılmısın ergeser saka saka. at havanı tabı
dostlar bu site işinde ilerleme oldumu ne yapıyoruz
LAZKOPAT /'Asla bir Türk'ü kılıcını çekecek noktaya değin kızdırmayın' Napolyon
"Az kaşardan Tost, Çok Kaşardan Dost olmaz"
1. Ampul patlatma/yanmasıyla ilgili nedenler:
a. Akü amper kapasitesinin fazla gelmesi, Alternatörün fazla şarj etmesi ve konjektör'ün tolerans değerlerinin üstünde akıma maruz kalması,
b. Far ampulü Şasi bağlantısında gevşeklik,
c. Far Kablo tesisatında uygun malzemenin kullanılmaması,
ç. Vibrasyon,
d. Aşırı ısınma ve vibrasyon etkisi.
2. Sl 150'de kullanılacak yakıt.= 95 Oktan normal benzin (silindir sıkıştırma oranı 9'a kadar olan motorlar için gerekli olan oktan değeri budur. Yüksek oktan değeri; BMW(4 Teker) gibi yüksek sıkıştırma oran ve devrine sahip araç motorlarında vuruntuya engel olmak için kullanılır)
3. Performans(Direkt) hava filtresinden randıman alamamanızın nedeni: Eski hava filtrenize göre daha fazla miktarda hava girişi olduğundan karbüratör/emiş sisteminde Fakir karışıma neden olmuş. Çare olarak: Karbüratör hava ayarı yapılacak, sonuç alınamaz ise; karbütatörün içinde bulunan Yüksek Hız memesi, daha büyük çapta meme ile değişecek vede bizim karbüratörler iğneli tip tabir edildiğinden memeye uygun iğne yapısınında değişmesi gerekecek. veyaaaaaaa: Karbüratör bir üst model karbürtörle değişecek. Tabi bunları yapacak birde Usta lâzım olacak, Bekleyin ben emekli olunca dediklerimin hepsini yaparım. ama bir yıl kadar sabretmeniz gerekiyor.
4. Gece, motorunun derdi belli; Buji.
''Nasıl yani'' dedin; 1. Bujin kurum bağlamıştır. 2. Jikle durumunda oluşan zengin karışım nedeniyle bujin benzin ile ıslanmış.ÇARE: Kontak kapalıyken, tam gaz yap, bu durumda 5-10 dakika bekle. Yanma odasındaki benzin buharlaşıp uçacaktır. Elin tam gazdayken kontağı aç, marşa bas, çalışır çalışmaz gazı bırak, uygun devir'e al. Gene çalışmaz ise; Bujiyi sök, buji tırnaklarını çakmak veya aygazın üstünde (Porselen kısmına dikkat et, onu ATEŞE TUTMA) ısıt, sıcak sıcak tak silindire. o çalışmıyorum diyen motorun alnını karışlarım. çalışmasında göreyim...
İYİ FİKİR, www.Keeway.......... bu arada resimler ve etkinliğiniziz harika.
[B][COLOR="Purple"]Ne kadar bilirsen bil, söylediklerin, karşındakinin anlayabildiği kadardır. [/COLOR][/B]
sonunda yeni bir motor alabildim
yarın gelıyor hadi iyisiniz benden kurtuldunuz
ne aldığımı sonra soylerim onun hakkında söyleyebileceğim en önemlı şey yakışıklı sl 150 nın aksine olabildiğince çirkin
argat hayırlı olsun kardeşim Allah kaza bela vermesin yeni aldığın motorda takılacağın forumdaki insanlara allah sabır versin (kızma şaka yav )
AMİN
LAZKOPAT /'Asla bir Türk'ü kılıcını çekecek noktaya değin kızdırmayın' Napolyon
"Az kaşardan Tost, Çok Kaşardan Dost olmaz"
yarin motorum cikiyo beyler. motoru duzelttik diyolar ama sase beni hala endiselendiriyor. motor ciktiktan sonra baska bi serviste tekrar gozden gecirticem isallah problem cikarmas motor ya
imzam yok parmak bassam olurmu
Şu an bu konu içerisinde 14 kullanıcı var. (0 üye ve 14 misafir)