[B][COLOR="Purple"]Ne kadar bilirsen bil, söylediklerin, karşındakinin anlayabildiği kadardır. [/COLOR][/B]
arkadsalr 3 sayfa once onemli bi problemim wardi bi soru sordumda kimse kale alip cevap wermemis neyse ogrendik ogrememiz gereken seyi yinede sagolun .
imzam yok parmak bassam olurmu
Ercüment kardeş, bahsini ettiğiniz hortum, karter havalandırmasının hortumudur. Oraya bağlanmasının nedeni; Motorun çalışma ve ısınması sonucunda oluşan yağ buharının karbüratör üzerinden emilimini sağlar. Biliyorsun Karbüratöre hava, hava filtresinden giriş yapıyor, yani hava filtresinde bir vakum söz konusu. Bu vakum yoluna, karter havalandırmasını bağladığında yağ buharının atılımını sağlarsın. Bu sistem tüm motorlu araçlarda mevcutdur.
Gelelim senin meselene: Direkt hava filtresi kullanımında, bu hortumu ne yapacağız; eğer becerebilirsen... ki olur. yeni alacağın filtrenin çok yakınına veya vakum yolu üzerinde bir yere boşta kalan bu hortum ucunu monte edebilir veya ettirebilirsen ne alâ! yok yapamam diyorsan, Motor tarafındaki uç, boşta kalmamalı. Açıkta kalan tahliye çıkışından, su vb. yabancı maddelerin kartere kaçması olasıdır. Ne yapacaksın? şu anda kullanılan hortumun çapında ama 15-20 cm. daha uzun bir hortum al, MOTOR ÜZERİNDEKİ havalandırma çıkışına bir ucunu tak, diğer ucu ise; görünmeyen bir yerden yönü aşagıya gelecek şekilde sallandır gitsin. Yapılan iş sonucu; serbest tip karter havalandırmasına sahip olursun. Hepsi bu.
[B][COLOR="Purple"]Ne kadar bilirsen bil, söylediklerin, karşındakinin anlayabildiği kadardır. [/COLOR][/B]
slm arkadaşlar herkese merhabalar bu site işini duydum benim düşüncem bence kuralım bir sitemiz olsun ben elimden geldiği kadarıyla yardıma hazırım arkadaşlar görüşmek üzere
şu site işine benden de destek tam
LAZKOPAT /'Asla bir Türk'ü kılıcını çekecek noktaya değin kızdırmayın' Napolyon
"Az kaşardan Tost, Çok Kaşardan Dost olmaz"
kasmayın kendinizi bu kadar
fanatik ve asabi olmak cahilliğe delalettir
yeni sl 150 ciler bu forum sayfasını ilk açan arkadaş başda olmak üzere birçok sl 150 sahibi motorunu sattı başka şeyler aldı onlarda ilk başlarda en az sizin kadar fanatiktiler toz kondurmuyorlardı neyse amacım tartışma yaratmak dikkat çekmek değil herkes gibi bilgilerimi paylaşmak düşüncelerime katılmamanız da sizin düşünceniz .....
neyse lafı uzatmadan ben yeni motor alacağım yakmu kafanızda güzel bişi
ha bide benim bi sitem var ama senelerdir faliyete geçirmek nasip olmadı hersene parasını verip elimde turuyorum geçici olarakda olsa bi düşündüğünüz varsa alın kullanın en azından para harcanmamış olur
www.harbiturk.com bence bu işede uyabilir beşkide genel amaçlı bir motorcu sitesi olur
sevgili argat arkadaşım sen demissin ki ilk alanlar sattılar gittiler ben sana buradan yazıyorum 2 sayfaya bakarsan kimi göreceksin bil bakalım. senin görüşünede saygılıyım ama beğenenler bu topicte. herkes kendi bütçesine göre değişiklik yapıyor sevdiği bu motorda, bırak yapsınlar parası olanda gider daha kaliteli honda transalp, dragstar vb kaliteli motor alır biner ama biz şimdi bu halimizden memnun kişiler sohbet ediyoruz bu topicte saygılar.
annem beni öldürecek
bencede cok fazla fanatik oldunuz acikca soylemek gerekirse bizim motorlar guzel ama benim gozumden yedek parcalrinin pahali olmasi nedeniyle dusluler 4 parcaya 600 mln para werdim diger butun cinlilerde 300 mlna herseyi dahil yapabilicekken bizim motorun parcasinin bu kadar pahali olmasi ciddi sekilde canimi sikti we bu yuzden 2 aydir motorum yatio
sonucta cin mali ve ucuz die aldik bu motorlari ama yedek parcalara bu kadar para werince icim yandi resmen
bide farkindamisiniz bilmiyorum ama 3 sayfa once benim icin ciddi onem tasiyan bilgi edinmek amaci bi soru sordum kimse cevaplamamis. ustune sitem yaptim onada kimse cevap wermemis ole bi takilmissinis bu motorun fanatikligine topigin amacinin bilgi alisverisi bilmeyenlere yardim etmek oldugunu unutmussunus . kisaca geyige sarmissinis artik siz
parcaların pahalıı olması kalıtelı ve macar malı oldugunu gösterırı ıste kabutooooo senın dedklerıne yardımcı olamıcam dostum sen zaten ypılacakları yapmısın ghecmıs olsun tekrar demek duser bıze.
beyler sıtemız olsun kampanyasına GeCe__ nıcklı sahıs tam full destek verıyor korkmayın arkasınızdayım
argat alıcagın cbr125 moruk yada sana zealsunda yakısır irşimi iri motor 200 cc racın olan ön arka dısk fren sanırım yag sogutmalıydı cok cusselı bı motor.apache de olabılır tvs hındıstan malı ne dersın bak bunlara bı aklıma gelenler bunlar sımdılık.
tanzımo ne sans dımı yagmur olması cık cık neyse suan hava acık umarım yola cıkmısınızdır bıle hayırlı yolculuklar fazla basma 160 km gecme
Kabuto sana cevap vermemek geyiğe sarmak mıdır? Oku bakalım boğaçhan abinin yazdıklarını.. Bi önceki sayfada hava filtresi takmakla ilgili yazıları oku.. Sana cevap vermedik geyik yapıyo olduk.. Kusura bakma sana bundan önce hem yedek parça konusunda yardım etmek amacıyla bi link verdim,hem de motorunu satmak istersen diye hasarlı çin malı arayan birinin telefonunu verdim.. Bi teşekkür ettin mi,bi cevap yazdın mı benim yazdıklarıma? Kusura bakma sana cevap vermiyo bu forum,kusura bakma bu forumdakiler artık geyik yapıyo..
Argat yanlış anlama ama son mesajın gayet ılımlı olmuş,düşüncelerini böyle paylaşırsan seve seve dinleriz yorumlarını.. Ama saldırır gibi konuşuyodun bundan önce.. Neyse gelelim motorlarını değiştirme olayına.. Evet çok değiiştiren oldu,daha çok da olur.. Çünkü 150 cclik bi çin motoruyla ömür geçirmek istemiyor kimse.. Şahsen ben çok memnun olmama rağmen,ileride inşallah yamaha,honda gibi kaliteli bi motora geçmek istiyorum.. Napıyım yani seviyorum diye satmıyım mı,illa ki satıcaz.. Motor seçiminle ilgili tavsiyeme gelince yamaha veya honda al,kanuni seni yine üzer.. YBR veya CBF nin açıkçası tipi bizimkilerle yarışamaz ama kalitesi tabi ki tartışılmaz.. Sen kaliteye gerçekten önem verdiğin için bence bunlardan başkasını düşünme derim..
kabuto kardeşim buradakiler keeway muhendisi değil ayrıca herkese özel cevap verme zorunluluğu yok zaten başlıkta hemen hemen her mevzu konuşuluyo yazılıyo takip etmeli ve buradaki arkadaşlarımızı sağılır inek olarak görmeyi bırakmak gerekiyo burası sadece sorunlara çözüm üretme merkezi değil iletişim kurduğumuz dertleştiğimiz görüştüğümüz bi mekan böylesi bi yazı yazacağım aklıma gelmezdi hemde bi keeway kullanıcısına üzdün bizi...
dün gece ewe gidene kadar sucuk gibin oldum ıslandım üzerimdeki malzemelerin hepsi su geçirdi mont ve pantolon rewit botlar oxstar içime kadar işlemiş yağmur allahtan eski malzemeler temiz duruyodu onları giydim botlar guneşleniyo kalite ewet kalite ama mukemmel değil sakarya işi yatar böylece hava pek bi neşesiz ama toprak mutlu bizde bi şekilde geçirecez artıkın bu hafta sonunu kardeşlerim..
swort hava fena degıl aslında gıdılebılır.ayrıca ben dun akşam karsıya gıdıp geldım o havada
gece gitmek sorun değil ıslanınca beter oluyon benim malzemeler ıslandı tamamen bu gun botu aldığım yere gidecem su geçirmemesi gereken bot su alıyo. ben kar yağarken gittim sakaryaya hatta kara saplandım sonra mola verip devam ettim yağmur korkutmaz beni ama ıslanmak beter yapıyo eğlenmeye giderken perişan olmak istemiyorum anlıycaaan..
merhaba arkadaslar. ben sitedeki fikirleri takip ediyorum ve sonunda 1 aydır keeway sl 150 sahibiyim. motorum 2kişi oldunda 90 km yapıyorum daha 250 kmde ama kalkısta debrıyaj tam kavramamıs gıbı ses gelıyo nedenını bılen var mı?
debrıaj kacırıyor dostum.yanı debrıaj balatanı degıstırıceksın ve sorun ortadan kaybolucak ıstersen bızdende alabılırsın taywan malı gayet guzel ve kalıtelı cogu kısı bundan takdı bende olmak uzere ok.bu arada hayırlı olsun ve aramıza hoş geldın.hangı ılden oldugu sölersen sevınırz
motorun kronık sorunudur bu olay kacırma olayı üretim hatası dıyebılırz yanı korkmana gerek yok
Müdürüm, sayfaları geriye dönerek araştırdımda senin super shadow'a benzeyen koltuğun resmini ve fiyatını bulamadım. Benim motoru sattığım arkadaş o koltuktan düşünüyorda resmini son sayfaya fiyatıyla birlikte yazsan sevinirim. Saygılar.
Hedefi olmayan gemiye hiçbir rüzgar yardım edemez...
müdür sağol bilgi için depo falan sökmek lazım şimdi diye baya canımı sıkmıştı bu olay pazartesi yağ falan değiştirmeye gidicem sanayiye hallederim orda artık
evet argat ilk sayfalarda yazan arkadaşlar motorlarını sattı tabi ama ne kadar zaman oldu bunuda bi düşün ne kadar bindiler o motora satınca ne aldılar bi araştır bakalım daha büyük cc li daha iyisini ne kadar ekmek o kadar köfte bu işler birgün bizde satıcaz motorlarımızı ama ben bu motoru sattıktan sonra en az 500 lük falan bişey alırım heralde benim abimin izmitte shadowu var onun yanına gidip motoruna binip gelince keeway banada çok dandik geliyo tabiki ama biz verdiğimiz paraya göre bindiğimiz motordan memnunuz mesele bu sende motor alacakmışın dağ tepe falanda gitsin diyosun okuduğuma göre o zaman gidip zealsun falan alma sen onlarıda beğenmezsin şimdi git bi transalp yada varadero falan alanca tatmin eder seni
.................::hakem1::.....
selam dostlar, bugün izinli olmama rağmen her an yağmur yağacak diye motora binmeyim dedim oturup motora bakım yapayım dedim,
şöyle adam akıllı silip temizledim jameika34 den aldığım şu krom parlatıcıyı kullandım meret ayna gibi oldu ya abi dehşet bişeymiş bu ya
LAZKOPAT /'Asla bir Türk'ü kılıcını çekecek noktaya değin kızdırmayın' Napolyon
"Az kaşardan Tost, Çok Kaşardan Dost olmaz"
iki sl.ci arkadaş bir firmadan korumalı eldiven aldık eldiveni bir ay ya kullandık ya kullanmadık eldivenin uçları gitti parmaklar dışarda geziyor iyi ki korumalı eldiven pazardan 5 YTL ye eldiven alsam daha sağlam çıkardı.eldiveni aldığım yere gittim neymiş efenim tekstil ürünün garantisi olmuyormuş,değiştiremiyorlarmış,biraz yüklendim ana dağıtıcının adresini verdiler bişey yapamayız onlar belki yardımcı olur dediler bir dünya para say bir ayda gitsin eldiven sinir oldum arkadaşlar
sionux tuketici kanunlarinda yeri war abicim . aldigin herhangi bir mal 2 yil garanti kapsami altindadir. ustune ayipli mal sonuc itibariyle onu deistirmeleri laizm bu senin kanuni hakkin. ole eline werip savusturamazlar senin tekxtildi suydu buydu olayi yok yani yalan degistiricekler abi
Şu an bu konu içerisinde 18 kullanıcı var. (0 üye ve 18 misafir)