Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Keeway Superlight 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI
    SoD - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Keeway Superlight 150
    Alıntı kabuto adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    http://www.motosiklet.net/forum/moto...ler-burda.html

konu burda abi kaza bu bu arada motor ters duruyo carpan arkadas motoru oldugu yerde 180 derece ters cevirdi

bide bu motoru en ucuz nerde yaptirabilirim . benzin deposunda iceri gocukluk war . on direksiyonun oldugu aksaam tamamen degisicek
    Dostum öncelikle büyük geçmiş olsun en büyük kazan bu olsun ... Hıyarın biri yüzünden motora küsme ama bi daa emin olmadanda yol kesişimlerinden gecme derim...

Ayrıca açtığın başlıkta kaskoda yok yazmışsın ama trafik sigortan var, elindeki resimlerle trafik sigortasından kolayca hasarını karşılayabilirsin. Nedense motorcu arkadaşların çoğu motorlorını aldıkları ilk gün ruhsatlarının icinde yer alan bu poliçeden bir haber yaşamaya devam ediyor ve kullanmıyor böylesi durumlarda. Sende poliçendeki numarayı ara resimlerle beraber talepte bulun sanmıyorum ki sorun çıksın. Trafik sigortası fonunda inanılmaz büyüklükte bir para birikmiş kullanılmamaktan...

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    vaga - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Xv535Dx
    balayyusuf çok teşekkür ederim sanada lastiği aldık diyelim taktırması da bir meseleymiş

Super Moderator Olcan138 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Keeway Superlight 150
    Alıntı SoD adlı üyeden alıntı
    Ayrıca açtığın başlıkta kaskoda yok yazmışsın ama trafik sigortan var, elindeki resimlerle trafik sigortasından kolayca hasarını karşılayabilirsin. Nedense motorcu arkadaşların çoğu motorlorını aldıkları ilk gün ruhsatlarının icinde yer alan bu poliçeden bir haber yaşamaya devam ediyor ve kullanmıyor böylesi durumlarda. Sende poliçendeki numarayı ara resimlerle beraber talepte bulun sanmıyorum ki sorun çıksın. Trafik sigortası fonunda inanılmaz büyüklükte bir para birikmiş kullanılmamaktan...
    SoD, bahsettiğin zorunlu mali sorumluluk sigortası kaza durumunda karşı tarafın masraflarını karşılıyor, kendi masraflarını değil.
    1-3-8........................................138
    FORUM KURALLARI ve KULLANIMI HAKKINDA

Boğaçhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial 162 MC
    ERGESER Kardeşim, Dişli için; Adresimi, Özelden ve Cep telefonuna mesajla attım.
    Yani; 18'lik ön Dişliyi bende istiyorum. Bir Aksilikte olmazsa yarın dişli bedelini de Havele ediyorum. İlgilenirsen memnun olurum.
    Önümüzdeki Pazertesi günü elimdeki alçı da çıkacak, Yapmışken Bayramı tam yapalım. Motorun da, benimde keyfim yerine gelsin...

Alıntı olcan138 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    SoD, bahsettiğin zorunlu mali sorumluluk sigortası kaza durumunda karşı tarafın masraflarını karşılıyor, kendi masraflarını değil.
    KABUTO, Yukarıda olcan138'in dediklerine, ben de bir ilavede bulunayım.

Kaza anında tutulan ''Olay Yeri Tespit Tutanağı'' vardır. Eğer Jandarma/Trafik Polisi vaka mahalline geldiyse... ki gelmişler. Kaza raporunda Senin ve karşı tarafın kusur oranları nedir? Raporu tutan Jandarma Karokolundan, bir suret ''Olay Yeri Tespit Tutanağı''nı almak senin kanuni hakkın. Kusur oranına göre; kamyonetin Mecburi Trafik Sigortası da senin hasarını karşılamaktan mükellef.
    Nerden Biliyorsun deme! Başımıza gelmese bizde bilmezdik.

http://www.motoaktuel.com/07/04/index.asp

Bu Link'i denemenizi tavsiye ederim, Motosikletle ilgili fuar, eğitim ve pek çok konuda güzel bilgi ve resimler var.
    [B][COLOR="Purple"]Ne kadar bilirsen bil, söylediklerin, karşındakinin anlayabildiği kadardır. [/COLOR][/B]

Motosikleti
    sl 150 siyah
    tanzimo geçmiş olsun. bonzai castrol 1 4T 10-40 alıcam bende bizim motor için en iyisi bu diyorlar bilgine..

chimeraby - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ben de hep castrol gtx magnatec 10-40 kullanıyorum..

kabuto - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    keeway sl150cc SONUNDA
    bogachan ustam bisi sorcam sana jınlun un makinalarin on takim bizim motosiklete uyum saglarmi acaba.
    imzam yok parmak bassam olurmu

Motosikleti
    Keeway SL150
    Herkese merhaba arkadaşlar. Ben de yakın zaman önce bir sl150 sahibi oldum. Önce maceramı kısaca size anlatayım:

Çok yakın bir arkadaşım uzun zamandır bir keeway kullanıcısı. Onun bir scooterı var. Epey de yol yapıp sorun yaşamayınca değerlendirilebilecek bir marka olduğunu düşünerek bu alete yöneldim.

Motorumu ilk aldığımda gaza basmamla beraber stop eden bir motordu. Bu sorunu önemsememiştim, rolantı, subap vs. ayarla düzelebilir diye düşünmüştüm. Bir de aküsü kışın yatınca bitmiş, onu da sorunsuzca değiştirebilirim diye düşündüm. Neyse motorumu 5350 kmde Mecidiyeköyden teslim aldım, bindim oturduğum yer olan Beylikdüzüne doğru yollandım. Bu arada bu benim ilk vitesli motorum ve nasıl kullanıldığını teslim alırken anlattılar, o şekilde bindim. Bir müddet yol aldıktan sonra, henüz e-5'e çıkamamışken (benzinliğe falan uğradım) motor durkalklardan birinde stop etti. Marş akü nedeniyle basmadığı için pedalla çalıştırmaya çalıştım. Bir türlü olmadı. Benim canhıraş uğraşılarımı gören bir motorcu arkadaşın yardımıyla motoru vurdurarak falan çalıştırmayı başardık. Neyse ben o moral bozukluğuyla bindim eve kadar geldim ama gel bana sor nasıl geldim Motor stop etmesin diye sürekli gazlayarak, merter trafiğinde debriyajla akraba olarak, yol boyunca bütün acemiliğimi attım ama o akşam aynı zamanda 3 kilo da der attım Neyse gelir gelmez eve yakın bir motorcuya bıraktım aleti, ayar falan ne gerekiyorsa yap dedim, akşam saat 8'i geçiyordu sanırım, sabah bakarız dedi arkadaş. Sabah ben de gittim beraber ne var ne yok incelemeye başladık. İnceledikçe stop etme sorununun rolanti veya subaplardan olmadığını anladık. Açtık motoru bir güzel dağıttık, sorun piston ve gömleklerde hararet sonucu oluşan deformasyondanmış, silindirdeki çizikleri, piston kafasındaki aşınmaları görünce moralim bayağı bozuldu. Motorun sahibini arayıp durumu anlatıp bir miktar fiyat indirimi talebi ve bir miktar cebelleşme sonunda anlaştık ve giriştik motoru tamire. Motorcunun tavsiyesiyle honda titan pistonu ve silindiri takmaya karar verdik, ancak parçacıda yalnızca piston bulunduğundan pistonu yeniledik, silindiri de pistona göre güzelce tornalattık. Ivır zıvır bir sürü işi de aradan çıkarttım, akü değişti, şarj rölesinde problem vardı o halloldu, yeni yağ koyuldu falan filan hepsi 250 ytl masrafa mal oldu ama motoru teslim aldığımda sesi bile kendini belli ediyordu.

Bu şekilde rodaj döneminde oldukça dikkatli kullanarak motorumu 1000 km kadar yol yaparak açtım (2 hafta içinde).

Biraz uzun oldu sanırım. Neyse içimi dökmüş oldum bari. Şu anda motorumun durumundan son derece memnunum. Ancak ön dişliyi ben de değiştirmek istiyorum. En azından 90 km hızla gideren titreşimi biraz daha hafifletmek adına buna ihtiyaç duyuyorum. Motorumu sürekli de uzun yolda kullanacağım. Motorcunun dediğine göre yalnızca ön dişli tek başına değişmezmiş. Zincir ve arka dişliyi de değiştirmek gerekiyormuş. Bu parçalar birlikte alışacaklarmış falan filan. Yoksa takılan yeni dişliyi zincir bozarmış. Böyle birşey var mı yoksa motorcu sallamış mı biraz?

Yazılarınızı ne zamandır takip ediyordum, aha bu da benim ilk yazım olsun, hepinize tekrar merhabalar.

Özgür GÖKALP...

Bu arada ben de magnatec kullanıyorum. Motorun üzerinde 10-40 yazıyordu. Bu yağlar içinde de magnatec güvendiğim bir yağ olduğu için bunu aldım, rodajdan sonraki ilk yağ değişiminde bunu kullandım...

obkavi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    google arama motoru :)
    yeni gelen arkadaşlar hoş geldiniz,
    kardeş sana da geçmiş olsun böbrek ağrısı doğum sancısından beterdir derler
    LAZKOPAT /'Asla bir Türk'ü kılıcını çekecek noktaya değin kızdırmayın' Napolyon

"Az kaşardan Tost, Çok Kaşardan Dost olmaz"

Boğaçhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial 162 MC

Kabuta. Ha gayret Başaracaksın!

Alıntı kabuto adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bogachan ustam bisi sorcam sana jınlun un makinalarin on takim bizim motosiklete uyum saglarmi acaba.
    Kabuto, sorun olacağını zannetmiyorum, yeterki toplamayı yaptıracağın usta, iyi olsun. Motorunu modifiye ettirdiğini düşün, baksana bizim arkadaşların yaptırdıklarına...! Orjinal motorla aralarında dünya kadar fark oldu. Ne yapsan olur bizim motorlara. Aynen Hacı Murat gibi Daha öncede demiştim; Bir Supersport, racing, Büyük Motor cc.lerine sahip bir enduro'da öyle kafana göre değişiklik yapamazsın,
    Bizim motorlara gelince;Zaten motor cc.'si küçük, hız düşük. o kadar teknoloji harikası aletler değiller, hatta ateşleme sistemi ve ön disk frenin haricinde teknolojilerinin yüksek olduğu söylenemez,

Kısaca; Keyfine göre takıl, çıkan sonuca sen bile şaşıracaksın, Yalnız dediğim gibi; İstanbul'un Motosiklet ustası eski topraklarından birine bu işi yaptırt. Onlar ne yaptığını bilir. Her ben servisim diyenin eğitimi/tecrübesi nedir...!
    Onçünnnnn USTA USTA USTA.
    Benim motorun garantisi bittiğinde ben biliyorum ona ne yapacağımı...!

TANZİMO KARDEŞİM BU ARADA LAFA DALDIK SANA GEÇMİŞ OLSUN DEMEYE GEÇ KALDIK, KUSURA KALMA.
    GEÇMİŞ OLSUN, ALLAH TEKRARINI VERMESİN
    [B][COLOR="Purple"]Ne kadar bilirsen bil, söylediklerin, karşındakinin anlayabildiği kadardır. [/COLOR][/B]

bonzai - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA SHADOW VT 750 C4
    tanzimo gerçekten çok geçmiş olsun böbrek sancısı beterdir bide motor üzerinde herhalde bin beterdir, valla tekrar takrar geçmiş olsun.

arkadaşlar yağ konusundaki görüşleriniz için sağolun, bende genelde castrolden gayet memnun kalındığını biliyorum ancak repsolünde çok iyi olduğunu duydum hiç kullanan oldumu acaba?

yeni gelen arkadaşlarada merhabalar...
    34 EID 02

balayyusuf - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HD Superlow 883 xl ve Kymco xciting 250 ri
    Arkadaşlar bir sorum olacak yağ konusu konuşulunca aklıma geldi.
    Ben Sl'imin 4.000 bakımına gittiğimde ustaya :
    Yağ filtresini de değiştirelim ustam!
    dedim oda saçmalama bunda yağ filtresi falan yok dedi kitapçığın yanında verilen bir kartonda değiştirin diyor neyi kastediyorlar dedim o standart bir yazı başka modelde var sizinkinde yok dedi o karton genelmiş Pek tatmin olmamakla beraber iyi o zaman deyip oradan ayrıldım
    Şimdi size soruyorum bizim motorda değişebilen bir yağ filtresi yok mu?
    AMACIMIZ IMKANSIZI MUMKUN, MUMKUNU KOLAY KILMAK, KOLAYINDA ZARIF VE ZEVKLI YOLLARINI BULMAKTIR.

oldwolf - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    regal raptor dadyw 250
    herkese merabalar nasılsınız dostlar tanzimo geçmiş olsun allah şifanı versin
    arkadaşlar gidon olayını halletmiş bulunuyorum dün gittim tornacıya gidonun sadece 4 vidasının olduğu yere göre usta ölçüp biçip tam ayarında teflon çekti üzerine kapağı koyup sıktık taş gibi oldu orjinal gibi gidonu değiştirmenin en büyük faydası aynalar oldu arkadaşlar aynaları hiç orjinalliğini bozmadan kullanmak mümkün artık arkamı çok rahat görebiliyorum artı kullanımıda çok rahat ve zevkli oldu motorun ben mct 250 nin gidonunu taktım fiyatı 20 ytl aynadan daha ucuza geldi biraz uğraştırıyor ama değer
    bu arada istanbuldan kimyacının motorundaki sissybardanda getirttim özel yaptırmak için uğraşsam bu kadar hoşuma gidebilirdi sissybar tam istediim gibi bu arada yardımların için çok teşekkürler kimyacı henüz takmadım sissybarı malum geçirdiğimiz ufak kazadan dolayı arka çamurluk kırık hala çamurluğum yarın geliyo çamurluğu değiştirirken takarım dedim hepsini bizim motorun yedek parçaları gerçekten pahalı bu arada 86 ytl arka çamurluk
    bide sis farı almayı düşünen arkadaşlar hepsiburada.com da oto aksesuarlarının altında motosiklet aksesuarları var orda çok güzel engel eye sis farları var fiyatıda çok uygun 26 ytl bi bakın isterseniz bence çok hoş ve şık onlardanda aldım önümüzdeki haftaya gelir heralde motorun herşeyi tam takım olduğu zaman bi resmini koyucam artık dostların fikirlerini alırız
    yağ konusunda bende aynen castrol magnatec 10-40 kullanıyorum sanırım en uzun ömürlü ve en uygunu o
    .................::hakem1::.....

SaLu_JaCBo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Benelli TNT 250
    Tanzimo çok geçmiş olsun Motor üzerinde birdaha yaşamazsın ihşallah.

Özgür gökalp hoş geldin aramıza paylaşımların için teşekkürler...
    Hayattan umduklarım Hep Arkamda, Önüm Uçurum Arkam Boşluk, Ne Kaybım Var Ne Zararım.Amaçlar İçinde Yaşam, Amaçsızlar İçin KAVGAM!

balayyusuf - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HD Superlow 883 xl ve Kymco xciting 250 ri
    Bir soru sormuştum ilgilenen yokmu arkadaşlar
    AMACIMIZ IMKANSIZI MUMKUN, MUMKUNU KOLAY KILMAK, KOLAYINDA ZARIF VE ZEVKLI YOLLARINI BULMAKTIR.

ergeser - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    keeway SL 150
    oldwolf
    mct 250 dedigin nemarka oluyor anlıyamadım.yazar vede resmini koyarisen sevinirim bende gidonu degiştirmek istiyorum.

birde arka camurlugu kısaltmanın yollarını arıyom. senin ki hazır kırık ken kesilip stopları monte edemezmisin. bence camurluk biraz daha kısa olsa cok daha güzel olacak arka görüntü.

snrtrt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    keeway sl 150 / hyosung gv 650
    hastalanan ve kaza yapan arkadaşlara geçmiş olsunnn

yeni motor alanlara da hayırlı olsun

benim sinyal düğmesi bozulmuştu .. sipraişi vereli 1 hafta oldu hala gelmedi parçası. ve 35 lira + işçilik hem bu kadar pahalı hemde gelmiyor..

can sıkıcı bi durum. usta dio ki başka motordan çıkarım takıyım.. yav o zaman neden 35 lira verdikkkkk...

neyse , herkez dikkatli sürsün ama cana geleceğine mala gelsin fazla üzülmeyelim
    koluna taktığın kask kafanı korumaz

Motosikleti
    superlight 150
    Alıntı balayyusuf adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bir soru sormuştum ilgilenen yokmu arkadaşlar
    balayusuf, olmazmı yağ filtresi var tabiki, servirsin yorumu ilginç, kötü niyeti olmayabilir ama umursamazlık ya da bilgisizlik daha kötü sonuçlar doğurabiliyor.

edit: yukarıda yazdıklarımdan cobaltın uyası sonunda tam emin olamadım, ama benim de bildigim, kılavuzda yazıyor yag filtresini degistirin diye,

cobalt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    XL600V 91 Transalp (Gırmızı)
    Alıntı zatoichi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    balayusuf, olmazmı yağ filtresi var tabiki, servirsin yorumu ilginç, kötü niyeti olmayabilir ama umursamazlık ya da bilgisizlik daha kötü sonuçlar doğurabiliyor.
    nassı yaaa ben oyle bı fıltre falan gormedım her bı yerını gozumun onunde actılar motorun 2 kere baskı balata degıstırdım ne fıltresı dıyosunuz hava fıltresı dıye gecen ıncecık sunger parcası nı dıyodunuz sanırım yag fıltresı yok bızım motorlarda
    zatoichi yusuf hocamı gaza getırıyon sende
    Loneliness has followed me.my whole life, everywhere.In bars, in cars...
    ...sidewalks, stores, everywhere.There's no escape.I'm God's lonely man.

Motosikleti
    superlight 150
    Alıntı cobalt adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    nassı yaaa ben oyle bı fıltre falan gormedım her bı yerını gozumun onunde actılar motorun 2 kere baskı balata degıstırdım ne fıltresı dıyosunuz hava fıltresı dıye gecen ıncecık sunger parcası nı dıyodunuz sanırım yag fıltresı yok bızım motorlarda
    zatoichi yusuf hocamı gaza getırıyon sende
    cobalt, hakkaten gaza geliyorum herhangi bir servis mevzusu açıldığında, benim hatırladığım filtre benzin filtreside olabilir bak tam emin olamadım şimdi, dur diğer postumu editliyim,

edit: internette manual ararken şöyle bir şeye rastladım, servis manueli olabilir, superlight 150 parça dökümü, işe yarar sanırım,

http://rapidshare.com/files/24579772...light.zip.html

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 4 kullanıcı var. (0 üye ve 4 misafir)

Bu Konudaki Etiketler