Keeway Superlight 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
Ercument adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar anamdan emdiğim süt burnumdan geldi niyemi
Motoru alalı daha 5 gün oldu 1 km. yol yaptım 3 km. ittim.
bugün çalışmadı bas allah bas akü bitti tabi ayaklada olmadı 2 kere GİNGER'ı aradım bütün taktikleri verdi vurdur dedi o da olmadı sonra yağmur altında 3 km. ittim Zeytinburnu Karizma motora gittim ordan almamama rağmen. Meğer buji yağlanmış değiştirince hemen çalıştı. Bu nasıl iş durduğu yerde nasıl yağlanır motorcuya sordum yeni motor yapar dedi. Bakalım daha neler göreceğiz bu arada mahallede motorun bütün karizma dağıldı tabi benimkide.
dostum öncelikle başına gelenlerden ötürü üzüldüm.sıfır bi motor alıp böyle şeylerin başına gelmesi sıkıntı verici.
sabah çalışmamasının sebebi senin doğru çalıştırma hakkında yanlış bişeyler bildiğinden olabilirmi,yani nası çalıştırmayı denedin?
eğer habire gaz verip motoru boğduysan bujiyi ıslatıp ateşlemeyi kesmiş olabilir.servisin buji üzerinde gördüğü sıvının yağ olduğundan ben şüpheliyim.bence benzindir.ayrıca sıfır bi motorun yağ vermesi bana pek mantıklı gelmiyor.eğer gerçekten yağ verdiyse mutlaka bi problem vardır ve garanti koşulları dahilinde giderilmesi gerekir.
sanıyorum zipir arkadaşımızın mesajlarından birinde sabah marşa basma hakkında gerekli bilgi vardı.onu okuyup öyle bi dene.eğer jikleyi doğru kullanıpta gene butür bi sorunla karşılaşırsan mutlaka servisine sorunun giderilmesi hakkında baskı yap.geçici çözümlerle hiçbiyere varılmaz.bugün o buji bi şekilde ıslandı(yağ veya benzin)peki ama niye.yeni motor yapar diye bi cevap olamaz bence.burada pekçok kullanıcının bu motorundan var ve hepside sıfır aldılar.
Reklamlar
-
Forumdan Uzaklaştırıldı
Ercümente bildiğim tüm yöntemleri aldığı zaman ve bugün görüşmemizde belirttim.Kendiside çok bilgisisiz bir arkadaş değil zaten.Gerekeni yaptığına eminim.Buji bir şansızlıktır.Olmuş.Bu motorun kötü bir kaç yanı var
- bujisi dandik
- lastikleri biraz kaymaya elverişli
- sisy bar yok
bujiyi kalite takarsan gerisinde biraz dikkat gerekiyor .
Bujimi değiştirdim gözle görülür fark yaşadım.İlk çalıştırmada gidişte vs. de.
-
sorun belli ozaman abi.buji dandikse ateşlemeyi kesmiş,motor boğulmuş.servisinde bujide gördüğü şey yağ değilde benzindir
sevindirici bi durum.motorun temel mekaniğinde sorun olmasın varsın buji dandik olsun
-
vlad1462 çalıştırma yöntemimin yanlış olduğunu sanmıyorum çünkü 2 gün önce yine motor soğukken 1 seferde aldı bugün yemedi ayrıca eski bujide bende yağ falan yok ama simsiyah olmuş
-
Haklısın Vlad.Zaten Bujiler yeni alınmış bir motorda kesinlikle güvenebileceğin bi parça değildir.Seri üretimde birçok hata olabilir.Zaten bi süre sonra illa ki değiştirecektin.Senin için sorunu erken görmek iyi olmuş.Keyifli sürüşler
-
evet evet bir arkadaş buji kablosunu çıkarıp başka bir kablo değdirdi ve ateşleme yapmıyor dedi
-
purifier teşekkür ederim.öğrendim sayenizde.ayrıca dayanamadım motomax bayiine gittim ankaradaki..kapalıydı ama vitrinde en önde Siyah SL 150 vardı.çok süper gözüktü gözüme.almak için sabırsızlanıyorum.ankaradan almak isteyen arkadaşlar varsa birlikte gidelim.indirim yapma şansımız artar.
bir sorum da sinyallerle ilgili olacak..bir kaç mesajda sinyallerle ilgilibi rahatsızlıktan bahsedilmişti..biraz açabilirmisiniz?
motorla yaşa, hayatı yaşa...
-
Sinyallerde Zamanlayıcı var.1 dakka yanıyor.Kendin kontor edip kapatamıyorsun.Onu diyorsun sanırım
-
Forumdan Uzaklaştırıldı
evet kendi kapanıyor elinle kapama yok
-
Forumdan Uzaklaştırıldı
sağ elcikte bir tane sol elcikte bir tane buton var basıyorsun ne yana döneceksen ama söndürme yok
-
taraa adlı üyeden alıntı
purifier teşekkür ederim.öğrendim sayenizde.ayrıca dayanamadım motomax bayiine gittim ankaradaki..kapalıydı ama vitrinde en önde Siyah SL 150 vardı.çok süper gözüktü gözüme.almak için sabırsızlanıyorum.ankaradan almak isteyen arkadaşlar varsa birlikte gidelim.indirim yapma şansımız artar.
bir sorum da sinyallerle ilgili olacak..bir kaç mesajda sinyallerle ilgilibi rahatsızlıktan bahsedilmişti..biraz açabilirmisiniz?
tara bu bahsettıgın bayı hangısı bende sl150 almayı dusunuyorumda 4,44 emı gıttın emektekı ama ben bı turlu karar veremedım yenı baslıyacam acaba yamaha ybr125 mı alsam sl150 mı kararsızım
Tc
-
peki arkadaşlar o zaman motoru aldığımız zaman bayiden çıkmadan bujileri değiştirtmek akıllıca bir davranış olur diyebilir miyiz?
-
tolgacantc,evet emekteki 4.44 e gittim ama dediğim gibi kapalıydı..şu an ben SL 150 almaya karar verdim ama parayı denkleştirip alana kadar ne olur bilemiyorum. banada ybr al diyen çok insan oldu.ama ben o tarz bi motor düşünmüyorum.herkesin altında ondan var nerdeyse.alınca orjinal olsun istiyorum.arn 125 bile alırım ama ybr almam..ama memnun olmayan 1 kişi bile tanımadım.alırsan pişman olmazssın.tek olay ne tür bi motor istediğin.veya ne tür istemediğin.
sinyal olayına gelince tam anlayamadım arkadaşlar.mesela sola döneceğim diyelim.sol sinyali yaktım, döndüm,dönüşüm bitti ve ben düz yolda sürmeye devam ediyorum.hala sola mı sinyal veriyor 1 dakika süreyle????
-
taraa evet bende oyle bı sey okumustum bı sure yanıyormus yansın ya ne olacak sankı. taraa senınde mı ılk motorun olacak yoksa daha once surdun mu bıseyler. ben motora soyle bı oturdum baktım ama yolda nası olur nası gıder bılemedım daha ehlıyet de alınacak. bıldıgınız bı ehlıyet kursu var mı ankarada
Tc
-
evet benimde ilk motorum olacak.ben ehliyeti hallettim geçen ay.bence ilk gittiğin yerde yazılma kursa.fiyat al.ben peşin 200 milyona gitmiştim.forumlardan okuduğum kadarıyla 100 milyona giden bile var.araba ehliytin varsa tabiki.
bende gidip deneyeceğim ilk fırsatta..üzerinde nasıl duracağım,dengeyi sağlayabilecekmiyim görmek lazım.ama çok iri bir motor değil kullanımı bence bizim gibi ilk alacaklar için güzel olur bence.olmazsa 1 gün buluşur beraber gideriz.
-
lespaul_84 adlı üyeden alıntı
peki arkadaşlar o zaman motoru aldığımız zaman bayiden çıkmadan bujileri değiştirtmek akıllıca bir davranış olur diyebilir miyiz?
Valla benim tavsiyem daha önceden alacağınız motorun Buji serisini ustasından öğrenin.İyi bir Japan Bujisini en fazla 10 Eurodan alabilirsiniz.Motoru alır almaz servise götürüp ustaya bujiyi taktırın.Hem yakıt tasarrufu daha iyi olacaktır.Motor nasıl alışırsa öyle gider...
-
-CRiminAL- adlı üyeden alıntı
Valla benim tavsiyem daha önceden alacağınız motorun Buji serisini ustasından öğrenin.İyi bir Japan Bujisini en fazla 10 Eurodan alabilirsiniz.Motoru alır almaz servise götürüp ustaya bujiyi taktırın.Hem yakıt tasarrufu daha iyi olacaktır.Motor nasıl alışırsa öyle gider...
eyvallah criminal sayende bende öğrendim valla bak demekki herşeyi bilmiyomuşuz pazartesi ilk iş bujiyi deiştircem ayrıntıları yazarım inşallah fark eder
-
sumutlu adlı üyeden alıntı
criminal sana çok teşekkür ediyorum bende yeni eliyet alıyorum ve inşallah motoru da alıcam sayende çok şey öğreniyoruz. ;)
Rica ederim kardeş.Ne demek.Ben de iş yerinde bırakıyorum bizim keewayi.Alalı 2 ay oldu.İnternet kafede iki arkadaş ortak kullanıyoruz.Başta ben de ateşleme sisteminde sorunlar yaşadım.Ama biraz soğuk kanlı davranılırsa herşeyin üstesinden gelinebiliyor.Yeter ki motorun mayası iyi olsun.Şu an 1800 Km de ve sorunsuz.Hem de 2.6 litre falan yakıyor.Neden Supershadow almaya niyetlendim sanıyorsunuz.Marka sorunlu olsa Keewayde devam eder miydim.
Bunlar hep alacak arkadaşlara örnek konulardır.Artık yorum sizlerin.Tüm kullanıcılar biliyorum ki içtenlikle tecrübelerini yazıyorlar...
-
karizma
arkadaslar ben motoru karizma dan aldım hatta karizmanın ilk sattığı sl benimki ayak ve ayna işlerini de halledip verdiği için hiç bir sıkıntı yaşamadım sadece boşta çalıştırma işini halledemediler ama eminim muharrem bey kafaya takarsa onu da halleder.
buji konusuna gelince sanırım acilen değiştirmek en iyisi
-
Değerli arkadaşlar,
Bende 150 SL aldım ve almadan önce hangi motoru alacağım konusunda bayağı bir sıkıntı çektim:Karar vermek gerçekten çok zor.Kriterlerinizi belirlemeniz gerekiyor iki ay gibi bir süre sürekli olarak bir çok motorun teknik özelliklerini inceledim ve forumlardan fikir ve tecrübelerini bizimle paylaşyan dostların yazılarını okudum.Ve kendi kriterlerimi oluşturdum.Öncelikle motorun bedeli çok önemliydi, motora ayıracak bütçem sınırlıydı. ikinci olarak alacağım makinanın kalite anlamında fiyatına göre alacaklarım içindeki seçeneklerden en iyisi olmalıydı.Üçüncü olarak bu makinanın ihtiyaçlarımı karşılayacak nitelikte olmalı ve üzerinde hakimiyet kurabileceğim bir alet olmalıydı.Dördüncü ve en önemlisi içime sindirerek ve severek alacağım ve aldığım zaman iyiki bunu aldım diyebileceğim bir motor olmalıydı.
Bu kriterlerimi belirledikten sonra siz değerli arkadaşlaımızın verdiği değerli bilgiler ışığında kararımı verdim ve şu an çok doğru bir karar aldığım için kendimi kutluyorum.
Arkadaşlar hepiniz daha iyi motorlar almaya ve binmeye layıksınız ama şartlarınızı gözden geçirin kendi şartlarınıza göre hangi makinayı seviyorsanız o makinayı alın.
Benim tavsiyem sınırlı bütçeli ama hevesli özellikle yeni başlayanların rahatlıkla hakimiyet sağlayabilecekleri bir motor.Ama bu paraya bu motordan,çok daha iyi motorların kalitesini beklemek mümkün değil.Lakin bu makina verilen paranın hakkını fazlası ile ödüyor.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 31 kullanıcı var. (0 üye ve 31 misafir)
Bu Konudaki Etiketler