Keeway Superlight 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
-
Arkadaşlar size bir şey sormak istiyorum
Sl in motor kısmında sanırım karbüratörden çıkıyor boş bir hortum var.
belki boş da değildirde benimkimi yerinden çıktı diye düşündüm. ama takılabilecek bir yer de bulamadım. siyah bir hortum. benzin hortumu olsa motor çalışmazdı. ama motor sorunsuz çalışıyor. Sizde de böyle mi. yoksa o hortumun bilmediğim bir yerimi var.
Teşekkürler.
Reklamlar
-
Motorun herşeyi güzel hoşda şu aynaları ayarlıyamamışlar. Aynalara bir çözüm bulan varmı. Benim aklıma kestirip parça filan eklettirip uzatmak geliyor ama daha kolay ve orjinal bir çözüm bulanınız varmı.
-
aynalar
ben forumda konuşulanları okuduğum için aynaları değiştirilmiş ve yan ayak bildiğim şekilde açılır halde teslim aldım. Zeytinburnundaki Karizmad motordan,
Geçen gün de bir uğradım öylesine
bu motor nasıl yıkanır dedim hemen kapıp yıkattılar cillop gibi oldu
ama anahtarı üzerinde unutunca ıslanan anahtar yüzünden alarm kendiliğinden epeyi çaldı )
sonra ben anahtarın üzerindeki switchi kapatınca iş halloldu
vibrasyon bende de var inşallah dediğiniz yolla azalır
sisi bar için şu ana kadar gördüğümen uygun çözüm bahadırınki bence o esas kabul edilip satılmaya başlanmalı
-
bu subap ayarı için motor bir gün serviste kalacak dediler ben de bırakmak istemedim subap ayarı nedir niçin yapılır bilen varsa ve açıklarsa sevinirim bu arada sabah motorumun başına gittigimde ön camımın kırıldığını gördüm garantiye girer mi bu?
-
hocam subap ayarı neden yapılır, o kadar çok nedeni var ki...yazsam bitmez şimdi. ama kabaca egzoz gazlarının ve benzin emmesinin tam zamanlarında yapılmasını sağlar, vuruntuyu azaltır. vuruntu da titreşimdir zaten. subap ayarı yaptırırsanız titreşim azalır.
-
peki bu işlem için motoru 1 gün servise bırakmam duğru mudur yoksa beni mi yiyolar
-
Sübap
SÜBAP motora yakıt girişi ve yanmış gaz çıkışını sağlayan bir nane olup motorun üst kısmında olur lüküs motorlarda 2 gaz girişi 2 gaz çıkışı için olmak üzere 4 tane sübap olur, bunların ayarı metal ve kalınlığı belirli özel anahtarı ile yapılır
bazı lüks arabalarda bu da otomatikleşmiş olup ayarı yoktur
ama bizim için söz konusu olan macaristan görmüş birçinli kardeş olduğundan ayarının yapılması şarttır
bence olacağı iki sübap bir gün kalması gereksiz boklarına cila veriyorlar
-
bunun maliyeti nedir ankarada 1,2 yetkili servis olduğu için fiyatları dayıyolar 1000 bakımı için benden 50 ytl istediler bunu da döşemeye kalkarlarsa bileyim bi de motorun yedek parça fiyatlarını nereden bulabilirim.
-
arkadaşlar sübap ayarı garanti kapsamında,ben oto sanayi sitesindeki yetkili bayiide ücretsiz yaptırdım yaklaşık 10 -15 dakkasını alıyo yapanın.Motomax'ı arayıp yetkili bayii bu konu hakkında bilgilendirmesini söyleyebilirsin biz burda ücretsiz yaptırdık.
-
Subap ayari ucretsizdir. Arkadaslar motoru sinama zamani olan 500 km rodaj zamani var. Tum sikayetlerinizi bir liste yapin ve servise verin. Zincir gevsek , subap ayarsiz, far ayarsiz cart curt. Garanti kapsaminda isciligi siz asla odemezsiniz cunku yetkili servis bunu ihtalatci firmaya aynen fatura ediyor. 500 km den sonra motrunuzu ilk bakima sokup butun bu ayarlari sizin sikayetleriniz dogrultusunda yapmak zorundalar.Motor standart olarak uretiliyor ve 500 km den sonra kulanicaya gore ayarlanma yapilir. BMW motor bile alsaniz ayni ayarlar yapilirdi. Bu dogal bir sey. Bende ayni sorun vardi 10 dk yapildi. Sabah erkenden gidin aksamina alirsiniz iste.
Birde herkez aynalardan sikayetci bir tek benim disimda. Sanirim bu boyla ilgili bir sey cunku benim boyum 1.71 ve bana tam uyuyor. Sanirim boyu yuksek olanlar bu sorunu yasiyor. Aynalarda vida boslugu var bir tane uzun somun alip takin ayna yukselir. Yazik gunah verdiginiz ayna parasina.
[COLOR="Red"]Motorculuk saygi ve cilginligin arasindaki ince cizgide gitme beceresidir[/COLOR] Suzuki GS500 Gitti / Ducati Monster 900 Gitti / BMW F650 GS Gitti
-
arkadaşlar bilgiler için çok teşekkürler ama ankara istanbul gibi degil motomax in 1 tane bayisi var ve birde kawazaki bayisi keewey satıyo o da tam sahtekar dedigim gibi 1000 bakında 50 ytl istedi neyseki motomaxin bayisini öğrendim ve sadece yağ parası aldı ama oda tam anlamıyla servis hizmeti veremiyo şu anda yeni açılmış. ve dışardan başka bir ustayla anlaşmışlar zor olan işleri o yapıyo ve parasınıda güzelce alıyo garanti falan takacak gibi degil istanbulda sanırım 6 bayi var ve genel olarakta motorla alakalı yerler fazla biçok şeyi yaptırmak daha kolay.
-
valla kafama soktunuz bende yaptırcam subap ayarından yarın yağmur yağmazsa inşallah sabahtan gitcem atatürk oto sanayiye ayarlatcam bakalımm nası olcak vibrasyon gidiş falan farketcekmi bugün 450 km oldu motor valla taş taş 100 105 rahat gördüm bugün
-
-
herkesin arka çamurlukta yamunluk veya kaymaya benzer bir şey varmı bu güne kadar 4 tane sl150 gördüm 4 dü de hafif yamuktu tabi benimkide yamuk
-
galiba benimkinde de var alırken öyle bişey görmüştüm ama çok kafaya takmadım
-
bu motorla ankaradan istanbula gelinebilir mi sizce. 450-500 km çok fazla kasmadan çıkartabilir miyim uzun yol yapanınız varsa deneyimini aktarabilir mi nisan da yapılacak olan fuara gelmeyi düşünüyorum da
-
bu ankarada kı bayı emektekı yer mı 4.44 mu ne adı. bugun gıttım oraya da adamlar cok alakalı gorunuyor teknık servıs olayı nasıl? eger oysa dıger kawasakı satan yer nerede ankarada bılen var mı?
Tc
-
ben batıkentte bir yer var ordan aldım ama bin pişmanım keşke 4.44 den alsaymışım gerçektende çok temiz insanlar ve çok ilgililer ama ben motoru aldıgımda henüz açılmamıştı bayi ankarada almayı düşünen varsa tavsiye ederim bahçeli 4. cadde 44 numara yeni açıldığı için servis hizmetini tam veremiyo ama genel şeyler yapılıyo yapamadıkları birşey olursa anlaştıkları bir usta var ona yolluyolar
-
Sevgİlİ Dostlar.
Yalniz Degilsiniz Inanin....
Ben De Bir 150 Sahibiyim Ama Aynalardan Dolayi Ve Kis Sartlarindan Dolayi Ekim Ayinda Aldigim Motoruma Ancak 80 Km Binebildim. Kapali Garajda Duruyor Kuzu Gibi. Ben Corlu Dayim Ve Aynalari Nasil Yukseltecegim Bilemiyorum.bu Aynalar Ile Trafige Cikmak Delilik. Sizler Neler Yapiyorsunuz Bu Konuda?
Saygilar
-
valla ben ayarladım dışa doğru biraz gösteriyo ama değiştircem en kısa zaman da ben aralıkta aldım valla 450km oldu hemen hemen hergün biniyorum valla
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)
Bu Konudaki Etiketler