Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Keeway Superlight 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #341
    Forumdan Uzaklaştırıldı ginger - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Kasım 2005
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Honda Cbf150
    İnşallah birgün görüşürüz zipir.Ben çantaları tepe tepe kullanıyorum birşey olursa yenisini alırım.Eksozu çok az deldirdim ama kafa patlatıyor uzun yolda sıkar sanki bu gürültü.Zincirin daha 175 kmde bollaştıysa bence artık götür.Sonra 500 bakımına birdaha götürürsün.Ben 250 lerde bolladı çok can sıkıyordu kalkışta gittim ayarlattım.


    Yanlış hatırlamıyorsam 468 km ile gitmiştim full depo ile ama yedek depoyu açmamışım dahada giderdim açsam sanırım.Bu arada bu yedek depo işinide tamircim öğretti ne kadar doğru bilmiyorum o günkü gibi yolda kalmamak için hep full çekiyorum.

    Yedek depo olayı anlattığı göre şöyle; bir musluk varya yakıt için kullanmadığınız kapıyorsunuz yakıtı.O musluğun uzun kısmı en yukarıda iken yedek depo açık ortada tüm depolar kapalı en altta ise iken yedek depo kapalı ama normal depo açık konumda oluyormuş.
    Tamircinin yalancısıyım.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #342
    fotomoto - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Kasım 2005
    Şehir
    izmir
    Motosikleti
    KEEWAY Superlight 150
    Arkadaşlar ne güzel walla imreniyorum size , kış falan demiyor motor alıyorsunuz. Bide üstüne binip geziyorsunuz bu havalar da , walla helal size.
    Bende aslında bu mevsimde motorumu almanın avantajlı olacağını düşünüyorum ama son iki tercihim arasında karasız kaldım yaa
    Mondial 250 MCT ve SuperLight tan birini alacam ama birtürlü karar veremiyorum.
    İkinci el uygun fiyatlı bir MCT buldum , gösterdim motoru , usta sorun yok güzel motor dedi , 2500 km de. Biraz da bindim motora kalkışta zincirden çat çut sesler falan geldi , ayak koyma yerleri falan gevşekti, sanki yürürken dağılacakmış gibi geldi bana.
    Superlight sanki daha derli toplu sorunsuz bir makina gibi geliyor bana , sizlerin tecrübeleri + gittim bayide gördüm , bende iyi izlenim bırakıyor. Taksitte var.
    Walla napcamı bilemiyorum. Düşünüyorum kara kara
    Superlight ın çantasız halini çok merak ediyordum. bayaa bakındım göremedim çantasız bir SL . Walla ben de oturdum fotoğraf üzerinde söktüm çantaları
    Paylaşayım sizlerle ..
    Eklenti 65

  3. #343
    zeda3000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Ekim 2005
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    Honda CB750 Cafe Racer
    Ginger bilgi dogru bende sprdum servise aynisini soylediler. Yedek depo 1.5 lt daha ekliyor menzile.

    Fotomoto mondial 250 cc superlight ise 150 cc tabiki arada bir cekis farki olacak bu inkar edilemez. Iscilik ve goruntu dersen bence Superlight derim. Burada ellerine saglik gusel bir photoshop calismasi olmus. Ama alsana kucuk bir tavsiye. Deri cantalari sokecegine uzerine oto kokpit temizliyici sprey sik. Silikon hem besler hemde tam koruma saglar.Sildinmi camuru altinda hic bir sey kalmaz. Ozelikle yaz aylarindaki sert gunes icinde bire bir. Birde asla sifir motor gibisi yoktur. Garantisi senin , senin rodajin ve kullanim bicimine gore ayarlanmis motordur. Dikkat etti isen piyasada satilik bayagi Jinlun ve Mondial chooper var ama Keeway hic te o kadar yok. Sence neden??
    [COLOR="Red"]Motorculuk saygi ve cilginligin arasindaki ince cizgide gitme beceresidir[/COLOR] Suzuki GS500 Gitti / Ducati Monster 900 Gitti / BMW F650 GS Gitti

  4. #344
    zipir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Ekim 2005
    Şehir
    beşiktaş
    Motosikleti
    fz6
    evet arkadalar bugün 210km yi gördüm yarın zinciri halletcem bide belki 1 delik açtırcam egzozza valla nazar değmesin iyi gidiyo ardasırada gaza asılıyorum 5000-6000 devire kadar bi arkadaş öyle yazmıştı yanlış hatırlamıyosam vede sık vites değiştiriyorum en fazla 50-60 a çıkıyorum sonra hemen gaz kesiyorum rahatlatıyorum motoru 210 km oldu %65 falan dolu hala depo belki biraz daha fazladır bugünlük rapor budur eyvallah
    KARTAL GOL GOL GOL

  5. #345
    demgah - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Ekim 2005
    Şehir
    İstanbul/Avrupa
    Motosikleti
    2006 1000 RR
    Merhaba Arkadaşlar,

    - Zeda 3000 ün dediklerine aynen katılıyorum satlık ilanlarına baktığınızda birçok mondial ve jinlun var bu bir kıstas değil ama neden satıldığınıda sorgulamak lazım ayrıca mondial ve keeway arasındaki yaklaşık 400-500 YTL lik fiat farkını da unutmamak lazım

    - İstanbulda keeway SL i satmak isteyen ilk kişi de benim ama birçok kez tekrar ettiğim gibi bu motordan memnuniyetsizlik anlamına gelmiyor keeway verilen paraya göre alınabilecek en iyi, tarzı olan bir motor bence benim satma sebebim ise keewayi başlangıç motoru olarak almam ve iki hafta önce racing tarzı bir motor almam
    esen kalın

  6. #346
    ilhanca_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Aralık 2005
    arkadaşlar motorum geldi
    6 ay taksitle 2490 ytl ye aldım. aslında 2590 zannediyordum.
    Acemilik zor. o kadar forumları okusamda ilk günümde epey zorlandım. Kullanma talimatı gelmemişti bende deneme yanılma yöntemiyle birşeyler yaptım. en zoruda alarm oldu. Rezil olduk anlıyacağınız. Okula gittim motorla, herşey süper tabi, iş motora binip gitmeye gelince motor cır cır bağırıyor. direksiyonu elliyorum ötüyor basıyom ötüyor, kafayı yedirtecekti bana. Alarmdan çıkarmanın nasıl olduğunuda bilmiyorum, bir ara bıraktım öylece motoru baktım ortalık sesten hareketlendi sonra internette girip motomax ın sayfasından alarmın nasıl kapandığına baktım, ilkinde işe yaramasada sonra çözdüm susturmayı. Acemilik zor dedimya. Sinyallerde takıldı kafama... Ya bu sinyaller nasıl kapanıyor. Sinyali yakıyorum sönmüyor bir dakika yanıyor. bunun daha erkenden kapatabileceğimiz yol yokmu.

  7. #347
    ilhanca_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Aralık 2005
    Unutmadan sizlere birşey daha sormak istiyorum. Selenin arka çamurluğa vidalımı olması gerekiyor. Sanırım benimkinde montajda sorun var. somun içinde kırılmış gözüküyor. Satan bayiye sordum o da pek birşey anlamadı. Benimde içime sinmedi açıkçası. Tam arka çamurluğun üstünde selenin en arkasında. Delikleri örtüştürmeye çalıştım (daha doğrusu alttakinde vida kırılmış gibi geldi bana) tam üst üste gelmedi 3-5 milim kayma var.
    Son olarak bu jikle olayı. Yukarıda soğukken duruyor ortada sıcakken ya en altta ne zaman geliyor. Kafam karıştı benim. Soğukken yukarda çalıştırdıktan sonra öylemi kalıyor yoksa konumunu değiştiriyormuyuz.
    Dedim ya acemilik zor.
    Herkese kazasız güzel günler.

  8. #348
    zeda3000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Ekim 2005
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    Honda CB750 Cafe Racer
    Ilhanca : Dostum kazasiz belasiz surusler hayirli olsun

    Alarm cok basit Kilit isareti kapali olan dugmeye bas alarm devreye girer ve tek bip sesi gelir. Km/h gostergesinde kirmizi bir isik yanip durur. Kilit isareti acik olan kirmizi dugmeye basar isen iki kez bip sesi duyarsin ve alarm acilir. Yildirim isareti motoru uzaktan calistirmak icindir.

    Jikle sabah ilk calistirmada en ust kisma(Jikle acik gaz yolu kapali) getir ve gazla calistir gazi hic kesme motor bir kac saniye bagirsin ve gazi kesmeden jikleyi orta kisma al(Yari jikle ve gaz yolu ile beraber calisiyor) 5 dk sonra ya kenara cek yada bekle jikleyi asagi konuma al ve jikle kapali olur.(Jikle kapali gaz yolu tam acik) Gun icinde orta jikle ile drikt calistirabilirsin.

    Koltugunda montaj hatasi suphesi var ise git servise baktir , gerekirse soksunler , o kadar para verdin 0 km motor diyoruz yani hatasiz sorunsuz olmali. Servis umursamamizlik yapabilir inat et.Bu senin en dogal hakkin.
    [COLOR="Red"]Motorculuk saygi ve cilginligin arasindaki ince cizgide gitme beceresidir[/COLOR] Suzuki GS500 Gitti / Ducati Monster 900 Gitti / BMW F650 GS Gitti

  9. #349
    ilhanca_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Aralık 2005
    Teşekkürler. Hepimize kazasız güzel günler.
    Bende 2590 biliyordum ama kredi kartından 2490 çekmişler. Sonrasınada karışmadım zaten. Bir ara şüpheye kapıldım acaba bunlar yanlışlıkla scoter getirmesinler bana diye, çünkü bir modelin fiyatı 2490. telefon açıp 150 Sl ım ne zaman gelecek diye muhabbet ettik biraz. Ve şüphemde kalktı böylelikle.
    Çamurluğun içinde kırılan vidayı söktürdüm bugün.

    Zeda3000 bilgilendirdiğin için çok çok teşekkürler.

  10. #350
    Super Moderator Olcan138 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2005
    Şehir
    Stockholm
    Motosikleti
    Keeway Superlight 150
    Alıntı zeda3000 adlı üyeden alıntı
    Arkadaslar Icindeki susturuculari oksijen kaynagiile cikardik
    zeda3000 28. sayfada 23.11.2005 tarihinde yazmış bunu. Yine de kendisine sormak lazım...Ben de çok merak ediyorum gerçi susturucuları çıkarılmış Superlight sesini.

  11. #351
    zeda3000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Ekim 2005
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    Honda CB750 Cafe Racer
    Ok arkadaslar anlasilan merak cogaldi bakin sizin icin usenmedim gittim kisa bir basit video kayiti yaptim ses yeterli kalitede degil ama umarim fikir verir. Oksijen kaynagi ile egzozun deligindeki kapak kismi bosaltin tamamen bosaltmaya gerek yok , yaklasik 5 cm bir derinlik kismi bosaltin yeter. En onemli nokta oksijen kaynagi ile bu islemi yapar iken egzozsun ustune soguk su tumaniz , yoksa nikelajli kisim kararir. Video nun boyutu 2.7 mb bakalim begenecekmisiniz.

    http://rapidshare.de/files/9682023/sl_ses.wmv.html
    [COLOR="Red"]Motorculuk saygi ve cilginligin arasindaki ince cizgide gitme beceresidir[/COLOR] Suzuki GS500 Gitti / Ducati Monster 900 Gitti / BMW F650 GS Gitti

  12. #352
    LesPaul - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Mart 2005
    Şehir
    İstanbul/Çamlıca
    Motosikleti
    -Ducati Monster 696
    Motorun sesinde bir artış olmuş ama sadece Superlight için değil; motor hacmi küçük olan tüm motorlarda egzost boşaltmanın pek bir faydası olmuyor bence. Boşaltmadan sonra çok bariz anlaşılıyor çünkü boşaltılmış egzoz mu yoksa orjinal motor sesi mi olduğu. Eskisine göre daha güzel çıkıyor ama sesi.

  13. #353
    zeda3000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Ekim 2005
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    Honda CB750 Cafe Racer
    Saol dostum ben sesten cok memnunum , durdugum her yerde bu alet nedir kesin 600 cc lik filan diyorlar sesine gore. Hic te oyle anlasilir bir sey yok. Yanima 250 cc lik mondial jinluncular geliyor adamlarin surat ifadelerine bayiliyorum. Hayret bu bildigimiz Keeway in sesi cok iiyimis diye. Motoru aldigim yere acik egzozla gittim herkez disari cikti bu ses nereden geliyor diye. Kesinlikle bagirmiyor ve cok tok bir ses. Herkeze tavsiye ederim.
    [COLOR="Red"]Motorculuk saygi ve cilginligin arasindaki ince cizgide gitme beceresidir[/COLOR] Suzuki GS500 Gitti / Ducati Monster 900 Gitti / BMW F650 GS Gitti

  14. #354
    zeda3000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Ekim 2005
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    Honda CB750 Cafe Racer
    Arkadaslar egzozu acinca 450 km yol yaptim full depo ile ve sonra fark ettim ki yedek depo kapaliymis yani bence super.Kafada sismiyor acikcasi benim hosuma gidiyor , hele birde tunelden gecerken cok gusel bir ses olusuyor. 250 km yaptim hicte basim agrimadi tabiki secim sizin.

    Basbali: Dostum sanirim senelerdir motora biniyorsun ama motor modellerini pek iyi tanimiyorsun.Bu motor bire bir Harley Davidson dan alinti. Yani sana gore Harley Davidson da kotu motor yapiyor o zaman. Kimse elimizdeki motorun en iisi oldugunu idaa etmiyor tabiki ama kendi sinifinda en iyisi bize gore , gel o zaman senin motoruda Fat boy ile karsilastiralim ee senin ki onun yaninda fisilti kaliyor , her zaman daha ii si olacak ama bu bir alt modeli kotulemek icin bahane sayilmaz. Bu arada biraz dikatli bakarsan bizim motor 220 cm uzunlugunda ve senin ki ise 218 cm , ee nasil bizimki duduk oldu simdi birde onu anlayalim. Ben bu arkadaslarin hepsini taktir ediyorum ve gurur duyuyorum. Cunku birbirlerini hic tanimasalar bile ayni ruhu tasiyorlar ve ayni olaydan zevk aliyorlar. Ve unutma OTV vergileri olmasaydi bugun hepimiz cok daha ii motorlara biniyor olurduk , ama ne yaziki imkan meselesi ve kimseyi rencide etmemek gerekir. Parasi olana basarilar bizim butcemiz bu kadar ve biz cok memnunuz. Sana da motorun ile kazasiz belasiz surusler umarim yanlisini anlarsin ve seni bizi destekleyen biri olarak goruruz diger gunlerde bu form da.
    [COLOR="Red"]Motorculuk saygi ve cilginligin arasindaki ince cizgide gitme beceresidir[/COLOR] Suzuki GS500 Gitti / Ducati Monster 900 Gitti / BMW F650 GS Gitti

  15. #355
    Bahadır73 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Aralık 2005
    selam arkadaşlar bende bu siteyi yeni keşfedenlerdenim keeway 150'mide aldım keyfini sürüyorken sisybar'ın eksikliğini hissettim ve birkaçyerden fiyat aldım bana 150 euro fiyat çektiler bende arkadaşımın atölyesinde yaptık çokta hoş durdu,motora derinlik kazandırdı.Fazladan 10 adet daha yaptırttım ve takmasıda bize ait olmak üzere motorlarımızın daha şık olması için tanesi 120.00YTL den haberiniz ola.

  16. #356
    Forumdan Uzaklaştırıldı ginger - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Kasım 2005
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Honda Cbf150
    basbali
    Keweey düdük bir motor değildir, hele cruser hiç değildir,bu başlıkta artislik değil efendilik gereklidir,biz çok çantalar çok çantacılar gördük, şimdi burdan acilen gitmen gereklidir.

    Zeda
    Paylaşımın için teşekkür.Benimde eksozumda çok az bir delme işlemi yapıldı.Sendeki sesi 10 diye derecelendirirsek bendende 5 derece gibi bir ses çıkıyor.Ama memnun değilim.Ses tok yada yayvan yada çok yada az uzun yolda çok kafa şişiriyor habire paaar paaar arkandan bağırıyor, ara gazı verirken çok keyifli ama sürekli gaz verip giderken çok sıkıcı (şahsi görüşürüm yanlış olmasın) ayrıca eksozun yarattığı yoğun sesin titreşiminden dolayı şu an 750-800 km lerde olan motorumun arka yolcu ayaklığı etkilenip parazitli bir ses çıkarıyor.Bunuda yeni keşfettim.

    zipir
    Yeni motorun hayırlı olsun.Allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin.
    googleden arattım sanıyorum bu motor
    http://www.sagaminet.com/sgm/kawa5.gif
    güzel duruyor.(aynalarını beyenmedim )
    Bende sanıyorum ekonomik durumumu düzeltince çok abartmadan endro tarzına geçmek istiyorum.En büyük hayalim http://europtouring.free.fr/Photos/m...0RT/1200RT.jpg tarzındaki gibi modeller.

    Selamlar herkeze...

  17. #357
    ilhanca_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Aralık 2005
    merhaba arkadaşlar
    Motoru alırken çamurluğun içinde vida kaldığından bahsetmiştim ya o vidayı çıkarırken çamurluğa vida kısmından hafiften zarar vermişler, sanırım kaynakla keserken olmuş. Bu durumu motomax a mail atıp ilettim. onlarda derhal garanti kapsamında değiştireceklerini söylediler. Sizce çamurluğu değiştirmelimiyim. Biraz dolgu ve boyaylada sorun çözülebilir ama bilmiyorum değiştirsemmi değiştirmesem mi.

  18. #358
    zipir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Ekim 2005
    Şehir
    beşiktaş
    Motosikleti
    fz6
    evet ginger motor senin resimde gösterdiğin motor fakat gri olanı ama 2006 yı bulacakmış herhalde elime geçmesi son aldığım haberlere göre.....
    ilhanca kardeş bence komple değiştirsinler çamurluğu yarın öbür gün bişey olur satman gerekir anlatamazsın adama burası vuruk sonradan boyanmış diye tutturur malum boyacılar veya servisler anlıyo boya farkını onun için bence komple değiştir
    KARTAL GOL GOL GOL

  19. #359
    Super Moderator Olcan138 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2005
    Şehir
    Stockholm
    Motosikleti
    Keeway Superlight 150
    Arkadaşlar burada full depoyla 450-500 km geçildiği yazılıp duruyor.Bu da 500 km dayansa bile 100 km'de 2.8 L yakıt tüketimi anlamına geliyor.Her ne kadar Superlight 150 cc özelliklerinde 2.5 L/100 km yakıt tüketimi yazsa da bu oran biraz fazla geldi bana, özellikle de diğer chopperların 2.1 , 2.2 L/100 km'lik oranlarını görünce.Siz ne dersiniz bu konuda ?
    1-3-8........................................138
    FORUM KURALLARI ve KULLANIMI HAKKINDA

  20. #360
    kamde - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Eylül 2005
    Şehir
    ankara
    Motosikleti
    keeway
    zipir arkadaş bu er 6n nin fiyatı nedir bi de benim motorun ön çamurlugunun boyasında hafif bi çatlama var ve giderek büyüyo boyayı nasıl koruyabilirim bilginiz var mı?


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler