Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Keeway Superlight 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #301
    zeda3000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Ekim 2005
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    Honda CB750 Cafe Racer
    Arkadaslar kask kilidi yada kancasi diye bir sey yok walla motoru ters ettim duz ettim bulamadim. Sanal kilit var herhalde 3000 km den sonra gorunuyor bize ne biliyim nedir bu sacmalik.
    Bir arkadasimiz anahtari motorun uzerinde birakinca alarm caliyor demis bir kac dakkika sonra walla biraktim banamisin demedi yatti uyudu motor. Nasil yapmis bizede anlatsin..Kitapcikta da yok oyle bir sey.


    Dun 500 km bakimini bitirdik, iice konustuk teknisyen arkadasla ne yapabilir diye bu motorda , kendiside diyor bu motorun montaji ii ve modifiye etmeye cok uygun. Yapaceklarimizi size siraliyim ben kararliyim bu motoru yaza kadar super super light yapacam. 2 sene binecem ama farkli olacak hic sikilmamak icin.
    2000 km plantinuim buji takilacak
    3000 km de arka disli degisecek
    4000 km de on disli degisecek
    5000 km 200 luk yada 250 lik piston kolu takilacak (Kanuni Tiger in ki uyuyor)
    Krank kolu degisecek
    Acik hava filtresi takilacak
    Arka tekerlek kalinlastirilacak.

    Bakalim daha neler yapabilecez. Bu soylediklerim inanin pahali olaylar degil. Sadece sizi kaziklamak istemiyen ve isinin ehli ii bir usta bulun gerisi kolay. Bu motorun goruntusu harika ve yeterli gucu verdinizmi 250 cc hic bir motor size yetisemez.

    Ben kafaya taktim 1000 ytl yapacagim bir masrafla bu motoru essiz bir hale getirebilirim . 50 ytl ye ruhsata yazdirabiliyorsunuz tum degisiklikleri ve hepsi yasal.
    250 cc lik Regal Raptor alacaginiza gidin bu motoru modifiye ettrin hem goruntusu daha gusel hemde teknik olarak daha elverisli bir motor.
    (4000 ytl regal ama adamlar bir alarm bile vermiyorlar)

    Gecen hafta 500 cc Suziki bir chooper ci ile konustum oda actirmis egzozu ve diyor yapabilecegini yaptir , farki goreceksin motordan inmek istemiyeceksin.

    Ne olursa olsun ama ehliyeti ocakta cikartiyorum ve guvenli suruse devam , bunlar sadece zevk icin. Arkadaslar dikkatli olun siz ne kadar hizli giderseniz sizi o kadar az goruyorlar.

    Ben size demedinmi bizi gormuyorlar yada gormek istmemiyorlar diye. Sabah kiz arkadasimi ise goturur iken Tali yoldan cikan bir kargo firmasinin arabasini gordum. Onumdeki butun araclarin gecmesini bekledi hepimiz ana yolda ilerliyoruz sira bana gelince beni hice sayarak ustume surdu hic bakmadan bodozlama girdi yola. Arka frene asildim ve gidonu kirdim , sanliydim ve toparladim ve kendimizi zor kurtardik. Arkada tasidigim can icin telaslandim motor umrumda bile degil ama adam o kadar kornaya ragmen bakmadi bile , ilerde yakaladim ve yolunu kestim sen ne yapiyorsun dedim tali yoldan cikiyorsun ana yolda ben varim yol hakki sennim mi ki dedim adam evet dedi bana ne , sen ne yapiyorsun ki dedi . Ise gec kaliyordum ve bu tartismanin sonu gelmiyecegi belli biz iki tekerlekliyiz ve koca bir hiciz onlara gore. Plakasini aldim. Kargo firmasinin mudurunu aradim ve soyledim adam ozurler diledi gecmis olsun dedi ve gereginin yapalicagini soyledi. Insallah tabi kim bilir. Ama diyeceksiniz ki bu olayin keeway ile ne alakasi var . Arkadaslar frenlar bir harika tutuyor , inanin eski motorum olsaydi kaya kaya girerdim o arabaya.
    [COLOR="Red"]Motorculuk saygi ve cilginligin arasindaki ince cizgide gitme beceresidir[/COLOR] Suzuki GS500 Gitti / Ducati Monster 900 Gitti / BMW F650 GS Gitti


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #302
    snrtrt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Eylül 2005
    Şehir
    istanbul/içerenköy
    Motosikleti
    keeway sl 150 / hyosung gv 650
    ben cem alperin kardeşiyim abim yazmamış yer bakırköyde 12 takistle mont kask herşeyi verdiler.. bonus karta tabii

    eminöününde fiyatlar aynıydı .. abimden fırsat buldukça bende bostancı sahilde gezecem .. :=) ..

  3. #303
    zeda3000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Ekim 2005
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    Honda CB750 Cafe Racer
    Arkadaslar zincir yaglamada dikkat etmeniz gereken onemli bir husus. Gres yagindan fazla surmeyin , benim kine fazla surulmus her gidisimde yag sicratiyor jant ta ve jantim batiyor , simsiyah oluyor. Janti her gun silmekten icim bayildi walla.
    [COLOR="Red"]Motorculuk saygi ve cilginligin arasindaki ince cizgide gitme beceresidir[/COLOR] Suzuki GS500 Gitti / Ducati Monster 900 Gitti / BMW F650 GS Gitti

  4. #304
    zipir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Ekim 2005
    Şehir
    beşiktaş
    Motosikleti
    fz6
    arkadaşlar salı günü aldım motoru bayiden bi arkadaş eve kadar getirdi beni garaj var bizim sitede burda çalış yavaş yavaş kullanırsın dedi ileri geri falan valla ben motora bindim ilk 2 kere stop ettirdim ondan sonra 100mt gittim geri geldim ondan sonra çıktım yola motorcuya gittim adamın ağzı açık kaldı nası geldin dedi sen nası getirdiysen öyle dedim neyse yani anlıcanız çok rahat kullanması 2 gündür geziyorum valla ço rahat motor yarı ehliyete de yazılıyorum artık hayırlısı havalar da güzel giderse kimse indiremez beni valla sizin sayenizde jigle ve rodaj konusunda da bi sıkıntı yaşammam herhalde devamlı okuyorum çünkü yazdıklarınızı darısı herkesin başına
    KARTAL GOL GOL GOL

  5. #305
    cem.alper - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Aralık 2005
    Şehir
    istanbul
    selam millet bugun moturu aldım ve ilk yolum bahcelievlerden levent oldu jikle ortada geldim ve 80 den sonra kastı motor ve 80 civarı hafif bir vibrasyon oldu sanırım jikle etkiledi ama super zevk aldımm
    marta kadar bekliyecek olmam cok kotu malum ehliyet yok...
    ya sabır diyecez

    tirit@msn.com konuşmak isteyenler içinnnn

  6. #306
    Makine - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Eylül 2005
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    2015 Triumph Tiger Explorer
    cem.alper

    jikleyi sadece soğuk çalıştırmada kullanacaksın motor biraz ısındıktan sonra kapatacaksın.
    "Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır." (Epiktetos)

  7. #307
    Forumdan Uzaklaştırıldı ginger - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Kasım 2005
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Honda Cbf150
    Alarm Olayı;


    Motoru stop ettim.İndim.Anahtardan alarmı kurdum.Alarm 2dk sonra ötmeye başladı.Motora gidip baktığımda anahtarları üstünde unuttuğumu gördüm.
    2 Anahtar kullanıyorum alarmlıyı motora takmıyorum yağmurda ıslanıp bozulmasın diye.

  8. #308
    cobalt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Ekim 2005
    Şehir
    istanbul - Kocamustafpaşa (Paşa)
    Motosikleti
    XL600V 91 Transalp (Gırmızı)
    ginger alarm ın kumandasının uzerıne jelatın kaplamayı dene belkı ıslanmayı engeller

  9. #309
    jameika34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Eylül 2005
    Şehir
    İstanbul/Altunizade
    Motosikleti
    HONDA 600 F 2006 MODEL
    Ya Arkadaşlar Hayrettin34 Diye Bir Arkadaş Vardı SİSİBAR imalatı yapacaktı. Ondan Haberi Olan Varmı. Yada Tanıyan.....:mad:
    Kurtların Olduğu Yerde...Çakallara Asla Yer Yoktur....

  10. #310
    borty - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Ekim 2005
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    kee-way 150 s.light
    arkadaşlar

    isteyenler sissybar ve aynaları yana açan aparat temin edebilirim işte resimler
    KIÇI MOTORUN SELESİNE DEĞEN HERKES ARTIK MOTOSİKLET VAZGEÇİLMEZİDİR.

  11. #311
    zeda3000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Ekim 2005
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    Honda CB750 Cafe Racer
    Kiyametler kopuyor gordugum kadari ile hadi gecin yeter bu sinir ve herkez lafina dikkat etsin. Burasi yargilama sitesi degil motorcu gruplarinin bulusup bilgi alisverisi yaptigi bir yer. Motordan sikayeti olan aynen gecsin sikayet mektubunu ithalatci firmaya soylesin dusuncelerini.
    Ne ise arkadaslar simdi gelelim maydonozun faydalarina. :-)
    Yarin motorize07 grubu ile 200 km bir geziye cikiyoruz ve bu benim ilk uzun yolum olacak rodajdan sonra bakalim nasil gececek.
    Bugun web sitelerinde gezinirken keeway markasi adi altinda bir minichooper gordum cok hosuma gitti. Sizde bu linke bir bakin bence land cruiser den bin kat daha gusel. Neden kimse bu motordan daha evel bahis etmemis ajaba. Ama bilgiler Hungaria dilinde yazilmis oldugundan cok bir sey anladim denemez.
    http://www.platinamotor.hu/lista/keeway/keeway.htm

    Arkadaslar dun 250 km none stop gezi yaptik molalar dahil 9 saatimizi aldi. Ne ise bosverin simdi siz geziyi de gelelim incelmeye . 750 km olan motorum hic sorun cikarmadi (simdi 1000km oldu hey hey), yokuslarda biraz zayif kaldi , sanirim bu daha cok benim hatam idi cunku daha 1 aydir biniyorum ve iki kisi ile ilk defa uzun yol yaptim belki de ramplara yanlis hiz ve devir ile girdim. Max surat 105km/h idi ama yokus asagi , inanin asildim ,ama duz yolda 90 km/h gecemedi.Teknik olarak hic bir sorun veya problem yasamadim. Uzun yol dan ogrendigim bir kac sey. Kesinlikle ama kesinlikle sisy bar sart , articinizin beli cok agriyor ve izdirap cekiyor kendini orda tutmak icin surekli kendini duzeltiyor koltuk uzerinde buda sizin surus dengenizi bozuyor. Mola verdiginiz anda egzoza dikkat!!!! inerken siz ve articiniz motorun solundan inmeye dikkat edin. Egzoz asiri sicak ve degdigi her seyi yakiyor. Kalkislarda deviri cok yukseltip daha fazla hizlanacaginizi zanetmeyin sadece bosuna benzin tasarufu oluyor. 3000 km de arka disliyi degistecem amacim cekisi artirmak basarili olursam en azindan rampalarda daha az zorlanirim gibi geliyor. Ve son kesifim HIZ SABITLIYICI .(Yada benim gaz kolum arizali :-) ) Normal seyirde iken bir iki kez hafif ara gazi veriyorum debriyaja dokunmadan ve gaz kolu bulundugu noktada kaliyor. Uzun yolda mukemmel bir sey yorulmak yok. Deneyin ve bana haber verin eger gaz kolum arizali ise biliyim kendimi kandirmanin bir anlami yok :-)



    Bu da kucuk bir resim geziden hatira , tum keeway cilere kazasiz ve zevkli surusler.
    [COLOR="Red"]Motorculuk saygi ve cilginligin arasindaki ince cizgide gitme beceresidir[/COLOR] Suzuki GS500 Gitti / Ducati Monster 900 Gitti / BMW F650 GS Gitti

  12. #312
    snrtrt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Eylül 2005
    Şehir
    istanbul/içerenköy
    Motosikleti
    keeway sl 150 / hyosung gv 650
    sisy bar konusunda sana katılıyorum.. abimle 1 dakikalık bi tur attık da arkadaydım çok kötü bi his... motorun 1. eksiği sisy barı olmaması 2. side aynalardan bi şey gözükmüyor.. onunda yükseltilmesi lazım.

    onun dışında oldukça keyifli bir şey motor kullanmak

  13. #313
    purifier - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Haziran 2005
    Alıntı zeda3000 adlı üyeden alıntı
    son kesifim HIZ SABITLIYICI
    senin gaz telinde problem var büyük ihtimal.böyle birşey normalde sürüş güvenliğini azaltır.sistem olarak konmuş olabileceğini zannetmiyorum.teli çeken yayı bir kontrol etmek lazım.tam kesin de bilemiyorum tabii.

  14. #314
    Forumdan Uzaklaştırıldı ginger - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Kasım 2005
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Honda Cbf150
    GAZ ELCİĞİ !

    Benimde gaz elciğimde bazen sorunlar oluyordu.Elciğin başındaki gümüş aparatı biraz gevşetip geri alırsan sorun düzeliyor.Ordaki gümüş parça elciği sıkıyor.

    Bendende iki resim

  15. #315
    Ercument - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Ekim 2005
    Şehir
    İst./Zeytinburnu/K.Çekmece
    Motosikleti
    CBF150
    Arkadaşlardan biri Bahçelievlerde bir bayiden peşin fiyatına 12 ay taksitle SL aldım diye yazmıştı bir zamanlar ben araştırdım 12 aya faiz uygulanıyormuş.
    Buda 100 YTL fark demek oluyor. Avrupa yakasında peşin fiyata 12 ay vade yapan bayi bilen varmı özellikle zeytinburnu - bakırköy civarı yada bahçelievlerdeki bayinin adını ve yerini bilen var mı?

  16. #316
    Super Moderator Olcan138 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2005
    Şehir
    Stockholm
    Motosikleti
    Keeway Superlight 150
    Alıntı Ercument adlı üyeden alıntı
    ...özellikle zeytinburnu - bakırköy civarı yada bahçelievlerdeki bayinin adını ve yerini bilen var mı?
    Taksit olayını bilmiyorum ama http://www.motomax.com.tr/bayiler.asp adresinden tüm motomax bayilerinin adlarına ve adreslerine ulaşabilirsin.

    Ayrıca,
    59 İSTANBUL BAHÇELİEVLER TEKAY 0212 539 04 01 0212 555 19 62
    69 İSTANBUL Z.BURNU ÖNCÜ 0212 679 92 88 YEŞİLTEPE MAH.57/1 SOK NO.6
    73 İSTANBUL Z.BURNU KARİZMA 0212 679 63 64 0212 415 56 88 PROF.DR.TURAN GÜNEŞ CAD.NO.34
    74 İSTANBUL BAHÇELİEVLER MOTO VİZYON 0212 557 72 87 0212 641 99 65 TALATPAŞA CAD. 26/B

    Bunlar da Bahçelievler ve Zeytinburnu bayileri...

  17. #317
    zipir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Ekim 2005
    Şehir
    beşiktaş
    Motosikleti
    fz6



    buda ben ve motorum nası ama
    KARTAL GOL GOL GOL

  18. #318
    polygram - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Ağustos 2005
    arkadaşlar herkes 110 km yi yokuş aşşa geçiyo diyor ama ben bu hızı düz yolda yapıyorum.yokuş aşşa dahada kopuyo.3000 küsur km deyim.(ilk alanlardanım)hiç bi sorun yok.bazı arkadaşlar orta jiklede gittiklerini yazmışlar.Ben hiiiç ortada gitmedim aldığımdan beri.en üsste ısıtıp enaltta kullandım.ve rodajı çok iyi tamamladım.Bu iyi rodaj tamamlaması motorun performansına accaaip etki ediyor.bu yüzden motor rodajdayken kesinlikle 50-60 km yi geçmeyin.2 kişi dik yokuşlarda zorlamayın.uzun yola çıkmayın.sabit hızda gitmeyin.saatlercede deli gibi kullanmayın.yüksek devirde kullanmayın.yeni alan arkadaşlar bunlara uyarlarsa 110 km yi çook rahat görürler otobanda yokuş aşşaa bu hızı da geçerler.(bu arada motorumda hiç bir modifiye parça yoktur değişim yoktur bilginize)

  19. #319
    zipir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Ekim 2005
    Şehir
    beşiktaş
    Motosikleti
    fz6
    yüksek devir derken kaç mesela ben 5000 deviri geçmemeye dikkat ediyorum en fazla da 55-60 falan yapıyorum hiç zorlamıyorum iyimi böyle rodaj bitene kadar bi de rodaj 500km de mi biter 1000km demi
    KARTAL GOL GOL GOL

  20. #320
    polygram - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Ağustos 2005
    55-60 km iyi tabii 5. vitesteyken 5000 devri geçmemeye çalış.
    rodaj 500 de bitiyor diyolar fakat pistonların ve diğer parçaların tam olarak motora uyum sağlaması 1000- 2000 km arasın da değişiyor. 500-1000km arasında sen yine motoru çok zorlama 60 - 70 arası git. doğru viteslerde kullan.1000-1500km de 70- 90 km hız .2000 km de artık kopabilirsin. biraz sabırla motorunu çok iyi bişekilde açarsın. unutma jikle giderken hep en aşağıda.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler