hayırlı olsun radiokid dostum Allah kazasız belasız kullanmak nasip etsin
hayırlı olsun radiokid dostum Allah kazasız belasız kullanmak nasip etsin
LAZKOPAT /'Asla bir Türk'ü kılıcını çekecek noktaya değin kızdırmayın' Napolyon
"Az kaşardan Tost, Çok Kaşardan Dost olmaz"
estarfurullahhhhhhhhhh herkez bilgisi kadar yardım eder..
benim bildiğim kadarıyla motorun büyük ve sürekli tekrarlayan bi arızası olmaz ise yenisini vermezler..
ama yeni çıkan tüketici hakları ile değişim sağlanırmı bilemicem
koluna taktığın kask kafanı korumaz
Bizim müşteri firmalardan biri motor getiriyor garanti belgelerini ve kullanma klavuzlarını ben hazırlıyorum aşağıdaki şartlar tüm firmalar için geçerli olması gerikir herhalde
1. Garanti süresi, mal?n teslim tarihinden itibaren ba?lar ve 2 y?ld?r.
2. Mal?n bütün parçalar? dahil olmak üzere tamam? Firmam?z?n garantisi kapsam?ndad?r.
3. Mal?n garanti süresi içerisinde ar?zalanmas? durumunda, tamirde geçen süre garanti süresine eklenir. Mal?n tamir
süresi en fazla 30 i? günüdür. Bu süre, mala ili?kin ar?zan?n servis istasyonuna, servis istasyonunun olmamas?
durumunda, mal?n sat?c?s?, bayii, acentas?, temsilcili?i, ithlatc?s? ve imalatç?s? - üreticisinden birisine bildirim
tarihinden itibaren ba?lar. Mal?n ar?zas?n?n 15 i? günü içerisinde giderilememesi halinde imalatç?-üretici veya
ithalatç? mal?n tamiri tamamlan?ncaya kadar, benzer özelliklere sahip ba?ka bir mal? tüketicinin kullan?m?na tahsis
etmek zorundad?r.
4. Mal?n garanti süresi içerisinde gerek malzeme ve i?çilik, gerekse montaj hatalar?ndan dolay? ar?zalanmas? halinde,
i?çilik masraf?, de?i?tirilen parça bedeli ya da ba?ka herhangi bir ad alt?nda hiçbir ücret talep etmeksizin tamiri yap?lacakt?r.
5. Tüketicinin onar?m hakk?n? kullanmas?na ra?men mal?n;
- Tüketiciye teslim edildi?i tarihten itibaren, belirlenen garanti süresi içinde kalmak kayd?yla, bir y?l içerisinde; ayn?
ar?zan?n ikiden fazla tekrarlanmas? veya farkl? ar?zalar?n dörtten fazla meydana gelmesi veya belirlenen garanti
süresi içerisinde farkl? ar?zalar?n toplam?n?n alt?dan fazla olmas? unsurlar?n?n yan? s?ra, bu ar?zalar?n maldan
yararlanamamay? sürekli k?lmas?,
- Tamiri için gereken azami sürenin a??lmas?,
- Firman?n servis istasyonunun, servis istasyonunun mevcut olmamas? halinde s?ras?yla sat?c?s?, bayii, acentesi
temsilcili?i, ithalatç?s? veya imalatç?s? - üreticisinden birisinin düzenleyece?i raporla ar?zan?n tamirinin mümkün
bulunmad???n?n belirlenmesi, durumlar?nda, tüketici mal?n ücretsiz de?i?tirilmesini, bedel iadesini veya ay?p oran?nda
bedel indirimi talep edilir.
6. Mal?n kullanma k?lavuzunda yer alan hususlara ayk?r? kullan?lmas?ndan kaynaklanan ar?zalar garanti kapsam? d???ndad?r.
7. Garanti Belgesi ile ilgili olarak ç?kabilecek sorunlar için Sanayi ve Ticaret Bakanl??? Tüketicinin ve Rekabetin Korunmas?
Genel Müdürlü?ü?ne ba?vurabilir.
5. Tüketicinin onar?m hakk?n? kullanmas?na ra?men mal?n;
- Tüketiciye teslim edildi?i tarihten itibaren, belirlenen garanti süresi içinde kalmak kayd?yla, bir y?l içerisinde; ayn?
ar?zan?n ikiden fazla tekrarlanmas? veya farkl? ar?zalar?n dörtten fazla meydana gelmesi veya belirlenen garanti
süresi içerisinde farkl? ar?zalar?n toplam?n?n alt?dan fazla olmas? unsurlar?n?n yan? s?ra, bu ar?zalar?n maldan
yararlanamamay? sürekli k?lmas?,
- Tamiri için gereken azami sürenin a??lmas?,
- Firman?n servis istasyonunun, servis istasyonunun mevcut olmamas? halinde s?ras?yla sat?c?s?, bayii, acentesi
temsilcili?i, ithalatç?s? veya imalatç?s? - üreticisinden birisinin düzenleyece?i raporla ar?zan?n tamirinin mümkün
bulunmad???n?n belirlenmesi, durumlar?nda, tüketici mal?n ücretsiz de?i?tirilmesini, bedel iadesini veya ay?p oran?nda
bedel indirimi talep edilir.
tamam işte bu madde
LAZKOPAT /'Asla bir Türk'ü kılıcını çekecek noktaya değin kızdırmayın' Napolyon
"Az kaşardan Tost, Çok Kaşardan Dost olmaz"
herkese merhaba. ik kez yazıyorum. 10 gün oldu sl imi alalı. sizin yazdıklarınız sayesinde bu kararı verdim onun için öncelikle burada yazan herkese teşekkür ederim. 250 km yaptım 10 günde.motor beklediğimden de iyi. ancak indirmden 1 gün önce aldım 500 lira zarar bana koydu. olsun. ben de tecrübelerimi burada paylaşırım artık. herkese keyifli günler.
Dostum merhabalar hoşgeldin...
Saygılarımla...
selam dostum bende yeni aldım bu motordan.2 sene önce belden sakatlandım.motoru kullanıyorum şimdi ama koltuk beni 3 günde öldürdü,çok mesaj olduğu için seninkini yakalayamadım yada beceremedim,
Senden ricam kolduk için neyaptın banada yazarmısın,
Şunuda söylemek istiyorum boy uzun olduğu için depoya doğru kayıyorum ve bacaklar havada kalıyor,
Ne tavsiye edersin,
Şimdiden teşekkürler
@UCANLAZ;
locco'nun seleye yaptıkları:
http://www.motosiklet.net/forum/show...postcount=2044
Ve yeni selenin fotoğrafları:
http://www.motosiklet.net/forum/show...postcount=2138
1-3-8........................................138
FORUM KURALLARI ve KULLANIMI HAKKINDA
arkadaslar selam
dün Honda CG 125 cc kullandım, vitesler şıkır şıkır geçiyor o da bizim aletten pek pahallı bir şey değil, benim vites özellikle yayları değiştirdikten sonra motor çalışır halde iken asla boşa geçemiyor, boşa geçirmek şartsa stop edip geçiriyorum. benim ayar, yay, balata vb... bişeyde mi bir enayilik var ? yoksa olay zaten bu mudur ?
Locco bir de sissy bar taksan çok şık olacak.
yeni motor alan arkadaşlar öncelikle motorlarınız hayırlı olsun sanırım arkadaşın biri konyadan almış aldığınız fiyatları yazabilirmisiniz
eskişehirde halen 3000 ytl nasıl iş anlamadım türkiyede pek çok bayii 2500 den satarken burada 500 ytl fazla eski fiyattan satıyorlar istanbulu aradığımda ise medem bizden tele sipariş yoluyla alın diyorlar(motomaxdan)
arkadaşlar kafama takılan bir soruyu sormak istiyorum.bu sl 150 yi kullanan bir arkadaştan aldığım bilgiye göre.ara hızlanmada motorun bayıldıgını söyledi yani 4 ten 3 e atip devir düştügünde yokuş tırmanırken baayıldıgını söylüyo.yani ara hızlanmada atik bir motor degil ona göre.sizin tecrübeleriniz nasıl..vede bana söyledigi sakın sl 150 alma süper shadow 250 al dedi.siz ne dersiniz.bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.bu ara hızlanma konusu çok önemli.bu konuda bilgilendirmek iyi olur..şimdiden sağolun yardım ve bilgilendirme için..
Kanarya avcısı
Vallahi para varsa tabiki 150 lik al,ama önceden git bir bayide incele üzerine bin shadowlar küçük duruyor,mekanik olarak benim şahsi fikrim sorun yok,iki kişi zorlansada yokuş tırmanabiliyor,benceeee
KIÇI MOTORUN SELESİNE DEĞEN HERKES ARTIK MOTOSİKLET VAZGEÇİLMEZİDİR.
sl150 kullanan abilerim ben ankarada dynamic sports centerın karsısında oturuyorum. bana servis onerebilcek olan warmı? cayyolunda motodor war bı kere gecerken ugradım pek sallamadılar belkıde alıcı gıbı dııldım ondandır... benımle ılgılenebılcek sorularımı cewaplıcak satıstan sonraa herturlu konuda yardım etcek servıs tawsıyesı ıstıorm
[FONT="Comic Sans MS"][COLOR="Blue"][SIZE="3"]born to ride[/SIZE][/COLOR][/FONT] :bounce:
Yokuş çıkarken vites küçültünce bayılma falan hissetmiyorum acaba kullanan arkadaş devrine göre vites küçültürken 4-3 değilde,mesela 4-3-2 yapsa sorun hallolur mu? Ben işe giderken iki tane dik yokuş çıkıyorum ama vites küçültünce motor bayılmıyor...
Bu arada zincir yağı ile ilgili bir şey söylemek istiyorum. Benim 20 yıldır motor kullanan doktor bir abim var. zincir yağı için 90 numara şanzıman yağını 20'lik enjektöre koyuyor, her zincir boğumuna 1 damla olacak şekilde damlatıyor(toplam 3-4 ml kullanıyor). 30 dk bekliyor ve gazlayıp gidiyor.. Dediğine göre hem ekonomik hem zincir için ideal yağlama olduğunu söylüyor...Herkese iyi sürüşler...
Hız tutku olmamalı...
Aaaaa arkadaşlar yağ konusunda bişey söyleyeyim,av bayilerinde satılan ince silah yağı zinciri manyak güzel yapıyor aklınızda olsun
KIÇI MOTORUN SELESİNE DEĞEN HERKES ARTIK MOTOSİKLET VAZGEÇİLMEZİDİR.
SON BENZİN SARFİYATI
Deponun içi tamamen boşaltıldı.
15 Lt. benzin alındı. 46.350.000 TL.
519 km. yol yapıldı.
Bu da = 1 km. 89.306 TL.
518. km'de motor teklemeye başladı yedek depo ya aldım yani vanayı aşağı aldım sadece 1 km. gitti. Yedek depoya güvenmeyin yanınızda 0,5 Lt. lik pet su şişesine benzin koyun yaklaşık 17 km. götürmesi lazım buda en yakın benzinci için yeterlidir herhalde.
ben rodajda ikende ölçüm yapmıştım çok minik bir fark vardı.
Şu an bu konu içerisinde 24 kullanıcı var. (0 üye ve 24 misafir)