Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Keeway Superlight 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #2641
    engineer23 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Ocak 2006
    Şehir
    büyükçekmece
    Motosikleti
    sl 150
    merhaba arkadaslar aranızda pazar günü darülaceze organizasyonuna katılan var mı?bence cok hayırlı bi iş hep bos bos gezmek de olmaz demi?ben büyükçekmece tarafından gelecem eger o istikamette gelecek arkadaslar varsa beraber gidelim hem banada yol bulmada yardımcı olurlar istanbula biraz yabancıyımda.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2642

    Üyelik
    17 Ekim 2005
    Alıntı dünyali adlı üyeden alıntı
    ya arkadaşlar bişe dicem bu gün bizim 150 yenisini gördüm sinyalari yakıp kendin kapata biliyorsyn bizde eksiklik var bunları bildirip düzeltmek yoluna gitsek mi bizim kiler orjinalinde de acıp kapaması var ama bizimkilerde eksik bu da bence tehlike gibi olabilir trafikte hep beraber meil atıp talepte bulunalımı sizce fikirlerinizi bekliyorum.
    Dostum dediğinde hakllısın ama bişi değişeceğini zannetmiyorum. ama En azından değiştirme imkanı varsa değiştirelim. Hepimizin ortak sorunu bu sinyali yakıyorsun ama sönmesi için 25 saniye geçmesi gerekiyor ve bu zaman zaman bayabi sorun yaratabiliyor. İstanbula döner dönmez Soner'e ( Motovizyon) uğrayacağım eğer varsa imkanı değiştirelim tabii ne kadar masrafının olacağı da önemli. öğrenebilecek olan varsa arkadaşlar bi servise soralım bakalım değişiyor mu ? değişiyorsa ne kadara değiştirecekler

    Lubimaya54 dostum. mesaj attım sana ama bu gece tuzlada arkadaşta kalıyorum. yarın sabah erkenden yola çıkacağım. adapazarına gelir gelmez arayacağım seni.
    [B]Karanlığa Taş Atılmaz [/B]

  3. #2643
    snrtrt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Eylül 2005
    Şehir
    istanbul/içerenköy
    Motosikleti
    keeway sl 150 / hyosung gv 650
    motorumu cuma günü servise bıraktım aslındaaa bu işin yeri ayazağada imiş beyler ama orası anaservis olduğu için randevu almanız lazım.

    tek bir usta var adı da turgay dı galiba . ana serviste tek usta adama üzülmedim desem yalan olur...

    benim elektrik sistemi komple elden geçicek anlaşılan .. far ı açıyorum yolda giderken ön frene basıyorum korna çalıyordu haliylede arabalar ters ters bakıyorlar sanki bi şey varmış ta ben ona korna çalışıyormuşum gibi oluyordu..

    bakalım bu sorun halledilebilinicek mi??

    zeda ya versek motoru tamir ederdi herhalde
    koluna taktığın kask kafanı korumaz

  4. #2644
    lubimaya54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Haziran 2005
    Şehir
    SAKARYA/adapazarı
    arkadslar akü garantıye giriyor mu????benımkı sorun cıkarmaya basladı
    Motosiklet bir tutkudur..vazgecilmez

  5. #2645
    Blacat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Nisan 2006
    Şehir
    Dream City İSTANBUL
    Motosikleti
    Keeway SL150
    Lubimaya dostum akünün suyuna bak. Bakımsız akü diye hiç bakmıyoruz ama bakılması lasım yaw..


    Alıntı cobalt adlı üyeden alıntı
    gunaydın millet bugun sabah işe gelirken ilk kez bir kazaya karıştım. dallamanın biri ani bir sağ donuş yaparak üzerime kırdı verilmiş sadakam varmış sadece maddi hasarla atlattım ,arka camurluktaki plaka tutacagı koptu sol canta parcalandı sol arka sınyal kırıldı işin kötüsü yere düşsem arkadan gelen araçların altında kalma tehlikesi ,üzerinden 2 saat geçsede hala elim ayağım titriyor . allahım sen bizleri bu dallamalardan koru .

    Wintura sanırım benim de sana yolum dusecek acık adres yazarmısın ?
    dostum büyük geçmiş olsun... ucuz atlatmışsın.. Allah daha beter kazalardan saklasın..
    [SIZE="2"][B][I][FONT="Verdana"][LEFT]MEEEEAAAAAAAUV
    [/LEFT][/FONT][/I][/B][/SIZE]

  6. #2646
    zeda3000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Ekim 2005
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    Honda CB750 Cafe Racer
    Alıntı lucas adlı üyeden alıntı
    Motosikleti: Keeway Superlight 150 , ama artik modifiyeli Megalight oldu
    Zeda heLaL sana cidden ya

    Ne demek dostum bu lafin muciti sensin hic kacarmi

    Bu arada 93 Model racing hemde 500 cc gercekten zevkli olabilir ama soru su yedek parca isini ne yapacan. Beyin gitse bizim motorda 60 ytl kawasakide 500 ytl. Iyi dusun motor degistireceksen bari biraz yeni bir model al yazik dipsiz kuyu olur o motor sana SL hic gormedigin masraflar cikabilir.Iyi dusun derim.

    snrtrt : Dostum hemen ver kargoya 2 gunde geri telim ediyim sana hemde daha ii durumda Saka bir yana sase yapiyor motorun kablonun bir yeri cok isinip soyulmustur temas ediyordur.O temasi bulmak biraz zor olacak.Ama eglenceli bir motordur senink simdi.Ayaktan korna

    lubimaya54: Aku nun garantisini veren firmanin kendisidir genelikle .Servis karismayabilir. Yuasa firmasina gir akunun kontrol ettir.Zaten ustunde tarih vardir.Onlar sana soyler sarj tutuyormu tutmuyormu diye.Yanlis hatirlamiyor isem 1 sene garanti si vardir akunun.Servise sor bi.

    Bu arada Teknik kitapcik icin yakinda yine eklemelerim olacak.Resimler icin herkeze cok saolun.
    Motor 100 km de oldu sabah bir anlik isikta kalkis yaptim , cidden fark var dostlar.Cok hosuma gitti su rodaj bitsinde artik guc gorelim.
    [COLOR="Red"]Motorculuk saygi ve cilginligin arasindaki ince cizgide gitme beceresidir[/COLOR] Suzuki GS500 Gitti / Ducati Monster 900 Gitti / BMW F650 GS Gitti

  7. #2647
    alaaddin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Ağustos 2005
    arkadaşlar hepinize slm yardımcı olun lütfen k.maraşdan yazıyorum bende de sl 150 var burdaki servis bişeyden anlamıyo ve kafadan sallıyo motoru istanbula getirmek istiyorum ana servis kim bide motoru onlarmı gelip teslim alıyo

    ya arkadaşlar az öncede yazdım ama sistem kabul etmedi galiba k.maraş dan yazıyorum bende de sl var ve haddinden fazla ses ve titreşim yapıyor ana servise getirmek istiyorum ne yapmam gerek naasıl oluyo adres ve tlf yazarsanız sevinirim
    alaaddinyorulmaz@hotmail.com saygılar
    alaaddin

  8. #2648
    cobalt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Ekim 2005
    Şehir
    istanbul - Kocamustafpaşa (Paşa)
    Motosikleti
    XL600V 91 Transalp (Gırmızı)
    zeda 500 ytl olması sorun degıl de 93 kawa nın beynını bulma sansın yok kadar az dun motoru servıse gorutdugumde lastık degısımı ıcın bır ktm geldı 46 gun olmus parasını odedıgı halde ıstedıgı parcalar hala gelmemıs ısın tuhafı arayıp sordugunda kendısıne adam gıbı bır bılgı de vermemısler . yanı bu tıp operasyonlarda ıyı tanınmıs markalardan sasmamak gerek 500 luk bı makına ıstıyosak cbf 500 gıbı naked veya ılla race olsun dersek gt650r makul secenekler bana gore aslında bende sl ı satmayı dusunuyorum yenı baslayacak bır arkadasa makul bır fıyata olabılır nıyetım gt250r ama maddı olarak bu sezon alamam sanırım . otomobılı h/b den sedana cevırmek daha oncelıklı malum coluk cocuk bagaj alanı lazım
    Loneliness has followed me.my whole life, everywhere.In bars, in cars...
    ...sidewalks, stores, everywhere.There's no escape.I'm God's lonely man.

  9. #2649
    cann - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Ağustos 2005

    hava filitresi

    ben yuksek devirde (8000) motosiklete ateslemeden ziyade hava girisininde yetersiz oldugunu dusunuyorum...hava filitresini degistirme sansımız var mı? degistiren yada degistirildigine sahit olanda yok mu aranızda arkadaslar? zeda sende mi hic dokunmadın hava filitresine?

  10. #2650
    zeda3000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Ekim 2005
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    Honda CB750 Cafe Racer
    Alıntı cann adlı üyeden alıntı
    ben yuksek devirde (8000) motosiklete ateslemeden ziyade hava girisininde yetersiz oldugunu dusunuyorum...hava filitresini degistirme sansımız var mı? degistiren yada degistirildigine sahit olanda yok mu aranızda arkadaslar? zeda sende mi hic dokunmadın hava filitresine?
    Cann ben hava filtresinin degistigine sahit oldum hemde kendi gozlerim ile inanmasin bir de baktimki o benim motorum mus . Saka bir yana evet hava filtrem uzun zamandir performance tipi ve 15 dk bir islem ile bunu degistirebilirsin.

    Sekil A pozisyon 1




    Cobalt : KTM olayina bir sey diyemem ama KTM cok ii bir motor ve servisede iyidir diye biliyorum. Ne ise GT250R alacaksan tavsiye ederim motor ii ve hakkini veriyor. Iscilik cok kaliteli ve kendi sinifinda bana gore lider. Acikcasi ben bu motora bi sene daha binecem ve sonrada niyetim Kawasaki Er-5 almak.Bende butceye gore gidiyorum senin gibi.Ama su an cocuk yok o yuzden azicik daha para ayirabiliyorum Yinede 2000 senesi altina inmemeye ozen gosterecem.
    [COLOR="Red"]Motorculuk saygi ve cilginligin arasindaki ince cizgide gitme beceresidir[/COLOR] Suzuki GS500 Gitti / Ducati Monster 900 Gitti / BMW F650 GS Gitti

  11. #2651
    Moderatör Lucas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Haziran 2006
    Şehir
    Yalova

    Neden Keeway ? Hatta SL

    Kuzenim cok eski bir motorcu.. Babasi da oyLeydi babasinin babasida.. $u an haLa eLLerinde 93 cekosLavak 180'Lik 2 zamanLi CZ var.. Bir ara 92 ALman MZ vardi sattirLar.. CekosLavakya biLe dagiLdi ama motor haLa sapasagLam duruyo
    Yaziyorum cunku haLa ne aLsam diye du$unen arkada$Lar var.. Kuzenim $u anda Masai Gran EagLe (Kanuni Seyhan 250 cc'Lik modeLinin aynisi, hatta Suziki'nin 1990'Li yiLLarda patentini ba$ka bir ureticiye verdigi modeLi) modeLi iLe iLgiLenio.
    İsim oLarak Masai 250 diye gecmesine ragmen motor 235 cc ve cift siLindir. Keeway 150 cc ve tek siLindir biLindigi uzere. İkisi de gorunu$ oLarak cok ho$ cezbedici motorLar..
    Keeway SL 150 modeLi modifiye istemeyen, her$eyi du$unuLmu$ bir modeL tek eksi yonu 150 cc oLmasi.. Fakat herkes maddi durum, ya da iLk motor tecrubesini ya$amak icin cin maLina yoneLdigi icin;
    1- Eger Keeway SL 150 aLmami$ oLsaydim ikinci tercihim Masai 250 oLurdu.
    2- Keeway'de motor koruma demiri yan cantaLar ve aLarm + uzaktan kumanda orjinaL.. Motor koruma demiri 150 YTL, CantaLar 100 YTL ve ALarm'inda 50 YTL oLdugunu du$unursek Keeway'in cipLak fiyati 2700 civarina geLiyor.. Masai ise 3200 YTL.
    3- Motor koruma demiri deyip gecmeyin motor koruma demiri motoru korudugu gibi bacakLarinizi ve ayakLarinizi da korur.. Canta deyip gecmeyin uzun yoL tecrubesi oLanLar biLirLer cok gerekLi.. ALarm deyip gecmeyin kimse basbasbagiran motoru aLip goturmez.
    4- Keeway'in servis anLayi$i cok iyi.. Arkasinda motomax var, Masai'nin ise Suziki..
    5- Takdir sizin zevk ve renk meseLesi.. Ornegin yiLLarca rekLamLarda derin dondurucu satan bir firmanin 250 cc'Lik motosikLetine be$ kuru$ vermezdim.
    6 - Saniyorum yakinda bir motorum daha oLucak, kandiramadim kuzeni yoksa benimkini verip 93 Kawasakiyi aLicaktim ne oLursa oLsun bu da kader oLsa gerek
    Sevgi saygi ho$goru vs.vs. KeyifLi RuzgarLar..!

  12. #2652
    lubimaya54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Haziran 2005
    Şehir
    SAKARYA/adapazarı
    arkadslar bugun akuyu degiştirdim..50 ytl verdim..sanırım kazıklandım..orjinalı 12 volt 6 amper ben 12volt 9 amperlıl taktırdım..servis hiç birzararı olmaz dedi..pekı gercekten zararı olmaz mı zeda senın bilgin wardır bu konuda????
    Motosiklet bir tutkudur..vazgecilmez

  13. #2653
    bud - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Haziran 2006
    Şehir
    İstanbul, Suadiye
    Motosikleti
    Keeway SL150 34 EH 2231 Kara Ejderha
    sevgili sl'ciler mesajımın başında hemmen cobalt'a büyüük bir geçmiş olsun diyorum, ve esas konuya giriyorum..

    ben çook mutluyum şu anda çünkü sl150'im için göztepe nbc motor ile el sıkıştım, kaporo bıraktım ve artık ptsi akşamını iple çekiyorum!! :DD

    bilmem anlatabildim mi, ama, lafın özeti, pazartesi hayatımdaki ilk motoruma, keeway sl150'ime kavuşuyorum! ve artık el sıkışılıp kaparo da verildiğine göre erteleyecek hiç bir sorun çıkmaz inşallah!! :D

    ay çok mutluyum :D eminim sizler de anlıyorsunuzdur sevincimi ve heyecanımı ve bunu sizlerle paylaşmak istedim :D görüşmek üzere. en yakın zamanda istanbulda bir toplantıda görüşmek üzere

    ps: şu darülaceze ve kaybettiğimiz arkadaşlarımızın anısına olan toplantı gelecek hafta ya da daha sonra olsa muhakkak katılırdım, çünkü bence de güzel ve anlamlı bir organizasyon.. ama gördüğünüz gibi motoru daha yeni alıyorum.
    [url=http://www.motosiklet.net/forum/showthread.php?p=334281#post334281]Melabaa![/url]

  14. #2654
    cann - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Ağustos 2005

    zeda sagolsun

    Filitre fotosu icin tesekkur ederim...Peki hava girisi yetersizliginden kesiklik yaptıgı tezimin dogrulugu hakkında yorumunuz var mı? Cunku gazı yavas yavas arttırarak hızlanma yapılırsa kesıklık yapma egılımı azalıyor. Buda hava yakıt karısımında, gazı yavas yavas arttırmadıgın durumlarda, yakıtın fazlalıgından dolayı (ateslemeninde mukemmel olmaması sonucu) kesıklık olusması manasına gelıyor dogru mudur? İyi bir buji ve acık hava filitresi yardımıyla yuksek devirleri daha rahat gormek mumkun mudur?

  15. #2655
    Carlitoturco - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Mayıs 2006
    Şehir
    Acıbadem
    Motosikleti
    HYOSUNG GV250 (sattı)
    Arkadaşlar ben de keeway aldı-m diyebilirim artık. Son kararımı sl150 de vermiş bulunmaktayım,her ne kadar skygo almak fikrimi baya sarstıysa da keeway'i arkasında motomax olduğu için tercih ettim. Artık bol bol benden sorun dinlersiniz. Keewayci dostlarım.
    [FONT="Fixedsys"][I]My mOtO LoVé is indescribablé ..! [/I][/FONT]

  16. #2656
    zeda3000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Ekim 2005
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    Honda CB750 Cafe Racer
    Alıntı lubimaya54 adlı üyeden alıntı
    arkadslar bugun akuyu degiştirdim..50 ytl verdim..sanırım kazıklandım..orjinalı 12 volt 6 amper ben 12volt 9 amperlıl taktırdım..servis hiç birzararı olmaz dedi..pekı gercekten zararı olmaz mı zeda senın bilgin wardır bu konuda????

    9 amper bir zarar vermez tam tersi ek lambalarin veya alarmin daha uzun sure dayanir.Yanliz ona gore yeni yedek sigorta alman gerekecek.Elindeki sigorta 6 amperlik onu degistirmen gerekli dostum.Bu arada kazik yemedin aslinda aku baslangic fiyati 25 ytl eger aldigin aku Yuasa ise fiyat normal yok cin mali bir sey ise cabuk geri ver derim.Hem kazik hem dandik.

    Cann : Hava filtresi o sorunu cozecek ana unsur degil.Bunun icin yakit beslemesi yani karburator ve bujiin de iyi olmasi lazim.Motorun ani gazda teklemesi gayet dogaldir. Motor 135 kg net ve motor gucu 150 cc. O motoru sen gaz verdiginde yerinden firlatacak guc yok. Acik hava filtresi tek basina bir ise yaramaz.Tum motorun o acilima gore uygun hale getirilmesi sarttir.Motorun her sekilde 9500 deviri gorecektir bunu astigin zaman zaten yaglama yapamayan piston yayilir kalir.Motorunun atak olmasini istiyorsan on disliyi 17 numaradan 15 numaraya dusur.Hemen firlar ama cok bagirir ve 90 km bile zor gorursun 5. viteste.
    [COLOR="Red"]Motorculuk saygi ve cilginligin arasindaki ince cizgide gitme beceresidir[/COLOR] Suzuki GS500 Gitti / Ducati Monster 900 Gitti / BMW F650 GS Gitti

  17. #2657
    Carlitoturco - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Mayıs 2006
    Şehir
    Acıbadem
    Motosikleti
    HYOSUNG GV250 (sattı)
    Dostlar sl150 nin yokuş perfonmansı nedir? Ayrıca koruyabilecğim sabit maximum hız kaç km/s? dir? Ayrıca sl ile 200 km gidebilir miyim? Bi sorun olr mu?
    [FONT="Fixedsys"][I]My mOtO LoVé is indescribablé ..! [/I][/FONT]

  18. #2658
    Moderatör Lucas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Haziran 2006
    Şehir
    Yalova
    Alıntı Carlitoturco adlı üyeden alıntı
    Dostlar sl150 nin yokuş perfonmansı nedir? Ayrıca koruyabilecğim sabit maximum hız kaç km/s? dir? Ayrıca sl ile 200 km gidebilir miyim? Bi sorun olr mu?
    Yoku$un egimine gore dei$ebiLecek bi soru bu Ama geneL oLarak yoku$ta kamyonLari yada $ahin kartaLLari soLLayabiLecegini (iki ki$iLik yoLcuLukLarda) soyLeyebiLirim.. Cok dik yoku$Larda 110 Km hiz iLe giderken 65-70 Km'ye kadar du$ebiLiosun.. Ama 4. vitesin aLtina inmen gerekmiyor.. YaLova'dan Erdek'e kadar yoLda bir kac kez moLa vererek gittim.. Ama moLa vermeden de gidebiLirdim.. Erdege karadan gidi$, orda ortaLama 100 Km yoL, oradan bandirma, bandirmadan ido iLe yenikapi, istanbuLda ortaLama 150 Km yoL.. 3 gun icinde topLamda 550 Km yoL yaptim, herhangi bir sorunLa kar$iLa$madim.. Hatta forumun bi kac sayfa oncesine bakarsan arkada$in biri 1000 Km faLan yoL yapmi$ti yanLi$ hatirLamiorsam..
    Not : KoruyabiLecegin maximum hiza geLince duz yoLda rahatLikLa 90 km hiz iLe seyredebiLiyorsun.. Tam gaz gittiginde 110 Km iLe de gidebiLirsin.. Kisaca ortaLama 100 Km hiz iLe artcinLa birLikte 200 Km yoLu rahatLikLa tamamLayabiLirsin..

  19. #2659
    Carlitoturco - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Mayıs 2006
    Şehir
    Acıbadem
    Motosikleti
    HYOSUNG GV250 (sattı)
    dostlar kw ime takabileceğim ngk bujilerin tipi yada numarası kaç, sirkecide bulabilir miyim? ya da nerden alayım avrupa yakasındaym
    [FONT="Fixedsys"][I]My mOtO LoVé is indescribablé ..! [/I][/FONT]

  20. #2660
    cann - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Ağustos 2005
    Zeda bilgileri paylastıgın icin tesekkurler oncelikle...Ben su an 1800 km'deyim.Henuz sadece uc yada dort kez 9000 deviri gordum,, oda yokus asagı yavas yavas gaz acarak(uzun bir yokus olması gerekiyor). Halen üzerinde orjinal bujisi var. 8000 devirler civarına geldiginde kesiklik yapa yapa devirleniyor bende kıyamadıgım icin zorlamıyorum daha fazla. Bu arada yavas yavas gazı acmaktan kastım cidden gaz kolunu milim milim hareket ettirmektir belirteyim onu. Gaz kolunu birden sona dayayınca gucun yetmeyecegının bilincindeyim ama orantılı bir sekilde gaz acarkende 8000devirlere yaklastıkca kesiklik yapmaya baslıyor. Bende caktırmadan caktırmadan milim milim hareketlerle devri yukseltiyorum. Rodajım hala bitmedi sanırım ...

    Arkadaslar motomax'in internet sitesindeki keeway superlight 150 manual book (pdf. formatındaki el kitapcıgı) kaldırılmıs. Daha onceden bu dosyayı bilgisayarına indirmis olan arkadaslardan biri buraya ekleyebilir mi acaba? Simdiden tesekkurler.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)

Bu Konudaki Etiketler