Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Keeway Superlight 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI
    snrtrt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    keeway sl 150 / hyosung gv 650
    evet hyosung u görenler sl150 den biraz vazgeçer gibi demek..

aslında 250 lik hoşuma gidio benimde ama bakalım belki hyuosung a geçeriz bizde

motor tamire verdim elektirk sisteminde bi bozukluk var

ön frene basınca korna çallıo ve far ı açamıyorum kapanıo korna çalıo ... bi sürü arıza oldu elektirkte..
    koluna taktığın kask kafanı korumaz

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Carlitoturco - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HYOSUNG GV250 (sattı)
    ARANIZA KATILMAK İSTEYEN BEN VE BENİM GİBİ YENİ KEEWAYCİ ARKADAŞLARIN MERAK ETTİKLERİ HUSULAR LÜTFEN UZUN DA OLSA KIDEMLİ KULLANICILAR GÖZ GEZDİRSİN VE BİZLERİ AYDINLATSIN İNANIN KAFAMIZ ÇOK KARIŞIK

Keeway SL-150 ye karşı müthiş bir ilgim vardı. Dün sirkeciye gidip, motoru çıplak gözle yakından gördüm, oturdum görünüş itibariyle harika bir motor. Motoru benim zannedip etrafıma hemen insanlar toplandı, fiyat sordular. Açıkçası çok ilgi çekiyor. Daha önceden de topiğinize arasıra göz atıyordum. Yalnız motoru yakından gördükten sonra topiği baştan sona okudum. Topiğin ilk 25 sayfasındaki o büyü nedense forumun son sayfalarında dağılmıştı. Bunun nedeni sanırım motoru kullandıkça sorunların su üstüne çıkmasaydı. Anladığım kadarıyla motoru satın almaktan beni ve çoğu istekli insanı vazgeçirecek kadar ciddi sorunlar var. Bunların başlıcaları:

1- Debriyaj sorunu
    2- Yüksek devirlerdeki aşırı vibrasyon.
    3- Arka fren sorunu.
    4- Zincirin sık sık bollaşması.
    5- Zaman zaman marş problemi.
    6- Akü sorunu.
    7- Bence en önemlilerinden birisi olan yakıt deposunun ve camın çatlaması.
    8- Vitesler motor ısındığıda düşmemesi.

Motorun fiyatının cazip olması belkide tüm bu sorunları unutturacak kadar iyi olabilir.

Arkadaşlar sizlere danışmak istediğim birkaç şey var. Tüm bu sorunlara rağmen keeway sl150 alma hevesimi kırmış değilim. Ama sorunlar dünyasına da girmekten açıkçası çekiniyorum. Sizce yukarıdaki problemler bu teşhisim için yeterli mi? Yoksa bu motoru sürmekten alacağım keyif tüm bu yukarıdakileri unutturabilcek kadar fazla mı?

Motorcu kardeşlerim, belki şartlarımı çok zorlarsam Regal Raptor alabilecek durumum söz konusu olabilir. Yalnız Regal almak konusunda Keeway kadar istekli değilim. Fiyatının yanı sıra motorda hızdan başka gösterge yok. İkincisi siz ne düşünürsünüz bilemiyorum ama Keeway bence Regal'den daha güzel gözüküyor. Regal ile motorun perfonmansı hakkında kıyaslama yapılmayacağının farkındayım, hacim olarak nispeten farklılar. Yalnız bilmek istediğim Regal ile karşılaştırıldığında hangisi daha sorun çıkarmaya meyilli onu öğrenmek istiyorum.

Bundan önce fazla bir motor geçmişim yok. Açıkçası yolda kalmaktan çok korkuyorum. Aranızdan birkaç arkadaş bu motorla uzun sayılabilecek yolculuklar yapmışlar. Güvenilir olduğunu söylüyorlar. Ama ısındığında vites küçültmeyen bir motor nasıl güvenilir olr? Anlayamadım.

Sahip olduğumuz kısıtlı maddi imkanlarla motor dünyasına atacağımız bu ilk adım gerçekten çok önemli bu yüzden sizlerin telkinleri bizler için yol gösterici olacaktır.

Cevaplayan Arkadaşlara Teşekkür Ederim.
    [FONT="Fixedsys"][I]My mOtO LoVé is indescribablé ..! [/I][/FONT]

aspirin2006 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    avrupa fiyatlarına baktım 2400 EURO civarında. TR. fiyati bana çok uygun geldi.

gerçektende öyle

www.kalplerbir.com

Moderatör Lucas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı Carlitoturco adlı üyeden alıntı
    ARANIZA KATILMAK İSTEYEN BEN VE BENİM GİBİ YENİ KEEWAYCİ ARKADAŞLARIN MERAK ETTİKLERİ HUSULAR LÜTFEN UZUN DA OLSA KIDEMLİ KULLANICILAR GÖZ GEZDİRSİN VE BİZLERİ AYDINLATSIN İNANIN KAFAMIZ ÇOK KARIŞIK
    1- Debriyaj sorunu
    2- Yüksek devirlerdeki aşırı vibrasyon.
    3- Arka fren sorunu.
    4- Zincirin sık sık bollaşması.
    5- Zaman zaman marş problemi.
    6- Akü sorunu.
    7- Bence en önemlilerinden birisi olan yakıt deposunun ve camın çatlaması.
    8- Vitesler motor ısındığıda düşmemesi.
    Sahip olduğumuz kısıtlı maddi imkanlarla motor dünyasına atacağımız bu ilk adım gerçekten çok önemli bu yüzden sizlerin telkinleri bizler için yol gösterici olacaktır.
    Cevaplayan Arkadaşlara Teşekkür Ederim.
    Carlitoturco, herkes eminim bir cok $ey soyLeyecek, kafan daha da kari$acaktir, beLkide kesinLikLe SL aLmaLiyim diyeceksin goru$Leri okuduktan sonra.. Benim forum okumak gibi bir firsatim biLe oLmadan gidip SL'i aLdim. Kisaca $u anda 2.990 + PLaka iLe 3.150 civari oLan bir motor SL 150. Saydigin probLemLeri ya$ayan oLdugu kadar ya$amayan da oLdu. Kimi hepsini birden ya$adi, kimi bi kismini, baziLarimiz da hic birini.. Marka yada modeLi ne oLursa oLsun aLacagin hic bir modeLde sorun ya$amama garantin yok, ya$ama garantin de yok.. Ama forumu ba$tan sona okursan, ben yoLda kalan bir SL gormedim de duymadim da henuz.
    RegaL Raptor'a geLince, aklinda ikinci bir motor secenegi varsa, bence 3. oLarakda SYM 250'yi du$un.. Regal kadar gosteri$Li degiL beLki ama, regaL'den daha sagLam. Her ikisini de kuLLanan arkada$Larim var.. RegaL'den memnun oLmayanLarin sayisi cok daha fazLa..

LariX - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Superlight 150cc
    selamlar arkadaşlar.Motorumu 5 gün önce aldım.Mutluluktan uçuyorum şimdiden 250 km yol yaptım.Rodajdayım 4,500 deviri geçmiorum.Sorunlara gelince.Vites değeiştirirken garip seslerle,motor yol alırken gelen tiz bir uğultu var.Motomax beni uğultunun normal olduğu konusunda uyarmıştı.Uğultunun dışında sanki bir sürtünme seside mevcut şimdilik moralimi bozmuyor ve rodajda bu sorunların gideriliceğini düşünüyorum.Ana beni en çok tedirgin eden bi konu var.4,500 deviri geçmiorum yokuşlarda devir normal olarak düşüyor.Genelde 4 ve 5. viteslerden vites düşürünce 45 km hızla giderken motor stop ediyo .ve trafikte çok tehlikeli bir durum az daha başından kaza yapıyordum.Nedeni benim beceriksizliğim mi yoksa motorda bi arıza olabilirmi?Bu arada rodajda bujiyi sorun çıkartmadan hemen değiştirmelimiyim?
    teşekkürler hepinize

ccdora - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    sevgili cartiloturco! koyacağım fotoğrafa bir bak, burası çanakkale-yenice yani 13-16 temmuz arasında festivalin düzenleneceği yer. EMOK düzenliyor bu festivali. benim keeway sl imin bunların arasında ne işi var gibi gelebilir çoklarına ama yolculuk kurallarına uyulunca oluyor. yanında bir yamaha R6, ki bu 600 cc' lik bir makina, bizim 5. viteste gördüğümüz sürati 1. viteste görüyor. sl hakkındaki sorularına kısa bir yanıt olacak ama benim SL 5.000 km ye yaklaştı henüz sorun yok. bunu burada beni tanıyanlar da bilirler. eğer beğendiysen keeway i almalısın. sebebi motorculuk kitabı derki o elektriği almıyorsanız motorunuzu sevemezsiniz, sevmediğiniz şeyi de kullanamazsınız. sen doğru yoldasın, keeway SL gerçekten senin de dediğin gibi çok kişilikli ve karizmatik bir makina. bu arada SL ciler yenice ye hadi, sizleri bekliyorum... http://img378.imageshack.us/img378/88/goruntu5305os.jpg http://img378.imageshack.us/img378/5...untu5206xn.jpg gitmediğin yer senin değildir...

zeda3000 dost, seni mutlaka bekliyorum festivale. gönen e geldiğinde aramak istersen sana numaramı bırakırım. genelde istanbul olduğu için güzergah şöğle: yenikapı- bandırma feribot ile yalnız elinizi çabuk tutun o günlerde biletin kalmayacağı şimdiden konuşulmakta. bandırma- gönen 40 km. ve gönen- yenice de bir o kadar... motorculuk hakkında bilgiler, motor stantları, yarışmalar, ve hepsinden önemlisi keyif var bu festivalde arkadaşlar, arkadaşlık var.. sorunsuz sürüşler .. kaskınız takılı, farınız ve yolunuz açık olsun ... http://img517.imageshack.us/img517/3...untu5295bg.jpg

Alıntı lucas adlı üyeden alıntı
    stratejii, ben protesto iLe iLgiLi bi$iLer yazdim.. Goru$une saygi duyuyorum fakat, insanLarin 3 doLara 4000 cc'Lik bir cip'in deposunu doLdurabiLdigini, ya da üLkemizde topLanan vergiLerin 4/1'inin benzinden aLinan vergiyLe sagLandigini, dunyanin en pahaLi benzinini kuLLandigimizi biLdigini saniyorum.. Tekrar goru$une saygi duyarak, konuLari o noktaLara getirip, evet her haLti protesto etmemiz gerek, bugune kadar ediLseydi boyLe oLmazdik di mi
    Dostum yazık ki,
    ülkemizde bi yasa bi karar alındıysa her handi bir şeye vergi gitirildiyse zam yapıldıysa ben eminim ki enine boyuna tarışılmış düşünülmüş ve karar verilmiştir. tamam zam yapılması güzel bir şey deği belki ama yapılması gerekiyorsa yapılsın. itiraz bi şekilde dile getirilecekse getirelim. ama ısrarla söylüyorum her haltı pratesto etmeye kalksak işi gücü bırakmamız gerekir.
    bu arada en pahalı benzini biz kullanmıyoruz
    [B]Karanlığa Taş Atılmaz [/B]

obkavi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    google arama motoru :)
    arkadaşlar motoru debriyaj yayları nedeni ile uzman grup ali ustaya bıraktım sabah, motomaxtan bi yetkili motoru almak için geliyomuş telefon ettiler, gelişmeleri yazavcağım , o arada bizim motorun lasyiklerrini uzamn grup 17,5 ytl karşılığı her biri tubless yapıyolar siboplarını falan değiştiriyolar bende yaptırayım dedim sonra birkaç lastikçiye sordum randuman vermez falan dediler bilgisi olann varmı o arada tarifi için locco ya olcan 'a teşekkkürler

o arada dün şileye gittim motorla yeni yaylar takıldığından beri benzin sarfiyatım dahada yükseldi sanırım balata da kaçırıyo

8,500-9000 devire çıkıyo motor hız 85 civarı motor yırtınıyo ama sürat yok
    LAZKOPAT /'Asla bir Türk'ü kılıcını çekecek noktaya değin kızdırmayın' Napolyon

"Az kaşardan Tost, Çok Kaşardan Dost olmaz"

zeda dostum sana resimleri atacağım demiştim ama benim yeğen dijital fotomak. ile uğraşmış tahimn edersinki ne va yok uçmuş

escapesus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Shadow VT750C (+Keeway SL150)
    Alıntı obkavi adlı üyeden alıntı
    o arada dün şileye gittim motorla yeni yaylar takıldığından beri benzin sarfiyatım dahada yükseldi sanırım balata da kaçırıyo

8,500-9000 devire çıkıyo motor hız 85 civarı motor yırtınıyo ama sürat yok
    aynen katılıyorum. yaylar değişeli birkaç hafta kadar oluyor. son zamanlarda kavramayla ilgili sorunlar yaşıyorum: yokuşta kalkmak eskisine göre çok daha zor (stop etme vs. oluyor) ve motordan deli gibi ses çıkmasına rağmen randıman alamıyorum yani motor bağırıyor ama gitmiyor. bu akşam servise götürüp nedir ne değildir diye soracağım.
    daha önceleri elektrik sistemiyle ilgili sorunlarını yazanlar olmuştu. motorun devri artınca (4500'den sonra) kısa farlar sönüyor, deviri düşürünce farlar tekrar yanıyor. birkaç akşam 4000den düşük devirde ve/veya uzun farlarla gitmek zorunda kaldım. daha önce başına böyle birşey gelen varmı acaba?
    Get your motor running, Head out on the highway
    Looking for adventure, And whatever comes our way...

lubimaya54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    benimde sol sinyal arasıra yanbmıyordu ama fişinden mıstı..fişleri iyi kontrol edin arkadaslar
    Motosiklet bir tutkudur..vazgecilmez

Moderatör Lucas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı escapesus adlı üyeden alıntı
    aynen katılıyorum. yaylar değişeli birkaç hafta kadar oluyor. son zamanlarda kavramayla ilgili sorunlar yaşıyorum: yokuşta kalkmak eskisine göre çok daha zor (stop etme vs. oluyor) ve motordan deli gibi ses çıkmasına rağmen randıman alamıyorum yani motor bağırıyor ama gitmiyor. bu akşam servise götürüp nedir ne değildir diye soracağım.
    daha önceleri elektrik sistemiyle ilgili sorunlarını yazanlar olmuştu. motorun devri artınca (4500'den sonra) kısa farlar sönüyor, deviri düşürünce farlar tekrar yanıyor. birkaç akşam 4000den düşük devirde ve/veya uzun farlarla gitmek zorunda kaldım. daha önce başına böyle birşey gelen varmı acaba?
    escapesus Lamba'yi dei$tirmen sorunu cozecektir.. Ayni $ey benimde ba$ima geLdi, Lambayi dei$tirince sorun ortadan kaLkti..

Ayrica az once motoru Keeway yetkiLi servisi oLmayan, ama yiLLarin ustasi Turan ustaya Sibop, karburator ayari temizLigi, geneL bakim vs.. icin tesLim ettim.. Zira 2 gun sonra izmire kiz arkada$imLa beraber yoLa cikiyoruz..
    Zeda dostum, burdan sonrasi daha cok seni iLgiLendirio, gomLek piston'u dei$tirip motoru 200 Cc'ye cikarmayi du$unuyordun bi ara sanirim.. Aynen ona da sordum, "oLur ama gerek yok, o zaman krank'i da dei$tirmen Lazim yoksa krank kisa surede zarar gorur" dedi. Onun da astarinin yuzunu gececeginden bahsetti ayrica..
    Ve ba$ka onemLi bir konuda motor hava tahLiye borusu, hava fiLtresinin icinde.. Ve hortumun ucu da cok dar bir tipa iLe sabitLenmi$. Turan usta hava tahLiyesinin yetersiz oLacagini du$unerek hava tahLiye borusundaki tipayi cikararak hava fiLtresinin icinden cikardi.. OrjinaL haLinin hararet yapabiLecegini soyLedi..
    Son olarakta ustamizin goru$une gore, motorun digerLerine gore kuvvetLi oLdugunu, hizi 10-15 Km daha arttirmak icin di$Linin dei$tiriLerek bunun sagLanabiLecegini soyLedi.. Bende zaten chopper tipi bir motorda 100 Km'den sonrasi yaLan die du$unerekten gerek gormedim.. Resim cektim, henuz motor topLanmadi, birazdan gidip topLarkende cekip buraya atarim..
    Sevgi saygi ho$goru vs.vs. KeyifLi RuzgarLar..!

LesPaul - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    -Ducati Monster 696
    arkadaşlar merhaba.
    bu motoru bir arkadaşıma almayı düşünüyoruz. taksit ve ödeme seçenekleri nedir biliyormusunuz?
    kredi kartına peşin fiyatına taksit var mı?
    cause suicide is painless / It brings on many changes / And I can take or leave it if I please, /
    and you can do the same thing if you please

Alıntı LesPaul adlı üyeden alıntı
    arkadaşlar merhaba.
    bu motoru bir arkadaşıma almayı düşünüyoruz. taksit ve ödeme seçenekleri nedir biliyormusunuz?
    kredi kartına peşin fiyatına taksit var mı?
    Bir dönem vardı motovizyon yapıyordu hatta bende slmi öyle aldım. peşin fiyatına vade farksız. Fakat bildiğim kadarıyla şuan vade farksız çekim yapmıyorlar. Yinede bi sor derim. www.motovizyon.com

Super Moderator Olcan138 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Keeway Superlight 150
    Ben de LesPaul'e MotoVizyoN'un telefon numarasını falan verdim.
    Böyle bir bilgilendirme bundan sonraki alıcılar için de yararlı olacaktır.

Evet uygun koşullarla başka nerelerden alanlar var?
    Bunları tek bir mesajda toplayabilirsek çok iyi olur.
    1-3-8........................................138
    FORUM KURALLARI ve KULLANIMI HAKKINDA

zeda3000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CB750 Cafe Racer
    Evet Dostlar , walla hafta sonu ev tasidim ve sabah atladim motoruma ve ustaya teslim ettim motorumu Bir hafta yok o artik.Ama sonunda 200 cc olacak.

Strateji :jnm sag olsun ne diyim ama herkez bana lutfen resim atin jikle ve vs artik basliyacam su kitapciga.

CCdora dostum cok isterim gelmek inan ama hem motorum serviste hemde ehliyetime daha kavusmadim.O yuzden sadece sehir icinde kullaniyorum.Agustos ortasinda programi olan var ise Marmarise filan gidebilirim.

Lucas krank milini bende sordum ama 50 cc lik bir fark icin krank mili degismiyor.Bak bir ornek veriyim su Cross satan bir firma vardi 200 luk ve 150 lik zealsun sanirim.Motor blogu ayni her ikisinde de diye ,hele millet yazmisti yaa ajaba bunlar yalanmi soyluyorlar diye.Buyuk ihtimalle krank kolu degismiyecek.Degisse bile cok para degil , piyasada yan sanayi cok malzeme var artik orjinal almam 2 sene binecegim motora.Bu arada hava tahliye borusu performans ahava filtresi taktigim gunden beri disarda.Motorun hava basinc orani cok ii tek sorun gucunun bana biraz yetersiz gelmesi.

(Lucas tek senin icin su benzin olayi.en dunyadaki en pahali satan ulke dedim milli gelir oranina bakma , ona bakarsan Cinde gunlugu 1 dolara calisiyor insanlar ama benzin orda daha ucuz.)Bir hafta ben kontagi kapattim artik.Bu benzin fiyati can yakiyor artik.

Vibrasyon da pek cozum yok tek umudumuz su on kisimdaki iki buyuk vidanin 11 numara ile degistirilmesi sonucu belki azalmasi.Eger o ise yaramaz ise yapilacak bir sey yok.Cunku arastirmalarim sonucu fabrika eger bastan anti vibrasyon yatagi takmaz ise bunu sonradan takmak imkansiz.Bu yuzdenYBR kaymak gibi yolda.

Debriyaj balatasindaki yayi yamahanin bir kac modeli ile deniyecez eger tutarsa size hangi modelin bizimkine uydugunu soyleyecem.Not:Sanirim MZ de uyuyor bakacaz ama.

Cumartesi motoru aldigimda malesef ki son hizi bilemiyecem , cunku yine rodaj dayim dostlar .Hersey sil bastan acemi caylak olduk yine
    [COLOR="Red"]Motorculuk saygi ve cilginligin arasindaki ince cizgide gitme beceresidir[/COLOR] Suzuki GS500 Gitti / Ducati Monster 900 Gitti / BMW F650 GS Gitti

obkavi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    google arama motoru :)
    ZEDA hayırlı olsun ilgiyle bekliyoruz
    LAZKOPAT /'Asla bir Türk'ü kılıcını çekecek noktaya değin kızdırmayın' Napolyon

"Az kaşardan Tost, Çok Kaşardan Dost olmaz"

seda hadi hayırlısı diyelım dostum umarım memnun kalırsın gelısmelerı takıp ediyoruz

engineer23 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    sl 150
    merhaba arkadaslaruzun süredir formu takip ediyorum.ama yazmak bu gune kısmetmiş.burda cok şey buldum hepinize tesekkur ederim.sayanizne simsiyah bi sl 150 im oldu okul dolayısıyla istanbul dısındaydım.hele sukur okul bitti.etkinliklerinizde sizinle beraber olmak isterim.ruzgarınız bol olsun

arkadaslar dün adapazarından bolu abanta gittim..cok keyiflı bir yolculuktu giderken ruzgar sebebiyle 90 km yı gecemedim ama gelırken 115 bile gördugum oldu ama 90 kmden asagı inemedim..bence en ideal km uzun yolda 85...tabii söyle bir durum daha vaR..BENIM km 80 gösteririken arkadasımın regal 90 gösteriyor..cok keyiflıydı fotoları yakında sizinle paylasacam

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)

Bu Konudaki Etiketler