ARANIZA KATILMAK İSTEYEN BEN VE BENİM GİBİ YENİ KEEWAYCİ ARKADAŞLARIN MERAK ETTİKLERİ HUSULAR LÜTFEN UZUN DA OLSA KIDEMLİ KULLANICILAR GÖZ GEZDİRSİN VE BİZLERİ AYDINLATSIN İNANIN KAFAMIZ ÇOK KARIŞIK
Keeway SL-150 ye karşı müthiş bir ilgim vardı. Dün sirkeciye gidip, motoru çıplak gözle yakından gördüm, oturdum görünüş itibariyle harika bir motor. Motoru benim zannedip etrafıma hemen insanlar toplandı, fiyat sordular. Açıkçası çok ilgi çekiyor. Daha önceden de topiğinize arasıra göz atıyordum. Yalnız motoru yakından gördükten sonra topiği baştan sona okudum. Topiğin ilk 25 sayfasındaki o büyü nedense forumun son sayfalarında dağılmıştı. Bunun nedeni sanırım motoru kullandıkça sorunların su üstüne çıkmasaydı. Anladığım kadarıyla motoru satın almaktan beni ve çoğu istekli insanı vazgeçirecek kadar ciddi sorunlar var. Bunların başlıcaları:
1- Debriyaj sorunu
2- Yüksek devirlerdeki aşırı vibrasyon.
3- Arka fren sorunu.
4- Zincirin sık sık bollaşması.
5- Zaman zaman marş problemi.
6- Akü sorunu.
7- Bence en önemlilerinden birisi olan yakıt deposunun ve camın çatlaması.
8- Vitesler motor ısındığıda düşmemesi.
Motorun fiyatının cazip olması belkide tüm bu sorunları unutturacak kadar iyi olabilir.
Arkadaşlar sizlere danışmak istediğim birkaç şey var. Tüm bu sorunlara rağmen keeway sl150 alma hevesimi kırmış değilim. Ama sorunlar dünyasına da girmekten açıkçası çekiniyorum. Sizce yukarıdaki problemler bu teşhisim için yeterli mi? Yoksa bu motoru sürmekten alacağım keyif tüm bu yukarıdakileri unutturabilcek kadar fazla mı?
Motorcu kardeşlerim, belki şartlarımı çok zorlarsam Regal Raptor alabilecek durumum söz konusu olabilir. Yalnız Regal almak konusunda Keeway kadar istekli değilim. Fiyatının yanı sıra motorda hızdan başka gösterge yok. İkincisi siz ne düşünürsünüz bilemiyorum ama Keeway bence Regal'den daha güzel gözüküyor. Regal ile motorun perfonmansı hakkında kıyaslama yapılmayacağının farkındayım, hacim olarak nispeten farklılar. Yalnız bilmek istediğim Regal ile karşılaştırıldığında hangisi daha sorun çıkarmaya meyilli onu öğrenmek istiyorum.
Bundan önce fazla bir motor geçmişim yok. Açıkçası yolda kalmaktan çok korkuyorum. Aranızdan birkaç arkadaş bu motorla uzun sayılabilecek yolculuklar yapmışlar. Güvenilir olduğunu söylüyorlar. Ama ısındığında vites küçültmeyen bir motor nasıl güvenilir olr? Anlayamadım.
Sahip olduğumuz kısıtlı maddi imkanlarla motor dünyasına atacağımız bu ilk adım gerçekten çok önemli bu yüzden sizlerin telkinleri bizler için yol gösterici olacaktır.
Cevaplayan Arkadaşlara Teşekkür Ederim.