Keeway Superlight 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
-
03 Temmuz 2006, 15:33
Selam arkadaşlar.
Debriyaj yaylarım değiştikten sonra vitesi boşa almakta inanılmaz sorunlar yaşıyorum bir süre sonra vites pedalı kazık gibi oldu, pedalı yukarı çekmek için aşırı zorlamam gerekiyor ve boşu yakalayamıyorum. Zaman zamanda boş vites göstergesi yanmasına rağmen 1'de takılı kaldığı oluyor son aldığım benzinden sonrada motor 1'de beklerken stop etmeye başladı. Boşa alma sorunundan dolayı bayağı korna,küfür yiyorum ışıklarda. Servisle konuştum, motomax'ın göndermiş olduğu yayların bizim motorlara uygun olmayabileceği, bu yüzden balataların sıyrdığı debriyajın ayırmıyor olabileceğini söyledi. Yarın tekrar servise götüreceğim motoru.
Bu arada debriyaj yayları değiştikten sonra benzer sorunlar yaşayan oldumu aranızda ?
Reklamlar
-
03 Temmuz 2006, 15:44
Aceofspades adlı üyeden alıntı
Selam arkadaşlar.
Debriyaj yaylarım değiştikten sonra vitesi boşa almakta inanılmaz sorunlar yaşıyorum bir süre sonra vites pedalı kazık gibi oldu, pedalı yukarı çekmek için aşırı zorlamam gerekiyor ve boşu yakalayamıyorum. Zaman zamanda boş vites göstergesi yanmasına rağmen 1'de takılı kaldığı oluyor son aldığım benzinden sonrada motor 1'de beklerken stop etmeye başladı. Boşa alma sorunundan dolayı bayağı korna,küfür yiyorum ışıklarda. Servisle konuştum, motomax'ın göndermiş olduğu yayların bizim motorlara uygun olmayabileceği, bu yüzden balataların sıyrdığı debriyajın ayırmıyor olabileceğini söyledi. Yarın tekrar servise götüreceğim motoru.
Bu arada debriyaj yayları değiştikten sonra benzer sorunlar yaşayan oldumu aranızda ?
KAÇ KİLOMETREDESİN ÖĞRENEBİLİRMİYİM
VE NE ZAMANDIR MOTOR KULLANIYORSUN
-
03 Temmuz 2006, 15:48
taner_k adlı üyeden alıntı
KAÇ KİLOMETREDESİN ÖĞRENEBİLİRMİYİM
VE NE ZAMANDIR MOTOR KULLANIYORSUN
Merhaba Taner, Bu ilk motorum ve şu an 700 km'de
-
03 Temmuz 2006, 16:05
@obkavi & zeda3000: Abilerim, kızmayın bana yaa :'(. Şaka bir yana, ilginize ve teşviğinize teşekkür ederim. ama cam çatlatacak kadar kuvvetli bir titreşimin de biraz korkutucu olduğunu kabul etmeniz lazım, değil mi?
@taner_k: Ben, sl150'yi, zs150 ile kıyas ettim ve zs150'yi almamaya karar verdim. Ama tabi, sl150'yi de almış değilim henüz. Bence zs150, bol aksesuarlı, güzel görünümlü, hoş bir alet. Ama ithalatçısı olan, Polen Motor (polen.com.tr) ve bayiileri bana hiç güven vermedi. Motomax ise daha yaygın bir bayii/servis ağına sahip ve daha profosyonel bir firma gibi gözüküyor. Ayrıca Aprilla'nın da ithalatçıları. Neyse bana laf düşmez aslında ama, benim gibi kararsızlıklar içinde olan bir arkadaşıma elimden geldiğince yardım etmek istedim.
-
03 Temmuz 2006, 16:19
Bu yay hatasi ilk defa senden geliyor , montaj hatasi olmasin sakin
Bud kizmiyoruz , sadece bu sorun kroniktir ve dogal karsilamak lazim.Cogu insan diyor 3000 ytl lik motor iyi olsa ne yazar ama biliyoruz ki 3000 ytl az para degil bari o paraya en iisini alda az bucuk motor zevkini cikar.Ne alirsan al yeterki iyi bir motorcu ol.
[COLOR="Red"]Motorculuk saygi ve cilginligin arasindaki ince cizgide gitme beceresidir[/COLOR] Suzuki GS500 Gitti / Ducati Monster 900 Gitti / BMW F650 GS Gitti
-
03 Temmuz 2006, 16:27
zeda3000 adlı üyeden alıntı
Bu yay hatasi ilk defa senden geliyor , montaj hatasi olmasin sakin
Bud kizmiyoruz , sadece bu sorun kroniktir ve dogal karsilamak lazim.Cogu insan diyor 3000 ytl lik motor iyi olsa ne yazar ama biliyoruz ki 3000 ytl az para degil bari o paraya en iisini alda az bucuk motor zevkini cikar.Ne alirsan al yeterki iyi bir motorcu ol.
Bilmiyorumki, banada garip geldi yayları değiştiren kimse böyle bir sorundan bahsetmemiş. Yarın tekrar götürüyorum servise bakalım ne olacak.
-
03 Temmuz 2006, 16:33
zeda3000 adlı üyeden alıntı
Yok kardeşim, zaten ben de 3000ytl'm bu kadar kıymetli olduğu için bu kadar çok düşünüyorum
Ya bu arada, peki bakımını gerektiği kadar, gocunmadan yapacağım. Sağlamlığına da bir diyeceğim yok. Fakat şu titreşim olayını son bir kez sormama izin verin lütfen:
Titreşimden rahatsız olmadan, popom gıdıklanmadan kaç km/s ile rahat gidebiliyorsunuz?
Cevaplarınız için ve verdiğiniz bilgiler için tekrar tekrar teşekkürler.
-
03 Temmuz 2006, 16:43
popom gıdıklanmadan tabirin çok hoşşş budd tebriklerrr: ayrıca yardımın için çok teeşkkür ederim..karar vermek zor 250 ytl lik fark hiç önemli değil.sl 150 -ile zs 150 arasında performans merakım var açıkcası.kıyaslandığında üstün tarafları fazla zealsunun.ancak dedin gibi motomax-polen durumu sözkonusu..
-
03 Temmuz 2006, 16:45
bud adlı üyeden alıntı
Yok kardeşim, zaten ben de 3000ytl'm bu kadar kıymetli olduğu için bu kadar çok düşünüyorum
Ya bu arada, peki bakımını gerektiği kadar, gocunmadan yapacağım. Sağlamlığına da bir diyeceğim yok. Fakat şu titreşim olayını son bir kez sormama izin verin lütfen:
Titreşimden rahatsız olmadan, popom gıdıklanmadan kaç km/s ile rahat gidebiliyorsunuz?
Cevaplarınız için ve verdiğiniz bilgiler için tekrar tekrar teşekkürler.
Dostum 80 e kadar titreşi,m yok 85- den sonra başlıyor zaten bu motor 150 cc max. 100-110 yapıyor 100 den sonra zaten çok titriyor ama cruser tipi motorla zaten keyif alma hızı 70-85 aralığıdır o aralıkta titreşim çok az hatta yok denecek kadar
Aceofspades adlı üyeden alıntı
Bilmiyorumki, banada garip geldi yayları değiştiren kimse böyle bir sorundan bahsetmemiş. Yarın tekrar götürüyorum servise bakalım ne olacak.
ben yayları değiştirdikten sonra 450 km yaptım pek bi sorun yok ama çok şeyde değişmedi eski halinden
LAZKOPAT /'Asla bir Türk'ü kılıcını çekecek noktaya değin kızdırmayın' Napolyon
"Az kaşardan Tost, Çok Kaşardan Dost olmaz"
-
03 Temmuz 2006, 17:15
bud dostum sen hangi motoru alırsan al gıdıklanmayı yaşayacaksın bence tamam birinde az birinde daha fazla olacaktır ama camı çatlatan arkadaşım ( ki tecrübeli bir dostumuz ) sanırım biraz yüksek hızlarda uzun süre kullanmıştır . tamam titreşim oluyor hatta bir çok arkadaşta bundan yakınıyor ama herkez bu konudan şikayetçi değil. motor kullanıyoruz be kardeşim. bi süre srad 600 kullanmıştım ama ondada oluyordu titreşim. zuhongshayn kullanan arkadaşlar veya sl ayarında motor kullanan arkadaşlarda bu sorundan bahsediyor. yol şartları, kullanım, hava şartları da bu titreşimi ( savurmayı) arttıran unsurlardır. yazılarını okudum, karar veremiyorsun ama biraz daha böyle karasız kalırsan aldığın motorun tadını çıkartmadan garaja kaldırmak zorunda kalacaksın sezon bitecek seneye kadar beklemek durumunda kalacaksın. acizane derim ki eğer motor sahibi olmak istiyorsan al birini tecrübe et beğenmezsen değiştireceksin. tamam para kolay kazanılan bişi değil ama motor pahalı bi zevk.
sitede ve bu topikte gerçekten işi bilen yardımcı olmak adına bilgilerini paylaşan çok dostumuz var fakat kulaktan dolma laflarla yorum yazmaya çalışan! kişilerde var bir kaç şey sorup yada söyleyip bi daha siteye foruma uğramayanlarda var. kararını pekiştirmek adına eğer istanbulda bahçelievlere yakın bir yerdeysen gel benim sl yi kullan yada artçım ol gezelim biraz. titreşimi detayları gör hatta sökelim bildiğimiz kadarıyla birlikte bakalım.
acabalarda kalma dostum.
[B]Karanlığa Taş Atılmaz [/B]
-
03 Temmuz 2006, 17:55
STRATEJİ İŞTE KARDEŞİM "MOTORCU KARDEŞLİĞİ" insanların birbirine yardımcı olması bu abi kutluyorum helal olsun
LAZKOPAT /'Asla bir Türk'ü kılıcını çekecek noktaya değin kızdırmayın' Napolyon
"Az kaşardan Tost, Çok Kaşardan Dost olmaz"
-
03 Temmuz 2006, 18:23
obkavi adlı üyeden alıntı
STRATEJİ İŞTE KARDEŞİM "MOTORCU KARDEŞLİĞİ" insanların birbirine yardımcı olması bu abi kutluyorum helal olsun
estafurullah dostum. Bi kardeşimiz arkadaşımıza yardımcı olmaya çalışıyorum senin yaptığın gibi diğer arkadaşların yaptığı gibi.
[B]Karanlığa Taş Atılmaz [/B]
-
03 Temmuz 2006, 21:31
bud al artık su motorru ben sana sunu soyliym.bu motor bu paraya mercedes.zedanın dediği gibi japonlarda benzer problemler tabi ki daha az olarak yasanıyor.ve bu motor başlangıc için yani kronik problemlerin cozumlerini kendi basına öğrenip uygulaman için ideal.
bu arada ben yayları değiştirdiğimden beri debriyajım kaçırıyor.ani gaza bastıgımda devir saati gidiyor motor gitmiyor sonra gaz kesip devam etmek zorunda kalıyorum.bu konuda bir fikri olan varsa beri gelsin arkadaslar bir zahmet
-
03 Temmuz 2006, 23:12
Moderatör
3200 Km'ye kadar SL iLe ya$adikLarim...
1- iLk 1500 Km'ye kadar 90 Km/h ve 8000 devirden sonra titre$imden ayaklarim uyu$uyodu.. $imdi ise titre$im yok denecek kadar az..Titre$imin azaLmasi icin kendim hic bi$i yapmadim, sanirim aLi$tik birbirimize.. Zaten 5. viteste motor 9000 devirden yukari cikmadigi icin probLem ya$amiyorum.
2- Vites geci$Leri motor isindiginda probLem yaratiyordu, vites kazik gibi hareketsiz kaLiyordu. Eski modeL araba kuLLananLar biLirLer, vites gecmediginde cift debriyaj yapiLir yani debriyaj kavrama noktasina geLene kadar birakiLip (Motor stop etmeyecek kadar)tekrar basilir ve vites geci$i rahat oLurdu.. Bende 2000 Km'ye kadar ayni yontemi uyguLayarak sorunu kendimce cozdum.. $u an Hic durmaksizin 100 Km dahi gitsem vites geci$Leri cok iyi.. Not : Yay yada herhangi bir parca degi$tirmedim
3- Benimde on camim catLadi ama titre$imden degiL, dikkat edin kiz arkada$iniz motor manyagi biriyse.. (Du$unce bi de agLiyoLar :))
4- Artci (YoLcu) ayakLigim kiriLdi sebebi tamamiyLe toz ve kir.. AyakLigin rahat oynamasi icin altina bir levha ve levha ile ayakLik arasina ufak bir bilye koymu$Lar, kirden biLye hareketsiz kaLdigi icin zamanLa catLayip kiriLdi.
5- $imdiye kadar motomax'a 4 defa maiL yoLLadim, Hepsine de bir sonraki gun cevap yazdiLar.
6- 3000'de kendi yagimi kendim dei$tirdim, kendi zincirimi kendim sIktIm.. (Orta boy bir kurbagacik biLe yeterLi bunLar icin)
7- Arka fren sabahLari ve ak$am saatLerinde (Sanirim nemin yogun oLdugu saatLerde) ses yapiyor.. iki gun oncesine kadar haLa yapiyordu. Buradaki dostLarin tavsiyeLerine uyarak sinek iLaci sIktIm bu dertten de kurtuLdum. Not : On diske de sinek iLaci uyguLarsaniz hemen yoLa cikmayin, cikarsanizda on frene guvenmeyin.
8- Hareket haLinde iken hiziniz az da oLsa gidonunuzu sola yada saga cevirdiyseniz kesinLikLe on freni kuLLanmayin benim gibi soLa da sagada yapi$mayin. (En son saga yattigimda teyzenin biri yanindaki teyzeye ; aaa bak goruyon mu motor boyLe bi$i i$te, $eytan icadi bu $eytan... diodu)
9- Motoru aLdigim bahar ayLari haric, hic bir zaman jigLeyi acmadim surekLi en aLtta duruyo ve sabahin korunde de oLsa birinci denemede caLi$iyo..
10- Evet surekLi ikinci eL siteLerinde racing motorLara bakiyorum, 5-6 miLyara 8,10 ya$inda 600-750 cc ciLLop gibi motorLar var ama bir servise girdiginde 300-500 YTL'den a$$a cikamayacagim icin motorumu daha cok seviyorum..
9- Benim fikir ve ya$adikLarima dayanarak SL 150 aLin demiyorum kimseye, ben probLem ya$amadim, kimse ya$amaz anLamini cikarmayin bundan (FarkLi bi ornek vermek gerekirse; Bizdeki buzdoLabi 5 senedir caLi$iyo, dayimdaki ayni doLap 1 sene icinde 4 kez dei$ti bu da $ans oLsa gerek)
9- Zeda'nin da dedigi gibi kim ne aLirsa aLsin ama iyi bir motorcu oLsun diorum son oLarak..
Sevgi saygi ho$goru vs.vs. KeyifLi RuzgarLar..!
Bu arada tatiL muhabbeti icin Yalova, Cinarcik yada cevresine geLicek arkada$Lar varsa beni buLabiLirLer, misafir edebiLirim :)
-
03 Temmuz 2006, 23:39
arkadaşlar benim motorda da debriyaj bayağı sorun olmaya başladı.yayları değiştirdik ancak debriyaj kaydırmaya başladı. gaz kesip verdiğimde motor boşa çalışıyor. hatta bazen sert bir tümseğe geldiğimde de aynı şey oluyor. yaylar değiştiğinde ustaya sordum debriyajın yani baskı ve balatanın iyi olduğunu söyledi.bir türlü anlam veremedim.acaba takılan yaylar dahadamı kötü.hatta debriyajı bıraktıktan sonra zincir ve ya dişli sesine benzer ses halen devam ediyor.özellikle motor sıcakkken yapıyor.
Benim bundan çıkardığım sonuç motor ısındıktan sonra ısınan yallar gerekli mukavemeti sağlayamıyor.Bu sebeple debriyajın kaymasına veya yeterince kavraymamasına sebebiyet veriyor.Acaba daha sert yaylarmı kullansak? kullanan varsa ve cevap verirse çok sevinirim.
-
04 Temmuz 2006, 00:03
arkadaşlar yorumlarınız, yardımlarınız, ilginiz ve samimiyetiniz için çok çok teşekkürler.
bu motoru almayı gerçekten istiyorum. ve pozitif yorumlarınız ile samimiyetiniz, kararımı pekiştiriyor. yalnız benim bu kararsızlığımı daha bir süre daha çekebilirsiniz. çünkü ehliyetimi ağustosta alabileceğim ve o zamana kadar motor almayı mümkün olduğunca ertelemeliyim ki polisle ya da babamla papaz olmayayım :D
ama merak etmeyin, bu ayın sonu gelmeden, superlight olsa da olmasa da bir motorum olacak ve ağustosta muhakkak motor dünyasına katılmış olacağım. hepinizle tanışmak, gezilere ve toplantılara katılmak istiyorum!!
bu arada bu akşam beşiktaş ışıklarda bir superlighta rastladım ve sahibiyle biraz konuştum. o da motorundan çok memnun ve bana almamı tavsiye etti. ama kendisi artık bir dragstar alacakmış, superlightını ise satacakmış. o da motosiklet.net kullanıcısıymış. her ne kadar bu thread'e takılıp takılmadığını anlayamadıysam da, bu mesajı okuyorsa, yunus bey'e selamlar. o sırada söyleyemedim ama ben 2. el istemiyorum, 0 alacağım. teşekkürler.
@ stratejii: teklfin için çok teşekkürler. ama evim de işim de bahçelievlere çok uzak. tabi bu arada, bostancı-suadiye civarındaki superlight sahiplerine selamlar ;)
@ lucas: "8- Hareket haLinde iken hiziniz az da oLsa gidonunuzu sola yada saga cevirdiyseniz kesinLikLe on freni kuLLanmayin benim gibi soLa da sagada yapi$mayin." hehe, aynısını bu ctsi, ehliyet kursunun scooterıyla yaşadım :D anında yere yapıştım!
-
04 Temmuz 2006, 10:26
lucas yaklsık 2 hafta önce ben cınarcıktaydım..sakaryadan geldim..bilseydim haberlesırdık..cınarcıkta kamp yaptık 2 gün..yaklasık 30cadır..bidahakıne görusmek dilegiyle
Motosiklet bir tutkudur..vazgecilmez
-
04 Temmuz 2006, 10:33
Yahu dostlar bu ne is yayi degistiren sikayeti basiyor.Bu is te bir is var sanirim.Yaylar gorev yapmiyor yada takili kaliyor.Acikcasi ben yaylari servisten kendim alacam ve benim asil ustaya verecem sanayide bir baksin , gerekir ise baska marka takarim.Size onerim hemen Motomax ile irtibata gecin , bu yay konusu biraz supheli gozukuyor.Sikayetler artacagina yayi degistirenin sikayeti artiyor.
Su on cam konusunda bilgisi olan varmi ?? Sirkecide kac para ve hangi modelinki bize uyuyor.Antalyada arastirmam lazim da.
[COLOR="Red"]Motorculuk saygi ve cilginligin arasindaki ince cizgide gitme beceresidir[/COLOR] Suzuki GS500 Gitti / Ducati Monster 900 Gitti / BMW F650 GS Gitti
-
04 Temmuz 2006, 10:33
benım makınede suan 3600 kmde..bu hafta bide abant gidersem 4000 km yi gecer..ben memnunun..oda benden memnun..cınarcıga giderken 150 km hiç durmadan gittim..tekbir mola bile wermeden..ve bu yolun(lucas sen iyi bilirsin)20 km si sırf mıcır 30 km hızı gecmek coık zor..ben suan gayet memnunum..en az 2 sende kullanmayı dusunuyorum..ve ona göre gaz basıp fren yapıyorum..
sükürler olsunkı bende yay problemıde yok..sanırım türkiyeye gelen ilk sl lerden oldugu için
Motosiklet bir tutkudur..vazgecilmez
-
04 Temmuz 2006, 11:00
Moderatör
lubimaya54 adlı üyeden alıntı
lucas yaklsık 2 hafta önce ben cınarcıktaydım..sakaryadan geldim..bilseydim haberlesırdık..cınarcıkta kamp yaptık 2 gün..yaklasık 30cadır..bidahakıne görusmek dilegiyle
Haberim oLsaydi bende geLirdim Neyse dedigin gibi bi dahaki sefer goru$uruz umarim Bu arada cinarcik yoLu $ansina 2 hafta once micir oLdu daha once bozuk asfaLtti duzeLtioLar sanirim..
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 18 kullanıcı var. (0 üye ve 18 misafir)
Bu Konudaki Etiketler